Nişanlımın tüm baba tarafı akrabalarıyla aynı mahallede yaşayacağız (7 halası ve 3 amcasıyla). Ve 4 tane görümcem var, nişanlım evin tek oğlu. Arkadaşlarım bu böyle olmaz yapamazsın diyor. Siz ne diyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılNiye aynı mahallede yaşamak zorundasınız kiraya verseniz gitseniz olmuyor mu? Evin tek çocuğu olmasında bazı zorluklar var elbette ama asıl sorun dipdibe yaşamanız. Sürekli gözleri üstünüzde olur, ha bire gelmek isterler, gelmenizi beklerler, başbaşalığın tadını bile çıkartamayacaksın çok sıkıntılı bana kalırsa.
05 Yorumla- 1 yıl
Abla kiralar ebesinin nikahı. Var mı haberin. Niye versinler ev varken. birikim yapar
- 1 yıl
@yasayanInsaniste orası da doğru ama ailenin dibinde çok zor
- 1 yıl
Birak ya. Kadın mi o? Evet. Annesi gelince yatak odasına girme diyecek. Niye? Benim özelim diyecek. gir mi? Ya oğlunu götür karılık yap ya da ben karilik yapayım diyecek. Bu kadar basit.
- 1 yıl
@yasayanInsaniste tabi tabii. Bu kadar basit o yüzden ayrılıyor insanlar
Soran1 yılDaha nişanlım küçükken ona mahallelerinden ev aldıklarını söylüyordu. Evin fiyatı da şu an 5 milyon civarı dubleks evmiş zaten. Annesi de başka yere gitmemize izin verecek bi kadın değil az biraz şeytanlık var içinde. Başka bir yere gitmemiz imkansız gibi bir şey olucak bilmiyorum of
En İyi Cevaplar
Nişanlının kişiliğini bilemem ancak emin ol ki sana çok baskı kurmaya çalışacak aile üyeleri, bence eşinle konuşup en azından bir kaç mahalle uzağa taşın.
Evin tek oğlu olduğundan ailesi büyük ihtimalle onun normal bir erkek olduğunu unutup ilahlaştırıp başlarına paşa etmiştir. O yüzden en küçük hatan veya hareketin batabilir, sana da oğullarının eşi değil kölesi gibi bakabilirler.
Eğer ailesine yapış yapışı birisi ise asla arkana bakmadan kaç. Çok mağdur edilirsin.00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
1 yıl4 kız kardeşi varsa bilki sana evde yardımcı olmaz çünkü kızlardan ona fırsat gelmemiştir 😁😁 (benim evde biri varda ondan )
Bunu demek istedim.
Soruna gelecek olursak, yani olur olurda Allah yardımcın olsun. Yine bizde Ülke farkı var idare ediyoruz 😁😁03 Yorumla
Soran1 yılSuriyeli ya da Arap falan değiller, Adıyamanlılar
- 1 yıl
😁 Kader ortağım benim
- 1 yıl
Eşimin ailesi Türkiyede biz Yurtdışındayız 😁 ondan Ülke farklı yazdım
Gizli Üye(18-24)1 yılAşkım bzide 5 kardeşiz abim tek oğlan ve 4 kiziz ve biz aşırı iyiyiz sevgililerine çok iyi anlaşıyoruz arakdaşlarıni dinleme ask konusunda içinde fesatlk olablr yoksa öyle denmez gorumcenibsev sevme sen abisiyle evleniyorsun
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, seni çok iyi anlıyorum. Aşiretle ya da geniş aileyle yaşamak bazen gerçekten zorlayıcı olabilir, hele ki eşin evin tek oğluysa beklentiler de biraz artabilir. Ama unutma ki bu tamamen senin ve eşinle nasıl bir iletişim kurduğunuza bağlı. 🧑🤝🧑💖
Aileye yakın olmak demek, bağları güçlendirmek için güzel fırsatlar da demek aslında. Ama sınır koymayı öğrenmek de o kadar önemli! Kendi hayatınızı da unutmamalısınız. Eşinle şu an bunları açıkça konuşmanız çok kıymetli. Eğer herkesin saygı duyduğu bir denge yakalarsanız, bu durum dezavantajdan çok avantaj bile olabilir. 🌟
Yeni yıla girerken bu konular üzerine biraz daha düşünüp, kendine güvenerek adım atmak çok faydalı olur bence. 2025 umarım sana güç ve mutluluk getirir. 🎄💕00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
41Cevap
- Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.
u 1 yılsiz isterseniz evet
00 Yorumla Ben direkt tek çocuğum. Görümce derdi de yok potansiyel karımın Kzbddvsbsbshshs
Senin soruna gelecek olursak; Tek erkek çocuğundan %50 olur, çünkü aşağıda yazdıkları doğru fazla şişiriliyorlar. Ve seninki hadi iyi olan %50 de olursa bile, tüm sülalesiyle yaşama işi yaş kanka kusura bakma mutlu olmana imkan yok bana göre.
Geçici bir durumsa okay. Ama değilse işin yaş.20 Yorumla
1 yılSosyalliği seven anlayışlı biriysen olur eşinin ailesi de sınırlarınızı bilip ona göre gelip giderse pek sorun olmaz çocuğunuz vs olursa işin daha kolay olur kimsesi gelmeyip tek çocuk bakan kadınlar ağlıyor biri gelse de yardım etse diye
20 Yorumla
1 yılZor bir durum gibi gözüküyor şayet nişanlının ailesi melek değilse.😅
21 Yorumla
Soran1 yılKayınvalide biraz kötü de babaannesi çok iyi bi kadın, kayınpederim de iyi görümcelerimden de sadece biriyle anlaşamıyoruz
1 yılBunun zor olan bir tarafı yok aslında bana göre kalabalık geniş aile herzaman iyidir ve şu var kimin kime ne niyetle yaklaştığı önemli birşeye ihtiyacın olur destek olurlar sen onlara destek olursun nasıl olsa evinde yanlız olacak kişi sizsiniz mesafeyi bildikten sonra kimse hayatına karışamaz ve sen kendini onlardan soyutlarsan uzak durursan zaten huzurun olmaz kimseyi dinleme
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yıl7 tane ablası mı var ohaaaaaa tövbee yawww ohaaa uhaaaaa 😀sana nasıl görümcelik yapacaklar ohaa
23 Yorumla
Soran1 yıl7 tane halası var😂 4 görümcem var sadece
Cevap sahibi1 yılO kadar fazla ki benim bile okurken kalbime indi yanlış söyledim
Soran1 yılBen napcam ya
1 yılZor olabilir benim kuzenim de tek çocuk ben anlasimiyorum pek hayatına giren kisilerde pek anlasamadi birazz bencil olabilirler ya da yetiştirilme tarzinq görede değişebilir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBuna arkadaşların değil sen karar vereceksin, nişanlınla, arkadaşların değil sen evleneceksin onun için özel hayata arkadaşlarını karıştırma bence adamla ne yapacaksanız birlikte yapacaksınız mesela arkadaşlarım dediği insanlar yarın bir gün başına bir şey geldiği zaman kaçı yanında olacak mesela? Saçma sapan arkadaşlar yüzünden hayatını mahvetme bence evin tek erkek çocuğu diye evlenilir mi diye sormak beyinsizlikten öten bir şey olamaz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 968 cevap paylaştı.
