Selam arkadaşlar,
iki senelik ilişkim (6aydır nişanlılık) düğün hazırlıkları sırasında aşırı anlaşmazlık, ortak karar alınamaması, bu ilişkide değerimin olmaması ve sürekli fedakarlık yapmak zorunda olduğuma kanaat getirdim. Onun dışında nişanlımın konuşma tarzı ve aileme sergilediği tuhaf tutumu beni resmen soğuttu bunun üstüne başka kabul edemeyeceğim bir sürü huyu çıktı ortaya. Onun aileside hiç bir konuda yardımcı olmuyorlar düğün hazırlıkları yapıyorlar aşırı cimrilik yapıyorlar. Misal: düğünü çok eski spor salonunda yapmak istiyorlar maddi durumları iyi olmasına rağmen, onların istediği salonla benim istediğim salonun arasında çok az bir fiyat farkı var anlayamıyorum bu cimriliği.. Bohçaya ne gerek var diyerek zorla bohça parasını alıp kendi ailemle alışverişe gittim, hiç umurlarında olmadı.. Bekar evinde yaşayalım dedi istememe rağmen tamam dedim ama evi yeniden döşeyelim boyayalım dediğimde ne gerek var dediler.. Geçenlerde evdeki eşyaların nerdeyse 10 senelik olduğunu öğrendim ve gidip baktığımda çok eskimiş olduğunu gördüm. Hiç bir konuda orta yol bulalım demediler. Bu zorlukları yaşarken önceden kestirip atmadığım için pişmanım ve şu an psikolojik destek alıyorum.. Ailem bu durumumu fark edip annem, babam, ablam ve kız kardeşimle oturup uzun bir konuşmanın ardından içimdekilerimi dökerek evlenmek istemediğimi söyledim. Onlarda beni haklı görüp destek oldular ve bu nişanı atma kararı aldım. Bu kararı çoktan almıştım aslında ama cesaret edememiştim. Ailemin dağ gibi arkamda durması beni dahada cesaretlendirdi şükür ettim. Kafamda artık bitirdim, bu toksik ilişkide çok yıprandım, tükendim.
Tek sorum nişan hediyelerinin çoğunu kullandığım için geri iadesini para karşılığında yapmam uygun mudur? Yani bohça parasını geri versem?
Nişan yüzüğü, tek taşı ve nişanda takılan bir bileziği geri vermeli miyim?
Tavsiyelerinizi esirgemeyin, teşekkürler :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer