3 gündür , üst üste rüyalar görüyorum. Birinde ölmüş dayımın ölüsünü , birinde düğün , diğerinde mezarlık gördüm. Bu rüyalardan sonra aklım daraldı , yüreğim sıkıştı , ruhum karardı. Değişik şekilde bir mutsuzluk çöktü , üzerime. Ne kadar üzerimden bu ölü toprağını atmaya çalışsam da değişik şekilde bir kötü hissediyorum. Ne yapmam lazım bilemedim. Sizlerin tavsiyesi ne olur?
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
bence strestendir
Bilinçaltı hepsi uyurken acaba yine kötü rüya görecek miyim dersen görürsün… komik birseyler izle yatmadan önce iyi gelir
Öyle yapıyorum. Güldür güldür izledim. Başka şeyler izledim. Ve anlamadım ilk defa bir korku çöktü yüreğime. Bu ölüm korkusu değil. Hani sanki bir yere sıkışmışım nefes alamıyorum. Böyle bir korku sardı beni. Pek ağlayan hatta ağladığını gösteren biri değilim. İlk defa ağlayasım geldi. O kadar daraldım ki ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Benim gördüğüm kötü rüyaların haddi hesabı yok desem hiç iyi rüya görmem hatta ama bizler öyle önemli insanlar değilizki gördüğümüz her rüya gercek hayatta karşımıza çıksın… unut düşünme o rüyaları farklı şeylere odaklan
Ya elbet öyledir. Ama ben gerçekmiş gibi gördüğüm rüya genelde olur. O mezarlık kısmı çok açık ve gerçekçiydi. Hatta uyandığım da burası neresi dedim. Ve bu rüyaları üstüne uyku bozukluğu çıktı. Dün gece 1 de uyudum 4 de uyandım. Normalde uyudum mu sabah kalkardım. Şimdi uyku problemi de oluştu. Ve bu iyi değil biliyorum. Ama en kötüsü kalbim sıkışıyor böyle sanki kafam mengrneye sıkıştırılmış gibi bir ağır var. Sanki her şey üzerime geliyor anlamadım.
Anlaşılan fazla etkisinde kalmışsın bunalımdasın uyumak için kendini zorlama hatta gece baya geç yat bi kaç saat uyu yarın akşam uykusuzluğa dayanamayıp erkenden uyursun böylelikle uykun düzene girer
Ben böyle olduğum da namaz kılmak ve kurân okumak çok iyi geliyordu. Üstümde bir ağırlık var. Anlam veremiyorum. Ya şey derler ya ölüm insana 3 ay öncesinden haberini getirir diye acaba bundan dolayı mı böyle oldum bilemedim.
Dün gece gördüğüm tüm rüyalar kabus gibiydi 😂😂😂hadi bakalım şimdi ben nasıl çıkıcam etkisinden
Valla açıkçası ben ilk defa rahat uyudum şu hafta içinde 😂 rüya felan görmedim 😂 üstümden ağırlık kalkmış gibi oldu valla 😂
Sanırım günlük hayattaki yaşadığımız stresten oluyor. Bugün düne göre iyiyim. Stres yok. O yüzden şu an moralim de bozuk değil.
Öyle olmasına sevindim 😂
Sende sonra diğer arkadaşta senin dediğini söyledi 😂 bana diyor seninle konuştum ben kötü oldum 😂 valla benim keyfim halim yerine geldi anlamadım 😂 sizden pozitif enerjiyi alıp negatifi verdim sanırım 😂
Biraz öyle oldu sanki😂
Ama sizi yine iyi gördüm hiçte negatiflik yok 😂
Ben aşırı negatif biriyim normalde sjsjs😂
Bende aşırı pozitif bir insanım. Sadece arada işte böyle nadir de olsa dolduğum zamanlar oluyor 😂 sonra toparlıyorum hemen 😂
Ne güzel ben çok depresifim mesela bi örnek dişime kaplama yaptırdım 3 gün önce şu an baskı yapınca acıyor bu benım uykularımı kacıracak sabahı sabah edeceğim bir problem😂😂😂
Hahaha o evet biraz psikolojik olduğu için kafaya takılabilir. Valla ben sabahı sabah etmem artık 😂üzerimden bir yük kalktı. Açarım fon müzik veya yağmur sesi mis uyurum 😂
Olan bize oldu ha peki tşk😂
Yok ya öyle demeyelim sende negatifliği atabilirsin ama Bam geçmez ya bünye kabul edeceğini zannetmiyorum 😂😂
Hayırlı be 🥹
Hayırlısı*
Kafaya takma , hayat bir kitaptan ibaret. Ön söz olmak yerine ana fikir olmayı tercih et. Öyle yaşa. Yani kafaya takma hiçbir şeyü. Hayatın tadını çıkarmak gerek. Olduğu kadarıyla. Çünkü ; çok hızlı ilerliyor.
🥹🥹🥹
Yanlış bir şey demedim umarım.
Rüyaların üstüne çok durma
Aslında durmam ama sorun şu , kalbim sıkışıyor her şey üstüme geliyor sanki. Daralıyorum.
Aynı şey değil biliyorum ama, benim arkadaşım 11 de uyku hapı aldığı hâlde 3 4 sularında uyanıyor (eskiden böyle değildi kendisi, hap yer bir gün uyurdu nerdeyse) ve halisünasyon görüyor. İki haftadır her gece aynı şey ve sonrasında adam akıllı geri uyuyamıyor. Bazı şeyler denedi gün içinde kendini rahatlatmak vs, ama işe yaramadı pek. Gece boğulur gibi olup o hâlde yoğun halisünasyonlar da gördüğü için birkaç gece yanında kaldık iki üç kişi ve çok kötüydü o anki hali falan, zor sakinleştirdik çocuğu. İlaç hap işe yaramayınca bıraktı kendini hapı almadan önce kuran okuyor tesbih falan çekiyor, namazında niyazında biri. Şu an biraz daha iyi diyebilirim. Hâlâ yanındayım mesela, şu an uyuyor daha huzurlu görünüyor ama inşallah bu gecesi de sakin geçer bi daha yaşamak istemiyorum o anları.
