Ailem, aile evinde okumamı istiyor ama ben istemiyorum?

18 yaşındayım. Ankaradayım. Ömrü hayatım boyunca düzgünce yalan söylemeden dışarı Kızılaya gitmişliğim yoktur. Hayatım hep panikle geçiyor. Bir buçuk aydır herhangi bir sosyal aktivitem yok. Babam ve annem arkadaşımın olmasını dahi istemiyorlar bence. Babamın haberi bile olmuyor çoğu yaptığımdan. Ki kötü de bir şey yapmıyorum. Dışarı çıkmam bile eğer eğlence amaçlıysa laf oluyor. Saatlerce yüzüme bakmayabilirler. Tabi bunları anlattım ama ailem kötü insanlar değiller. Eğitime çok ama çok saygılı insanlar. Bugün ben okuyacağım desem her şeyi sererler önüme. Evde de öyle. Ama işte insan özgür olmak istiyor. Aileme yalan söyleye söyleye artık kendimi hötü hissediyorum. Arkadaşımla kafede oturmak için üç gün önceden yalan ayarlıyorum. Bundan üç hafta önce babam özel ders hocası tuttu. Ankarayı kazanayım diye. Ya insan hiç ankarayı kazanmak istemez mi? Hakketten istemiyorum. Bazen saatlerce çalışıyorum bu aklıma gelmezken ama bazen de aklıma geliyor çok demolirze oluyorum. Daha iyisini yapabilirim aöa daha iyisi bana ankarayı kazandıracak ve bu üzüyor beni. Vallahi Kırıkkale'ye vs razıyım. Öyle İstanbul demiyorum. Sadece artık babam aradığında acaba bit şey mi yaptım psikolojisinden cidden çok yoruldum. Evet bir çoğunuza bu konu tırt gelecek ama sadece yorumunuzu almak istedim. Ben üç buçuk yıl önce kardeşimi kaybettim. Altı yaşındaydı. Abim evlendi ama çok yakında evi aynı binadayız. Ablam da ankaranın çevre illerinde okuyor. Seneye normalde ankarda çalışabilir ana o da istemiyor artık. Baskıcı bir ailede olmaktan. Başka yere yeter puanım aslında ankarayı kazanırım diyor. Gerekirse puanımın altında yazarım dedi. Ama o da kararsız bir yanı da Ankara diyor. Çünkü babam ve annemi yalnız bırakmak istemiyoruz. Burada kalırsam belki de hayatımı yine bir ambargoya teslim edeceğim. Yoruldum artık. Hoş, başka şehirde de ne yapacağım bilmiyorum. Burada kalırsam ailem mutlu olacak ama ben yalanlarla dolu hayatıma devam edeceğim. Allaha ısmarladık. İç dökmüş gibi oldum sağ olun : )
Ailem, aile evinde okumamı istiyor ama ben istemiyorum?