Bu milletin insanlariyla neden ufuk açıcı ya da rahatlatici sohbetler yapamiyoruz?

Kizlarin sohbeti daha cok dedikodu, makyaj vs vs. Bu yuzden kiznarkadasim kalmadi desem yeridir. Surekli o ne yapmks, bu ne yapmis, sununla cikmis, hamile kalmis, atanmadan evlenmis, cocuk yapmis nasil atanacak calisacak, kiyafet, makyaj, hele bir de evliyse kocasini sikayet ediyor, cocukluysa evlilik annelik soyle zor boyle zor. Kadin sohbeti o kadar sıkıcı ve kendi icinde o kadar dertli ki.

Erkeklerin sohbeti bir tık daha iyi ama onlarda farkli degil. Politika, futbol, siyaset, kari kiz. Piyasa, araba, borsa. Ha araba vs ilgimi cektiginden kizlarla sohbet etmeye gore bir tik daha iyi oluyor ama yine vakit boşa geciyor gibi hissediyorum.

Ya ben soyle arkadasliklar istiyorum ama olmuyor. Kitap okuyalim. Birbirimize verelim. Bulusup kitap hakkinda konusalim.

Tarih konusalim. Ilim konusalim. Eger biraz dindar kisiler varsa aramizda dini bilgilerimizi paylasalim ama yargilamayalim. Vay efendim kafasi acik, vay efendim ortunmus ortusune bak. Zaten turk milleti yargilama merkezi bari kendi kucuk alanimizda yargilamayalim istiyorum. Dedikodumuzu yapmayalim.

Olumlu konusalim. Hepimiz bir bolum okuduk. Bolumumuzde ilgili birbirimize bilgi verelim. Ayni meslekten varsa yardimci olalim.

Erkeklerle de oyle. Kaliteli, bilgilendirici, zamanimizi bosa harcamayacak sohbetler edelim. Erkeklerle de iletisim kari kiz, futbol, borsa, piyasa vs den bir de eger bu ulkede kadin cinsiyetindeysen onun sana yürümesiyle, iltifat etmesiyle vs geciyor. Bir dur be adam. Iki kelam edelim. Iki kaliteli sohbet edelim.

Cevremde okumuslar var. Erkek kadin farketmeksizin. Dis hekimligi ogretmenlik, cocuk gelisimi, vs vs. Ama konusmayi tercih edilen seyler boş seyler. Banane atanmis, atanmamis cocuk yapmis, o kiyafeti giymis. Bana faydasi ne?

Kaliteli cevre olusturmak, benimle beraber kisisel gelisimine onem veren, okuyan arastiran, dedikodu yaomak ya da telefona gomulmek yerine goz goze baktigimiz, dilimizden guzel faydali seylerin dokuldugu dostluklar, cevre ariyorum ama olmuyor.

Bir sıkıntımı paylasiyorum. Onemsiz goruluyor. Kendi sıkıntısını anlatmaya basliyor. Karsilastirma yapiyor. Senin ki dert mi disarda insanlar ölüyor deniyor. Tamam dogru da acilari yaristirmakla acım ya da derdim cozulmuyor ki. Insanlarin neden psikologa para doktugunu anliyorum. Maasa kavusamadim, kavussam tum maasi psikologa gomerdim sanirim.

Insanlar birbirini dinlemekten de aciz. Herkes kendi derdini anlatma derdinde. Tamam anlat, anlatalim ama sirayla. Birkac akil verin ya da icimi dokup rahatlayayim yargilanmadan anlatayim. Dert yaristirmayalim. Insan insana muhtac. Soyle oturup ne kaliteli sohbetler edebiliyoruz, ne derdimizi paylasabiliyoruz.

Bir seyleri anlatmakta gunumuz insani icin sıkıntılı bir durum. Kotu bir sey anlatiyorsun icten ice seviniyor. Iyi, basardigin bir seyi paylaşıyorsun hasedinden ölecek.

Güncellemeler
1 yıl
Kaliteli insanlar, cevre bulamadigimdan 1-2 arkadasim falan kaldi. Onlarda farkli degil. Bazi insanlar var ya. Konusur rahatlarsin, bakar icin ısınır, dilinden guzel kelimeler dokulur, hayir dua dokulur. Enerjisi rahatlatir, kalbi daha temiz gelir sana. Oyle insanlar bulamiyorum. Yok oldular galiba. Bu tarz insanlar daha cok olgun ve yasli kesimde aralarinda az da olsa bulunuyor.

Kendi yasimda, genclerde vs bulamiyorum. Kaliteli insana, verimli sohbete hasret kaldim arkadaslar
Bu milletin insanlariyla neden ufuk açıcı ya da rahatlatici sohbetler yapamiyoruz?