- 1 ay
22 yaşımdayım ve hala aile evinde yaşayan birisi olarak söyleyebilirim ki insan konfor alanının dışına çıkmadıkça kendi hayatını yaşayamıyor. İlla ki evde ailesi olduğu için bir şeyleri rahatlıkla yapamayabiliyor. Ailemden çok memnunum seviyorum ama istediğim gibi eve arkadaşlarımı davet edememek her saatte müzik aletlerimi istediğim gibi çalamıyor olmak Kendi ev düzenimi yapamamak bunlar rahatsız edici şeyler biraz. Avrupa da 18 yaşına gelen kendi evine çıkıyor. Geceleri istediğim saatte çıkıyorum ailem baskıcı değil ama aynı evde olunca ailene nereye gittiğinide söylemek zorunda kalıyorsun. Bu bir gencin özel hayatı için rahatsız edici bir durum. Çünkü sürekli arayabiliyorlar bazen izin verseler bile benim babam değil ama annem.. Kimdir necidir gibi sorular rahatsız edici. Çünkü kendi gençliklerinde de kendi ebeveynlerine hesap vermediler ve aynısını ne kadar baskıcı olmasalar bile bir defadan fazla sormaları rahatsız ediyor. Ayrı ev olunca nereye gittiğinin hesabını bile vermiyorsun. O sebeple ayrı ev diyorum. Kendi temizliğini yemeğini yaparsın illa ki.. Aile evinde yaşamak özgürlük kısıtlayıcı bir durum biraz. Ben bir seneden az bir süre sonra ayrı eve çıkmayı planlıyorum.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 1 ay
Keşke ailem olsaydı. Annem babam öldü. Keşke yaşasalar da ben onlarla yaşasaydım. Annem çöpten ekmek topladı bizi okuttu. En son gözleri yumarken ben 5. universitemi bitirmek üzereydim. Son 1 dersim kalmıştı.
Babam ölmüş. Ben mersinde okulda idim. Geldim evde babam yok. Giderken sut içinmiştim babama.. kim derdi ki ayrılık var gör bunları...
Şimdi yapayalnız tek başıma yaşıyorum. Maaşım 17000 TL idi yeni işe geçtim 27000 TL oldu.
10 tane üniversite bitirmişim. Ama Annem babam yok iste. Allah rahmet eylesin.
Bilmem kaç defa kpss kaç defa şu bu sınava girdim. Olmadı işte. Hakkımı yiyenler evladından çıksın.
45 Yorumla- 1 ay
- 1 ay
Allah rahmet eylesin çok zor bişey ama sondaki bedduan hos olmadı evlatlarının suöu yok bunlara tepki vermeye devlet herkes torpille yasıyo ama kimse ses cıkarmıyo
- 1 ay
@kullanıcııyok yaşamayan da var demek ki. Yapan bulsun. Hak benim için.
- 1 ay
@kullanıcııyok demek ki torpilsiz yaşayan kul hakkı yemiş insanlar acı çekiyor. Hak ve beddua hak ediyorlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- 1 ay
27 yaşında hala size bakıyorlar ve siz aile evini ceza olarak mı goruyorsunuz... kendi ayaklari üzerinde durmayı dizilerdeki filmlerdeki gibi bir şey mi sanıyorsunuz... ailene sorsan seninde evden gitmeni içten içe ister kendi yuvani kurmani falan
60 Yorumla - Gizli Üye(25-29)1 ay
Ceza mı ödül mü ailesine göre değişir. Yeni mezun olduğum için aile evine döndüm, kendi açımdan ceza. Neden? Evde huzur yok, hep bir gerginlik var. Babam ilgisiz, annem mutsuz sürekli tek dert kendinde var sanar, senin derdini dinlemez. Yapayalnızım, arkadaşlarım uzakta. Şöyle huzurlu bir evim olsa karışıp etmelerini de alttan alırdım, neticede geçici olarak evdeyim. Aile evindeyken de gerçek huzurlu ev özlemi duymak başka. Hep duydum bu ev özlemini, huzurla uyandığın içini ısıttığı. Neyse..
