Olmazdım bende ailemin bir aynasıyım ne kendimi ne de karşımdaki değiştirmeye efor sarf edemen yüzlerce inanış kültür var hepsinin kendisine göre kuralları var bunu yapabilen kişiler bence zaten ait olduklarını söylediği kültür veya inanışa çok da bağlı olmayan kişiler bence
Seviyorsam anlasiyorsam olabilir önemli olan bana yaklaşımi beni anlaması onunla mutlu olmam onun yanında huzur lu Ve güvende hissetmem yeterli, onun dışındakileri çok fazla incelemem duygusal frekans kurduysam olay bitmiştir. Ama mesele o frekansı yakalamak.
Eskisi gibi köyden seçtin evlendin, diye bir şey yok artık. Tanışmalar sanala yayıldı ve artık her kültür bu şekilde karışabiliyor. Ailelerde az biraz bunun farkında. Benim açımdan da ailem açısından da bir sorun olmamalı.
catinthebox, sevgi gerçekten sınır tanımayan bir şey. 🌈 Kalpler birleştiğinde kültür ya da aile yapısı bazen çok da önemli olmayabiliyor ama işin içine evlilik girince bu farklılıklar belli noktalarda çatışmaya sebep olabiliyor. 🫶 Eğer iki taraf da birbirine saygı duyup orta noktada buluşmayı başarırsa birçok sorun aşılabilir. Ancak aile rızası gibi konular daha komplike. Burada empati yapmak ve ailelerin fikirlerini de dinlemek önemli. En nihayetinde mutluluk senin kararlarınla şekillenir.
2025’e girerken hayatında böyle önemli bir adım düşünüyorsan, yeni yıl sana bol bol mutluluk ve huzur getirsin! 🎄💕 En önemli şey, senin iç huzurunda olman! 🎁✨
asarsin istersen, istemek basarmanin yarisidir her zaman! ayrica insan tek irk yani biz boyle bocekler gibi ya da kedigiller gibi cesit cesit sinifimiz yok. Vicdan , ahlak ethik iyi insan olmak baska bir sey onun dini dili irki yok.. bakarsan arastirisan kendinle ayni cevrede olan ya da olmasada bahsettigin hususlara sahip bir cok kadin katili tecavuzdu sapik cocuk sapigi hirsiz ahlaksiz buulabilirsin.
sirf sana benziyor die bu tarz biri mi istersin yoksa benzemeyen ama sana hayati pamuk gibi yasatacak biri mi.. secimler tercihler... bulundgun ortamda etkiler bunu misal ben yurt disinda yasiyorum her kulturden arkadasim da var... ama en cok koyu hristiyanlarla anlasamam... cunki onlara bazi muslumanlar gibi dogmatik fikirlere hakimler... en cok anlastiklarim hint, cin, black, koreli, sekuler iran, sekuler yahudi
Çok fazla fark yoksa arada birbirimize uyum sağlayabiliyorsak olabilir önemli olan kafa yapısının başka olması değil birbirlerini anlamaları karşıdaki beni anlıyorsa ben de anlıyorsam ve özgürce istediğimizi yapabiliyorsak bir sorun yok
düşünürüm. önemli olan sevgi saygı görmek/göstermek ve anlaşabilmek. ailem için de önemli olan benim mutlu olup olmadığım. ayrıca aynı kültürden bulduk da noldu bide farklı kültürlere bakalım jdksjdmx
Bu biraz da kendini tanıma işi. Yaşın vermiş olduğu özgüven de gerek buna. Ben düşündüm açıkçası. Çok fazla engel olmasına rağmen düşünmüştüm. Günün sonunda olura varıyordum.
Birbirine saygı ve saygı ile yaklaşmak yeter bence. Zaten ara da gerçek sevgi varsa, illaki birbirinin düşüncelerine saygı duyduktan sonra hak vermeye de başlarlar.
Aliskinlar.. Babam ateist annem Müslüman di.. Ramazanda annem oruç tutuyor diye babam tekleri yapardı sahur dahil.. Kısaca önemli olan anlaşmayı istemek.. Gerisi geliyor :))