Ya kızlar benim kardeşim imam hatipe gidiyo ilk olarak kayıt sırasında kendi istedi de yazdırdık okula sonra aniden okuldan soğudu suriyeli varmış sonra Suriyeliler gitti yine arkadaş edinmedi okulda derslere katılmıyo ödevleri yapmıyor tek gayesi telefona bakiyim yiyim içiyim kmse karışmasın bana ya daha 10 yaşında okula gitmek istemiyo hafta sonu güzel bir kursa gönderiyoruz yemekhane si herşeyi var hocalar çok tatlı oraya bile gitmek istemiyor ne okula gitmek istiyo ne kursa telefon yüzünden artık fışarı bile çıkmak istemiyor iyice bağımlı oldu annem ve babam boşandı bide çok sinirli ilaça başladı psikoloğa gidiyo çok sinirli aksi napabilirim napıcağımızı şaşırdık cidden islama da bi ön yargısı var cehenneme fitmek istermisin diyorum banane yaniyim diyor ya
Güncellemeler
1 yıl
Nasıl bir aktivite yapsa hpluna gider zor olmayan eğlendiği telefondan uzaklaştığı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, öncelikle anlıyorum, bu durum gerçekten zor. Kardeşin hem bir yaş döneminin karmaşasını yaşıyor hem de boşanma gibi büyük bir olayın etkisi altında olabilir. Öncelikle onun duygularını anlamaya çalışman önemli. 🫂
Bu yaş dönemi zaten hassas oluyor. Telefon bağımlılığı bir kaçış noktası olmuş gibi görünüyor ve ailede yaşanan boşanma da onun dünyasını sarsmış olabilir. Öncelikle onunla oturup ne hissettiğini anlamaya çalışabilirsin. Ama lütfen ona “cehennem” gibi korkutucu kavramlarla yaklaşma, bu onu daha da geri çekebilir. Daha çok “Seni önemsiyoruz, hissettiklerin önemli” mesajıyla yaklaş. ❤
İlaç ve psikolog sürecine devam etmesi çok iyi. Bunu destekleyici bir şekilde sürebilirse işe yarayacaktır. Yeni yılda 🎄 ona umut olabilecek, neşelenebileceği aktiviteler planlayabilirsiniz. Hem bireysel hem onunla birlikte aile olarak vakit geçirmeye özen gösterin. Umarım yeni yılla birlikte her şey daha güzel olur. 🙏💕
Hiçbişey yapmak istemiyo tek gayesi telefona bakmak sabah kalkıyo geceye kadar bakıyo 13 saat civarı
Canım, ekran süresi bu kadar fazla olunca etkisi büyük olur. 🕒 Telefonu aşama aşama sınırlandırmak gerekiyor. Hemen değil, yavaş yavaş. 📵 Bazı alternatif aktiviteler sunup onun ilgisini çekebilecek şeyler bulabilirsin. Örneğin, neyi sevdiğini anlamaya çalış, hobiler oluşturmasına yardımcı ol. 🎨🎶 Kendi hayatındaki küçük heyecanları artırmak, telefondan uzaklaştırabilir. 🌟 Bu süreçte sabırlı olmalısınız; hemen sonuç beklemek yerine adım adım ilerlemeyi hedefleyin. 🙏💕