20 Yorumla - 1 ay
Kesinlikle ceza. Ödül diyen varsa kendi başına evde yaşamamış veya yaşayamamış tembel kişidir. Bulaşığı yemeği falan bahane etmeyin ikisi de toplam 1.5 saat sürüyor en fazla. Haftada 1-2 kez de evi silip süpürebilirsiniz bir zahmet. Bulaşığı da çamaşırı da makine yıkıyor zaten. Aileden ayrı yaşamanın tek dezavantajı maddiyat. Onu da iyi bir işte çalışan herkes halledebilir.
50 Yorumla - 1 ay
3 yıldır tek yaşıyorum. istediğim yerde değilim belki ama en azından istemediğim yerde kalmadım. o anlamda şanslı hissediyorum. yine de aile evini, oraya aidiyet duygusunu özlüyorum. 2021'den önce de bi hayatımın olduğunu hatırlamaya ihtiyaç duyuyorum. göründüğü gibi kolay değil ama her şeye rağmen şu an hangisini tercih ederdin diye sorsan tek yaşamayı tercih ederdim
20 Yorumla - 1 ay
Geçen yıla kadar ailemle birlikte yaşıyordum. Onlarla vakit geçirmeyi seviyordum. Özel sektörde asgari ücrete çalışmama rağmen zengindim. Aileme maddi olarak destek olmama rağmen çok rahattım. Giydiğime ya da gittiğim yerlere karışıyorlardı tabii ki ama onları da konuşarak veya tepki göstererek aşıyordum. Sonra atandım ve şimdi kendi evimdeyim. Asgari ücretin üç katı maaş alıyorum ama aile evindeki kadar rahat yaşayamıyorum. Ayrıca bir evde her gün sıcak yemek pişmesi çok güzel bir şey. Artık aile evinde bir odam yok ve bir daha olmayacak olması çok üzüyor. Şimdi kendi evimde de mutluyum. Yalnızlığı da seviyorum. Bence her ikisinin de artı ek yönleri var. Sen bardağın dolumu boş mu tarafından bakmak istiyorsun ona karar vermelisin.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Bu ekonomide ödül gibi birsey eğer finansal durumu zayıfsa kişinin, tabi aile yaşantısı da önemli nasıl bir ailede fikirler uyuşuyor mu rahatlık var mı huzur var mı hepsi göz önünde bulundurulmali, özgürlük olarak bakıldığında ise yanlizlik ödül.
20 Yorumla- 1 ay
Değişir o
Kimisine göre iyi dir Kimisine ceza gibidir
Ama çoğunlukla ceza gibi sayılır
Ben annemle yaşıyorum ve mutluyum ama bazı şeylere karışıyor ama birikim yapabiliyorum..
Ama bu zamanda emin ol aile evinde yaşamak ödül çünkü kiraya çıksan tek başına kazandığın para yetmeyecek geçinmek için aile evinde yaşamak şart maalesef ne kadar çok kötü yanı çok olsada..
10 Yorumla Aileye bağlı. Eğer evde kendinizi mutlu ve huzurlu hissediyorsanız ödül denilebilir ama aileniz sorunluysa ve sürekli tartışmalar, bencillikler ve sizi baskalarıyla kıyaslıyorsa o zaman ceza. ben şahsen ailemle yaşamak bana daha iyi gelir diye düşünürken, tek yaşadığım zamanlar daha huzurlu ve mutluymuşum bunu anladım. Bana vermedikleri sevgiyi taktiri başkalarının çocuklarına çok rahat verdiklerini görüyorum. Keşke ayrı yaşamaya devam etseydim de bazı gerçekleri görmeseydim ve böylece aileme olan sevgim daha fazla olurdu ve bu kadar kırılmış olmazdım.
