Sürekli kaynanamın yanına gitmek zorunda mıyım?

Arkadaşlar selamünaleyküm ben bir senelik evliyim, gurbete gelin geldim eşimin ailesi ile ilk evlendiğim zamanlar kırılmasınlar diye sık sık gidip geliyordum. ta ki farklı şehirde yaşayan eltim ve kaynım gelene kadar. onlar geldikten sonra kaynanam görümcem 180 derece döndüler onları el üstünde tutmalar bizi görmemezlikten gelmeler bir kere hiç unutmuyorum kaynanam eltimin yanında ben daha 4-5 aylık gelin iken "sen bilerek çocuk yapmıyorsun sen çocuk yapmayı beceremiyorsun" demişti halbuki eltimin de çocuğu yok.. biz sürekli gidip geldiğimiz için bizi basite alıyorlarmış demek ki.. ben de o günden sonra mesafe koydum demedigini bırakmadılar gerçek yüzümu gostermisim bilmem ne Yaz geldiğinde kaynanamlar tarla bahçe işiyle uğraşıyorlar ben mesafe koyduğum için gitmek istemedim ama eşimi asla kısıtlamadım bu sefer utanmadan bana laf söz ettiler "yok millet diyor ki gelininiz neden gelip size yardım etmiyor, diğer gelinler sürekli kaynanasının yanına gidiyor yardım ediyor" diye bunu yüzüme vurdular ben daha yeni gelin olduğum halde ben onlara hizmetçi olarak mı geldim anlamadım ki o kadar laftan sonra onlara karşı mecburiyetim var mı bazen kendime acaba ben mi çok vicdansızım diyorum?

Güncellemeler
1 yıl
Siz olsaydınız ne yapardınız?
Sürekli kaynanamın yanına gitmek zorunda mıyım?