özetle istersen bi dua falan oku iyi gelir eminim. Yatmadan bi el yüz falan yıka kafanı rahatlat istersen
Normal hayatımda o kadar bunaldım ki , o kadar her şeyi içime attım ki sanırım artık çok birikti ve beni boğmaya başladı. Çok şey için çabaladım , ne kadar fedakarlık gerekiyorsa yaptım ve sonunda da tükendim sanırım. Uyumaktan korkar hale geldim. Rüyam da sanki biri beni takip ediyor. O kadar çok bunaldım ki artık uykuda da huzur bulamıyorum. akıl hocam şöyle derdi , dertler gönüle ve beyne artık ağır geldiğin de insan ruhsal anlam da çöker. Sanırım benim durum tam da bu. Çaresi de inşAllah duâ olacak. Yarın bi deneyeceğim. Gerçek anlamda çok doluyum. Sadece mutsuzum.
Reis acaba birilerine açılsan mı. Hani insan konuşarak rahatlar falan, eminim şurada yazdığın iki kelime bile seni iğne deliği kadsr bile olsa rahatlatıyordur. İş ciddiye binmeden sana ruhen daha fazla rahatsızlık vermeden bi el at kendine dediğin gibi. aman diyim daha kötüsü olmasın
Teşekkür ederim. Bi ara böyle oldu anlattım iyi gelmişti. Hava değişikliği olsun felan iyi geliyor. Dediğin gibi biraz kafa dağıtmak hava değişikliği ve anlatmak iyi gelecektir.
Reis havalar zaten buz gibi, olmazsa bi pencere aç şimdi rüzgar vursun yüzüne o bile iyi gelir kısa süreli de olsa. Üç gün çok bile, uyumaya korkuyorsun bu kırmızı alarm. Taş duvar bile olsa konuşman içindekini boşaltman gerekiyor
Teşekkür ederim denicem.
Rica ederim, iyi olursun umarım
Benim bir an önce tekrar namazs başlayıp kurân okumam lazım. Bana en iyi gelen o. Birde bu duruma düştüğümüz de her şeyi yapacak konuma gelebiliyoruz. Mutsuzluk sendromu ve uykusuzluk başlangıcı şu an bende ki. Allahın izniyle başlarsam hayırlısıyla dğzelecktir bu durum bende. Şu 1 haftadır böyle. Evet birde anlatamamanın da çok sıkıntısı oldu.
Evet öyle. Bunalıma girince ne yaptığımızı ne yapacağımızı şaşırabiliyoruz. İnançlı da birisin üstelik, Allaha yöneldiğin an o elinden tutar senin ben buna en iyi bu arkadaşımda şahit oldum işte. Sırf gece boğulmasın diye kaç gündür adam akıllı uyku uyumadık biz. Yok böyle olmicak dedi, kalktı iki rekat namaz kıldı sayfalarca kuran okudu yatmadan da sağlam tespih çekti. Bütün gün gözü yarı kapalı ibadet yaptı çocuk ve o akşam daha sakin geçti. Yine kalktı ama sadece kafası karışıktı bize baktı sayıklayıp geri yattı. Hani harbiden iyi geldi o yaptıkları. Bunun olayını da çözemiyoruz üstelik, derdi merdi yok aslında.
Dediğim gibi taş duvar bile olsa anlatman gerekiyor. Derdini anlatmayan derman bulamaz derler. Bir ileri üç geri olmadan sen al bi dostunu aile ferdini karşına güzelce bi konuş çok iyi gelir
Reis sen bana mı aktardın ruh halini, kan ter içinde kalktım yemin ederim 🙂
Alla alla bilemedim ki , bi hanımefendi de öyle söyledi. Seninle konuştum ben kötü rüyalar gördüm dedi. Şimdi de sen. Ve inanır mısın bende pek bir şey kalmadı. Ve bu hafta da ilk defa güzel bir uyku uyudum. şu an keyfim yerinde modum yükselmiş bir haldeyim. Belki ismimden mi bilemem ama tuhaf yani.
Sende ki enerjiyi kendime çektim galiba. Uykunun düzelmesine cidden sevindim hani yazmak bile çok iyi gelmiş anlaşılan. Gece doğru düzgün uyumadım diye gündüz uyudum, ama gündüz olduğu hâlde boğulur gibi oldum kalkarken, hava buz gibi olmasına rağmen terden su gibi olmuştum üstümü değiştirmek zorunda kaldım. Ve ne gördüğümü de pek hatırlamıyorum ama hiç huzurlu değilim şu an
Benim sosyal hayatta sıkıntılarım var ustam. Ve bu sıkıntılar da ben haklıyım. Yani sıkıntı benimle alakalı değil. Ailemle alakalı. Bazı sorunlar var halledilmesi gereken. Ama halletmedikleri için bu benim çalışmamı engelliyor o yüzden çalışmıyorum , evde rahat etmememi engelliyor yememi içmemi yatmamı her şeyi etkiliyor. Bu sebepten bazen daralıyorum ve dile kolay çok uzun süredir böyle. Bakalım işe girersem daha da rahatlıcam ama işte bu sorunu çözmeleri gerek. Ben şimdi film izlicem iyi geliyor. Senin adıma da üzüldüm ama sanırım bu enerji aktarımı oldu. Bendeki sana geçti. Bi duş al film izle iyi gelecektir. Ama sen zaten hızlı üzerinden atarsın diye düşünüyorum.
Haklısın. Günlük sıkıntıların dışa vurum durumu senin ki. Çok detaylı bilemediğim için tek temennim sıkıntın derdin neyse bir an önce çözülsün inşallah, uzun zamandır kâbus falan görmüyordum seni daha iyi anladım. Umarım kalan günlerin ve haftaların bugünün gibi güzel geçer.
Evet gece konuştuğumuz için beyne işledi sanırım, hoşnutsuz bi tevafuk oldu biraz. Hâlâ aynı hissediyorum ama dediğin gibi yarına bi şeyim kalmaz eminim.
Hocam ben binlerce insan dinleyip onların psikolojisini düzeltmiş ve empati yaparak çoğunda pozitif olarak geri dönüş aldım. Ama düşünün ki bu sorun 5 yıldır devam ediyor. Kısaca sorundan bahsedecek olursam. Abimler 4 yıl ayda 28 gün bizde kaldılar. Şimdi sabah 8 de gelip 11 de gidiyorlar. Doğal olarak rahatça giyinemiyorum , duş alamıyorum , uyuyamıyorum , kısaca her şeyimi etkiledi. Babamlar da tepki göstermiyor. Düşünün ki kardeşiniz de olsa kendi güzel evleri varken sürekli sizdeler. Ve çok rahatlar. Yani ben bazı şeylerden çekinirken onlar da bu durum yok. Buda 5 yıl dayanabildim. Artık benim de ister istemez böyle ara ara doluyorum. Abimler 7 yıldır evli 1 kere gittim düşünün onlara. Onlar bize kaç yıl geldiler.
