https://youtu.be/9ZIBcQBJnRU?feature=shared
Evlenmeden önce çalışmana gerek yok diyen erkeğin, evlendikten sonra "çalış, ben size mi bakacağım?" demeye hakkı olur mu?
https://youtu.be/9ZIBcQBJnRU?feature=shared
Siz=eş ve çocuk..
Bunlara gerek yok boşa okunmuyor evlenmezsin çalışırsın gezersin yersin içersin başında kimse olmaz işte ne yaptın ne ettin diyen çok da iyi olur güzel olur ama yok başımda birisi olsun evleneyim dersen o zaman olacaklara niye oldu niye etti denemez
'' çalış ben size mi bakacağım '' diyen adam zaten kendisine ait çekirdek ailesini kurmaya uygun değildir. Hayatındaki kadına karşı sevgisi şüphelidir , rahatça seks yapmak için bile evlenmiş olabilir. Seven adama kadını yük olmaz , böyle sözler söylemez. Adamın cebinde parası yoksa , evlendiği zaman kadınında çalışmaya mecbur kalacağını bal gibi biliyorsa , o zaman hayata realist bakacak bir kadını sevse bile o sevgiyi iç dünyasında öldürecek en başından kadına yanaşmayacak kendi yoluna gidecek. Ben şahsen hayata böyle bakıyorum.
Çok doğru bir yerden bakıyorsun. Bozma bunu hiç.
Bozmam , merak etmeyin. Zaten öldüre öldüre duygusuz olmayı öğrendik artık çok bir şey hissettiğim söylenemez.
En başta üslup uygunsunuz sonrasında ise kadına ne yapacağını söyleme cürreti uygunsuz. Daha evlenmeden emrivaki tavırları, kararsızlığı, karşısındakine karşı saygı duymuyor oluşu sonrasında gerçekleşecek sorunları film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden.
Gerekli durumda bunu rica eden dille söylese ortada sorun yoktu aslında.
Sodun bu tarz yetersiz erkeklerin toplumda yer edinip evlenebiliyor oluşu.
Toplum bunları dışlamalı, tabiri caizse tükürmeli.
Bence bunları da bağlayıp denize atalım derim 🫢
Sodun ne yaa😅
Kendimi r'leri söyleyemeyen Aziz Yıldırım gibi hissettim 😂
Fenerbahçeli olma kadersizliği sebepli😂
Benim de düşmanım 🫢
Hep kaybettiği için🤣
En son milattan önce iyiydi sanırım 😅
#Fenerbahçekapatılsın 🤣🤣
Koç geleli hiç iyi olmadı ki😄
Fazla zekisiniz hanımefendi 🫠
İyi ki demek geldi içimden 🫢
O zaman biz seni tanıyamazdık🙃
Bu, iyiliğin içindeki kötülük kabul ediyorum 🫢
Eminim sen daha fazlasını kazanabileceğin insanları bulur, zihinlerine dokunurdun🫠
Çok kalp 🫶🫶
Hmm sorun uslu mu yani sence?
Sizemi bakacağım kelimesi ağır kelime. Yetişmiyor destek ol dese neyse, en nefret ettiğim insan türü patavatsız ağızları ile s. yolar resmen. Ondan sonra da sen değiştin bilmem ne, yok şöyle yok böyle, kurşun gibi laf ediyorlar ondan sonra senerat ay sinirim bozuldu.
Cevap
41Cevap
olmaz. ama öyle de hani düz mantık bakmamak lazım. evlilik müşterektir. o an öyle der. aradan yıllar geçer. sonra şartlar değişir. oladabilir. 2 taraf anlasır yani. ayrıca su sırat köprüsünden gec demiyor ki. calısmak öcü bişey değil. ben öyle net bakmıyorum olaya. paraya sıkısır insanlar. eslerden diğerinin de calısması gerekli olabilir. fikri değişebilir insanların. erkekleri de hani robot sanmamak lazım. onlarda bir beşer. beşer şaşar beşer denir dimi. insan bu. değişir.20 yasındaki sen ile 40 yasındaki sen aynı olmucak. cok takılmamak lazım bu işe. mantıklı olan calısmak ise bence calısıladabilinir bunu hani kalben böyle yaralayıcı gormenizin bence luzumu yok.
