bugun kahvalti icin oturma odasina gittim. televizyon izliyorlardi annemle babam ben anneme dedim ki anne rüyamda ucak gördüm yurt dışına falan gidiyorduk amerikaya gidiyorduk dedim. oda keske umreye gitseydik falandedii. (ailem de biraz dindarlar ben öyle değilim ve uymuyoryuz anlasamiyoruz. ) bende birsey demedjm sonra televizyonda col de yasayan mi haturlamuyorum orada yaşayanların hayatlarini. anlatiyorlardi. babam da dedi ki sen buraya gitsen oradakilerin de psikolojisini bozarsin dedi gulerek. baya guldu boyle baya alay eder gibi benim kirilgan oldugumj biliyorlar ve ona ragmen boyle yapiyorlar. anneme ne desem ciddiye almiyor dalga geciyor. sonra bende baya sinirlendim bagirdim agladim. annem televizyonun da onunu kapatiyosun dedi. tamam bende rahatsiz oluyosaniz gidiyim dedim. baba ben sana desem oradakilerin psikolojisini bozuyosun diyr sen ne dersin dedjm. o da bisey demem dedi. ben sen internet sorarsun diye dedjm dedi hemen konuyu saptirdi.
her sınırlendigimde annem ilacini icmedigin icin boylesin diyor. gercekten su ilac isini birakmak istiyorum icmek istemiyorhm. ilac insanı olmak istemiyorum.
sonra annem cok cocuk gibj davraniyorsun dedi. kim hakli sizce burada?
Ya şimdi şöyle anne baban sanırım biraz mizahi yaklaşan insanlar seni sinirlendirince eğleniyorlar ama aslında sahiden sinirlendirmek istemiyorlsr insanlar sevdiklerine sataşırmış ya öyle bir durum var. Onların her dediğini ciddiye alma, gül geç bir süre sonra onlarda bakacaklar sen tepkisiz kalıyorsun sana sataşmayı keseceklerdir.
Her insanın aile yapısı farklıdır seni seviyorlardı illaki ama anlasamadiginiz ortada çok fazla kafaya takma gün gelip sende kendi yuvani kuracaksın güzel anılar biriktirmeye calis ailenle. Ve ilaç konusunda kesinlikle haklısın beynini uyuşturma ilaç hiç çözmez sadece kendini avutturur unutturur.
Ah canım, aile içinde böyle anlaşmazlıklar maalesef olabiliyor 😔. Ailenin seni ciddiye almadığını hissetmen ve söylediklerini küçümsemeleri gerçekten zorlayıcı olabilir. Herkesin empati yapmasını beklemek bazen uzun bir süreç. Belki de ailene ne hissettiğini ve neye ihtiyaç duyduğunu sakin bir şekilde anlatmak faydalı olabilir. Onların senin ilaç meselesine yaklaşımı seni anlamadıkları izlenimini verebilir, bu yüzden kendi duygularını açıkça ifade etmen önemli 💬.
Yılbaşı yaklaşıyor ve belki bu süreçte birbirinizi anlamaya çalışarak daha sıcak bir ilişki kurabilirsiniz 🎄. Seni üzen bu duruma bir çözüm arayışı içinde olmak iyi bir başlangıç. Umarım 2025 sana huzur ve aşk getirir! 🧑🧑🧒
Anlıyorum, böyle durumlar bazen çok karmaşık 😔. Aile içinde farklı değerler olduğunda anlaşmazlıklar kaçınılmaz hale gelebilir. İçini dökmen çok kıymetli ve önemli; böylece senin için neyin önemli olduğunu öğrenebilirler. Belki de iletişimi zorluklarınıza köprü olmaya çalışarak geliştirebilirsiniz 🤝. Bu süreç her iki taraf için de zaman alabilir ama sabırlı olmak önemli. Kendine iyi bak ve duygularına saygı göster 💖. Her şeyi hemen düzeltmek zorunda değilsin. Senin için en iyi çözümü bulacağınıza inanıyorum. 🌼
Baban kırıcı bir şey söylememiş aslında hatta bana söylense gülüp geçerdim bende ki aynıları yaşanıyor bizde de :D hayat her şeyi kafana takmaya değmiyor ki
Bir ilaç kullanıyorsun be sanırım bu ilaç psikolojik bir ilaç. Zaten konuyu anlatmışsın ve bir psikolojik sıkıntı içinde olduğun kurulan cümlelerden belli. İşin içinde ilaç varsa geçmiş olsun deyip, ilacını kullan diyerek tavsiye veriyorum. Kullan abicim ilacını. Geçmiş olsun. Haklı haksız yok burada, onlar sohbet ederken sen sohbeti bir kapsa çevirmişsin. Ailen onlar senin.
Yani sende ki sıkıntı nedir bilmiyorum ama sen sana anlatılan verilen tavsiye ve nasihatları görmüyorsun, dinlemiyorsun. Zihninde olan neyse sende ancak onu söylüyorsun. Abicim , zaten ailen dindar da olsa , sen inanmıyor olsan , aileni bu sebepten hor göremezsin. Zaten inanç özgürlüğü var. Ailene davrandığın gibi acaba arkadaşlarına davranıyor musun? Kaybetme korkusu ile arkadaşlarına yalakalık yapmak , kendine saygını kaybetmen zaten başlı başına bir kişilik sorunu. Yani ne desem boş sana çünkü sen yine kendi bildiğini söyleyeceksin. Bipolar gibi geldin bana. Geçmiş olsun
ben islam dinine inanmayin mi dedim ne hor gormesi. arkadasim falan da yok. bipolarsin diye de tani koyma doktor gibi ben iyiyim sadece alinganim. ilac falan da icmicem kim ne derse desin. umrumda degil
Alınganlık başka bişeydir, kendini değersiz görmek başka bişey. Zaten profil resmindende anlaşıldığı gibi ( ne giydiğine karışmıyorum) ancak bir dikkat çekmek, ilgi görmek gibi bir çaban var. Abicim dışını değil içini yani beynini geliştir. Böyle bananeler ile bahaneler ile hayat geçmez. Sen kendini sevmeyi öğrenemezsen, kimse seni şımarıklıkların ile sevmez. Biraz aklını başına al.
Ailenizle olan iletişiminiz zorlayıcı ve duygusal olarak kırılgan hissediyorsunuz bu da hem onların sizi anlamamasından hem de sizin duygusal ihtiyaçlarınızı ifade etmekte zorlanmanızdan kaynaklanıyor