Desene terzi kendi söküğünü dikemezmiş diye. Durum gerçekten katlanılması zor duruyor nasıl yorumlasam bilemedim inan. Kendi evleri olduğu halde sabah akşam sizde kalmaları okurken bile rahatsız edici gerçekten. Hani normal bir misafir geldiğinde bile insan yoruluyorken uzun süreli bir şekilde bu dertle başa çıkmaya çalışmak cidden çok zor. Kardeş bile olsa ya onu geçtim evlat bile olsa sürekli ama sürekli bu şekilde devam etmemeli sonuçta herkesin bi düzeni bi hayatı var. Beş yıl gerçekten dile kolay reis, böyle bir zorluğun içindeyken sana bu şekilde yansıması aşırı normal duruyor artık. Hani ben olur ya dertli dönemlerimiz geçmeyen sıkıntılarımız falan o tarz bi şey sandım ama yok cidden önemli bi sorun bu.. Allah sabır versin derdim ama, öyle demeyin yoksa sabretmeniz gereken durumlarla karşılaşırsınız der annem. Allah hidayet versin onlara, umarım bu durum artık en kısa sürede çözülür.
Benim bu hayatta değer verdiğim bazı değerler var ustam. Ben geleceğimden vazgeçtim onlar için. Büyük fedakarlık yaptım. 4 yıl surşyede görev yaptım. Bir ev parası biriktirdim ve onlara harcadım. Pandemi de babam korona oldu. Bizde dolayısıyla ev hapsi. Su getirmediler. Yeri geldi yeğenimle babamı tehdit ettiler. Biz yoksa torununuzu göremezsiniz dediler. Onlar da torunları için katlanıyor. Ama daha neler neler yaşandı. Ve benden sevgiyi de saygıyı da tükettiler. İnanın bugün durumum olsa veya geçmiş tekrar yaşansa alırdım evimi ve çeker giderdim. Ama hayat şartları bugün beni bu hale getirdi. Kısaca şöyle bir empati kurabilirsin. 5 yıl abinler sizde kaldığını düşün yatılı ve 3 yıldır bu sorun yüzünden çalışamadığını düşün. Maddi manevi psikoloji olarak düştüğün durumu düşün. Kimi insan için basit geliyor. Çalış diyorlar. Ben iş buldum kaç kere ama o zamanalar gece 1 yatıp öğlen 12 de kalkıyorlardı. Hatta psikolog tanıdığım var oda şöyle der başkası olsa bu kadar dayanamazdı der. Ama bende istiyorum işe girmek çalışmak çünkü daralıyorum ama onlara bakacakmış hissi buna engel oluyor.
Yaş 29 sanırım. Hem fedakarlık yapıp hem karşıdan bu şekilde bi dönüş almak harbiden çok zor reis kusura bakma karşıda sinirlendim ben. Zaten kendi evleri var diyorsun insan niye evine gitmez annesinde yatılı kalır kafam basmıyor gerçekten bi de çocuk var diyosun gürültü kargaşa.. Gerçekten sende peygamber sabrı var galiba yoksa katlanılabilecek gibi değil. Onlara bakıyoruz hissi olmasın diye çalışmamak.. Gerçekten dile kolay reis şaka maka oturduğum yerde gerildim. Her günü her saati her saniyesi..
Umarım keyfin biraz olsun yerine gelmişken benimle konuşmandan dolayı tekrar moralin bozulmamıştır reis valla çok üzülürüm öyle olursa : (
Yok tam tersine düne göre çok çok iyiyim. Yok yeğenim candır. Kız çocuğu daha 4 yaşında hatta bize düşkün. Abimler kirada ama evleri güzel yani. Doğalgaz bile açmalarına gerek yok. Bizim ev öyle değil. Evet 29 yaşındayım. Ve hayatı 14 yaşında öğrendim. Kitap okumak sözler şiir yazmak deneme türü yazmak ve en önemlisi insanların hayatını kendi ağızlarından dinlemek beni olgunlaştırdı. Ama çalışmamak bana zarar. Maddi olarak psikoloji olarak zarar veriyor. Çünkü ; alışmışım çalışmaya ve boş durmak can sıkıyor. Bakalım defalarca iş buldum bu sorundan dolayı başlamadım. Bu sefer kararlıyım. Ama dediğim gibi bazen de uzak iş olur ya gemi işi tarzı. Git gelme. Öyle yapasım da var ama işte yapmak istemiyorum.
Yok sana gerçekten teşekkür ederim. Uzun süredir bu şekilde bir konuşma gerçekleştirmedim. Genelde insanlar menfaat olmadan dinleyip yardım elini uzatmalar. Sende de gördüğüm baya olgunluk ve ahlak var. Ben konuşma tarzından veya yaklaşımından anlayabiliyorum. Sakin bir insansın. Düşünmeden hareket etmeyen. Ve bu güzel bir şey. Asıl sen KB bu dertler genelde can sıkıyor ve başını ağrıtmadım umarım. İnsanız ve tek ihtiyaç konuşmak aslında. Ama bu devirde de öyle can kulağıyla dinleyen bulunmuyor.
İyi o zaman valla yazdığıma pişman olacaktım neredeyse. Yeğene lafım yok reis benimde 3 yaşında kız yeğenim var Allah esirgemesin bizden yeğen dedin mi akan su duruyor. Demek istediğim kira olsa bile kendi evlerine gitmelerine engel değil ki. Şiir vs hiç kitap haline getirmeyi düşündün mü acaba? O kadar hayat hikayesinden sonra şiirlerine sözlerine yansıtıp bir araya getirmelisin bence.