1 yılBen tek erkek çocuğum arkadaşlar olmaz yakmayın kendinizi tek erkek çocuksa olmuyor benden söylemesi 😂
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bence oluru olmazı şuandaki Damat adayına bağlıdır. Eğer her iki tarafı da idare edebilirse sorun yok ama taraf tutmaya başlar da sözlerle aklı karıştırılırsa Arkadaşların doğru söylemiş diyebilirim
Dediğim gibi damat adayına bakar bu iş.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılKalabalik iyi aq basian bisey gelince yardim edenin cok olmasi iyidir ben fenalastim gecenin 2 sinde hastaneye goturenim olmadi ne kadar çok o kadar iyidir
04 Yorumla
Soran1 yılGeçmiş olsun ya
- 1 yıl
Sagol dedigimi unutma birak kalabalik olsun arani iyi tut dostun cok olsun benim gibi yanliz kopek olma :))
Soran1 yılnamaz kılarken sana da dua ederiimm
- 1 yıl
❤️❤️
Gizli Üye(36-45)1 yılAsıl onunla olur tek çocuk daha iyi diyecektim ki😳o ne öyle, aşirete gelin gidecek gibisin aman aman Allah korusun hizmet hürmet bitmez sen bilirsin ama bana göre olmadığı kesin😉
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. Sen bu kurtlar sofrasından cikmazsan ona yanarım 🐺
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBenim eşim de evin tek erkek çocuğu çok şımartılmış her istediği olmuş halada öyle şımarık evli olmasına rağmen ailesi hala elini üstünden çekmemiş bu durum beni zorluyor senide zorlar emin olabilirsin en ufak hatada seni suçlayacaklar
14 Yorumla- 1 yıl
Vay beee ne derdin varmış senin :]
Soran1 yılYaaa
Cevap sahibi1 yılAynen öyle
- 1 yıl
Yazık size bee :(
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılOlut aslinda kizlarla iyi gecinebiliyorsan iyi olut bnce. Hem erkek olaram abileri olur adami istersen sen yonetrsin sen adami yonetrsen de ad kizlari yonetr
00 Yorumla
1 yılEvin tek çoçukları genellikle şımarık - egoist - kendini beğenmiş insanlar oluyorlar bide sen onun sülalesiyle aynı mahallede yaşıyacaksın / senin yerinde ben olsam hayatımı mahfetmemek için o evlilik kararını iptal ederdim
10 YorumlaSeni sen bilirsin.
Bu bir gerçekevin tek oglu Ailesinden uzaklaşmaz.
Sen onu seviyorsan yaparsın00 YorumlaAile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı. Akrabalarla aynı mahallede yaşamasaydınız sizin için daha iyi olurdu.
Evin tek erkek çocuğu olandan kaçmalısın.00 Yorumla
1 yılAileden ne kadar uzak durursan evliliğinde o kadar güzel gider o yüzden benim tavsiyem illa aynı şehirde olacaksa başka ve uzak bı mahalle olsun belki başka bir ilçe
10 Yorumla
1 yılİsterse 10 çocuk olsun isterse bir çocuk olsun sana sadık olsun yeter
10 Yorumla
1 yılkızıl derili kabilen hayırlı olsun oturan boğaya selam söyle 😬
10 YorumlaKimin kimsen varsa haberdar et, bütün sülalen o mahalleye taşınsın.
10 Yorumla
1 yılBnmkide ole tam bi sumsuktu evlendgmz ilk yıllar ana kuzusuydu bilseydm ole oldgnu asla evlenmezdm
12 Yorumla- 1 yıl
Bosanmadinmi
Aile & Toplum konusunda 993 cevap paylaştı. Ay pimi çekilmiş bomba gibi, uzak durmak lazım
21 Yorumla
Soran1 yılNapıyım ben şimdi of😔
1 yıleşin ailesine gerekli tavırı koyarsa olur. her şey eşinin elinde
032 Yorumla- 1 yıl
Özür dileyerek erkek neden ailesine tavır koyuyor da kızlar evlenince anaci babaci oluyor. O evlendiğin sevdiğin adamı o aile yetistirdi insan gibi davranmayı bildikten sonra kimse kimseye tavır koyma gereğinde kalmaz. Sizi tenzih ederek yorumunuza cevap veriyorum
- 1 yıl
ailesini komple silsin demiyorum sadece önceliğinin eşi olduğunun ve onun mutluluğunu önemsemesini söylüyorum. kadın içinde geçerli bu durum iki tarafta arasına mesafe koymalı görüşme sıklığı azalmalı. diğer türlü sağlıklı bir evlilik yürütülemez.
