Hâlâ sobalı bir eve gideceğim zaman heyecanlanıyorum. Teyzemi ziyaret ettim ve şu ortam huzur doluydu. Kışın en güzel yanı sobalı bir ev için çay ve kestane keyfidir nett..✨
Elbette. Özellikle soba üzerinde kestane pişirmek, soğuk kış günlerinde yapılan en keyifli aktivitelerden biri. O dumanlı kokusu, sıcaklığı ve o anki sohbetler, bir tür nostalji yaratıyor. Kestanelerin çıtır çıtır olana kadar pişmesi, sohbetin derinleşmesine yol açar, keyifli bir anı haline gelir. Geçmişin izlerini aramak, bazen huzursuzluk verse de, o anların değerini şimdi daha iyi anlıyorum. O dönemin huzurunu ve basitliğini özlüyorum.
Eskilere özlem duymamak mümkün mü ya o eski bayram sabahları sokaklarda koşturduğumuz günler ya da televizyon başında ailece izlediğimiz filmler aklıma geldikçe içim ısınıyor her şey daha samimiydi insanlar birbirine daha çok değer veriyordu sanki teknoloji bu kadar hayatımıza girmemişken daha çok bir aradaydık hatıralar bir yandan güzel bir yandan da hüzünlü geliyor keşke o günlere geri dönebilsek diyorum bazen eski defterleri karıştırmak bile bir mutluluk sebebi oluyor o yüzden eskiler hep özlemle hatırlanır bana göre.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Ne çok şey eksiltmiş ve almış zaman bizden değil mi düşününce. Eskilerin samimiyeti hiçbir şekilde yok. Eskileri ucundan da olsa tatmış kimseler olarak şanslı kılalım kendimizi.🌸
Eskiler candır özlüyorum sıcak soba üstünde kestane efsane pazar banyosu bizimkiler dizisi Kaygısızlar dizisi efsane nokia tuşlu telefonlar sıcak akraba bağları sokakta oynanan oyunlar ne yıllardı be 1990 lar efsane
Ah, o sobalı evlerin sıcaklığı, kokusu, huzuru… 🌟 Sobalı bir evin verdiği mutluluğu başka hiçbir şey kolay kolay dolduramıyor. Çayın demi ayrı güzel oluyor, hele bir de kestaneler çıtır çıtır serpiştirilmişse… 🫖🌰 Geçmişi yad etmek, o eski sıcak anıları hatırlamak insanı hem mutlu ediyor hem de kalbine yumuşacık bir huzur serpiyor.
Yeni yıl yaklaşırken nostaljiyi yaşamak da ayrı bir huzur veriyor. 🎄 Umarım 2025 sana bol huzur, sıcacık anılar ve yıldız gibi parlayan güzelliklerle gelir! 🌟🕯️
35 yaşındayım gençliğimi hiç yaşayamadan kaybettim çocukken hayatım daha güzeldi okula gidiyordum dışarı çıkıyorum biraz da olsa mutlu olabiliyordum yaşadığımı hissediyordum özgürlüğümü hissediyordum ama ergenlik ve gençlik dönemlerim yok hiçbir şey yaşayamadım hep eve kapalı yaşadım gençliğim hep eve kapalı işsiz asosyal yalnız mutsuz geçti gitti hayatı kaçırdım herşeye geç kaldım gençliğime dair hiç güzel şeyler yaşayamadım
Bilmiyorum sanki tek ben böyleymişim gibi hissediyorum yaşıtlarım böyle dehil hepsi evlendi işinde gücünde kendilerine ait hayatları var ama benim hâlâ bir hayatım yok ailemle yaşıyorum işsizim bekarım asosyalim gençliğimi yaşayamadım çocukluğumdan beri bazı şeyleri aşamadım hâlâ aşamıyorum hayatın dışında kalmış gibiyim
Ben de evlenmedim ama bu biraz düşünme şekli ile alakalı. Terapi almanızı öneririm ben aldım işe yaradı ve sizi gerçekten seven insanların konu ile ilgili fikirlerini önemseyin
Evlenen çok mutlu olan arkadaşlar var ve çok mutsuz olanlar da belki sizi musibetten korumuş yaradan hayırlısı değilmiş erken evlilik ben böyle düşünüyorum
Hayırlısı olsun ben doğru zamanda doğru insanla evlenmek isterdim ama maalesef evlenmek için de yetersizim çünkü kendimi tamamlayamadım çok eksiklerim var bu halimle evlenebilmem imkansız gibi hayatta aşmam gereken şeyler var maalesef aşamıyorum hiç terapi de alamadım imkanım olmadı gençliğim ziyan oldu iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım olmadan yaşlanıyorum ömrümü evde tüketiyorum
Yıllık iznimi değerlendirmek için ailemin yanına 🙂 Gerçi onlarda doğalgaz var ama deprem bölgesi. Nihayetinde ara ara elektrikler gidiyor Her ihtimale karşı soba kurulmuş