Reis artık onun bunun için değilde dediğin gibi kendin psikolojik ve fizyolojik sağlığın için harekete geçmen lazım. Uzak mesafe işleri uzun vadede kafayı yedirtir o yüzden o yönde adım atmamak en iyisi bence de
19 yaşında roman yazdım. Aldatıldığımı öğrendiğim de yaktım. 496 sayfa ve roman. Sonra zaman geçti eskilerden söz işe deneme türlerinden facebookta gizli sayfa açtım oralara kaydediyorum şimdi. O zamanlar orta seviye yazıyordum. Şimdi bayadır yazmam ama çoğu kişi iyi yetenek olduğunu söyledi. Hatta 1-2 tane atabilirim buraya yorumlayabilirsin.
Öyle maalesef. Derman olmazsam içime kurt düşüyor iki çift laf edip karşıyı biraz olsun rahatlatmam lazım. Dertliyi derdiyle bırakamıyorum ben içime oturuyor.
Yok abi estağfurullah, benim başım bugün ağrır yarın geçer önemli değil. Hani iki derdim tasam varsa bile seninki kadar ciddi değil başım ağrımaz benim böyle. Dün geceden dediğim gibi derdini anlatmayan derman bulamaz derler ya o hesap işte. İnsanın tek ihtiyacı derdini açabileceği birini bulmak, hani anlamıyorsan bile dinle derim ben genelde. Dediğin gibi kimi dinler gibi yapıyor kimi hiç dinlemiyor halbu ki bi gün onların ihtiyacı olsa onları dinleyecek birini bulamayacaklar. Kişi ne yaparsa kendisine yapar 🤷🏻♀️
496 çok iyi bi sayı
1 yıl 8 ay sürmüştü sanırım. 14 yaşında bir hocam fark etmiş ve beni yönlendirmişti.
Yine kapattım, pencereleri. Bir göz yaşı daha gelmekte gözlerimde. Sevinme o kadar, bu sefer sana akmıyor gözyaşlarım. Yalnızlığımın özgür kaldığı bu dönemlerde değer verdiklerim kayıp. Yalnızım yine bu şehirde. Hem sensizliğe yalnızım hemde değer verdiklerime.
İSLAM KARAGÖZ...
Valla hayran kaldım. Ama keşke yakmasaydın abi. Belki bugün denk gelmiş olurdu da okurdum.. Ben 12 yaşında başladım yazmaya, hâlâ aktif hâlde yazıyorum ama anca iki tane bitirebildim bilmiyorum artık naparım. Ve sorun değilse yorumlayabilirim, sürekli okuyup yazan biri olarak basit yorumlar yapmam hani : )
Abi sen şaka mısın pardon da 😃 Şiir kitabı bastırsana yahu hiç düşündün mü bunu Allah aşkına?
bazen kelimeler kelepçedir yüreğine. Özgür bıraksan onu hatırlatır. kapatsan yüreğini, ona mahkum bırakır. İslam KARAGÖZ
Valla al sözü at imzanı altına demelik.. Yaşanmışlık kokuyor anlatabiliyor muyum...
Evet belli bir uğraşın olduğu. Bunu konuşma tarzından konuya girişinden ve bakışından anlaşılıyor. Özellikle tam dinleyici bir yapın var. Yazıyorsan sakın bırakma ben 8-10 aydır saldım. Normalde kitap okumam lazım. Ben atayım sen yorumla. Geneli 17-26 yaş yazışmış yazılar
Önceden kalabalık bir aile içinde mutlu olarak büyüyen birisiydim. şimdi yalnızlaşmanın peşindeyim. Düşünüyorum da önceden insanların muhabbetine koşan ben, şimdi insanların varlığından kaçar hale gelmişim.
İslam KARAGÖZ
Aynen öyle katılıyorum. Zaten konuşamadığımız veya anlatamadığımız için insanların bugün ki sorunu bu değil mi. Yani bu hale gelmesi. Ailesiyle konuşamayan , derdini anlatamayan , hata yapan veya hataya düşen ve en kötüsü aileden kaynaklı kötü bir yetiştirilme durumu. Bu yüzden insanlar saldırgan bencil kibirli kıskanç ve yobaz hal aldı.
Kahraman Tazeoğlunu biliyorsundur eminim. Bin basarsın benim gözümde. Yemin ediyorum var ya al bunları topla bi yerde bastır gitsin. Daha ilk sözler olmasına rağmen belli oluyor ki sözlerin altında derin yaşanmışlıklar var. Öyle belli başlı bi şeyler yaşamayan kimse, örneğin ben, bu kadar duygusal ve derin izlerle dolu sözler yazamam örneğin.
İmzalı kitabı vardı bende. Hatta sen çok iyi yazar olacaksın demişti. Ve imzalı kitabını vermişti. Baya oldu ama. İsmini demesen hatırlamam. Tek hatırladığım imzalı kitabı. Ve sen geleceğin yazarı olacak yeteneği sahipsin demişti. Ama işte kitaplara şiirlere bir ara çok araştırıp kafa yormuştum sonra askerlik vs derken yalan olmasın 2018 den beri doğru düzgün bakmadım. En son nietsche ağladığın da okuyacaktım 48 sayfasını okumuştum. Hatta özetini çıkarmıştım. O kitaba da hayran kalmıştım.
Abi insanlar konuşmayı bilmiyor. İletişim kurmayı unutmuş gibi sadece bağırmayı ve saldırmayı biliyorlar. Hani bugün birine yolda yürürken bakmaya bile çekinir hâle gelmiş durumdayız. İnsanlar çok gergin, ben bunu en çok yetiştirilme tarzına bağlıyorum. Genelde düzgün bir ortamda yetişen bir birey öyle gördüğü her ortama ayak uydurmaz. Hani çok nadirdir anladın mı çünkü belli bi statüde yetişmiş bir insan dünyanın en pis ortamını görse bile değişmez. Ben mesela hayatımda çevremde ne serserilik gördüm ne içki sigara. Bu ortamlara girdim mi girdim çıktım güzeldi de ama ne serseri oldum ne içkiye başladım ne sigaraya. Çünkü bana işleyen bi değer var. Kişinin çocukluktan itibaren sevgi saygı ve değer görmesi de gerekiyor. Baskılamayacaksın ama serbest de bırakmayacaksın. Özgüvenli olsun derken aşırı özgüvenli de olmasın o dozu ayarlayacaksın. Bi çocuğu bu şekilde yetiştirirsen yarın bi gün alem yapsın yine değişemez. Bu yüzden ailelere çok büyük görevler düşüyor ama gel gör ki eskiden böyle yetişen çocuklar olabilirken, günümüzde 0.0 1 olacak kadar düştü bu oran. Hal işin tersine döndüğü içinde çok değişik ve saldırgan bi nesil yetişir oldu. Ama diğer bi gerçekde şudur ki maalesef taa geçmişten günümüze bu böyle geliyor. Ne varsa ailede var reis gerçekten eğitim doğumdan itibaren başlıyor.
