Bir bakire olmayıp bu kırmızı kurdaleyi takan çok var. İki bakire ayağına diktirip bakireyim diye kendini yutturan var. Bir kurdaleyle mi bakireliğimizi ispatlayacağız. Çok absürt bir durum benim için...
Ben 21 yaşında evlendim kayınvalidem kırmızı kuşak takılmamı istemedi ve ben takmadım ve iyi ki takmadım. Kime ne benim bekaretimden? Bu insanların beni bakire değildir etiketine maruz bırakmadı 😂😂
Bizim öyle bir geleneğimizde yok, kizkarsesim de takmadı gelinlerimize de takılmadı.
Saçma sapan şeyler işte, hiç sevmiyorum böyle kadına birseyler vurgulanmasını, erkeğe de bağlasinlar ozaman, bakir oğlumuz diye, öyle yapa yapa bastırılmış duygular dan dolayı insanlar artık çığırından çıktı, sadakatsizlik aldin başını gidiyor, şu kuşak kadını aşağılamak dışında bir şey degil.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Bu adla anılmasının sebebi, gelinin gayretli ve kudretli olması, ailesine sonuna bakar bağlı olması içindir. Kuşak aynı zamanda gelinin güçlü olmasının da sembolüdür. Gelin kuşağının 3 kez bağlanmasının bir nedeni de gelinin evine bolluk-bereket ile gitmesini sağlamaktır.
bakire olmayanların saçma bulduğu şeydir.. kendinizi bu kadar belli etmeyin. bakire olduğunu simgeleyen kuşaktır.. bakire değilseniz olanlara saygınız olsun. şu yaşıma geldim bakireyim. bakire birini istiyorum diye linçlendim kaç kere.. azıcık saygı aq.
0
11 Yorumla
Soran
1 yıl
Daha bir erkeğin elini bile tutumadim ben. İnsanları hemen yargılama bence.
Bu adeti saçma bulanlar bakire degil mi oluyor. Her kuşak bağlanan kız bakire olmuyor. Kız belki de bakire değil ama sırf adet diye kuşak takıyordur. Yani bu adet bence saçma. o zaman erkeklere de olsun böyle bisey. Namus sadece kadın da mı var?
adetin saçma olması değil konu. Konu saçma olan bir sürü konu varken buna takılmak.. deneyimle sabit. bi kız vardı evlilik yolunda ilerleyecek gibiydik. baktım bunu saçma buluyor.. ilk gece karanlıkta olsun isterim diyor.. ya esnekse benimki diye ağzımı arıyor.. yol verdim gitti.. iyice canım belledi beni. sanki anlaşılmıyor ne halt yediği. hem cinslerim gözünü açsın diye yazdım. üzerinize alınmayın. dürüst kadın yok o yüzden bekar geziyoruz.
Tartışılan konumuz evlilik olmadan ilişki yaşamak ve sen bu konunun üzerine peygamber efendimiz bile dul kadınla evlenmiş dersen yanlış anlaşılır Doğal olarak
Kuşak bağlama geleneği, pek çok kültürde var olan ve kadının evlilikle yeni bir başlangıca adım atmasını simgeleyen bir ritüel olarak kabul edilir. Geleneksel olarak bu kuşak kırmızı renkte olur ve bereket, mutluluk gibi dilekleri temsil eder. Ayrıca sosyal olarak kadına aileden bir birey olan kardeşinin ya da yakın bir akrabasının bu kuşağı bağlaması, kadının ailesi tarafından hala desteklendiğini ve korunup kollandığını gösterir. Geleneklerin kuşaklar boyu aktarılması kültürel değerlerin yaşatılmasında önemli olsa da, her birey bunları kabul etmek zorunda değil tabii ki. Yeni yılda, senin için anlamlı olan gelenekleri benimsediğin, mutluluk dolu bir yıl olsun! 🎄🎉
Ya şurada o kadar cahil insan yorumu okudum ki kahkaha attım hepiniz mi yanlış bilirsiniz ya. Ne kadar bakireliğini kaybetmiş kız varsa kudurmuş 🤣🤣konunun bakirelikle alakasi yok ve bu bir Arap geleneği değil öz ve öz Türk geleneğidir. Bunun ismi GAYRET KUŞAĞI dir. Aynısı erkeğe de takılırdı Osmanlı'da erkeklerin giydiği damatliga baksaydiniz gorurdunuz. Üç kere bağlanır bolluk, bereket ve uğur için. Bakireliği falan temsil ettiği yok ama kırmızı renkten dolayı herkes oraya yorumlamış. Sizde yanlış bilip eski adetlerimiz linclemeyin. Bunu bakire olmayanlarda takabilir. Bekareti gelinlik temsil eder beyaz renk ordan geliyor tertemiz anlamına gelir.
Gelin kuşağı, Türk düğünlerinde önemli bir gelenek olup farklı anlamlar taşımaktadır. Kuşak, evliliğe bolluk, bereket ve uğur getirmesi amacıyla üç kez bağlanır. Gelini nazardan ve kötü enerjilerden koruduğuna inanılır. Ayrıca gelinin ailesiyle olan bağını ve yeni ailesine katılımını simgeler.