beşiktaş, fatih ve eminönü
İstanbul'un en yaşanılabilir semti hangisi olabilir?
beşiktaş, fatih ve eminönü
istanbuldan haberi olmayan veyaa 16 - 17 yasında olan gezmemiş görmemiş olan istanbula hiç gelmeden istanbulu türkiyenin baska iliyle kıyaslayan bilinçli türkgençliği sizii beşiktaşa hiç giitinizmi sahilde yurüyüp rumeli hisarından istanbulu izledinizmi boğaz içi ünisünden manzarayı gördünüzmü? dünya bir şehir olsa başkenti İstanbul olurdu demiş napolyon siz halaa istanbuluu kıyaslamaya kalkın =) insanınımızın görmemişliğine Cahiliğine hainliğine (türst ömldürenmi dersin rahatsız edenmi kazıklayanmı desin) dünyanın karalamalarına ragmen dünyanın en fazla turist gelen 6 sehri. siz devam edinn.)
istanbula kötü diye kim dedi :)
karşm çoluk çocu katıp tutuyor bı mesaj vermek ıstedık =) burdan kaptırdım ıstanbl hakında soru sordu msımdı snıde beklerım =)
kişiye göre değişir bişey diyemezsin
Kadıköy İstanbulun yaşanılır en iyi ilçesi seçildi.
Doğma büyüme Kadikoylu olarak , yasadigim yerden çok memnunum. Marmaray, metro, metrobüs baslangic noktaları burada. Deniz desen zaten var.
Bağdat caddesi , Moda sahili, Bostanci, vb birçok elit semtide içinde bulunuyor.
Hem ulaşım, hemde kültür bakımından Kadıköy
beşiktaşta 2 ay, beyoğlunda 1 ay kadıköyde de 2 yıl ikamet ettim ve hala ediyorum. en sevdiğim yer gerek lokasyon gerek yerleşim ve imkanlar olsun; kadıköy.
Bence İstanbul'da dogru düzgün bir kac semt var. hele Avrupa yakasında cok az. cogu varoş semtler. benim için Bakırköy guzel alıştığım bir yer cünkü.
halbuki en güzel semtler avrupa yakasında :) bakırköy neden?
Ya genel olarak bir kac semt iyi dediğim gibi. bide Avrupa yakasında ilçe daha fazla ondandır:) dedim ya alıştığım için diye. bide Fatih yaşanılacak bir semt degil bence ama tarihi acıdan falan gezilip görülecek bir semt
İstanbul'da yaşayanlar daha iyi bilir tabi gezdiğim yerleri söyledim fatih camiini gezmiştim o civarlarda hakikaten güzeldi
Ataköy Bakırköy'e baglı ayrıca ben ataköyde oturuyorum benim ist da en sevdiğim semt zaten @linkerboy sen nerde oturuyorsun?
Cevap
86Cevap
O konuda birkaç sene önce bir araştırma yapılmış ve sonuç çıkmış.. KADIKÖY. Bence de fazlasıyla hakediyor.. Ama Beşiktaş , Beyoğlu ve Şişli de güzel semtler.
bende araştırdım :)
ben istanbullu değilim ama bir kaç yerini gezdim tabi fatih güzel bence huzurlu yani
Kadikoy (Moda Bahariye cifte havuzlar kalamis fenerbahce, Kiziltoprak Caddebostan, Suadiye , Zuhtupaşa)
Beşiktaş ( Nısantasi, etiler, bebek, ortakoy, levazim, ulus, kurucesme arnavutkoy Hisarüstü)
Beşiktaşa gitmedim ama beşiktaşlı olunca beyin direk orayı seçiyor. Merterde bulundum güzel bahçelievler de fena sayılmaz. Şişli falan
İstanbula üç seferinde geldim o trafik yüzünden biraz daha gelir miyim bilmem ben alsancak ile mutluyum en fazla Çeşme'ye giderim artık İstanbul tarafı mecburi olmadıkça asla
Beşiktaş, Şişli, Bostancı, Beyoğlu tarafında da Cihangir olabilir.
