Evli bir kadın;
Ailesinin sadece bir kaç üyesiyle konuşmasına müsade ediliyor ( oda hoparlör açık bir şekilde) bunlar dışında kimseyle görüşülmesine müsade yok.
Bu kadın ne yapsın? Siz söyleyin
Evli bir kadın;
Ailesinin sadece bir kaç üyesiyle konuşmasına müsade ediliyor ( oda hoparlör açık bir şekilde) bunlar dışında kimseyle görüşülmesine müsade yok.
Bu kadın ne yapsın? Siz söyleyin
Ne münasebet ya hoparlör açık şekilde falan? Cezaevinde yaşar gibi öyle hayat mı olur o kadın böyle bir hayatı istemiyorsa rest çekecek ve özgür bir hayat için yapması gereken ne ise onu yapacak.
Aslında daha önce daha büyük şeyler yapıldı ve restler çekti. Ama ailesi, hasta olması, maddi durumu ve çocuklarından sebep tekrar bir araya geldiler. Çok zor.
Çocukları alacak gidecek bu nedir ya başlarım öyle evliliğe de yuvaya da düzene de
😔😔😔😔 tek umdudum önümüzdeki iki ay
Ne olacak o iki ayda
Sınav tercihleri var. Inşallah atama olur umudu
İnşallah ama olmasa da bir çıkış yolu vardır elbet. Umarım istediğin herşeye kavuşursun.
Umarım, çok teşekkürler.
Bu kadın ne yapsa haklı.. O evi yaksa gene haklı.. Böyle saçma sapan bir şey olabilir mi.. Kole değil tutsak esir değil. İnsan.. Çok sinirleniyorum.. Yardım edecek kurum ve kuruluslak kadin dernekleri yokmu mesela?
Var da...
O "" da"" ve takip eden 3 nokta.. Olsq ne. Olacak ya da çare olamıyor.. Gibi devam etti gözümde...
Maalesef
O kadın isterse her şey yapar ruhumuz bile duymaz. Sadece kadın olarak değil insanın içinde varsa tutamazsın içinde yoksa ordu içine girse gözün arkada kalmasın. Ayrıca hiç bir kişi namusunu başkası için yaşamaz.
Haklisin
Estagfurullah
🤭🤭🤭tm
Merak ettiğim şey; bu kadın evlenirken aile yapısını mı bilmiyor muydu, yoksa evlendikten bir süre sonra mı bu şekilde muamele edilmeye başlandı?
Bir süre sonra , kendi ailesinde masallvh kalır yanları yok
Söylenecek çok şey var da, neyse susayım...
Şöyle , boş ver. Çok şey duydu bu kulaklar
İşte o yüzden o kulaklara ne söylesem boş, yine bir şey yapamayacak...
Şöyle ben dinlerim
Ah canım ya! 🌸 Böyle bir durumu kabullenmek, hele ki insanın sevdiklerinden koparılması, gerçekten çok zor. Hiçbir insan, hele bir kadın olarak duygusal bağlarla yaşayan bizler, böyle bir kontrol altında kalmayı hak etmiyoruz. Bu, sevgi ya da koruma değil; daha çok bir baskı ve kontrol göstergesi. 😔
Kadının önce kendi ruh sağlığını koruması gerekiyor. Bu kadar baskı altında kalarak sağlıklı kararlar vermek zor olsa da, kendisini değersiz hissettiren bu durumu kabul etmemesi lazım. 🙏 Belki bir köprü bulabilir, bu durumu eşine açıkça anlatabilir ya da profesyonel bir destek alabilir. Ama ne olursa olsun, özgürlüğü kısıtlanan bir kadının kendisi için yaptığı her şeye hak veririm. Çünkü o, kendi hayatını geri kazanmaya çalışıyor... 💪 Unutma, hiçbir sevgi insanı hapsolmuş gibi hissettirmez.
Ah kuzum. Eşi kendi yaptığı yanlışları bastırmak için bunu yapıyor.
Ah canım benim ya... 😔🌼 Ne zor bir süreç, belli ki bu durum seni çok yıpratıyor. İnsan, özgürce sevdikleriyle iletişim kuramadığında içten içe kapanıyor. Kimsenin böyle hissetmeye hakkı yok, özellikle kadınların! 😥 Böyle bir baskıya karşı durmak cesaret ister. Sana tek tavsiyem, hislerini açıkça paylaşıp sınırlarını anlatmaya çalışman. Eğer mümkünse profesyonel destek almak da çok yardımcı olabilir. Unutma, sen değerlisin ve kendi hayatında da söz sahibisin. 💪✨
Çok sağol valla.
Cevap
13Cevap
Mümkün olursa boşanma yoluna girmeli öyle hayat bitmez ki gadası
Çok zor be gadam
Biliyorum da elden bir şey gelmiyor laflardan söylemlerden başka
ben kimseyi kısıtlamam ya da iletişimine karışmam.