eski evlilik düzeninde evet boyle idi roller belli idi. erkek calısmıcam banane diyemez. bakardı ailesine. ama bu devir değişti. kadınlarda calısıyor. ve bu durumun sonucları da oldu. kimisi kadınlar ıcın olumsuz kimisi olumlu. benım annem misal istemiş calısmak babama laf gecirememiş. simdi olsa muhtemelen yine isterdi ve rest cekip calısırdı:D bi de o zamanlar cok cocuk var. kres yok. cocuga biri bakcak. dede nine köyde. cogu kişi icin böyle. annemi emekli etcez edemiyoz bi gün primi olsa ama yok.
bence opusup koklasın. hallolur hersey. bunlar asılmıcak konular değil. simdi sen calıssan hic yoktan bilmiyom kac para kazanırsın ama asgari ücret olsa 22.5 mu oldu sımdı. fena mı olur aileye ek gelir gelse. sosyalliktir ayrıca iş. topluma entegrasyondur. ya da kocanı kafalıcan. senle boyle konusması ama iplerin cok sıkı olmadıgını gösterir ama. belliki kocan da kızgın o yüzden sert ifadeler kullanmıs umarım düzltirsiniz işleri.
Aynen bu kadınlar neden korkar çalışmaktan bilmem çalışmak ne güzel şey insan evde boş boş otur zaten sıkılıyor çok Garipler akıl erdiremiyorum
Ben hayatın müşterek olduğundan yanayım bunda bir sorun yok boşuna okumuyoruz neticede ama bir erkeğin kadına sen de çalışacaksın gibi bir üslupla yaklaşmasından nefret ediyorum her şeye gelince erkeklik yapan mangalda kül bırakmayanların e sende çalış demesi cinlerimi getirtiyor. 9 senelik evliliklerinde arkadasimi calistirmayan adam kızı öylece ortada bıraktı bu sebeple her ne olursa olsun kadın kendi parasını kazanmalı zaten
Her alanda hayat müşterek olsa haklısın ama değil.
İşlerine gelince hani eşitlik, gelmeyince sen kadınsın oluyor.
Hahahaha erkek işte :)))
Bu üslupla yaklaşırsa evli olmadığı halde bakmak zorunda kalır (nafaka)😈 normalde çocuk hariç nafaka alınması pek onayladığım bir durum değil ama böyleleri kesinlikle hak ediyor.
İnsan gibi gelip yetişemiyorum ben artık, sen de bana destek olur musun çalışıp dese zaten elimden geleni yaparım 🤗
Boşanma sürecinde nafakayı ödemeyen eş yüzünden arkadaşım işe girip çocuğunu evde yalnız bırakmak zorunda kaldı. Nafaka da 3 kuruş bişeydi zaten.
Sonra mahkeme çocuğu evde yalnız bırakıyor diye velayeti babaya verdi.
Kanunlar kadınları tutuyor evet aynen (!)
İşte orada biraz da savunmanın etkili olması önemli hayatım maalesef...
Açıklama kısmına da kalbimi bıraktım, her sorulanı kişiye bağlayanlar bezdirdi 🥹
Avukatı tanıdığı. Ben de avukatla ilgili tereddütletim var. Ona da söyledim ama gerisi onda.
Ben farklı bakış açıları kazandırıp gönderiyorum. Sonrası onun bileceği iş.
İşleyişde ciddi sıkıntılar var bu da su götürmez bir gerçek..
Evet işleyiş de çok sıkıntılı ama biraz işini bilen avukat o çocukları babaya bıtaktırmazdı.
Arkadaşın nafakayı ödemediği için adamı icraya verdi mi?
Tam bilmiyorum oraları. Adama sövmekten kaydetmemişim 🫢
Eve ekmek getir belki erkeği vazifesidir kadın Çalışmak zorunda değil kadını böyle bir vazifesi yok kesinlikle ama kesinlikle kadının çalışmaya mecbur bırakılmasını Doğru bulmuyorum fıtratına uyuması şartıyla ve de istiyorsa çalışabilir Bunun dışında kadına çalışması için baskı yapılmasını şiddetle reddediyorum
Ben de kadını sadece bedeni üzerinden değerlendirilerek psikolojik şiddet uygulanmasını reddediyorum.
Kadının bedeni vücudu arzu nesnesi hatun. Zarif estetik arzulatici bir vücut kadında var. Erkekte değil
Kadın için de erkek vücudu aynı etkiye sahip ama pazardan sebze alır gibi seçmiyoruz. Önce insanlığına, adamlığına, karakterine bakıyoruz.
Bak tabi hatun hakkındır
Ben de memeden önce yüzüne ve edepli/inançlı oluşuna bakıyorum
Yaa bi git😄
Çarşaf çarşaf yazılarını gördüm. Küçük memeli 38 beden hatun beni bulsun diye inançlı oluşuna bakıyormuş. Duy da inanma
38 değil
34.
Yazdıklarıma doğru oku
Ayrıca dedikodu yapıp marka değerimi düşürme
Yoksa girbaci yersin 🤪
Hakkı olmaz tabikisi.
Ben başta kendim ayaklarımın üstünde durmayı isterim. sonra
Bütün insanların kendi ayaklarının üstünde durmasını dilerim ve isterim
Çalışmak isterse desteklerim kadını , istemiyorsa neden çalışmıyorsun demem.
Allah herkese , kimseye muhtaç olmadan bir hayat yaşamayı nasip etsin.
Etmiyor😄
Anladım da bu konuda sonuca bakıyorum. Dua etmek çok yavan kalıyor.
Olasılıklar ortada. Kendimiz inisiyatif almadan yaratıcının her şeyi halletmesini beklemek ne kadar mantıklı?
Hımm. Herşeyi halletmesini beklemek tabiki yanlış.
Örneğin, şu an sınavlara hazırlanıyorum. Not tutuyorum, özet cıkartıyorum , soru cözüyorum bunların üstüne birde başarılı olmak için dua ediyorum.
Ama hiçbir şey yapmadan dua etmeye bile utanmali insan elinde yapabilecekleri bir şey varken.
Dua değil senin çalışman sana başarıyı getirecek 😄
Çünkü çalıştıktan sonra bsşarılı olmaman için hiç bir sebep yok.
Benim eşimde nişanlıyken ister çalışırsın ister çalışamazsın diyordu.. evlendikten sonra sisler değişti, ilk zamanlar çalışmıyordum eve kimseyi davet edemiyoedum para yok mesela cekiniyorudm. Borçlar var işler değişti tabi, ise başladım bende. Şimdi gözümün içine bakıyor çalış diye 😒… çok zormus insanın eşinden para istemek … ailene hediye alamamak eve davet edememek. Şimdi istediğimi alıp satıyorum. Bisey diymeiyoe 😒
Hayat pahalılığı en çok eşleri zorluyor, yıpratıyor maalesef.
Kendi ailesi Gürcü babası cimri o yüzden sanırım. Eve biri gelsin hemen hesap kitap ediyor. Misafir bereketiyle gelir biz öyle öğrendik. O masraf sanıyor 🙄
*Kendi ailesi tutucu olacakti
Bereket hesap kitapla olur misafirle değil yalnız. Eşinin haklılık payı var 😄
Sizde yanlış düşünüyorsunuz aslında … yalnız yaşamaya alışmış senelerdir
Aylık mutfak masrafı tsm bir asgari ücret ediyor. Eskidendi o bereketli misafirlikler. Çünkü hayat bu kadar pahalı değildi.
Ağırlarsın ama kenara hiç bir şey koyamazsın. Hesap kitap iyidir. Sonuçta eşin. Onun her şeyi aynı zamanda senin.
Kadın zaten çalışmalı, eşinin ne dediği önemsiz bu konuda ya. Eşim de evlenince istersen çalışma dedi, çalışcam dedim konu kapandı
Çocuk olduktan sonra?
Ben şahsen çalışırım, kariyerimi çocuk olduktan sonra rahat edecek şekilde inşa ediyorum
Kadın çalışmalı bir kere yanlış bir ifade. Çalışmak isterse çalışmalı.
Belki çocuklarını kendisi büyütmek isteyecek. O yüzden evlenmeden önce bunu konuşup sözünü alıyordur.
Kadınlar çalışmak zorunda değiller.
G@tüne güvenmeyen erkek evlenmesin..
