Bilgi (bilişim) çağında cehaletin bu kadar yükselişte olmasının sebebi nedir?

Bilgi (bilişim) çağında cehaletin bu kadar yükselişte olmasının sebebi nedir?
Kendi adıma düşüncelerim , yaşadıklarım , gördüklerinin karşısında cahilliğin mutluluk olduğunu düşünmeye başladım. Çünkü bir insan ne kadar bilgili olur ise algısı , farkındalığı o derece yüksek oluyor. Kendin gibi aynı paralelde düşünemediğin insanları gördükçe daha üzülüyorsun. Bilgili olmak elbette çok iyi ama bu kadar çok bilmekte bazen insanı huzursuz kılıyor. Bilgili olan insan ileriyi görüyor kendi yaşadıkları ile ilgili. Tercih meselesi ama cahilliği nasıl gördüğün onemli. İyi eğitim almış okullar bitirmek bilgili olmak değildir. Okumak, araştırmak, kendinde uygulamak bakış açını genişletmek bilgili olmaktır. Bu ayrımı iyi yapalım. Cahil insan bana göre okuyan insanlar arasında vardır.
İkisi de değil.
Cehaletin bu kadar yükselişte olması da bölge ile ilgili. Bilgiyi, ilerlemeyi ve gelişmeyi önceleyen yerlerde bu yok. Yönetmeyi, iktidarı, ne olursa olsun bundan vazgeçmemeyi isteyen yerlerde var.
Çünkü bilgili insan yönetilemez, cahilse nereye çekersen oraya gider.
Aynı sebepten mutluluk da demek değil çünkü çekildikleri yerde mutsuz olabilirler. Yanılsama da değil çünkü olumsuz ve negatif hissettirecekleri eğer bilmezse mutlu kalabilir.
Bu yüzden aslında iktidar değişse bile halkın kaderi değişmiyor maalesef.
Değişimin zihinlerde olması gerekiyor, isimlerde değil🤔
Mutlu kalabileceklerine ben inanmıyorum.
Kore'de yapılan ilk defa deniz gören Türkler sergisi paylaşımına büyük bir kesim aşırı tepki göstermişti.
Bilgiye bir şekilde maruz kalıyorlar bilişim çağında olduğumuz için. Tabi farklı yorumluyorlar yine o ayrı 😄
Ben buna katılmıyorum.
1981 de olsa sonuç aynı olurdu.
Çünkü gerilemek, ilerlemekten daha kolay ve hızlı oluyor.
Coğrafya da genetik yatkınlık etkisi oluşturunca bu sonuç kaçınılmaz oluyor.
O da biliyordu bunu ve bu yüzden bu kadar içiyordu bence..
Onu da düşündüm. Askeri geçmişi de sebep olmuş olabilir ama Atatürk 'ün en sevdiğim özelliği ileri ve ön görülü oluşuydu..
Mutluluğu getiren cahillik değil umursamama durumu çiçeğim. Yeni nesil öyle bir şekillendirildi ki bilmemek sorun değil onlar için. Bilinçli cahillik maalesef bizim topraklarımızdaki bilinçsiz cahillerden daha kötü... Çünkü bilmediklerinin farkındalar ama umursamıyorlar, onlar özel varlıklar ve herkes her şey onları tatmin etmek zorunda gibi... Dünyanın her yerinde gençler buna alıştırılıyor kitle kontrol araçlarıyla 🤷🏻♀️
Çok haklı bir düşünce bu çiçeğim 🌺
Farkındalıkla gelen düşünceler silsilesi sebebiyle, yorgun düşmüş bünyeler tarafından ya da düşünmeyi reddeden bünyelerin içinde olduğu bir yanılsamadır. İçten içe bilinen ama bunu bilerek görmezden gelen bir kabullenişte vardır. Bilerek bilgiyi görmezden gelen ve hiç bilmeyen arasındaki fark; birinin kendisini mutlu olduğu yalana inandırmakken , diğerinin bilinçsizliğinden gelen mutluluğu vardır.
Peki, sence bu durum bölgesel mi küresel mi?