Benim hiç imzalı kitabım olmadı 🥲 Ama adam haklı bana baksana dün gece soruna gelmesem ne hayatını ne adını bilmiyordum ama yazdığın iki cümleyi okudum sende gerçekten yetenek var diyorum üstüne gitmen gerek. Ben nietsche ağladığındayı okumadım ama çok duyuyorum. Sana kısa ve etkili bi kitap önericem müsaade edersen hatta belki okumuşsundur da.
Necip Fazıl Kısakürek - Bir adam yaratmak
Ben hayatımda hiçbir kitaptan bu kadar etkilenmemiştim. Ek olarak da şu an Ölüm Bir Varmış Bir Yokmuş okuyorum ama tavsiye etmem doğrusu
Çocuğa sevgi aşılanır. Onu seversin ve hissettirirsin. Bu ona güven verir. Çocuğu daha doğduğunda eğitmeye başlarsın. Benim akıl hocam şöyle derdi. Anne baba çocuğa hayatı öğretmeli. Benim bakışımı çok etkilemiştir. Mesela başıma kötü bir şey gelse , şükür ederim. Çünkü ; Rabbim görmediğimizi görür bilmediğimizi bilir. Yani kötü gördüğümüz her olay kötü değildir. Bak bir naihatı söyleyeyim. Hocam şöyle derdi , ayda bir de olsa mezarlığa git. Git ki nereye gideceğini bil. Yani son noktayı gör. Ben mezarlığa gittiğim de dua ettiğim de hissettiğim şey benden kibiri aldı , kendimi beğenmişliğimi aldı , hani ölecekmiş gibi yaşamam ama ölmeyecekmiş gibi de yaşamam. Dünyevi olan her şeye gönül vermeyi bıraktım. Hatta vaktiyle 5 vakit namaz kılıyordum. Buda işte evdeki sorundan dolayı bıraktım. Çünkü : namaz kılarken ben yalnız kalmayı tercih ediyorum. Aksi taktirde şaşırıyorum. Tabiki bu bahane değil ama baksana pandemi de o kadar ölüm oldu , deprem oldu ölüm oldu. Kim ders çıkardı. Kimse. Herkes yine hayatını yaşıyor
Necip Fazıl Kısakürek babiali kitabını tavsiye ederim. O adamın şiirlerine hastayım. Hatta nazım hikmet ile ilgili konuşmaları laf sokmaları var. Aşırı zeka içeren kelimeler. Zaten bak bu kitabı oku sana farklı bir ilham verecek. Çünkü , gençliğini anlatıyor. Nietsche ağladığında güzel ama yorucu bir kitap. Yani gerçek anlamda herkes okuyamaz. Ben 48 sayfa okudum hatta özeti durur. Yani özetlemiştim atayım bak. Fikrin olur
Nietzsche ağladığın da özet
Doktor ceketinin cebinde unuttuğu zarf aklına gelir ve açıp bakar. Zarfın içinde onunla buluşmak isteyen ve yarın saat sabah 9 da Viyana’da bir cafede buluşmak istediğini ve bu görüşmenin çok önemli olduğunu söyler.
Doktor , gondolların olduğu Viyana’da adı bilinen o cafeye gider. Çevresine baktığın da kadın ve erkeklerden oluşan ailelerin kahvaltı yaptıklarını görür. 13-14 yaşlarında ki garson bir kahve alır mısınız diye sorar. Doktor , kafasını sallayarak bir kahve daha ister. O anda yan masa da bir adam kalkarken kendi masasına doğru uzun saçlı sarışın alımlı güzel bir bayanın ona doğru yaklaştığını görür. Eski çalışanı bertha ya duyduğu hayranlık onu cazip ederken bu kadın berthadan daha büyük ve onun kadar güzeldi. Dikkatini kadına vererek tam ayağa kalkıp kadının sandalyesini çekip buyur edecekken kadın hızlıca oturup konuya girdi. Bir arkadaşının bunalıma girdiğini ve bu sürecin de kendini öldürmek istediğinden bahseder. Basit biri olmadığımı da vurgular. Bu kişi , fredrich Nietzsche dır. Konuyu doktorun anlaması için profesörün mektubunu ona verir. Doktor şaşkındı , çünkü bu mektup üstadın kendi ellerinden yazılmıştı. Ve ona ne istediğini benden ne gibi yardım istiyorsun dedi. Ona arkadaşının hasta olduğunu ve bulantılarımın kusmalarının uykusuz gecelerinin olduğunu ve hiçbir ilacım fayda vermediğini ve git gide körleşmeye başladığını söyledi. Doktor ise Viyana’ya nefes aldırmaya , hastalara bakmaya ve günde ortalama 25-30 hastaya bakan büyük bir doktordu. Bu görüşmeden , mektuptan Nietzsche nin haberi bilgisi yoktu. O kendisinden veya hastalığından bahsedilmesini sevmezdi. Nietzsche çok ülke gezmiş çok doktora görünmüş ama hiç kimse tedavi edememiş. Üniversitede ki profesörlükten istifa etmiş. Doktor bir an bertha yı zihninden atmış gibi bir hisse kapılıp karşısındaki kadının daha olgun , daha güzel ve daha alımlı olduğunu düşünerek acaba berthayı sonunda zihnimden kovabiliyor onu unutabiliyor muyum diye düşündü.
O sırada garson tekrar gelip bir kahve alırmısınız diye sordu. Sabah çıkan o sıcak çöreklerden isteyip kahvesini söyledi misafirine doktor. Doktor kadına bazı tavsiyeler de bulundu. Ve Nietzsche yi görmeden onunla konuşmadan bir şey yapamayacağım dedi. Oysa kadın abisinin bir ajan olduğunu ve doktorun verdiği derslere abisinin katıldığını ve onun sayesinde doktora ulaştığını söyledi. Ve doktora sizin bir bunalım doktoru olduğunuzu öğrendim. Verdiğiniz derste farklı bir hastalığı olan bunalımda olan bir kadını farklı bir teknikle ve bilgiyle tedavi etmesinden bahsetti. Ve Nietzsche yi ancak siz tedavi edebilir siniz diye söyledi.