Boşandığı zaman da üç kuruş nafaka alacak, aile evinde bile istenmeyecek belki de. Elinde maddi gücü olmadığı için binlerce kadın bir sürü eziyete katlanıyor.
Eşi çok iyi bir şirkette müdür olan tanıdığım 50 yaşında boşandı. Aldığı nafaka üç kuruş. Şimdi tekstilde çalışıyor. Keşke zamanında çalışsaydım emekli maaşım olsaydı diyor. Kadın kendi ayakları üstünde duracak, romantizme gerek yok. Ha maddi olarak güvendiği bi şey vardır orası apayrı.
Eğitimini alacak, mesleğini öğrenecek. Onlar altın bilezik zaten.
Erkek işten gelip, yan gelip yatarken, kadın insanlıktan çıkıyor ev, çocuk, iş şeytan üçgeninde.
Rahatı bir yerlerine batan erkek de yemeğin tuzuna, kadının göbeğine lsf ediyor iç dünyasında neler yaşadığını bilmeden.
Kime bu kadar rahat ve lüks bir yaşam sunarsan illaki nankörlük yapar. Ben bundan bahsediyorum.
Erkekliğin doğasında var çalışmak.
Kadının doğasında var evini, ailesini çekip çevirmek. Kadını evinden çıkarıp dış dünyaya adapte ettiğin zaman roller ve dengeler bozulmaya kadın erilleşmeye, erkek dişileşmeye başlıyor. Hiç birimizin farkında olmadığı şey bu.
Sonra evdeki Mahmut abi 'den hallice olan kadından sıkılıp daha dişi olana meylediyorlar 50 yaşından sonra..
Çalışan evli bir kadın olarak bir kısmına katılıyorum. İşten geldi diye evde yan gelip yatmayacak erkek ile evlenmek lazım öncelikle. Sonrasında bir problem kalmıyor. Önemli olan doğru seçimler yapabilmek
Yani ben çalışır para da getiririm eşim çamaşır da asar katlar. Bu durum birimizi daha eril diğerini daha dişil yapmıyor. Aynı durum ikimizin de ailesinde var. Annem çalışıyordu emekli oldu, babam vileda da yapar yemek de yapar. Dengeyi kurduğun anda bir problem olmayacaktır.
Size'mi bakacağim baya agir bi kelime! Yüce Rabbim kendini bilen, sorumluklarini bilen insanlarla beraber olmak nasip etsin!! Yüce Rabbim bizlere iyi gelecek insanlarla karsilaştirsin ve taniştirsin!!
İnsan nüfusu patladığı için bence O artık bu işlere bakmıyor 😄
Tabi ki olmaz.
Fakat hiç sevmediğim bir ifade var. Kervan yolda düzülür denir. Bu gündelik hayattan devlet işlerine kadar böyle ifade edilip kullanılıyor. Hayır egenim sen kervanın her şeyini ayarla sonra yola çık.
Benim de sevmediğim ifadelerden birisi, köprüyü geçene kadar ayıya dayı denilmesi 😄
nasıl konuşulduysa öyle yapılmalıdır
aslında ne dediğin değil nasıl dediğin önemlidir
kadına ''ben sana çalışma dedim ama malum ev geçindirmek biraz zor geldi
istersen bir işe girip çalışabilirsin'' demek vardır
bir de ''çalış ben mi size bakacağım'' demek vardır
maalesef bu iki üslubun arasında uçurumlar vardır
Maçası yemeyen evlılık kurumuna gırmıycek gırmemelı. Konuşulanlar neyse başta arkasında duracak cesaretı ve gücü yoksa bu ağır karakter zayıflığıdır
Katılıyorum.
İsterse evliliğin başında 2 yıl çalışması (çalıştığı iş uygunsa tabi) karışmam. Fakat birkaç yıl geçtikten hele hele çocuk olduktan sonra özel sektörde ise çalışmasına müsaade etmem. İlerde çoluk çocuk 15i geçer de kendine uygun iş bulursa olabilir. Ama en küçük çocuk 15i geçmeden çalışmasına müsaade etmem. Tâbi bazı insanlar var bazen gerçekten mecbur kalabiliyor. Lüks dışında büyük bir yük altına falan girip eşlerinin çalışmasını isteyebiliyor, onları kinamiyorum. Onlar dışında evin ekonomisi az çok yolundaysa eşini (hele ki çalışmayı sevmeyen kadınsa) çalışmaya zorlayanlara selam bile vermem. Zaten evde çoluk çocuk ev işi vs yeterince çalışıyor.
Eşim özel sektör değilse ve memursa, çalışmayı istemiyorsa istifa edebilir. Çalışacağım diyorsa da onun kazancı kendine ve çocukların yarınları için birikim olmalı. Eşimin parası borç harç dışında evin giderlerine akmamali. (Asgari ücretli çalışanları tenzih ediyorum, o durumda mecbur tâbi)
Hayır olmaz. Zaten yaratılış fıtratımızda da böyle. Erkek çalılıp para kazanır, kadın ev işlerine bakar
Ben de böyle düşünüyorum. Aksi durumda zaten roller değişmeye başlıyor.
Evet değişiyor
En başta çalışma derken düşünecekti. Sonradan çalış demeye hakkı yok. Gerçekten ihtiyaçları vardır eşinin çalışması için rica eder ama çalış ben size mi bakıcam demek çok kötü bir düşünce tarzı
Öyle evet. Bir kere sevgini, saygını kaybediyorsun..
Bunu diyen erkek de sorun var niye bir insan evlenirken senin çalışmana gerek yok der resmen delilik sonra aklı başına gelmiş çalış demiş ama artık iş işten geçmiş verdiği sözü tutmak zorunda ya da boşanacak ama hatayı kesinlikle en başta yapmış
Bu üslupla konuşan biri ile evlenmemiş olmak lazım hatta tanımamak
O kadar çok var ki bunlardan. Tahmin bile edemezsin..
Maalesef var evet
Evdeki hesap çarşıya uymuyor bazen ama bunu öyle üstten üstten sallamadan önce düşünecekti. Kontrolünde olmayan bir şey vaat edersen sonucuna da katlanırsın.
Zaten erkeğin eline bakıp çalışmayım diye bu vaadlere kanan kadının seçimlerinde böyle şeyler yaşanması doğaldır hjk
Hayır olmaz, o zaman ağzından çıkarttığı sözlere dikkat edecek, tutamıyacağı sözü ağzından çıkartmayacak.
Olmaz baştan neden öyle söylüyor işte günümüzün sıkıntısı bu insanlar gerçek yüzünü sonradan gösteriyorlar
Bize bakmayacaksinda kime bakacaksın :) demelisin. Kim için kazanıyormus, ailesine harcamayacakta kime harcayacak.
Çalışmana gerek yok diyen erkek sen evde otur sadece beni sev ben çalışır ikimizede bakarım der. 😎😎
Olmaz , öyle yiğitlik yapıp sonradan R yapan adamdan olmaz
Öyle bir dünya yok ister çalış ister çalışma evlendiysen bir aile kurduysanız seve seve bakacak zaten kim için çalışıyor ailesi için o cümleyi kuran kişi ailenin ne olduğunu bilmeyen bir kişidir
Hiç bir erkek sana bakmakla yükümlü değil. Sen de çalış kazan yasa. Evlilik bakımhane değil ki? Aci ama gerçek. Sen seni gibiler banka arıyorsunuz
Biz de kimsenin aç karnını doyurmakla, boklu donlarını yıkamakla yükümlü değiliz. Madem öyle herkes başının çaresine baksın.
Aynen öyle devam işte. Devir böyle. ac karnı kimse doyurmuyor ki. Sen kimsen doğuracaksin sen kimsin yikayacaksin. En güzeli herkes kazansın. Sen bundan 20 sene öncesinde haklısın. Ama kadına erkeğe artık ihtiyaç yok anla bunu.
Örnek benim karnımı ne annem ne babam ne de eşim doyuruyor ki! Elim tutar. Reel makine var yıkarım. Mutfak var yaparım. Bitti eskide kalmışsın
Valla doğru diyorsun artık herkes kendi işini yapıyor erkeklerin kadına kadınların erkeğe ihtiyacı yok yakında evlilik diye bir şey de kalmaz
@Tükendimçok2 yani bilemiyorum Herkes kendine göre düşüncesi olabilir saygı duyarım ama ihtiyaç kalmadı yani yani Düşünsene şöyle bir kadın olsa ne olur olmasa ne olur ya da Erkek olsa ne olur olmasın olur yani Ben çok hani Yalnızlık çektiğim çok açlık çektim çok parasızlık çektim Benim bu saate kadar yanında olmayan bir kadına ben bu saatten sonra yanında tutar mıyım sence? Ya düşünüyorum şöyle hayatta Yani elimden tutacak birisi vardı yoktu bu ayrı bir konu ama yanımda birisi yoktu yani yanımda olan kişiler de annem babam kardeşlerim Yani ben şunu demek istiyorum Erkeğin veya kadının artık bir canlı ihtiyacı yok yani ve ben başka şeyler de yaşadım ve kullandım yani Bunu anlaman belki birazcık zor olabilir ama
@Tükendimçok2 ya hani cinselliğe bastırmak için ilaç olarak hormon oldum yani artık kadın bana nasıl bir şey geziyor Biliyor musun böyle Hani eskiden bir çekiciliği var ya evet kemik gibi geliyor fazlalık gibi geliyor benim hayatımda Hani yoldan geçen bir köpek var hani onu nasıl saygı duyuyorsam işte yaşayacak yiyecek içecek ve bir kadına da aynı saygı duyuyorum kediye de aynı saygı duyuyorum Yani bir kadının benim için anlamı yok yani Ben bu saate kadar hani o yokluğu çekmişim yani kadın niye var ki hayatınızda veya Hani sen erkek de o yokluğu çektiysen erkek niye var ki Affedersin s**** kalkmayınca da gerisini hiç duymuyorsun
Hakkı yuktur ve böyle biriyle aile olunmaj🌿🌷🦄
Öyle bir erkekten ayrılıp ikinci bir koca bulmak farzdır
Elbette olamaz ama en başta zaten böyle bir şey söylemesi bile garip
Damdan düşer gibi söylemesi anormal bir kadına erkek olan o onun çalışıp çabalaması gerekiyor
Evlendikten sonra herşeyi diyebilir. Hiç kimse evlendikten sonra eskisi gibi olmuyor
Ben mi size bakacağım tarzında kelam eden bir insan ile yaşanılan her dakika kayıptır..
Olmaz ama zorlandığında yardım isteyebilir hayatın ne getireceği belli olmuyor tabi doğru üslub ile
TC erkeği boyle... asıl kişiliğini evlendikten sonra tanırsın ve aşık olduğun insanla alakası yoktur
Bize bakmicaksan eş olark bana bi faydan olmicaksa ne bka yariyon o zaman seni boşuna mı aldm bn derim noktayı da koyarm
öyle bir şey yapana değil erkek insan bile denmez
Normal De tabi ki olmaz ama diyebilirler de onlara belli olmaz. Zenginler demez fakirler ya da para hesabı bilmeyen çalışmaya gö*ü olmayanlar diyebilirler
Tabi ki de hayır, aşırı saçma kuzenimin başına gelmişti eşi istediğini giyersin çıkar gezersin falan dedi bı evlendi kızın hayatı alt üst oldu o kada rsinir bozucu ki!
Çalış diyen erkekten ne koca olur nede adam olur
Delikanlı adam o sözü söylemez zaten soyluyorsa adam değildir ha mecburiyet var ise o baska ama o şekil de yine söyleyemez
Abla boşasana bunu diyenden adam olur mu sana bakmicaksa parasını senden esirgicekse başka birisi vardır
Bir şeyler konuşulmuşsa belli bir yerden sonra o düşüncelerini değiştirmek doğru değil
Olmaz … detaylı yazacağım da … Kısa keseyim
Hesabo erkek öder net
Maddi zorluk çekiyorsa hakkı vardır ama şahsi fikrim kadının çalışmaması
Öylesi erkek değildir
Türkiye'de böyle insanlar dolu...
Zorluktan diyebilir ama bu şekilde denmez
Hayır öyle bir hakkı olamaz
Çok haklısın arkadaşım
Olmaz delikanlı adam sözünde durur..
bir erkeğin boyle demeye hakkı yok
Bence kadın da çalışmalı ama bu nasıl koca aq
hayır yok yaw maddi duruma baglı