Kayinvalidenin dogum sirasinda davranislari?

Evet arkadaslar 2 yildir evliyim bir kac gun önce kizim dunyaya geldi.

Kv bi kac hafta ömcesi dogumda olmak istedigni belirtti, neymis disarda beklermis koridorlarda. Ilk dogumum ve nasil bir dogumun beni bekledigni bile bilmiyorum. hastanedede ztn odada sadece bi kisi olabiliyor oda elbet esim olucakti yanimda. Kontrol diye gittik bebegin vakti gecti bile. Suni sanciyla ayni gun dogumu baslaymak istediler bizde kaldik. Daha sonra haber verdik annelere. 2 gun suren zor ve cesitli komplikasuonlarla gecen ve kizimi kaybetme durumu bile vardi derken acil sezeryanla dogum oldu. Ustune enfeksiyon ve ates derken 2 gun yatalaktim hastanede…

Odaya kimseyi almiyodu hastane covid sonrasi, esim bi eve gitmesi gerekiyodu o sira annem geldi elbet yardim etti bana ustumu falan degistiremiyorum, wc zorlaniyorum heryerim acik vs. Kayinvalideee bizde kaliyodu bu arada kedimiz var evde. Neyse 2-3 gun sonra baska dis koridorda izin verilen bi yere geldiler bebek görmeye ayak ustu. Kv suratima bile bakmadi benim merhaba anne dememle konustu. Esim ne kdr anlatti bilmiyorum dogumumla ilgili ama bisetler anlatmistir neyse tuhaf tuhaf davrandi. Esim kendi demis ailesine cocugu öpmeyin enfeksiyonlar var falan diye kv tutturdu tutmaya istiyorum falan tutabilirsin anne dedim. Durduk yerde ” eski kilona 1 sene sonra dönersin” seklinde bi cumle kurdu lohusa birine ve ustune nerdeyse bebegiyle ölumden dönmus birisine bumu denir? Bide ney unut olani biteni demesinmi o travmali dogum surecini…Buzluguma bakmis evde bide diyoki annen yapmis bi suru bende yapmadim gibisibden.

Neyse haber verin eve gelicegniz zmn falan dedi tamam dedik. Ertesi gun doktor taburcu etti ben anneme belki geliriz ama bilmiyotum dedim saat falan vermedim. Kv falan dusunucek vaktim neyde yoktu tele bakmaya bile vaktim yok hem cok agir hastayim hem bebek emziriyorum. Neyse derken kendi annem esimle daha önce konusmus bizim eve gelmis annem evi falan Cok guzel suslemis, bi suru yemekler hediyeler falan. Kayinvalidefe evimizdeymis ” ben kac gundur birdayim bunaldim eve gidiyim” demis. Insan bir tas corba vermezm?

Kayinvalide ne aradi ne sordu beni dogum sonrasi, dun Esime sormus gelebilirmiyim diye mesajda esimde heralde yok yorgunuz doktor vakti var bide alisvrris falan yapmam gerek duue. Kadin buna alinmis tavir yapiyor yahu dusundukce sinirleniyorum. Ben yazdim mesaj guzel sekilde anne gel musaitsen diye oda yok siz dinlenin diye döndu. Dinlebiriz gel ugra dedim mesaji okuyor cevap vermiyor. Esimde Bende ariyoruz acmiyor.. daha sonra esimi telde yakaladim e gel iste anne falan diye yok gelmiyor. Esimle ölu gibiyiz daha tavir yapiyor. Bebegin ilk banyodunu beraber yapmak istiyodu Esime dedim cagiralm diye ama asla ne cagiririm ne ederim gel git diye bundan sonra. Sizce normal mi davranislari?

Ha bu arada lohusa halimle cikolata sepeti hazirladim dogum gunu oldu diye ama vermek istemiyorum artik. Esim hatri icindi.

Güncellemeler
1 yıl
Bebek arabasina katkida bulunucagni söyledi sonra orali olmadi. Esime gelince cok kendini acindiriyor yok discim var yok su kadar sunum bunum var diye para dileniyor halbuki kaynim gil onunla beraber yasiyor demi.

Sizce bu Kayinvalide ne yapmaya calisiyor? Kendisi lohusa heralde
Kayinvalidenin dogum sirasinda davranislari?