Tuncel kurtiz - etme şiiri
Tut yüreğimden ustam bunları dinle hem seslendirme hem şiir mükemmel
Ah şiir ( sueda terzi ) Mehmet yıldırım seslendirme
Bunları dinle bu hayattan alıp cennetin kokusunu ve bu hayatın ne olduğunu gösteren ve hissettiren bir an yaşatır sana.
Kusura bakma reis. Baş parmağım yanmıştı iki gün önce, sargıyı değiştirdim geldim sohbetin sarıyor yarım kalmış gibi olmasın
Valla aynen öyle. Akıl hocanız gerçekten nokta atışı şeyler söylemiş. Üç beş ayda bir bile olsa mezarlığa gitmek lazım gerçekten. Ams mesela ben mezarlığa gittiğimde oradsn hemen ayrılasım geliyor. Hani dua vs etmemek değil bi şeyler bile dağıtmışlığım var ama girince bi an önce çıkmak istiyorum senin gibi olmanın bi yolu var mıdır acaba çünkü bende öyle manevi bi hissiyat almak istiyorum açıkçası
Yok estağfrullah. Geçmiş olsun. Ben biraz araştırmacı insanım. Daha doğrusu seviyorum. Kitap okuma oranı Türkiye de çok az. Bu yüzden konuşan , dinleyen ve anlayan bulmak zordur. Tartışmalar , ayrılıklar ve toplumun bozuk olmasının nedeni bu. Kitap okuyan kendini bulur derdi akıl hocam. İnsanı sakinleştrir , dinlemeyi sakin kalmayı ve doğru düşünüp doğru karar almayı öğretir derdi. Kitap çok artısı var. Diksiyon yanında aslında olgunlukta veriyor. Benim de niyetim var işte kendimi hazırlıyorum. İlk başlayacağım kitap da nietsche ağladığın da baya uzun ama çok iyi bir kitap.
Babıaliyi de duymuştum ama onu da okumadım maalesef. Hatta duymayı geçtim şu an kitaplığımda duruyor ama durmakla kalıyor işte. Hatta şu lafın üzerine hemen şimdi okumak isterdim ama dediğim gibi kaç gündür arkadaşımın yanında olduğum için bakınamam eve döner dönmez açmazsam ne olayım
Reis senin özet kitaptan daha çok sardı beni 😂😂 Valla merak ettim alasım geldi şu an 😂
Mezarlığa girmen gerekmez. Kenarda da durman yeterli. Hani ya aslında demek istediğim şey gönül gözünün açılması. Gözlerdeki perdeyi kaldırmak. Aciz olduğumuzu hatırlamak. Verenin de alanın da Allah olduğumu unutmamak. Eğer ki bunlara sahip olursan yarın iyi bir gelire sahip olduğunda küçük şeylerle de mutlu olabilirsin. Mesela arkadaşlarım islam 3 yıldır çalışmıyorsun ama senin gibi mutlu insan görmedim derler. Sadece şu hayattaki konumunu bil. Bir şey için varız. Sınavdayız. Mesela sabah uyandığın için şükür etmek gerekir.
Bu arada sormak istiyorum. Öyle derler. Yaptığım özet yani okuduğum kitabı anlatırken herkes film tadında der. Öyle bir hisşyst alıyor musun. Ama bunu işte okudukça anladım. Ve elimden geldiğince detaylı özetliyorum.
Abi olay o işte. Hani ne olduğumun ne kadar aciz olduğumun farkındalığı oluştuğu için bi an önce ayrılmak kafamı dünya hayatına odaklamak geliyor içimden. Çok yanlış hatta bunu yapınca vallahi diyorum iki gün içime oturuyor niye böyleyim ben diye ama aksini de bi türlü yapamadım maalesef
Evet evet. Kusura bakma o kadar güzeldi ki bi an önce tepki vermek istedim ama gerçekten filmi geçtim gözümün önünde öyle bi canlandı ki dediğim gibi kitabı alıp okuyasım var şu an
Şöyle der biri Allah verdi ben verdim. Allah verdi ben verdim. Sonunda pes ettim. Mesela derler ki kazandığının bir kısmını ihtiyacı olana ver. Ver ki kibire kapılma. Ben verdikçe çok mutlu olurum. O mutluluğu anlatamam. İnsanlar nefsine , hırsına genelde yenilir. Yenilmemek için , vermen gerek. Hani şöyle düşün verirsen hırsına yenilmexsin , paylaşırsan nefsini köreltirsin. Ama insanlar vermek yerine almayı , yardım etmek yerine zarar vermeyi , sevap işlemek yerine gğnaha girmeyi terichnetti.
Bir yazı okumuştum. İnsanın bir eline cenneti bir eline dünyayı verseler. Ama tek farkı dünyayı hemen cenneti sonraya erteleseler , insanlar beklemez ve dünyayı tercih eder. Yani dünyaya o kadar bağlanıyoruz ki asıl sınavı unutuyoruz. Hatalarımız olabilir , insanız. Ama Rabbim tekne kapısı bile açmışken ne diye inkar edicez. Bu yüzden kendine de sor eskiye nazaran neden mutlu değiliz.
Kitap çok güzel bir kitap. Tavsiye ederim. Ve ben her kitaba al demem. Bulabilirsen Necip Fazıl’ın babiali kitabımı bul oku. O kitapta bambaşka.
Normalde sadaka falan veriyorum ama kast ettiğin farklı bi veriş tarzı sanırım
Valla ne diyim o kadar doğru konuşuyosun ki bi şey desem cahilliğim belli olacak diye çekiniyorum. Ben sadee beş vakit namaz kılıp arada kuran okuyorum maalesef senin kadar bilgili olamadım şimdiye dek : /
Dediğim gibi kitap elimde ama ben evde değilim şu an. Abi müsaadenle sormak istiyorum sence bu arkadaşımın yaşadığı manevi bi rahatsızlık olabilir mi?
Evet gönülden gelerek. Yani sadaka veya zekat verdim zaten demek değil , mesela eline para geçer gönlünden düşer gider sessizce yardım edersin bunu kast ediyorum.
Estağrullah ne cahilliği. Kuran okumak namaz kılmak sana irade verir. Ve nefsini köreltir. Sakın bırakma.
