Tabii ki kişiye göre değişir ama ben sizden tavsiye istiyorum hangisini içsek daha iyi olur yeni yıl için alkol bana göre değil çok alkol içen biri değilim mesela rakı hiç içmedim çok ağır gelirmi içsek
Rakı , viski şarap, şampanya, bira vs vs
Tabii ki kişiye göre değişir ama ben sizden tavsiye istiyorum hangisini içsek daha iyi olur yeni yıl için alkol bana göre değil çok alkol içen biri değilim mesela rakı hiç içmedim çok ağır gelirmi içsek
Rakı , viski şarap, şampanya, bira vs vs
Yeni yıl için alkol tercihi yaparken, hafif ve ağır alkol çeşitlerini dikkate almanız iyi olabilir. İşte bazı popüler alkol çeşitleri ve onların yoğunlukları hakkında genel bilgiler:
Hafif Alkoller:
Şarap: Şarap, genellikle diğer alkollere göre daha hafif kabul edilir. Alkol oranı genellikle %9-15 arasında değişir.
Beyaz Şarap: Daha hafif ve asidik bir tada sahiptir, genellikle daha kolay içilir.
Kırmızı Şarap: Beyaz şaraba göre biraz daha yoğun olabilir, ancak genellikle şaraplar hafif içkiler olarak kabul edilir.
Bira: Bira da genellikle hafif alkollü içkiler arasında yer alır. Alkol oranı genellikle %4-6 arasında değişir. Bira, genellikle daha hafif içkilerdir, ancak bazı türleri (örneğin, IPA) biraz daha fazla alkol içerebilir.
Meyve Likörleri: Özellikle tatlı meyve likörleri genellikle daha hafif içkiler arasındadır. Alkol oranı %15-20 civarındadır. Örnek olarak, Baileys Irish Cream veya Amaretto gibi likörler hafif içkiler arasında sayılabilir.
Söğüş Alkoller (Cocktail): Hafif alkol içeren kokteyller de tercih edilebilir. Örneğin, Mimosa (şampanya ve portakal suyu) veya Screwdriver (votka ve portakal suyu) gibi kokteyller daha hafif içkiler arasında yer alır.
Ağır Alkoller:
Votka: Votka, alkol oranı genellikle %40-50 arasında değişen bir içkidir ve çoğu zaman yüksek alkol oranıyla bilinir. Bazı kokteyllerde de kullanılır, ancak tek başına içildiğinde oldukça yoğun olabilir.
Viski: Viski, alkol oranı %40 civarında olan bir içkidir ve genellikle daha ağır içkilerden biridir. Kuru ve yoğun bir tadı vardır, ve tek başına içildiğinde fazla hafif değildir.
Rom: Rom da alkol oranı %40 civarında olan ve daha ağır içkilerden biridir. Özellikle beyaz rom, kokteyllerde kullanılırken, koyu rom daha yoğun ve güçlü bir tada sahiptir.
Tekila: Tekila, özellikle %40 alkol oranına sahip bir içkidir. Kendine özgü bir tadı vardır ve genellikle kokteyllerde, özellikle margarita gibi içeceklerde kullanılır. Fakat tek başına içildiğinde ağır bir içkidir.
Şampanya: Şampanya, genellikle tatlı ve hafif alkollü kabul edilse de, yüksek alkol oranı (genellikle %12-15) nedeniyle ağır bir içki olarak da kabul edilebilir, ancak daha çok kutlama içkisi olarak tercih edilir.
Öneriler:
Hafif içkiler arıyorsanız, şarap, bira, meyve likörleri veya hafif kokteyller tercih edebilirsiniz.
Ağır içkiler seviyorsanız, votka, viski, rom veya tekila gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
Eğer daha eğlenceli ve hafif bir atmosfer isterseniz, meyve likörleri veya tatlı kokteyller gibi seçeneklere yönelebilirsiniz. Eğer yoğun ve daha ciddi bir içki deneyimi arıyorsanız, şarap ya da viski gibi seçenekler daha uygun olabilir.
Unutmayın, alkolün etkisini vücudunuzun nasıl hissettiğine göre ayarlamak önemlidir. Ağırsız içkiler, çoğu zaman daha fazla içilebilir, ancak alkolün aşırı tüketimi her zaman olumsuz sonuçlar doğurabilir, bu yüzden her zaman dikkatli olun.
Ağız tadın çok alışık değilse vişne suyu ile kırmıız şarabı karıştırabilirsin çok kötü gelmez tadı.. Onun haricinds kokteyl tarzın cinli romlu içkiler iyidir kızlae için.. Mesela mojito gibi margarita gibi.. Rakı bira erkek işidir tavsiye etmem..
Cevap
6Cevap
viski içebilirsiniz bence
Rakı ağır, votka sek değilse meyve suyu gibi bişeyle mide şişirmeden içilmesi en keyiflisi, bira uzun süreli içerim mesela
Şarap ve şampanya hakkında yorum yapmadın Evet rakının yanına mesela aldım sanırım
Yeni yılda alkol içilmez
Nedenmis
Viski
Viski alkol değil mi
Haram içme
Sen içmiyorsun sanırım
Sadece Yeni yılda anlamam zaten hangisi ağır hangisi hafif 😂💃
Yeni yıl kutlamalarına gidiyorum ama alkole karşıyım içme tamam mı
Evde iccez kardeşimle ortamlarda değil 😂
Ooo en iyisi. Alın bi viski deneyin ya da internetten kokteyllere bakın rom falan meyve suyu karıştırın
Sen ne anladın böyle ortamlar kızlı erkekle ortamlar alemlere akacağız olarak mı algıladı
Eğer öyleyse onlar beni aşar sjsjsj
Reis ben bilmem öyle ortamları kolay gelsin
Blank çok iyi canım çekti yaw.
İcmem ben icersem rakı olabilir.
Ay aşkım redbull devam
Ayy hiç sevmem
Viski herzaman tercihimdir
İçmeyin zikkimi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?