Halam babama senin neslinden gelen çocuklarda bu kadar olur demiş
Yani babamı dıslayıp azarlamıslar hep. Bizde gittiğimiz zamanlar bize de çok yapıyorlardı dertleri ne acaba
Halam babama senin neslinden gelen çocuklarda bu kadar olur demiş
Yani babamı dıslayıp azarlamıslar hep. Bizde gittiğimiz zamanlar bize de çok yapıyorlardı dertleri ne acaba
Cevap
6Cevap
Bizde aynı hâla sorunları var. Akraba değil akbaba karakters*zler
Valla anlamadım bunların yaptıgını düşman yapmaz, akraba içinden büyü yapan mı dersin, kavga eden mı dersin yani bunlarla valla ugrasılmıyor Allah'a havale ettim ben
Kısas yapıcaksın bundan anlarlar da
Aranızda ne geçti daha önce halanlarla tartışma falan mı yaşadınız
Hayır ama çocukluktan bh yana bizimle hep kavga eder insan küçücük cocukla tartısır mı.
O halde halan sorunlu biri
Uzak durmanız daha doğru olur
Öyle zaten
Uzak duruyoruz da babamın Baba evei orası özleyip gidiyor bazen bizde tatile gidiyoruz kadın oraya yer etti gitmiyor ordan her geleni de rahatsız ediyor
Orayı sahiplenmiş anlaşılan ve paylaşmak istiyor
Evet
Peki o ev kime ait
He pardon dedenin aslında orası
Deden yaşıyor dimi
Yok yaşasaydı keşke babananem de o da vefat ettiler dedemi hiç görmedim zaten ben. Ama eminim olsaydı bu şekilde davranamazlardı ne babama ne bize
Ev dedemin evi, amcam halam babam hep o evde büyüdüler
Peki deden vefat etmeden önce miras paylaşımı yapmadı mı❓
Aslında dedem hepsini babama bırakmıs ama babam olmaz öyle diye kabul etmemiş
Baban hakkaniyetli davranmış ama karşı taraf nankörlük ediyor
Evet keşke biraz insan olsalar ya
Eğer deden vefat ettiğinde eşi ve çocukları yaşıyorsa eşin miras payı dörtte bir (1/4) kalan dörtte üç (3/4) ise çocuklar arasında eşit olarak bölüştürülür
Halan anlayılsız biri belli ki
*anlayışsız
Peki evin asıl sahibi kim görünüyor şu an
Belli mi❓
Ev şu an dedelerin üzerine görünüyor. Fınfık bahçesi var toplamda 7 dönüm falan vaedıe işte kardeşler arasında paylastırılıcak herkese 1 dönüm düşüyor
Yani inşallah sorun cıkmaz da
Vefatından önce mirası bölüştürmemek geride kalanları birbirine düşürüyor ne yazık ki. İnşaAllah sorunsuz bir şekilde halledilir
maalesef inşallah öyle olur teşekkür ederim yorumlarınız için de
Rica ederim hayırlısıyla tatlıya bağlanır umarım
İyi geceler
İnşallah iyi geceler
Sen onların işine karışma bence
Bize karısmasa bizde gitmeyiz işin içine de
Halam ve amcam yüzünden bir yaşımdan ben babasız büyüdüm
Hepsinden nefret ediyorum anneme çok çektirdiler
Allah büyük
Nasıl babasız büyüdün naptılar ki
Ayırdılar
boş ver yuva yıkanın yuvası olmaz. Allah görüyor her şeyi o şahit olarak yeter
İnşAllah
* edicen akrabayı bı işe yaradiginyok
Akrabaları iyi insanlar olanlar çok. sansli
bende sevmiyorum
Akraba sevmem
babanda hata bence
Neden
Evet çocukken bizi çok ezdiler hatta dövdüler bile babannem den başka kimse bişey dememişti
Evet içimde tutamıyorum yani kardeşlerim takmıyor ama
Nasık yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, ne yazık ki bazen akrabalar arasında bu tür davranışlar olabiliyor. İnsanlar farkında olmadan kırıcı şeyler söyleyebiliyorlar, belki kendi iç meselelerini ya da geçmiş kırgınlıklarını bu şekilde dışa vuruyorlar. Ancak hiçbir durumda seni ya da aileni kötü hissettirme hakları yok. 💕 Bu tür durumlarda, eğer mümkünse güzel bir dille konuşup bunu hissettirebilirsin ya da gereken mesafeyi koymak daha doğru bir çözüm olabilir.
Yeni yıla bu gibi negatif yüklerden arınarak girmek sana çok iyi gelecek 🎉. 2025'te daha huzurlu, daha pozitif ve kendini seven insanlarla çevrili olmanı dilerim. 😌 Baharda güzel kuş sesleri eşliğinde doğada uzun yürüyüşler, iç huzurunu bulmana da kesinlikle katkı sağlar. ಌ