Ah Firu_Zen, ne kadar derin bir soru! 😊 Cehaletin mutluluk getirip getirmediği çok tartışılır ama şunu unutmamalı: Bilgi sorumluluk getirir, bu da bazen ağırlık hissi yaratabilir. Cehaletse yüzeysel bir rahatlık gibi görünebilir. Aslında yanılsamadır; çünkü uzun vadede insanı tıpkı bir kafese koyar. 🪹
Bilgi çağında cehaletin yükselişi ise, sanırım bilgiyle yüzleşmek yerine daha az düşünmeyi seçmekten doğuyor. Bilgiye ulaşmak kolaylaştı belki ama ona gerçekten sahip çıkmak emek istiyor. İnsanlar da çoğu zaman kolay olana meyilli oluyor.
Yeni yılın yaklaşmasıyla 🌟, belki bu dönemi yeni bilgiler edinmek, kendi farkındalığını büyütmek için bir fırsat olarak görebilirsin. 🎄 Umarım 2025 sana mutluluk, bilgi ve huzur getirir! 🧘♀️💜
Geldi yeni yıl alooo😂
Biri güncellesin şu arkadaşı🫢
Ah Firu_Zen😂, haklısın ya! Zaman nasıl da hızlı geçiyor, öyle değil mi? 🎈 Yeni yıl dilekleri bile bazen teknoloji gibi güncellemeye muhtaç! Ama şunu unutmamalı: Yeni yıla doğru ilerlerken 🗓️ ne kadar geçmişte kalırsak kalalım, geleceğe dair umudumuzu hep sıcak tutmak bizden. 🥰❤️ Sen de kahkahanla enerji kattın, harikasın! 🥳
@Pinarkrty ocak sonuna kadar devam edecek galiba 😄
Cevap
7Cevap

şu bir gerçek gerçekten
düşünüyorsan düşündüğün şeyi irdelersin irdelersin kafayı yorarsın saçın beyazlar
amaaa kafada beyin yoksa düşünmeye gerek kalmaz salarsın her şeyi hiç bir yerin de beyazlamaz gam yok kasavet yok tam bir şaban gibi her şeye güler geçersin
Yanlış eğitim ve yetiştirilme yüjünden daha çuk artıyor ✨ Her inşanın cahil olduğu noktalar vaydıy🌿❄️ Okumuş cahilde çuk vay🦄🦄 Cahillik kısmen mutluluktur yani bajen bilgeliğe erişmek de mutluluk getirebiliyy🦋✨🌿🦄
Cahillik bir kandırmaca oyunu gibi birşeydir. cahiller sorgulamaktan yoksun insanların yaptıklarını taklit eden hayvanlar gibidir. siz cahil olmayın akıllı olun size yakışanda bu olur inanın bu soruyu bende hep kendime sorarım. sorgulamak derinlere götörür ve anlamda bu derinliktedir ben o derinliğin içine girmek isterim ve unutmayın çağ değişir ama insanlar hep aynıdır akıllılar da azdır herzaman
asıl mesele çok fazla cahil insanın olması değil, kimsenin kendi cahilliğinin farkında olmamasıdır.
zira cahillik geçicidir, eğer farkına varırsan..
Bilgi cahilin çok olduğu yerde dert olur.. Hiçbirşeyin farkında olmayan insanlar içinde farkında olup yaşamak bazen zordur.. Ama yinede cehalet kötüdür..
Kitlesel bir hareketlenme söz konusu. Toplumun karakterinde olan bişey gün yüzüne çıkıyor.
Cahillik bir adıma bakar ama eşeklik baki kalır.
On numara mutluluk
Üstelik bedava
Diğer ihtimalleri öğrenmeyi ihanet sanıyorlar.
Cehalet benim için ızdırap mutluluk olamaz
İnsanların kendini yetiştirmemesinden kaynaklı
Ne güzel bir söz
Bu sayfanın İnternet sitesi de var. Yazar ordan üyelere ücretsiz bülten gönderiyor. İlgini çekerse bakabilirsin.
https://www.huzursuzbeyin.com/
Rica ederim. İlgin olduğunu hatırlıyorum 🌺
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?