10 Yorumla- 1 ay
Durum nedir süreç nedir bilmeden bir şey diyemem kul hakkı olur ama eğer imkânınız varsa hayırlı birisini bulup evlenebilirsiniz.
22 Yorumla- 1 ay
Yok ki çıkmıyor karşıma
- 1 ay
Dua edin bugün cuma
Aile & Toplum konusunda 433 cevap paylaştı. ben cok memnunum ama benim kendi odam, sadece kardesimle birlikte kullandigim bir banyom var. eger ayni odayi kullansaydik muhtemelen mutsuz olurdum. su anki sartlarda cok mutluyum, annem babam da zorluk cikarmiyorlar hicbir konuda sag olsunlar 🧿
10 Yorumla- 1 ay
Benim için ödül iyi ki ailem var iyi ki beni bekleyen bir ailem var. İyi ki onlara sahibim. İyisiyle kötüsüyle iyi ki benimler.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 744 cevap paylaştı. Aile evinde yaşarken ceza gibi gelir ama kendi evine geçince aslında ödül olduğunu anlıyorsun
10 Yorumla- 1 ay
Yaşayabiliyorsa insan kendi evinde yaşamalı kendi ayakları üzerinde durmalı kimseye ihtiyaç duymadan kendi hayatını kurmalı en doğrusu bu.
10 Yorumla - 1 ay
Suriye'de olmaktan iyidir, sabredip durumu doğru yönetip ilk fırsatta firar etmekten başka çare yok avantajları da var sayılır 😏✌️
10 Yorumla Maddi manevi zorlukları olsa da, arada dengeli iletişim olduğu müddetçe güzellikleri çok daha fazla..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 897 cevap paylaştı. ya bu durumda bi kozları var kızların. koca bulmak. ayarlarsın bi erkeği baska bi eve gecersin yani.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 544 cevap paylaştı. Ceza bence insan ruh sağlığında da oladabilir
20 Yorumla- Gizli Üye(45 üstü)1 ay
Aile evimde hic mutlu olmadım. Kimseye tavsiye etmem. Surekki eleştiriye maruz kalirsinız. Bir yerden sonrada maaşiniza göz dikilir. Faturaları da paylasmaya başlayınca artik eve ortaksiniz.
32 Yorumla- Cevap sahibi1 ay
Zamanin var yorumlarim elbette.
Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Bir yaştan sonra ceza gibi oluyor ödül olduğu zamanlar olsa da
10 Yorumla- 1 ay
Valla. Tek yaşamak herkese iyi gelmez benden tavsiye
10 Yorumla - 1 ay
Çalışan bir bireysen iyi bir gelirin varsa sıkıntı yok aksi takdirde Allah kurtarsın
10 Yorumla - 1 ay
benim icin odul acikcasi yalniz yasasam bu kadar rahat edemem
10 Yorumla - 1 ay
Bizde herkes eeken kaçtı o yüzden. eğitimini alıp :)
10 Yorumla - 1 ay
Valla bana ceza gibi gelmiyo memnunum açıkçası
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı. Bence ödül gibi bir şey tabi bu kişiden kişiye değişir
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Benim için cezaydı ayrı eve çıktım 5 yıldır yalnız yaşıyorum mutluyum
11 Yorumla- 1 ay
helalsin bro
Aile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı. Uyumlu ailede ödül, herseyine karışan ailedede sıkıntı olur
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Aileye göre değişir, bana göre hem ödül hem ceza mesela
10 Yorumla- 1 ay
Tabii ki ceza hem de çok büyük bir ceza aileyle yaşanır mı😄
10 Yorumla - u1 ay
benim için cezadır maalesef.. tek yaşamak daha güzeldir.
10 Yorumla - 1 ay
Kimi zaman ödül... Kimi zaman da ceza...
