Hayırlı Kandiller Herkese!🌸

Mübarek 3 ayların ilk Cuma gecesi olan bu mübarek gecede ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Hayırlı Kandiller Herkese!🌸

Mübarek 3 ayların ilk Cuma gecesi olan bu mübarek gecede ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Bol bol dua ettim Bu mübarek Regaip Kandili’nde gönüllerimiz nur, dualarımız kabul, umutlarımız sonsuz olsun. Rabbim, bu mübarek gecede kalplerimizi huzurla doldursun, dualarımızı kabul eylesin. Sevgi, merhamet ve hoşgörünün hakim olduğu bu özel günde, tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat geçirmenizi dilerim. Dargınlıkların unutulduğu, sevginin çoğaldığı, duaların birleştiği bu mübarek gecede Rabbim dualarınızı kabul etsin. Vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Regaip Kandili’niz mübarek olsun!"
Regaib Kandili gibi özel bir geceyi, huzur içinde geçirmek ve manevi anlamını derinlemesine hissetmek önemlidir. Geceyi, dua ederek, sevdiklerimle vakit geçirerek ve içsel bir huzur arayışıyla değerlendirebilirim. Aynı zamanda, kendimi arındırmak, geçmişi gözden geçirmek ve geleceğe dair daha iyi bir yol belirlemek için bir fırsat olarak görmek de anlamlı olabilir. Regaib Kandili, Allah'a yaklaşmak, dua ve niyazlarla ruhsal olarak güçlenmek için çok güzel bir zaman dilimi.
Cevap
35Cevap
Hayırlı Kandiller Herkese! benim için sıradan olacak dua ederim film dizi izlerim biraz da sitede takılırım öyle işte.
Vallahi evde şu an 3 kişi namaz kılıyor bende yatmadan dua ederim
E sen de kıl
Yatmadan önce olabilir? Ya sen neler yaptın
Ben çalışıyorum anca dua
İşte misin şu an
Evet
Allah kolaylık versin
Sağ olasın
Kaçta biter mesai
Tüm İslam aleminin mübarek Regaip kandilini kutluyorum, ben dua edeceğim.
Allah kabul etsin
Regl olduğum için ibadet yapamayacağım ama sohbet dinlerim youtube den sonra tesbihat ☺
Salavat-ı şerife ve gönülden geçen dua da olur🌸
Evet tesbihat 😊
Dualarımı ettim. Güzəl bir gece oldu. İçim biraz ferahladı. Buna ihtiyacım varmış.
Kaza namazı kıldım nafile namaz kıldım tesbih çektim dua ettim Allah ibadetlerimizi dualarımızı kabul etsin
Regaib kandilimiz mübarek olsun. Allah herkesin dualarını kabul etsin.
Namaza gittim onun haricinde ekstra bir şey yapmayı düşünmüyorum
Hayırlı Kandiller dualarda buluşmak dileğiyle
Herkesin kandilini kutlarım evde geçiyor hava buz gibi
Kandil gecelerinde camiye yatsıya gitmek en sevdiğim şey. Ramazan ayının provası gibi. Hem evde o kadar güzel dua da edemem 😅
Regaip kandili nedir ne demektir kuran da kandil var mı
Kuran'a göre nasıl namaz kılınıyor anlatsana bana
ne kadar geceye özel program varsa hepsini izleyerek tek günahla gidersek rabbimiz kızmaz mı bize
Keşke Allah'ım, kitabım olsa da ben de şu mübarek günü maneviyatla geçirebilsem ahh ahh
Allah'ın var zaten, inşallah bir gün fark edersin geç olmadan :)
Önce o beni fark etsin :D
düşünmedim aşko
@DorothyBabe aşkom bundan önceki profil daha güzeldi sanki kızma bana aşko
Yok canım niye kızayım. Değişiklik olsun dedim ya
@DorothyBabe resimdeki sen değilsin dimi aşko
Bella Hadid askom resimdeki
@DorothyBabe ok aşkom öpücükler aşkoma ♥
❤️❤️
bi alakam yok allah kitap din iman falan ilgilenmiyorum anlasamiyoruz cünkü
Regaip kandili nedir, bunu bir izah edin.
