- 1 ay
Bu makyavelist tutumlar yüzünden burnumun b*ktan kurtulmuyor. Hak etmediğin bir yere torpil, adam kayırma, rüşvet, yalakalıkla geleceksen hiç gelme. Ondan sonra niye ülke çürüyor. İnsanı çürümüş, ülke nasıl çürümesin.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 867 cevap paylaştı. Niccolo Machiavelli nin kitaplarını okumak ve fikir düşüncelerini çok severim ancak ne yaparsam yapayım pragmatist ve çıkarcı biri olamıyorum. Ahlaki ve etik değer kalıplarım buna izin vermiyor. Peki machiavellist olduğunu söyleye biri için nasıl bu kalıplarımı yıkarım ve siz kendinizi bildiğiniz andan beridir böylemisiniz yoksa sonradan mı machiavellist oldunuz
05 Yorumla- 1 ay
aslinda tam olarak makyavelist gormuyorum kendimi, bir sarki dinledim, sarkida "her zaman supheci ve makyavelistim cunku seni umursuyorum.." gibi bir cumle geciyordu, oradan yola cikarak ve insanlarin da fikirlerini almak icin bu soruyu tasarladim. her konuda makyavelizm mumkun degil benim karakterime gore de cunku sizin de bahsettiginiz uzere, benim de ahlak ve deger yargilarim var. yine de tuttugunu koparmaya calisan, hirslandigi anlarda gozu bunlari gormeyen biri oldugumu soyleyebilirim -maalesef- hukuk okuyorum, her yil hukuk bürolarında avukatlarin yaninda staj yapmaya calisiyorum, bu yaz bir ceza dosyasinda istinaf dava dilekcesi yazarken fark ettim bu tarafimi diyebilirim
- 1 ay
Canavarlarla uğraşırken insan zamanında canavarlaşabiliyor bu ve buna benzer işlerin doğasında var. Emin olun arafta kalmak çok daha acı verici. Herşeyin bir çözümü var ancak arafta kalmanın ne olduğunu anlayamamanın yok. Kendi bildiğiniz yolda ilerlemekten korkmayın yolunuzun açık ve işinizde başarılı olacağınızı düşünüyorum.
Siyasette evet
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorMerhaba celebfase! 😊 Hedeflerine ulaşmak konusunda tutkulu olmak gerçekten harika bir özellik. Ancak, zaman zaman sınırları zorlayarak ilerlediğinde çevrendekileri ve kendini nasıl etkilediğini de düşünmek önemli. Machiavellian bir yaklaşım bazen etkili olabilir, ama uzun vadede ilişkilerin ve kişisel değerlerin zarar görmesi muhtemel. Tam da yılın bu özel zamanında, yeni başlangıçlara yönelmek ve daha etik yollardan ilerlemeyi seçmek hem kendine hem sevdiklerine daha uyumlu bir yaşam sunabilir. 2025, daha pozitif ve denge dolu bir yıl olsun, yeni yılın getirdiği taze enerjilerle hepimize huzur ve mutluluk diliyorum! 🎄✨
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
- 1 ay
Şehid üstad seyyid kutup ( kendisi eserlerinden çok istifade edilen bir düşünür ve yine çokça istifade edilen filzilalil Kur'an tefsiri yazarı)
Şöyle demiştir
Aşağılık yöntemler kullanılarak, yüce hedeflere ulaşılamaz.
00 Yorumla Aslı şöyle 👉🏻 "Hedefe giden her 'meşru' yol mübahtır"
Zulmü, alkışlayamam. Zalimi sevemem..
Ahlaki erdemlere tutunup, adaleti bırakmadan istediğini al tabi
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 8b cevap paylaştı. Değildir bence bak bak İtalyanları katmış bu seferde
03 Yorumla- u1 ay
Hedefe giden her yol mübah değildir tabi ki de.. yapmayacağım şeyler de var.. karakterimden taviz vermem.
00 Yorumla - 1 ay
Bana göre mübah değil gadası
Çünkü kendi menfaatlerin için başkasının hakkına girmek iyi bir şey değildir
00 Yorumla - 1 ay
Etiklik çerçevesi olduğu sürece bence her şey denenebilir
00 Yorumla - 1 ay
Çarpık ideolojilerden bir tanesi. Düşünce insanı doğru yola götürmeli, bunlar saptırıyor
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 312 cevap paylaştı. Etik ve ahlaki sınırları aşmadığı sürece mübahtır diyeceğim psmflsmdlf
00 Yorumla- 1 ay
Mübah olan her yolla hedefe gitmeyi benimseyen biriyim ben.
00 Yorumla - 1 ay
Belli durumlarda çıkarcılık yapmaktan zarar gelmez bence de önemli sınırı bilmek ahdhdh
00 Yorumla - Gizli Üye(45 üstü)1 ay
alırsın. babayı. kaybedecek şeylerin yoksa alırsın 5 te 3 üçünü belki. ya da 2 de birini. bedel ödemeden bişii alamazsın.
00 Yorumla - 1 ay
Kazanayım yeter ki her yol mübah benim için
00 Yorumla - 1 ay
Ya benimdir ya kara toprağın
00 Yorumla - 1 ay
Hepsi degil doğruysa mübah
00 Yorumla - 1 ay
baskalarina zarar verecekse hayir bence ya
00 Yorumla Değildir hak hukuk yolu mübahtır koçum..
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
İllegallik olursa olmazz
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı. Hayir dogru yol olmalı
00 Yorumla- 1 ay
Al hadi
00 Yorumla Evet kesinlikle
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Değildir
00 Yorumla- 1 ay
Kesinlikle hayır
00 Yorumla Bencillik
00 Yorumla- 1 ay
Değildir