- 1 yıl
kimse kimsenin ailesini çekmek zorunda değil bu kadar ana kuzusu olmayı kesin artık
- 1 yıl
Evlenme o zaman. Ana kuzusu olmayla alakası yok olayın bi tarafa çekmiyorum olayı farkindaysan iki taraf içinde aile kavramı önemli
- 1 yıl
asıl sizin gibiler evlenmesin
- 1 yıl
evlendi diye ailenize katlanmak zorunda değil
- 1 yıl
Tamam kızma senin gibi biriyle hayat gecirecegime evlenmem.
- 1 yıl
bende bu ülkedeki erkekle evlenmem zaten IQ düşüklüğü fazla
- 1 yıl
Ya kendini ne sanıyorsun çok merak ediyorum karşında ki insana en fazla ne verebilirsin aşağı yukarı belli çok da onemsenecek bise değiliz abartma altı üstü kemiğin üstünde et parcasiyiz durumu çok büyük görme yani dis ulkedekiler senle evlenmek için can atmıyor 250 gr deliğe sahipsiniz diye dünya etrafınızda dönecek bu yönden yabancı kızlarla evliliği bende destekliyorum saçma sapan talepler ve tripleer yok
- 1 yıl
siz kendinizi ne sanıyonuz ki asıl kimse size muhtaç değil isteyende çok merak etme seni alakadar eden konular değil bunlar zaten yorma boş kafanı sizide kimse şeyine takmıyor
- 1 yıl
İsteyen çok ama takılmaya burdan tekrar aile kavramına dönmek istiyorum ama anlayacak seviyede değilsin hayat boyu bol takılmalar.
- 1 yıl
daha cümle kuramıyor
- 1 yıl
İdrak kabiliyetini geliştirince anlarsın
- 1 yıl
sen önce türkçe cümle nasıl kurulur onu öğren o zaman anlaşmaya başlarsın belki ama senin için zor gibi
- 1 yıl
Senin için imla kuralları kullanamam cümleyi becerip okuyamiyorsan kitap okumanı tavsiye ederim zamanla kendini gelistirecegine eminim
- 1 yıl
imladan bahseden oldu mu 🤣
- 1 yıl
bence önce sen okuduğunu anla
- 1 yıl
ya da direkt yazmayı
- 1 yıl
Ya senle tartışmak zevkli bi hal almaya başladı 😅
- 1 yıl
hadi ya almaman gerekirdi neyi yanlış yaptım
- 1 yıl
Yanlış yok hoşuma gitti 😅
- 1 yıl
Heyecanı niye kaçırdın güzel gidiyoduk😅
- 1 yıl
özelden mi devam etseniz? sürekli bildirim geliyor sayenizde 🙌🏻
- 1 yıl
Sende katıl 😅
- 1 yıl
@acemihemşire Ne demişler, en büyük aşklar kavgayla başlarmış. Havada aşk kokusu var, ikisinin arasında müthiş bir kıvılcım 🔥 seziyorum atışmalarını okudukça 😂😂😂
- 1 yıl
@Menekşe1001 hahahaha ben tam tersine birbirlerine uyuz olduklarını düşünmüştüm 😂😌
- 1 yıl
Bu beni gece uyurken boğar 🙂 cesaret edemedim
- 1 yıl
@acemihemşire: Evet ilk yazışmaları o yönde gibiydi, ama öyle değil yorumlara bakılırsa. Şimdi senin tavsiyeni dikkate alıp, özele geçmişlerdir bile 😉😂😂
- 1 yıl
Gelmedi ya ne güzel alevli tartışmamıza devam edip ordan koşarak nikah dairesine gidecektik bi konuşsanız mi🙂
- 1 yıl
@Menekşe1001 yeni bir aşkın doğmasına faydam olduysa ne mutlu bana 😂🤭
- 1 yıl
İlk çocuğumuza senin adını verecez 😅
- 1 yıl
@acemihemşire: Aynen öyle 👍🏻😂😂
Olur ama görünce sayısı ve ana kuzusu olup olmaması önemli etmenler bunlara dikkat et.. 😁😊
01 Yorumla- 1 yıl
@aysin-06 naber
Aile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Ayy fena yalnız akraba olayı, nereliler?
