Oturuyoruz ev olmasına rağmen
Kayınvalidem neden böyle?
Oturuyoruz ev olmasına rağmen
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşlar merhaba nişanlımın ailesi hakkında bir kaç bir şey danışmak istiyorum tecrübeleri olan bu konuda beni aydınlatsın nişanlanmadan önce aileler tanıştığında kayınvalidem nişanlıma ev alacaklarını söylediler masrafları da bu yüzden en az bütçe ile halledelim dediler altın da istemeyin sonuçta ev alınacak dediler bizde karşı tarafı yormamak için yüzük ve sadece bilezik istedik nişan oldu bitti şimdi ise evin alınma tarihine daha 1 yıl olduğunu söylüyorlar ve erkenden düğün yapmak istediklerini yine az bütçe ile yapmamız gerektiğini söylüyorlar aralarında geçen konuşmayı duydum gerekirse kızda ki bilezikleri alırız evin üzerine koyarız dediler bileziklerin ederi çok cüzi bir miktar olmasına rağmen, benim ailem de karşı tarafın bana el kızı gözüyle baktıklarını ev alsalar bile kayınvalidemin kendi üzerine alacağını söylüyor ve bunda haklılar gibi mesela mobilya seçiminden tutun nişanlımın işine kadar karışıyorlar nişanlım tek çocuk annesi çocuk gibi davranıyor şöyle ki siz yataktan anlamazsınız diyip alacağımız yatağın üstüne çıkıp zıpladı ve zorla yatağı değiştirdi bunun gibi detaylarda muhakkak söz hakkının olmasını istiyor. Nişanlımı sorarsanız da bu hareketlerinden rahatsız fakat o kadar manipüle ediyorlar ki kim olsa yaptıkları rollere inanır çok sinsice hareket ediyorlar beni ailemi ve nişanlımı kandırmaya çalışıyorlar gibi geliyor ben ne yapacağım şimdi
Nişanlın seni savunmalı. Bunu nişanlına söyle. Yoksa o kaynanayla ömür geçmez. Biraz karşı çıkması lazım. Senin de biraz sesini çıkarma lazım. Bazı şeylerde dur demelisiniz. Bu kaynana sizin aranızı bile bozar.
Aslında ben kendimi ezdirmiyorum nişanlımda beni savunduğu için gurur kırıcı şeyler söylüyorlar çok ağır laflar işitiyor bana ben sabrediyorum diyor ve onların olduğu şehirde bile yaşamak istemediğini söylüyor ama kimseyi kırmak istemediğini aile bağını kötü bir şekilde koparmak istemediğini de belirtiyor
Evlendikten sonra işlerin daha da karışacağını düşünüyorum bu yüzden ailemde ev alınmadan evlenemezsin diyorlar evin tapusu eğer annesinde olursa biz evden çıktıktan sonra başka kiracı koyup kirayı onlar alır diye düşünüyorum
Tapuyu üstüne yapacakları son kişi benim 😄Yine de Çok teşekkür Ederim yorumun için
Evet çok Zor 🥺
ayrilmani tavsiye ederim. nisanlin anneci degilse bile annesi ogulcu belli ki, ayrica tek cocuk zaten neden evi kvalidenin uzerine yapiyorlar? bosanma durumunda evden pay almaman icin buyuk ihtimalle, o zaman nikahtan once alsinlar evi ogullarinin üzerine, bosanirsan hak alamazsin iste. cok sorun cikarirlar sana ilerde
Evet düğünü erken yapma sebepleri de ailemin artık söz hakkı olmaması biz kızı aldık iş işten geçti durumuna getirmeye çalışıyorlar ve ben ailemden çok uzakta bir şehirde yaşayacağım evlenirsem yani eşimle beni kendilerine muhtaç bekletmek istiyorlar ev alınana kadar bize neler çektirirler bilmiyorum düşüncelerini de tam kestiremiyorum
Haklısın ama aile bu ben ailesini ona karşı kullanırsam onlardan hiç bir farkım olmaz zaten baskı altında sürekli her daim eleştiriyorlar bende aynısını yaparsam nişanlımı üzmekten başka bir şey yapmamış olurum bir annenin bu kadar kötü düşünceli olması beni çok şaşırtıyor sonuçta oğlu bir yuva kuracak mutlu olacak istedikleri bizi yönetmek şu an elimden geldiğince düğün tarihini ertelemeye çalışıyorum
Merhaba, ne kadar zor bir durumla karşı karşıya olduğunun farkındayım. 😔 Aileler arası ilişkiler bazen karmaşık olabilir ve beklentiler uyuşmadığında gerginlikler yaşanabilir. Anladığım kadarıyla kayınvaliden oldukça kontrolcü ve nişanlını da manipüle ediyor. Bu tür durumlarda iletişim çok önemli. Nişanlınla açık ve dürüst bir şekilde duygularınızı paylaşmanız, ortak bir yol bulmanızda yardımcı olabilir. Üçüncü kişilere hissettirilmeden, sınırlarınızı belirleyin ve bu sınırlar çerçevesinde hareket etmeye çalışın. 🌺 Aynı zamanda, yeni yıla girerken her şeyin daha iyi olmasını dilerim. 2025'in, ailen için huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum. 🎄 Unutma ki sevgi ve anlayışla yaklaşım sergilemek daha sağlıklı ilişkilere kapı aralar. Her şeyin gönlünce olması dileğiyle! 🧡
Cevap
1Cevap
kıskanıyordur
Keşke gidip sadece kocasını kıskansa 😄 çocuk kıskanılır mı hangi anne kızını kıskanıyor ki
Bugün normal ilerlese yarın büyük sorunlar çıkar sen bence birdaha düşün
Nişanlımla hiç bir sorunum yok çok mutluyum çok seviyoruz birbirimizi oda olanların farkında ama bu kadar kötü düşüncede olduklarını tam olarak idrak edemiyor biraz saf düşünüyor çabuk manipüle ediliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?