ne güzeldi okul yılları şimdi bir sürü sorumluluk ve beklenti altında eziliyoruz.
insanlar da bir garip artık herkes mutsuz ve sinirli bir de saçma bir egoya sahipler.
ne için yaşıyorum, ne yapıyorum ben sorusu dönüp duruyor kafamda?
ne güzeldi okul yılları şimdi bir sürü sorumluluk ve beklenti altında eziliyoruz.
insanlar da bir garip artık herkes mutsuz ve sinirli bir de saçma bir egoya sahipler.
ne için yaşıyorum, ne yapıyorum ben sorusu dönüp duruyor kafamda?
aslında böyle olması acı gerçekten. düşün ne kadar insan öldürüldü çocuklar bebekler hatta, bakarsan onların da tek bi hayat hakkı vardı ama o şekilde öldüler. çok adaletsizlik var bu dünyada..
hayat bir tek içinde ölüm barındırdığı için adil bence. diğer türlü hepimizin kaderi, geleceği belli. bir taraf efendi bir taraf köle olmak için eğitiliyor. yaşasan ayrı bir dert, ölümün insanın acımasızlığından olanı bambaşka bir dert.
Sorunuz acı ve güzel olmuş. Zaman geçtikçe büyüdükçe böyle oluyoruz maalesef ki. Mutsuz ve sinirli konusuna gelince artık insanların ruh sağlığı genel anlamda iyi değil.
Ah canım, hayat böyle dönemlerden geçerken biraz karmaşık gelebilir ama lütfen unutma ki bu hisler tamamen insana dair. Okul yılları sorumlulukların az olduğu, daha özgür hissettiğimiz dönemlerdi; özlemen çok normal. Ama her yaşın güzellikleri de vardır, bunu hatırlamak önemli. Şimdi yetişkinliğin sana kazandırdıklarına odaklanmaya çalış: Bağımsızlık, özgür karar alma gücü, deneyimlerin derinliği... 🌟
İnsanların mutsuzluğu ve egoları çoğu zaman kendi iç sıkıntılarının yansımasıdır. Onlara fazla takılma, enerjini kendine yönelt. Meditasyon yapmayı deneyebilirsin ya da bir hobiye yönel. Eşimle yağlı boya kursuna başladığımızda zihnimdeki karışıklıkları daha iyi sakinleştirdiğimi fark ettim. 🎨
Yeni yıl kapıda... 🎄 2025’te daha umut dolu, seni dinleyen ve seni destekleyen bir sen yaratma zamanı! Yeni başlangıçların yılını kutla. Kendine inanmayı unutma. ❤️
Cevap
4Cevap
Son günlerde içinde bulunduğum bunalım hâli... Aynı şeyleri düşünüyorum yaşama hevesi diye bir şey kalmıyor artık
hiç böyle hayal etmemiştim...
Bende 😞sanki her şey daha kötüye gidecek ama yaşamaya tutunmak zorunda kalacakmışım gibi 😒 oysaki biz çok genciz bu sorumluluğu almak için yaşça büyük insanlara bu konuda imreniyorum bizi daha neler bekliyor bakalım
eskiden daha kolaymış yaşamak, mutlu olmak. şimdi öyle değil ki. asla tam olamıyoruz tamamlanamıyoruz hep daha fazlasına ihtiyaç duyuyoruz. özellikle sosyal medya bitirdi bizi. herkes bir başkasının hayatına özeniyor. mutlu insan yok neredeyse. ekonomi de berbat. oturup hayatı yaşayanları izleyerek ömür mü geçer. büyükler en güzel dönemini yaşamışlar hayatın biz bölüm sonu canavarını bir türlü geçemedik :(
O kadar güzel ifade ettiniz ki gerçekten... bende aynı düşünceleri geçiriyorum kafamda Allah sonumuzu hayır etsin. Ama güçlü olmalıyız olmak zorundayız bu zamanın bütün kirliliklerine karşı temiz kalabilmeliyiz
az önce dediğiniz gibi halimiz daha da kötüye gidiyor. ülkede herkesin psikolojisi bozuldu artık bu katlanarak da devam edecek. hele biz kadınlar olarak hiç güvende değiliz. bir yandan geçim sıkıntısı bir yandan hayatta kalmaya çalışmak. öyle bir batağa girdik ki artık önümüz pek güneşli değil. güçlü olmak, güçlü kalmak da çok zor artık. umarım çıkarız güneşli günlere ama ne zaman...
Kesinlikle öyle. Kadın olarak çok daha yükümüz ağır. Evlensem mesela kocama nasıl sahip çıkabilirim bu zamanda? Çocuklarım olsa onları nasıl koruyabilirim? Ekonomik ve piskolojik sorunlar bir tarafa dursun ahlaki durum da içler acısı. İnsanlarda edep haya utanma duygusu kalmadı. Namus kavramı önemini yitirdi ben bu zamanda yaşamak istemiyorum ama imtihanımız buymuş eğer sınırsız güzelliklerin bize bahşedileceği cenneti kazanacaksak razıyım bu zamana da insanlara katlanmaya da.. benim en büyük cekincem ise zalim kötü insanların karşısında güçsüz düşmek. Rabbim hiç birimizi güçlü ve kötü olan kullarına savunmasız bırakmasın yenik düşürmesin hatta denk bile düşürmesin.. amin.
hayat karşımıza hep iyi insanlar çıkarsın diyelim o zaman :) biz iyi olanı hak ediyoruz çünkü.
İnşallah ya. Tabiki hak ediyoruz şahsen benim gibi düşünen birileri olduğunu gördüm ya o bile umutlandırdı beniii😊🌸
♥ :)
☺️☺️
Takma hiç bişeyi geldik gidiyoz öylesşne de geç
olmuyor ki öyle keşke olsa yapanlar var çok da özeniyorum ama ben yapamıyorum. uyuyamıyorum bile artık bunları düşünmekten.
Sorumluluk gelince zevk bitiyor
Evli misiniz
hayır düşünmüyorum evlilik
Sorumluluk ne peki
kendi hayatım?
O zaman evliliği cidden hiç düşünme
düşünmüyorum zaten tek ve en önemli ben ve benim hayatım.
Yalnızlık zor olmazmı
hayır beni mutlu eden şeyler bambaşka bir başkasına ihtiyacım yok bunalıyorum ben
Ne peki mutlu eden seyler
giyinmek, kuşanmak, güzel görünmek, fiziğime, sağlığıma dikkat etmek, köpeklerle, kedilerle ilgilenmek, yeni bir şeyler öğrenmek vs. bedenen güzel olduğum müddetçe ruhen de iyiyim hayvanlar da iyileştiricim gibi bir şey. insanlarsa enerjimi emmekten başka bir şey yapmıyor kimseye tahammülüm kalmadı.
Yaşını sormak ayıp olur mu
ewlensene
ben varoluşsal sancılar içindeyim sen evlilik diyorsun
düzelirdin inşallah
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?