Arkadaşına gelecek olursak , bak ustam tam detayını bilmiyorum ama. Yaşamış ve dinlemiş biri olarak şunu diyebilirim. Böyle süreçler de değişiklik yapmak gerekir. Zamanında o durumu yaşadım. Arkadaşlarla dağ evine gittik mangal yaptık takıldık hava değişikliği çok iyi gelmişti. Sonra erkekte olsak ilgi alaka veya değer görüldüğümüzü bilmek isteriz. İnsan bu süreçte yalnızlığın verdiği savaşı kolay kaybediyor. Yani yanımda insan olsun bana yardımcı olsun ben anlatmasam da sorsun istiyor. Namaz kılar kuran olursa ruhu dizginlenir. Bak mesela Allah korkusunu yüreğine verir. İnsan Allah korkusunu tanıdığında can almayı düşünemez. Oda emanet ve Allah a ait. Bu yüzden değişikliğe ihtiyacı var. Çıkıp gezsin namaz kılsın kuran okusun spor yapsın hani aktivite yapsın. Sürekli aynı şeyi yaşamaktan dolayı insan bunalıma giriyor. Hayata küsüyor.
Reis şöyle. Çocuk bir iki haftadır falan aşağı yukarı bu hâlde. Uyku düzeni yerlerde diye hap alıyor. Şimdi desteğimi ben asla esirgemem hani erkeğiz sal gitsin derdini s2km demem asla. Cinsiyete bakmaz bu iş insan insandır. Derdin mi var anlat dedim defalarca söyledim yok dedi, ne kadar doğru bilmiyorum artık. İki gün önce keyfi vakti yerine gelsin diye ekibi topladık bayağı kalabalık bi grubumuz var uzun yıllardır, inan herkes kendini ayarladı onun için, dışarı çıktık dediğin gibi hani havalarda az biraz uygun falan mangal yapalım iki gülelim eğlenelim dedik. Hatta parmağım da orada yandı zaten. İşi şansa bırakmam tarzı bi şeyler söyledi namaz kıldı kuran okudu eve dönünce. Yattı. Daha iyiydi ama yine gecenin köründe uyandı sayıkladı falan. Bi şekil geçti o gece. Sabah kalktı bütün gün ibadet etti yine yattı. Dediğim gibi daha iyiydi ama yine kalkıp sayıklayıp sayıklayıp yattı zar zor. Bizim anlam veremediğimiz şey uyku hapı aldığı hâlde gece uyanıp halisünasyon görmesi. Hafta başı doktora da gitti sonuçları falan tertemiz çıktı, bi tık iyi olsa da hâlâ aynı ama. Kendisi normalde de namazında niyazında biri ben anlamadım bu işi. Ona da çok yansıtmak istemiyorum iyice dertlenmesin diye ama karşıda içim gidiyor 12 yıllık arkadaşım.
Kaç defa evinize gidin falan dedi de gönül el vermiyor işte. Yalnız yaşıyorum ben benim ev günlerdir boş kapıyı kitlediğim gibi bi daha dönmedim 5 gündür düzenli onun yanında kalıyorum. Bir iki kişi daha var ama onların o bu iş derken benim hazır müsait bi dönemim diye ben kalıyorum gece gündüz yanında. Gün içinde sürekli dışarı çıkarmaya çalışıyorum ama o kadar halsiz ki adam akıllı yemek bile yemiyor
Öncelikle derdi ne onu bu hale getiren. O kadar can sıkan veya aklında yer edinmiş bir şey olmuş ki halisünasyon görüyor. O içine attığı her neyse bunu anlatması rahatlaması lazım. Anlatmadığı sürece kafasına takar. Kafasına takılan o şey neyse uykuda rahat bırakmaz. Yani bilinç altına yer yapar. Buda uykudan uyandırır ve olmayan şeyi ona gösterir. Uyku hapı alması iyi değil. İşimi şansa bırakmam deyip namaz kılması veya kurân okuması derdünün büyük olduğunu gösterir. Ama şöyle bir tavsiyem olacak. O derdini anlatmıyorsa uyumadan önce mesela bende var. Su sesi indirin dinleyerek uyusun. Yani uyumadan önce su sesi açsın dünlesün öyle uykuya dalsın.
Ben bunu kendimde de başkalarında da dinledim. Ve bilrisln su derdi ne varsa alır götürür. Bak bu ona iyi gelebilir. Kesinlikle uyumadan önce kulaklığını taksın su sesi açsın ve öyle uyusun. Eminim gece uyanmaz ve sabah uyandığın da halisünasyon olayı da ollmax.
Keşke daha önce yazsaydım deneme fırsatımız olurdu. Yarım saat oldu hap aldı uyudu yine ama hapı kesmesi lazım galiba hemde acilen
Deşiğim gibi bi su olayını deneyin. Çünkü , onun sorunu her neyse onu çok derinden üzen ve etkileyen bir şey. Anlatsa rahatlar ve sorunu bilirsek çözeriz. Anlatmıyorsa su sesi dinletin dert neyse suyla beraber gitsin. He birde okuyabilirsen inşirah suresini oku o uyurken ona
Abi anne babası yaşıyor. Hatta en son bu olaylardan hemen önce görmüştü ailesinden uzakta yaşıyor. Gayet de iyi geçmiş hani klasik hafta sonu ailesini görmüş gelmiş her zamanki gibi. Ama geldiğinden beri onları gördüğünü söylüyor. İyi ya da kötü bi şekilde görüyor ama bi gece fena bi çığlık atmıştı ben ilk defa duydum onun çığlığını. Zaten o günden sonra kapımı kitledim yanına geldim bu durum nasıl geçecek bilmiyorum. Git bi daha gör onları dedim, hâlim berbat bu hâlde görmesinler beni diyor
Ben hayatımda hap kullanmadım. Hap kullanırsa iyi olmaz. İlaçlar daha kötü yapar. Sen yarın o dediğimi bir uygula. Su sesi dinleyerek uyusun ve başında inşirah suresini oku. Rabbimin yardımıyla şifasını bulacaktır 🤲
Tamamdır reis. O uyurken ona okumak aklıma gelmemişti hiç. Sababa kadar bile olsa okurum hani normalde şen şakrak biriyim çok önemli bi şey yoksa aman sende falan der geçiştiririm ama şu durumda sabaha kadar da olsa kuran okurum çok üzülüyorum hâline
Zaten uykusunu hapla düzene sokmaya çalışması başlı başına bi hata..