Hz. Muhammed (s. a. v.)'in ana rahmine ilk düştüğü gece
Eşimle namaz kıldık dua ettik rabbim etsin
Standart bir geceydi benim için.
Tvde kandil izleyerek
Huzur mutluluk hayırlı kandiller
Allah görüyor yeter
Dua edip tesbih çekip rukye dinlicem inşAllah
Dua ederim başlayacam birazdan
Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar
Sizlerin de
Namaz kilcam
Allah kabul etsin
Zikir ve dua ile 😊😇
Hayırlı kandiller
Duaa edicem valla inşallah kabul olur
islamda kandil diye bir şey yoktur
@Gece_Kraliçesi hakikati söylemek ne zaman şeytanlık oldu? deliliniz varsa bekleriz :d
Hakikati söylemek değil yalan söylemek şeytanlıktır. Delilim var hadisler delildir ama belli ki kurancısın bu yüzden seni ciddiye alamam.
@Gece_Kraliçesi 1. si
kurancı olduğumu söyledim mi ya da beyan ettim mi? zanda bulunma hadise de inanıyorum bu 1
2. si hadisin varsa delilini göster bakalım peygamber gidin bunu kutlayın demiş mi madem kurancıysak? haha
https://m.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=3980 bu site yalanını gayet güzel çürütmüş :D
Sadece kurancılar kandili inkâr eder
@Gece_Kraliçesi sen buna delil mi diyorsun şimdi
bak attığın linkle nasıl bunu çürütüyorum Allahın izniyle
“Kim bizim bu meselemizde (İslam'da) onun bir parçası olmayan bir şey icat ederse, o reddedilir.” (Buhari ve Müslim)
(Receb ayında Allah’a çok istigfar edin, çünkü Allahü teâlânın, Receb ayının her vaktinde Cehennemden azat ettiği kulları vardır. Ayrıca Cennette öyle köşkler vardır ki, ancak Receb ayında oruç tutanlar girer.) [Deylemi]
(Receb'in ilk Cuma gecesini [Regaib gecesini] ihya edene, kabir azabı yapılmaz. Duaları kabul edilir.) [Seadet-i Ebediyye]
(Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez: Regaib gecesi, Şaban’ın 15. gecesi, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gecesi.) [İ. Asakir]
bunların senetleri bile yok kaldı ki bunlar uydurma hadis rivayetlerin senetleri bile yok bunların sen zaten işine gelen linkleri olduğu gibi atmışsın merak etme ben cevap verdikten sonra sana da atacağım
Duhan suresinde güya kaynak vermiş ama tefsirlerde bile bak ne geçiyor
Duhan Suresi'ndeki ayet (44:3): “Doğrusu biz onu [Kur'an'ı] mübarek bir gecede indirdik... ”Bu, Kur'an'da açıklandığı gibi Kadir Gecesi'ne atıfta bulunur (97:1-3)
kadir gecesine ait olan bir sure indirilmişse neden utanmadan gelip şu kandil vardır diye saçmalayıp duruyorsunuz
Sen bana senetleriyle birlikte gel bakalım bana siteden kopyalayıp yapıştırmadan bana delillerinle gel yoksa ha hayır konuş ya da susacaksın xd
benim de siteden delillerim var ve oku hadi bak bakalım bunları da haşa çürütüver
islam-tr.org/.../
Gönderdiğin ilk hadis çok alakasız ve kandilin olmadığına dâir bir delil değil. Gönderdiğin diğer hadislerde kandil gerçeğini çürütecek nitelikte değil. Bütün şeyhler kandilin var olduğunu söylüyor zaten. Bu hadislerin hepsinin kaynağı sağlam. İşime gelenleri atmadım. Sanki tek tek işime gelenleri bulup atmışım gibi konuşuyorsun ama site toplu yazmış ben de öyle attım. İşime gelen gelmeyen hadis olamaz çünkü hadisler çelişmez. Bu hadisleri çürüten 1 tane bile hadis yok. Kadir gecesine ait bir sure indirilmesi de kandilin olmadığına dâir bir delil değildir.
