Çok fazla insan tanıyor olmak imrenilecek bir şey midir?

Çok fazla insan tanıyor olmak imrenilecek bir şey midir?

Geniş bir çevrem var. Gittiğim yerde tanıdığa rastlamak hoşuma gidiyor. Bu ülkede tanıdık olmadan iş çözülmüyor. Çevrenizi geniş tutun. Arkadaşlarım iş gören insanlardan oluşur. Gerçek arkadaş falan aramayın üzülürsünüz herkes kendi çıkarını düşünüyor. 🙂
burcunuz ne
Geniş çevre maalesef insanların gözünde güçlü olarak nitelendiriliyor fakat öyle değil düşman zaten o çevre de 10 kişi 15 kişi seni tanıyor değil mi güçlü gibi görünüyorsun ee 15 kişiden 2 kişi ile sorunun zaten olacak o yüzden iyi değil birde dışarıdan bu 15 kişinin arasına girmeye çalışan tipler var sırf çevresi var diye bunlar yoklukta mesela yalaka diyoruz bunlara biz
Çevrenin genişliği duruma göre değişir. Geniş çevreyi sayılarla ölçmek doğru olmaz. Önemli olan, çevrenizdeki insanların kalitesi. İyi bir çevre, sizi geliştirebilir; kötü bir çevre, sizi felakete sürükleyebilir. Kaliteli çevreniz varsa, iyi bir şey; kaliteli bir çevreniz yoksa, kötü bir şey.
Kaliteli insanlar olsunlar da sayısı pek önemli değil. Zaten çok sosyal biri olsam da samimi olduğum insanları ince eler sık dokurum.
Yani bakarsan beni bilen çok insan ve yaşanmışlığım vardır ama yakın çevreme alıp düzenli de sohbet ettiğim insan sayısı çok azdır.
BiricikMinicik, çevresi geniş olmak güzel bir şey gibi görünür ama her zaman öyle olmayabilir. 😊 Zamanla şunu fark ediyorsun; gerçekten yanında olan, seni anlayan birkaç samimi insan, büyük bir çevreden çok daha kıymetli. Çok insan tanımak yalnızca sosyal ilişkilerde bir avantaj sağlayabilir ama samimiyet ve güven her zaman daha özeldir. 🌟
Sık sık bu büyük çevre içinde kendini ihmal edilmiş ya da yüzeysel bağlarla boğulmuş hissedebilirsin. Önemli olan, kaliteli ve anlamlı bağların olduğu sağlam dostluklar kurabilmek. Hayatının merkezine sevdiklerini ve anlamlı ilişkileri koyduğunda kendini çok daha iyi hissedeceksin! 🎉
2025’e yaklaşırken, belki de çevrendeki gerçek dostlarınla daha fazla vakit geçirebilir, onlara daha çok sarabilir ve yepyeni anılar biriktirebilirsin. Harika bir yeni yıl diliyorum! 🎄✨
Cevap
74Cevap
Hayır ben kalabalık insan sevmiyorum hiç bir şekilde.
Şöyle diyeyim beni çok fazla tanıyan insan var
Mesela bir yerde bir arkadaşım ile yemeğe gidelim dediğimde her geçen selam veriyor
Yanına uğruyor ne bileyim bir yandan tanınmak güzel
Ama şöyle durumlar oluyor
Bazen herkesin ismini hatırlayamayabiliyorum ve bu hoş olmuyor insanlar tarafından sevilen saygı duyulan biriyim bir şey olduğunda beni davet ediyorlar sözüme güvenirler
Ne bileyim çok artısı var
Ama yoruluyorsun neden dersen
Toplum içerisinde hal hareketlerine çok dikkat etmen gerekiyor
Kullandığın kelimelere dikkat etmen gerekiyor
Yani zor kısaca böyle
Öyle tabi Hemde nasıl zor anlatamam
Herşeyi dikkat etmen gerekiyor
Bin düşün bir konuş
Ama alıştım artık😂
benim de fazla çevrem yok ama ben de konuşmalarıma hal hareketlerime dikkat etmem gerekiyor
Tabikide hepimiz dikkat etmeliyiz bu konuda hemfikiriz
Ama biraz daha fazla dikkat etmek gerekiyor
Sinirlerine hakim olmak gerekiyor felan gibi anlatmaya çalıştım
Kuru boş çevre nin gereği yok, düzgün kaliteli bir kaç kişi olsun insanın hayatında, bir çok kalabalık arkadaşa çevreye değer, çevrem çok görünsün diye de 3 kuruşluk insanlara yalakalık yapamam şahsen.
👏👏👏👏
Çok çevre sevmiyorum. Ama insan sevmediğimden değil. Yoksa gayet hümanist ve insanlara güven duygusu olan birisiyim. Cömertim ve sosyal sorumluluk projelerini de çok severim. Ama fazla sosyallik beni yoruyor ve bunaltiyor. Ne kadar az insanla olursam o kadar rahatım. Az ama aramızda gerçekten sıkı ve samimi bağ olan insanlar benim için yeterli
Değilll ben bezdum ya. Kendi çekirdek çevrem çok tatlıydı evlendim, eşim buraların en bilinen ailelerinden. O kadar kalabalıklar ki ne düğünleri bitiyor ne doğumgünleri bitiyor bugün şuraya gidelim buraya gidelim, çok kötü ya
tabii ki iyi bir sey. ne kadar cok tanidigin varsa o kadar cok yerle konuyla baglanti kurma imkanin var demektir. ihtiyaclarini karsilayabilme sansin o kadar coktur.. cevrenin kalitesine gore degisebilir tabi bu durum.
Avantajları kadar bence gereksiz de.
Ne demişler az insan çok insan o kalabalığın gerçek yüzlerini öğrendiğinde veyahutta yaşadığın da anlıyorsun zaten buda zaman gerektiriyor.
Çevresi geniş biri olmak kişisel hedeflerinize ihtiyaçlarınıza ve sosyal becerilerinize bağlı olarak değişen bir durumdur. Önemli olan çevrenizi bilinçli bir şekilde seçmek ve sizi destekleyen değer katan insanlarla ilişkilerinizi güçlendirmektir.
Aslında güzel bir şey ama bazen o kadarda iyi diyil bence tek bir kişinin bile sevgisi ya da yaklaşımı yeter bana göre çok çevre olduğu zaman özgüvenli hisseder bazi kişiler bazı kişiler de ise imrenici hisseder önemli olan dostlukta bence sadık ve güvenilir olması bide arkadaş seçer iken dikkat edilmeli umarım iyi çevren vardır bu zamanlarda insanlar biraz kendilerini düşünür
Bana itici geliyor. İnsanın belli başlı arkadaşı olmalı. Diğer türlüsü dalkavukluğa, sahteliğe, yüzeyselliğe giriyor
Çevre her türlü geniş oluyor ama kişilere yaklaşım bizim elimizde, sınırları çizmek gerek az ama öz kişilerle daha çok güven bağı oluşur.
Hayır değil. Ne kadar çok arkadaş o kadar yük. Az arkadaşın olsun öz olsun. Çok arkadaşın olup da kötü zamanında yanında olmamasından iyidir.
Bence sosyal iletişimi güçlü olduğunu gösterir. Bir sıkıntıda işi çözmek için güzel fakat o çevreyi korumakta bir emek gerektiriyor.
Bence iyi bir şey ilerde daha iyi anlıyorsun düğünün oluyor cenazen oluyor kimse gelmeyince insan üzülüyor gezeceksin konuşacaksın kimsen yok çok kötü
Kendi açımdan tercih etmiyorum ama arkadaşlarımın geniş çevresi olması işime geliyor. Sağolsunlar her yerde tanıdıkları var işime yarıyorlar😂
Kesinlikle iyi bir şey. Bir iş yapacaksın ve seni tanıyan çok olunca bu avantaj. Veya bir iş arıyorsun yine çevrenin çokluğu avantaj. Benim çevrem çok fazla geniş değil ama çok fazla geniş olmasını isterdim
Çevre dediğiniz nedir? Kötü günde belli olur o. iyi günde herkesin çevresi var.
Eskiden çevrem çok ciddi genişti yarardan çok zararını gördüm diyebilirim
çok fazla iyi yönü var ama kötü yanları da var.
çok fazla zehirli insan var.
Değil bir insan herkesle çok güzel anlaşıyorsa o insandan şüphe ederim
Benim hiç arkadaşım çevrem yok hep yalnızım bu duruma alıştım ama bazen kendimi çok yalnız hissediyorum
Eğer sana sahip çıkan bir çevren varsa çok iyi bir şey tabiki de.
Bazen iyi bazen kötü. O çevreyi doğru kullanabilmek mühim.
Bence çok güzel bir şey. Tanıdığın insanlar olması. Yalnız olduğunu hissetmez insan.
Yüzeysel kalabalıklarla gezip tozmayı sevmem, az insan, öz insan🍎💎
Nitelikli donanımlı bir çevre ise iyi bir şey kırnanço ise sıkıntı
Hayır değil bana çok samimiyetsiz geliyor hoşlanmıyorum o tarz insanlardan
Başkasını bilemem ama bana iyi bir şeymiş gibi gelmiyor. Nerede çokluk orada...
Çokluğundan ziyade niteliği önemlidir çoğu insanın etrafında çer çöp vardır
Çevrem fazlasıyla geniş ama bu durumdan da pek mutlu değilim.
Gereksiz ve anlayışsız kalabalıklar yerine kaliteli yalnızlığı tercih ederim.
İmrenilecek bir şey değil bence. Çokta iyi değil 😀
İmrenilecek bir şey değil, olumlu ve olumsuz tarafları var
Daha fazla mikroba maruz kalmakla eşdeğer nesi iyi ya
Eğer kaliteli bir kalabalıksa evet iyi bir şey ama onun dışında pekte özenilecek bir şey değil 1-2 tane yakın arkadaş yetiyor az insan çok huzur
Knka insanlarla arana mesafe koy herkes çok samimi olmak iyi bir şey degil 😂biliyorum ki böyle söyledim gerisini boş ver
Evet çevrenin geniş olması düşünmediğin kadar iyi birsey
Bence mükemmel bir olay yalnız olmaktansa iyidir bence. En azından zor yanında çevren yanindaysa ne güzel ama zor zamanda yanında olmayan birini çevrende tutma. Çevrem yok olmasa daha iyi olur her zararı çevremden gördüm
Evet muhteşem bir özellik. Sürekli dert dinlersin dertlilerin babası delikanlıların hası olursun
Çevresindeki insan sayısından ziyade, bu kişilerle olan yaklaşım tarzını önemserim..
Boş insanlar ise hayır, kaliteli kişiler ise evet
Bazen hoş gözükse de bende imrenirim ama atalarımız nerde çokluk orada bokluk demiştir. Az insan öz insan kafi...
Bence güzel bir şey gittiğim her yerde biriyle karşılaşıp sohbet edebilirsin tabi sevmediğin kişi çok sa çok sıkıntı olur
İlk zamanlar çok keyifli olsada insanoğlu sonuçta her türlü yalana, ihanate, sahteliğe maruz kalabiliyor ve zamanla az, öz insan mantığına katılıyor
Planlı olmazsan seni her işinden alıkoyabilir. Bir yandan iyi bir şey çevren geniş oluyor arkadaşların oluyor yalnız hissetmemiş oluyorsun.
Kişilere göre değişir ben bu ara aşırı arkadaş yapmistim 2 kez olay olmuştu şu an 2-3 kişi var yetiyor.
Bence değil ya ben az olsun öz olsun kafasındayım tamamen
@papatya016 özelden yazar mısın lütfen
Fazla muhabbet tez ayrılık getirir
Yar günde yar yahşı yaman günde yetiş gardaş
imrenilecek bir şey değildir ancak iyi bir şeydir
Ben kalabalıkları sevmem az ve öz insan isterim etrafımda
Yani ne açıdan baktığımıza göre değişir olumlu olumsuz yönleri var tabi
Tabiki bence çok güzel bir şey canım sıkılınca konuşacagin arkadaşların olur hem
İyi bisey ama cevrendeki insanlar bi işine yariyorsa iyi bişey yaramiyorsa boş kalabalık
Bazen iyi oluyor bazende yanlış bir şey yaptığında hemen yayılabilme ihtimali var
Yani bir yandan iyi bir şey aslında ortamlara girdiğinde falan havalı görünürsün bana göre
Hayırlı insanlarsa elbette hayırsızlarsa neye yarar ki?
Kücük bir yerdeysen kötü yalnız kalamıyorsun büyük sehirlerde ise güzel
Çevrendeki insanların kalitesine bağlı. Az insan çok huzur.
Gerçekten zor gününde yardım eden sevenin olması uzakta bile alo diyip işine koşan eş dost olması çok mükemmel bir şey bence
Boş kişiler yoksa güzel bisidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?