şişli de güzelmiş doğru :)
Kadıköy güzelde avrupa yakası bağımlılık oyüzden beşiktaş
nden beşiktaş
beşiktaş güzel bencede ama İstanbul zaten kalabalık :)
ben gittiğim de şaşırmıştım beşiktaş da fazla insan görmedim hiç o kadar kalabalık değildi kastettiğim yer kadırgalı caddesi civarı hatta birkaç otel vardı orada
öyle gibi :D
Umraniyre ulaa umraniye. Semtimin ismini gormeyince ben yazayım dedim. Yoksa İstanbul un yasanacak bir tarafi kalmadi =) insanın ilk tavuk doner yediği donerci kapandiysa o şehirde yaşanmaz demektir =)
ümraniye çok kalabalık değil mi neresi iyi
Umraniye mi çok kalabalık. Kadıköy ya da Beşiktaş in ne farkı var. İs saatlerinde umraniye daha sakin oluyor. Sabah ve akşam trafigi heryerde var. Umraniyede trafikten kaçmak için alternatif yollar var. Ayrıca metrekare olarak diğer semtlere göre epey bir geniş oldugu icin nüfus yoğunluğunun da fazla olması normal. Insan olarak bakinca bir Kozyatağı bir bostanci acibadem değilse bile ev kirasi da 1200den değil 500 600 liradan başlıyor =)
bence daha iyi semtler var :)
Bence kesinlikle Avrupa, hele hele Beyoğlu, Şişli cıvarları değil. Maltepe, Bostancı, Kadıköy civarları daha çok hoşuma gidiyor.
üsküdar, beyler beyi, balat seviyorum çok varoş ama süper, eyüp, moda, bebek, etiler, nişantaşı, ataşehir, bakırköy, vs vs
Fatih'te yoksul bir gramofon çalıyor
Eski zamanlardan bir cuma çalıyor
Durup köşe başında deliksiz dinlesem
Sana kullanılmamış bir gök getirsem
Haftalar ellerimde ufalanıyor
Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem
Ben sana mecburum sen yoksun.
altunizade deyim daha iyisinin olduğunu sanmam :)
Koşuyolu tarafındayım :P
üsküdar işte :)
altunizade üsküdarın mahallesi değil mi bitti :)
Üsküdar dışında her yer olabilir n mağaza var n tel. Doğru duzgun crkiyr en iyi karşı avrupa anadolu pert
üsküdar insan yığını zaten oraya gittiğimde kendimi yabancı hissettim
kanka bence kadıköy sebebini de sen sormadan söyliyim oldukça yaşam kalitesi yüksek mekan insanlarıyla beraber :)
araştırmalara göre öyle :) her bakımdan birinci
Fatih'te doğdum, Pendik'te büyüdüm. O yüzden bana dünyanın en güzel semti Pendik gibi geliyor.
Helalll bence de en güzel semt pendik :)
Ben bir kac sene once gezmek icin gitmistim... teyzelerim orda ama yok ya istanbbul hosuma gitmiyor... sen bilirsin. d
Gazi kanka gazi. d ahhah. d şaka maka Beykoz iyidir ya. d
Kendimi bildim bileli Fenerbahçe'de oturuyorum. Kadıköy'e bağlı güzel yer bence ben seviyorum :D
Hiç gitmedim istanbula gitmeyi de hiç istemiyorum her neyse İstanbul yaşanacak şehir değil bence.
güngören abi benim çocukluğum orda geçti çevrem orda başka biyere gidince yabancılık yaşıyorum
Bizim gibi ortadirekler için başakşehir kayaşehir gibi silivri yolu üzrinde olan yerler iyidir. Sessiz sakin gürültüsüz
Avrupa yakasında Beşiktaş ve Beyoğlu'nun Cihangir'i yaşanılır yerler. Karşıda Kadıköy Bostancı.
neden sence
anlıyorum bizim meram gibi :)
Kalabalıktan gına geldi artık büyükçekmece candır :)
nesi cezbediyor seni
Kordonu, sakinliği, insanların birbirine olan saygısı, trafikten uzak olması
anladım teşekkürler
İstanbulun baş semti Üsküdar yok?
Fon müziği bile var hatta Üsküdar'a giderken diye..
bu tamamen sosyo ekonomik duruma ve hayat tarzına göre değişir
Kadıköy o acaip metropolun en dingin ve en sıcak yeri. kedileri var hem :)
ya kardeş kadıköye bir gittim, ne güzel kızlar vardı, keşke kadıköylü bir kızla evlensem...
sadece kızları için mi kadıköy
bir de solcuları için :)
peki
Pendikte doğdum, büyüdüm kendi memleketimde bile 3 gün duramaz pendigimi özlerim :)
Sultangazi, bağcılar ve esenler istanbulun incileri ;)
Bırakın siz istanbulu falan siz gelin bide İZMİR'de yaşayın :)
Aşkını ve kadınlarını öğrendiğimiz ve hala öğrenmekte olduğumuz Kadıköy sokakları
Fatih de yaşamıştım önceden her yere yakın tarih kokuyor zaten. :)
Anadolu Yakası
Beykoz Anadolu Hisarındayım ama üsküdar diyorum
İstanbul da yaşanılırmı ya kalabalık zor , mugla güzel şehir bence orası
Dediğin yerler hoş ama çok uçuk kirası evleri falan bence ataşehir
Hic gitmedim istanbula ama gelcem:(
gel gel :)
getir getir :)
Kadıköy candır gerisi heyecandır
neden kadıköy
beşiktaş ve kadıköy kapışır
para odaklı sorular bunlar genç,
yok yok :)
Beşiktaş.