Hiç bir şey yerinde sabit değil ki🤷♂️
10 Yorumla - 1 ay
1. Ekonomik özgürlüğün var mı?
2. Ailenin yanından ayrıldığında tek başına tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumda mısın?
Eğer bunlar varsa ceza olabilir ama aile evinden çıkıp bir erkeğe muhtaç yaşayacaksan sadece aile evinden kurtulmak için evleneceğim diyorsan aile evi sana bir ödül10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Ailen kalabalıksa çok büyük ceza. Ve sürekli sana kendini yetersizmişsin gibi hissettiriyorsun benimkiler gibi çok büyük ceza
10 Yorumla Bence çok büyük bir ceza kimse hoş gözle bakmıyor iş görüşmesinde bile yadırganıyosun o derece kötü maddi imkanınız varsa bir an evvel ayrı eve çıkmaya çalışın hiç yoksa yanınıza ev arkadaşı alın cidden kafanız rahatlar
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
Yeri gelince ödül yeri gelince ceza ama zararı faydasından büyük öyle diyeyim.
20 Yorumla - Gizli Üye(36-45)1 ay
Benim için ödüldü değerini asla bilemediğim bir ödül geri dönüşü olmayan bir şey 😕
10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Ceza ki ne ceza eğer aklım olsaydı birazcık üniyi şehir dışında okusaydım
10 Yorumla - 1 ay
Huzur dolu bir aile ise bence muazzam bir ödül fakat ruh hastası anne ve babadan oluşuyorsa o aile, imkanı olan evi terk etsin
10 Yorumla - 1 ay
Rahat bi aileyse cennet ama katı aileyse cehennem😭
40 Yorumla - 1 ay
Bana bazen ceza bazen ödül gibi geliyor ama. Ama kendi evim de olsun istiyorum rabbim nasip eder inşallah
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 505 cevap paylaştı. Çalışıyor musun işsiz misin?
16 Yorumla- 1 ay
Yeni istifa ettim
- 1 ay
Ya haftanın 6 günü çalışıyordum
Akşamları hep mesaiye kalıyordum
Milli bayramlarda bile çalışıyordum
Yine ev işi yapmadım diye suçluydum
Şimdi hiç rahat bırakmıyorlar artık
- 1 ay
ölüm gibi bisey ama hala ölmedim hatta ölüm çok tatlı şey sanırım anlasılmistir hisler 😀
00 Yorumla - 1 ay
Herkes bir sekilde kendi ayaklari ustunde durmali tek basina yasamak oduldur.
10 Yorumla - 1 ay
Belli bir yaşa kadr aile evinde yaşamalı insan sonra ayrı evde yaşamalı
10 Yorumla Bazen ödül bazen ceza gibi hatta bazen en büyük soruna bile dönüşebiliyor
10 Yorumla- Gizli Üye(18-24)1 ay
Ceza. Bu yüzden sevgilime kaçıp bu cezaevinden kurtulmak istiyorum. Zira babam bana bir b*kmuşum gibi davranıyor çocukluktan beri.
00 Yorumla - u1 ay
Toksik aileyse aman aman uzak kalsin
20 Yorumla - 1 ay
aileye göre değişir.
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. belli bi yaştan sonra cezaya girer o
20 YorumlaÖdül neden ceza olsun
20 Yorumla- 1 ay
Odan ayrı ise bir ödül bence.
10 Yorumla Yaşam kalitesi yüksekse ödüldür.
10 Yorumla- 1 ay
ödül aslında. Kıymeti bilinmeli.
10 Yorumla - 1 ay
Bence ödüldür.
10 Yorumla Aile yapısına göre değişir o ya
10 Yorumla- 1 ay
Bazen iyi geliyor. Ama genelde ceza gibi
10 Yorumla - 1 ay
Genel anlamda ödül aslında
10 Yorumla Çok kötü mental bitiyor
10 Yorumla- 1 ay
Hem ödül hem ceza.