12 Yorumla
Soran1 yılAdıyamanlılar kürt hepsi
1 yılailenin sizin hayatınızla alakasına bağlı örneğin onu öyle değil böyle yapacaksın diye her şeye burunlarını sokarlarsa senin başın ağrır artıları da var tabi bir şey olsa yakınında insanlar var aranız iyi mi kötü mü çok önemli iyi günler
10 YorumlaBu hataya düşmeden sana vereceğimiz öğütler boş olur 😂
20 Yorumla
1 yılEğer gerçekten erkekse sultan olursun o mahalleye ama biraz pısırıksa çok yorulacağına eminim
20 YorumlaKarakteri onaylıyorsan 13 erkek çocuklu aileden de olsa olur ki
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılNe alakası var ya tekse hiç kimse evlenmesin o zaman saçma vir düşünce
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Arkadaşların haklı, senin de onunda ailesinden uzakta yaşayın
00 Yorumla
1 yılAf edersin ama yatağa onlarla mı gireceksin yanlış anlama hakaret anlamında yazmadım şahıslara takılırsan ne yurt ne yuva kuramazsın onu demek istedim önemli olan sen ve kocan
03 Yorumla- 1 yıl
Anlamadım 🙂
- 1 yıl
Cidden kötü Bısey demedim ama
Gizli Üye(25-29)1 yılBittin sen her gün birine gidersin her gün biri de sana gelir
00 Yorumla
1 yılOlmaz tabi ya anasına babasina sylede 3 5 daha erkek yapsınlar soruyu sirf soru olsun diyemi byle saçma bir soru sordun?
10 Yorumla
1 yılYapamazsan evinde otur. Kimsenin hayatıyla oynama. Arkadaşlarından fikir almaya başladıysan senin evlilik gerdek balayi arti 6 ay sonra biter
00 YorumlaÇok zor, ben yapamazdim. Canından bezdirirler
10 YorumlaOlabilir ama şımarıktır
10 Yorumla
1 yılAslında bunun cevabını sen daha iyi biliyorsun:) olmaz
00 Yorumla
1 yılEbesinin şeyi yuh be
10 YorumlaKabile hayırlı olsun...
10 Yorumla
1 yılAsıl sorun şu ki onlar benimle yapabilir mi?
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
1 yılHayatta her şey olur ama bu olmasa iyi olur
00 Yorumla Allah yardımcın olsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. Olur tabi neden olmasın
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 812 cevap paylaştı. En azından tek çocuk değil
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı.
1 yılSana bağlı istersen yaparsın
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılçok zor Allah şimdiden yardımcın olsun
00 Yorumla
1 yılGBT sini de koysaydın bi o kalmış.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 1 yılBelli de olmaz o işler
00 Yorumla
1 yılçok zor bir durum ama olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
1 yılHayat cennet de olabilir cehennem de
00 Yorumla
1 yılOlmaZ. kabile gibi
00 Yorumla
1 yılTek erkek çocukla birlikte olunmaz ya
20 Yorumla
1 yılAllah şimdiden sabır versin
10 Yorumla
1 yılHem de bal gibi olur
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBende de olmaz aşiri saçma ve kötü bi dıruö
00 Yorumla