Cağaloğlu.
Bağcılar. ( muamma ) ((:
neden böyle düşündün?
Hangi semt için?
üçü içinde bağcıların nesi iyi ki :)
Etiler, Atasehir, Sarıyer.
Bahçeşehir
Beykoz
Beşiktaş
neden?
İstanbul'un elit kesimleri bu bölgelerde yaşar. Beykoz mesela sakin ve güzel bir yerdir :) İstanbul'un gürültüsünü dinlemezsin en azından.. Bahçeşehir biraz öyle ama ulaşım da sıkıntı çekebilirsin yine de tavsiye ederim evleri çok sağlamdır :) Beşiktaş kalabalık ama güzel bir yer :D
evet güzel :)
Kadıköy heyecan Ortaköy de aşk yaşanır ;)
kadıköye hiç gitmedim ama güzel diyorlar ortaköy de köprünün altındaki semt :D
deniz kenarı olması çok iyi ya İstanbul hakikaten güzel şehir ama çok kalabalık insan yığını
memleketimde yaşamasaydım İstanbul'da yaşamak isterdim
konyalıyım İstanbul kadar olmasa da türkiyede ilk 5'e girer çok güzel bir şehir memleketim diye demiyorum görenler bilir
https://i.hizliresim.com/LYR5V0.jpg
Ya ya çok güzel şehir :)
resimde neyi kastettin pek anlamadım aslında :D
sen çok yanlış tanımışın öyle bir yer değil gözlerinle görmeden inanma kaç kez gittin ki eminsin
1) istanbuldan sonra en çok ilçe konyada var 31 tane
2) İstanbul'da beşiktaş neyse konya da meram odur elit kesim orada yaşar
3) mevlana müzesinin olduğu bölge en işlek yerdir eminönü gibi...
4) denizi yoktur ama gölleri vardır. beyşehir, akşehir, türkiyenin nazar boncuğu meke gölü vs... hatta tuz
5) yüzölçümü en büyük yerdir merkezden kampüse 1 saat sürer
6)3 tane gökdeleni vardır türkiyede 3. sırada
7) bir çok mağazalar avm ler vardır kent plaza, kule site vs vs...
8) metro hariç her türlü ulaşım aracı vardır ama tek sıkıntı ulaşım metro lazım
9) yemekler saymama gerek yok galiba etliekmek, bamya çorbası, fırın kebabı vs vs.
10) ve konya arena stadı var yeni yapıldı modern stad vs vs..
daha sayardımda ağzın açık kalmasın dilini yutma diye...
kardeş istanbuldan daha büyük bir yer olduğu için her yerini gezdiremem ama uğrarsan buradayım merak etme :)
sana bir bamya çorbası içireyim bir daha istersin :)
aslında konya bilindiği kadar muhafazakar bir şehir değil iyice bozuldu artık bosna bölgesinde öğrenciler yaşar ve eşcinseller dahi her türlü şeyler var sizin taksim gibi...
mevlana sayesinde trollediler sizi :DDD
sohbet etmek güzeldi kusura bakma uzattığım için sağol bana katıldığın için
Samandra olmadığı kesin
Çamlıca'yı es geçmişsin :)
o kadar semt var ki arada kayadı :D
Eminönüde yasanirmi hic iyi gozlem yapamissin
beşiktaş
elit ve saygınlığından dolayı
gayet güzel
İstanbul'da yaşanmaz.
bu da bakış açısı tabi :)
moda, acıbadem, istinye semtleri olabilir
Florya ve Ortaköy favorimdir
Eminönü'nü çok severim
Üsküdar panpa 26 senedir yaşıyorum
Beşiktaş..
ne özelliği var sence
beşiktaşa gitmiştim hakikaten içine girdin mi o kokuyu seziyorsun
çizimden resimden ötedir bağcılar
Büyükcekmece sakın huzurlu kendı halinde ılce.
kaya şehir - başak şehir - sultan gazi - habipler
ilk önce anadolu yakası orası kesin
çinçin
ankarada değil mi o
Bakırköy
İstinye <3
Beylikdüzü kardeşim okadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar