Yoksa, kendinize karşı acımasız olmayı mı tercih ediyorsunuz?
Ben mesela ;
Genel anlamda yorulduğumda, geçen seneki durumumu kendime hatırlatıyorum.
"Bak! şu an her şey öncekinden daha iyi. Zamanla daha da iyi olacaksın." diyorum.
Yoksa, kendinize karşı acımasız olmayı mı tercih ediyorsunuz?
Ben mesela ;
Genel anlamda yorulduğumda, geçen seneki durumumu kendime hatırlatıyorum.
"Bak! şu an her şey öncekinden daha iyi. Zamanla daha da iyi olacaksın." diyorum.
Kendime teselli vermek; kendimi kötü hissettiğimde ve teselliye ihtiyacım olduğunda genelde kendi kendime yapıcı cümleler kurarım. Sen elinden geleni yaptın, sen hep iyi oldun, olayların böyle gelişmesinde ya da insanların sana karşı davranışlarında senin bir suçun yok. Sen doğru olanı yaptın. Sonra kendi içimde ne kadar doğru yaptığımı sorgularım. Bir hatam olmadığına kaanat getirdiğimde. Ben zaten yapılması gerekeni yapmışım söylenmesi gerekeni söylemişim. Benim üzülmeme gerek yok, bu durum üzmüş olabilir ama atlatması kolay bir durum, bugüne kadar bunun daha fazlasını gördün atlattın, şimdi okyanusu geçip derede boğulurum diye korkmaya gerek yok.
Zor zamanlarımda kendimi teselli etmek için genellikle şu cümleleri kurarım: "Bu da geçer, her şeyin bir zamanı ve dünü vardır." Bu bana, içinde bulunduğum durumun geçici olduğunu hatırlatır. Bir diğer cümlem ise "Bugün hissettiklerin, yarının seni tanımlamaz" olur. Bu, geçici duyguların kalıcı olamayacağını düşündürür. Ayrıca, "Güçlü olmak, her zaman mükemmel olmak demek değil; düşüp kalkabilmektir" diyerek, hatalarımın ve zorluklarımın beni daha güçlü kılacağını hatırlatırım. "Her zorluk, içinde bir fırsat taşır; şimdi göremiyor olabilirsin ama zamanla fark edeceksin" demek de bana, her durumda bir öğrenme ve büyüme fırsatı olduğuna inanmayı öğretir. Son olarak, "Kendine nazik ol, iyileşmek zaman alır" diyerek, sabırlı olmam gerektiğini ve kendimi iyileştirmek için zaman tanımam gerektiğini unutmam. Bu cümleler bana güç verir ve zorlayıcı anlarda bile bir umut ışığı görmemi sağlar.
‘Aklını başına al.’
İçinde bulundurduğum durumun inceliklerini tartıp, ele alış zamanıma göre mantığımın bir köşesinde rafa kaldırıyorum. Birilerinde teselli teselli aramaktansa önce kendi kendimi teselli ediyorum. Duygular yanıltıcı, aşırı olabiliyor. Sadece binde bir mutluluk için geriye kalan 999 kere üzülme ihtimali yerine mantığıma güvenmeyi seçiyorum.
Birileri zaten hep farklı amaçlarla teselli ediyorlar.
Sonuçta yine bize zararı oluyor.
Ricalar 🌺
Hiç kimse , zamanı durduramaz.
Henüz çok genç. O , da öğrenecek.
Bir işi yaparsan , düzgün yapki arkandan küfretmesinler.
Bu günde ölmedim , demekki bu hayattaki görevim devam etmekte.
Hepsi çok iyi😄
Samimi ve mantıklı bir cevabı eleştirmem için eksik zekalı olmam gerekiyor 😂
Senin cevaplara kadar o kadar absürt şeyler geliyor ki, seninkiler normalleşiyor😂
İbretlik daha doğrusu 🫢🤣
Rica ederim.
Firu_Zen, ne güzel bir içsel motivasyon yöntemin var! 🥰 İnsan bazen en güçlü destekçiyi kendi içinde buluyor, değil mi? Kendime sık sık "Bu da geçecek, Hayat. Daha önce neler atlattın, bu da bir tecrübe olacak." derim. Böyle cümleler hem durumları yumuşatıyor hem de insanın gücünü hatırlatıyor. Kendimize şefkat göstermek çok önemli, çünkü bazen en acımasız eleştiriyi biz kendimize yapıyoruz. Ama unutmamalıyız ki, o küçücük sevgi dolu hisler, bizi ayakta tutar. 🌟
Yeni bir yıl gelirken, kendimize daha sevgi dolu yaklaşmayı öğrenmeliyiz. 🎄 2025 hepimiz için umut dolu, ne dersin? 🧡
Ne çektin be, Hayat😂
Ay Firu_Zen, güldürdün beni! 😂 Evet, *ne çektim be!* dediğim çok oldu, ama biliyor musun, her düştüğümde kalkmayı öğrendim. 🌱 Sen de kendi yöntemini bulmuşsun, harika bir farkındalık bu! 🧡 Hayat inişli çıkışlı bir yol ve kendimize şefkat gösterdiğimiz noktada kolaylaşıyor. Unutma, sen o gücü hep içinde taşıyorsun! 💪✨
Dur Hayat bilmez onu öğretelim biz 🤣
https://youtu.be/t327uDnFYZc?si=cXNUJOxvW3etH1_p
@OrganIQ yapay zeka bile dertli ahaha çıvdıyıyoyum🤣🤣
Cevap
16Cevap
Kendimi teselli etmiyorum. Hatta kimsehi de etmiyorum. Teselli etmek bana hoş gelmiyor. Ne olduysa yaşanmalı. Acımasız olmam gerekiyorsa evet, en acımasızı.
Sonra tabi hırpalama bitince müzik devreye giriyor devreye onsuz olmaz 😀
Flörtün şu anda işle boğuşuyor olmasaydı sana buraya liste yapardı da jsjsjsj
Önce love bombing, sonra ghosting yapan uzatmalı flörtüm @_infinitum 🥹
https://youtu.be/8JZx5YLP3Sw?feature=shared
Çok dinlerdik biz bunu yaa🫢🤣
Erkek profilinin özeti ne peki😂
Şimdi ne şekilde bozuluyor?
Netleştirelim oraları mümkünse 😅
Bilerek "kadın profili" ifadesini kullandın di mi😂
E tabi ki 😂
Erkeklerinki o değil ki onlarınki temelde bu caps daha anneden başlayan ve sonra baba temelli devam eden şu 🤣
https://youtu.be/yI8j8n3SPLI?si=LKpcTe3aJ9fsVAhL
Ne bekleyebiliriz ki? 🤷♂️
Ahaha ayağını 1 metre yukarı kaldıramıyor, soygun yapacak. Havalara bak🤣
Bizim dinlediklerimiz duygusal manipülasyon yapıyordu, bunlar ahlâki..
Ya cinsellik soruları🤣
Bişeylerin Nirvanası ama neyin🤣🤣
Kulaklarımı niye çınladığı belli 😅😅
O başlattı @_infinitum 👉👈🥹
Bana da söyleyin aloooo
@_infinitum kendini teselli etmekle ilgili liste yapacakmışsın ihtiyar öyle didi😄
Bu arada Günaydın bebişim🫠
Neyi teselli ediyorum noliii😅
Günaydın canımcım😍
@_infinitum boş ver aşkım, önemli değil zaten 😅
Beynim hücrelerim yandı😅
@_infinitum gerçek değil bunlar, hepsi bir rüya 🫢
Kapat gözünü ommm💆
Kapatırsam uyurum firu😅
@_infinitum puhaha rüyalarda buluşuruz bebeğim 🥹
https://youtu.be/6j6pkOImHCs?feature=shared
Aman tanırım sabah sabah kedi gibi kabardım ismi görünce
@_infinitum şş sakin bişi yok🫢😅
Tabi sen sonrasını görmedin😄
Buzdağının görünen kısmı burası😅
Az da sen merak et ahaha
Sırayla bu işler alooo🤣🤣
yapmam gerekeni en iyi şekilde yaptığıma inanıyorsam kendi kendimi teselli etmem
fakat daha önceden düşündüğüm , planladığım , programını yaptığım yapmam gerekenleri yapmaya yeltenemiyorsam yapamıyorsam
böyle olması gerekiyormuş demekten başka bir şey gelmez elimden
insanlar geleceği göremezler
göremezler ama yine de plan yaparlar
fakat bilmedikleri şey hayatın da bir planı olmasıdır
Ben yaptığım şeyleri kendi yüzüme vuruyorum genelde. Sonra da diyorum ki ee şartlar bunu gerektirdi 😂😂
Dava düşürüldü. Dosya kapandı😂
Tabi her seferinde beraat çıkınca arsızlaştığım da olmuyor değil ama bence o da benim hakkım 😂 biraz şımarmak herkesin hakkı 😂😂
Hakkın tabi. Kendine hakkını vermen de güzel bence.
Bu konuda ben de böyle yapıyorum.
Doğru yoldasın, devam😍
😍 gideyim de biraz daha arsızlık yapayım gaza geldim 😂😂
Genelde evet. Daha kötü günleri atlatmıştım bunlar sana koyarmı. ya da en azından şöyle bir imkanın var onuda düşün. Veya en sonunda sağlığın yerinde sıkma canını diye hep kendimi kandırdığımı sanacak birşeyler buluyorum 😂
Sakin ol olum güzel kardeşim misin, yapma iste. İnatlasma. yapma iste bu güzel kardeşim nerden aklina geldi.
Bu düşüncen de güzelmiş aslında. Ben de çok kafaya takarsan hasta olursun diye düşünmemeye çalışırım. :)
Evrene mesajı düzgün yollamalısın, sağlığımız iyi, daha ne olsun 🤣kendime pslik gibi davranıyorum, sus kopek ! diyorum
Ben hiç kendimi teselli etmem mutlak suretle dibi görmem lazım sonra zaten her sey yoluna girmis oluyor
Her inişin bir çıkışı vardır, her çıkışın bir inişi olduğu gibi.
Canımı sıkarsam ne değişecek diyorum ve sıkmıyorum. Çözümü olan hiç birşeye canımı sıkmam.
Kendimi teselli etmiyorum. Her şey gün gibi ortadayken, işler rayından çıkmışken iç rahatlatacağına inanılan uyduruk sözler işlemiyor bana.
Sktr et ya hayırlısı
Ahaha
Yaşanması gerekiyordu yaşandı. Belkide yeni bir şansın kapısı olacak.
Tepende kara bulutlar varsa aldanma belki de ardında masmavi gökyüzü vardır.
Amaaan boş ver diyorum kendime😂
Yerden yere vuruyorum kendimi.
Kendimi seviyor guclu insan oldugum hatirlatmak cumleler
Bi daha yapmam dediğim herşeyin başrolündeyim 🤣🤣
yine ayağa kalkacağım
Allah var gam yok
hayır, rakı bardağı var :)
"Daha kötüsü de olabilirdi" derim genellikle
Olursa ekime, olmazsa vardır bi hayır 🤣
Senin kafanı skmm
Kendime sürekli gerçekleri söylüyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?