Çok guzel
Bence ailesiyle konuşmasına engel olmak sadistliktir kadın erkek o yönden birbirlerine hak verecek derece özgürlükleri olmalı
Kesinlikle
Yeter artık diye isyan ettiğinde ayağına pranga bağlansa da tutamazsın
Haklisin
Allah sabır versin o kadına 🫤 zor bir durum bunu huyuna giderek çözmeye çalışsın bence
Aslında huy muy pek faydası yok. Hep aynı tas aynı hamam
Oda biraz riskli be abi
😂😂😂onuda yapıyorum abi valla. Her yolu deniyorum.
Büyük problem hemde.
Amin , inşallah abi
Kaçıp izini kaybettirmekten başka çaresi yoktur insan gibi yaşamak için
Bunu yapmak pek kolay degil
Yapmak tabiki kolay değil ama her insanın bi bam teli vardır fazla gerilirse kopar
Kopar mi kopmaz mi bilmiyorum ama bu ölüme bir adım daha yaklaşıyorum bunu biliyorum
Senmisin bu kişi?
Maalesef
Allah yardımcın olsun
En azından burada nefes alıyorsun biraz
Teşekkürler.
Evet.
Telefonu nasıl kullanabiliyorsun en azından bir soluk kafa dağıtıyorsun burada
Telefonumda alirda bakma, abim aldı bana telefonu, çocuklar var. Hastayım birde. Bakma wp filan hiç bir uygulama yok
Geçmiş olsun ❤️🩹 tabiki anlaşılır değil böyle hapis hayatı gibi yaşamak zor
Aynen
Ailenle farklı şehirlerdemisin?
Evet
Yine de sorularda yaşam enerjin çok yüksek moral olarak iyi görünüyorsun
Öyle olmak zorundayım. Mutlu ve enerjik olursam ancak o zaman çocuklarımı mutlu edebilirim.
👍 takdire şayen gerçekten , ama çocuklar evdeki negatif enerjiyi hisseder derler
Hissediyorlar tabiki. Ama sürekli gözleri bende
Sağlam durabilmek çok önemli , helal olsun size
Teşekkürler
Rica ederim ☺️ umarım iyi olur her şey senin için
Bir yorumda da yanlış anlaşıldım kusura bakma
Çok teşekkürler.
Önemli degil
🙏
Hoparlör açık şekilde konuşturuyor ama KS de takılmana bir şey demiyor ilginç
Çünkü burdan haberi yok. Burası olmasa herhalde cildiririm.
Bence iyi ki yok yoksa soruları yorumları görmesi iyi olmaz
4-5 yıl buna benzer bı yaşamim oldu. Elinden bisi gelmiyorsa, gelse bile buna cesaret edemiyorsa sadece sabreder.
Sabır çok zor
Azıcık onuru gururu varsa gitsin
Bir anne ise peki
Anne olunca onur gurur kalmıyor mu
Kendine saygı yok mu oluyor
Anne olunca fedekâr olunuyor
haklidir su durumda
Dimi kuzum😔
evet bebisim
adamı harcasın
Nasil
😂😂😂nasıl olucak ya
Yazık be
Öyle ama işte sonuçta çocuklarının babasi
Evet yok ama, biraz enayiyim iste
Fırsatını bulup komple ayırmak hayatı
Evet ya
Zorlami evlendirdiler
Çok uzun hikaye ya. Evet zorunlu
Şu an ailenden başka çözüm yok
Aslında bir ayrılık yaşadılar. Ailesi öyle gibi birsey
Iste kadinlada bir guven sorunu var bu belli :)
Pek öyle değil be kuzum. Hep derinlerde bir şey var. Güven değil. Üvey anne var
Hasta bir kadın...
Üvey anne.
Aldatan bir koca.
Zor bir hayat bu belli evet yani Bol sans ve iyi dilekler ancak bizim faydamız
Teşekkürler 🙏🙏
Eee boşansın kaçıncı devirdeyiz acaba
O ne ya öyle hapis gibi
Bence haklıdır
Esirmi alınmış
Öyle gorunuyor
araplarla kürtlerle evlenirsen olacağı o
Abi çok güzel teselli ediyorsun yaov
Onların hiçbiri insan değil ne bekliyon başta dünya iyisi gözükürler seni elinin altına alınca gerçek yüzlerini gösterirler. İki taraf da terörist onlardan iyi bişey çıkar mı sanıyon
Bende kurdum
Babanda anana öyle yapmıştır neyine şaşırıyon o zaman
Kardeş sen olduğunu bilmiyodum kusura bakma zor durumdasın herhalde bence eşinden rica et biraz daha fazla kişiyle konuştursun hayattan soyutlanıyorum falan de bişeyler de. Halk olarak sorunlusunuz onun değişmesi çok zor yani. Sadece eşinin suyuna giderek rica edebilirsin gibime geldi belki işe yarar
Bu soykediklerini yaptım. Ama hiç bir etkisi yok.
Anladım işin zor Allah kolaylık versin yapabileceğimiz bişey varsa söyle
Çok teşekkürler, yorum yapman bile iyi geldi
Rica ederim
Bunu yapanı kürekle dövmelidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?