Attığın linki okudum ve hiçbir kaynağı olmayan, uydurma kaynağı bile olmayan bir saçmalık.
Sadece bidat uydurmanın haramlığıyla ilgili attığın hadislerin kaynağı var ve o da sizin gibi fasıklar için geçerli. Bidat uyduran sizsiniz çünkü. Peygamber kandil gecelerini kutlardı ve onun doğum günü olan mevlüt kandili o zamandan beri hep kutlanıyor. Yazıda tamamen uydurma, dini kaynağı olmayan bir şey zırvalanıyor ve sen de bunu kandilin olmadığıyla ilgili bir delil sanıyorsun. Çünkü işine geliyor. Olduğuyla ilgili hadis çok ama olmadığıyla ilgili yok.
Tartışma burada bitmiştir benim için. Çünkü kandillerin olmadığına dair dini bir kaynağın yok. Birileri bir şey uydurmuş ve hiçbir alimin söylemediği şeyler bunlar. Senin sandığın gibi bir hadis yok.
bana senetlerini göster o zaman madem kopyala yapıştır yapmaya bayılıyorsan madem ki o kadar alimsen :d
kuran ve hadisi bile inkar edecek kadar şeytansın işte ama kendisine gelince her türlü uydurma hadis var ama :d tartışma bitmiştir benim için ve ben kazandım tevbe et senin için hayırlısı olur dumbass
Ben alimim demedim alimlik taslayan sensin. Madem kopyala yapıştır yapmaya bu kadar karşısın neden kendin yapıyorsun? Kendinle çelişerek kendini küçük düşürüyorsun.
Kur’an’da ve hadislerde kandil olmadığına dâir bir delil yoktur bu yüzden kuran ve hadis inkâr ettiğimi söyleyemezsin. Asıl sen inkâr ediyorsun çünkü hadislerle dediklerini çürüttüm. Şeytan olsam senin gibi şeytanların dediğine inanırdım. Dediklerinin dini kaynağı olmadığı için sen kaybettin. Daha fazla bir şey yazıp kendini rezil etme.
Hem olmadığını kanıtlayamıyorsun hem kazanan sen oluyorsun (!) sen şeytanın parmağında oynattığı bir şeytansın ve aynı zamanda kafirsin çünkü sahih hadisleri inkar ediyorsun. Benim senle işim olmaz sg. Yazsan da okumam artık. Çünkü kavga etmekten başka yapabildiğin bir şey yok
Şekerli yiyip gerilim izleyerek geçirdim
Normali 100 rekat namaz
ibadet ile geçti
Kuran okuyarak
Planım yok
Uyuyarak
Ev temizliği yaptım.
Dini program izledim
Yatıp uyuyacam
Dua ederek
film izlicem
Sitede olurum
"🙏🙏🙏🙏"
12.01 de rakı içicem
Neden 12 01?
Kandil bitiyor o yüzden
İslam'da gün, güneşin batışıyla başlar güneşin batışıyla biter. Yani gece 12'yle alakası yok
Kandil bitiyor işte yeni gün
Bitmiyor işte
Nasıl bitmiyor
Kandilin gecesi şu an, gündüzü yarın sabah
Yarından sonra iç diyon yani
Bence hiç içme zaten 3 aylardayız ama en azından bu gece içme derim
İçtimde kaldırırım sorun değil
Dua etmekden başka bir şey yapmadım
zina yaparak
Hmm kiminle dolu dolu mu?
Yetişkin filmi izleyip bira içeceğim.
içmeyi düşünüyorum