Anne ve babasıyla alakalı bir durum mu var acaba. Onlara bile söyleyemediği bir durum. Bir anda böyle olması normal değil çünkü ama yarın bi dediğimi dene bakalım ne sonuç verecek. Ama emin ol. Su sesi dinleyip uyusun ve uyuduktan sonra inşirah oku.
Ben bir keresinde nefes alamaz duruma gelmiştim. Ölüm fısıldayanlar vardı kulağıma. O kadar bunalmış yorgun bitkindim ki anlatamam. O gece yağmur su sesi indirip dinledim. Sabah bir uyandık yorgunluk yok düşünce yok. Bilinç katındaki her şeyi götürüyor. Bu yüzden bir dene bakalım. Su sesi dinlesin dinlerken uyuyakalsın. Ve inşirah oku. Çok geçmiş olsun. Aslında anlatsa olay çözülür. Ama ilaç kullanmasın. Bu işi zorlaştırır ve alışırsa ilaca daha kötü.
Bende anlamıyorum işte. Tekrar yanlarına gitmiyor da. Konuş anlat diyorum o da yok. Derdim yok diye ısrar ediyor o zaman bu kadar tepki nerden gelecek mantıken
Uykun haricinde yani gün içinde nasıl. Hali tavrı duruşu vs.
Tamamdır abim. Sağ olasın. Sana burada yardımcı olmaya çalıştığım kadarının bin katı ona yardımcı olmaya çalışıyorum ama vallahi beynim durdu benimde. Çıkmaza girmiş gibiyim bu konuda. Ne diyim iyi ki dün gece o soruyu sordun hatta iyi ki bende kâbus gördüm de sana yazdım tekrar. Akıl akıldan üstündür iyi ki seninle denk geldik. Bu yöntemi denemem lazım anlatırım ben ona olanı biteni kabul etmeyeceğini de sanmıyorum o da bayağı yıpranmış hâlde artık. Adı Sefa. Sefasızlığın kitabını yazıyorum diye espri yaptı bu akşam. Güldüm ama içim buruklaştı.. Deneyeyim abi, inşallah işe yarar da kurtulur bu hâlden
Genelde şu kaç haftanın yorgunluğunu taşıdığı için hâlsiz. Hani bariz belli, enerjisi var hâlâ ama iki hareket edince oturuyor yorgunluktan, farkında değilim sanıyor bahane uydurup iyiyim kalkıcam diyor kaç saat kalıyor aynı koltukta. Yemek yapıyorum indiriyorum mutfağa geldiğinde de aynı hâlsizlik, pek bi şey yemiyor. Nasıl desem belli ki cidden enerjisi var ama hareket edince sıfıra iniyor. O da adam akıllı yiyip içmediği ve uyumadığı için bence. Mesela günlük oyun oynardı mutlaka ama onu saldı telefona bile bakmıyor biri ararsa anca alıyor eline
Ona şunu söyle. Rabbim sevdiği kuluna dert verirmiş. Onu sınarmış. Bil ki , derdin varsa şükret. Şükret ki , Rabbim onu unutmana engel oluyor. Bil ki , o dert veren derman da verir. Sen yenemeyecek güçte olsa o dert sana uğramaz. Dert insana irade verir. Güç , kuvvet verir. İsyan etmek olmaz. Şükür etmek gerekir.
Bunun sebebi kafan yorgunluğu. Onun da işte çaresi anlatması. Anlatmıyorsa dediğim gibi su sesi ve inşirah. derler ki derdin varsa suya anlat alsın götürsün. İnşirah ta baş ağrılarında okunur. Oda ağırlığını alır.
Doğru. Hiçbir kula kaldıramayacağı derdi vermezmiş Allah. Bu süreçte geçecek inşallah. Ezan biter bitmez namaza duruyor bitirince kuran okuyor böyle devam ederse sofi olacak gibi 😂 Kusura bakma espri yapasım geldi de bu işin şakası olmaz gerçi. İnşallah bu geceyi olaysız atlatsın da sabah olur olmaz açarım ona su sesi işini, gün içinde sabırsızlanır da enerjisi biraz yerine gelir belki
Allah razı olsun reis. Bin kere binbir kere. Bana bile iyi geldi sohbet
Gece uyurken su sesi dinlerken uyusun. Ben bizzat kendimde uyguladım. Ve öyle rahat uyku uyumamıştım.
Rica ederim ne demem. Rabbim senden razı olsun. Her şey de bir hayır vardır. Umarım arkadaşın iyileşir. Bu zamansa böyle vefa ve fedakarlık gösteren zordur. Değerini bilmeli. Ben bu süreçte arkadaşlarımdan o desteği almadım. Buda bi burukluk veriyor insana. Birde su içip uyusun. Gece kalkarsa da su içir.
İnsan olabilmek zordur, görünürde hepimiz aynıyız ama şahsen herkese insan diyemiyorum
Öyle uykum var uuuuakalabilrim sabah yazarım. Hayırlı geceler.
Kalktığında aşırı panik oluyor, eli falan titriyor uykuyla uyanıklık arasında olduğu için, yine de su ikram edeyim mi?
Tamamdır reis. Hayırlı geceler dilerim sana da
Yatmadan önce veya gece yarısı su içip yatmak çok faydalıdır. Kalp krizini yüzde 70 azaltır. Bak sabah 7 de uyandım gözümü açtım yengemler gelmiş. Düşün işte benim durumu. Her sabah böyle.
reis yemin ediyorum çok değişik bi şey bu. Gözümü açana kadar ölüm içerikli rüyalar gördüm ibadet et yok o şöyle ibadet ediyor sen böylesin elini çabuk tut ölüm yaklaşıyor falan Allah yani kendime gelemedim bi türlü
Hani seninle konuşmaktan mı, hem seninle konuşup hem arkadaşımın yaşadıklarını görmekten mi bilmiyorum artık zaten yarım yamalağım şu an çok fena uykum var hâlâ. Bu sefa benimde uyku düzenimi yerle bir etti
O mu bu tarz şeyler söyledi. Bak bir kaç gün önce de ben öyleydim. Ama ölüm görmek , ölüm getirmez. Orada bir uyarı var. O uyarıyı doğru anlamıyor.
Sen bi takip kabul etsene. Bi konuşalım.
Reis Allah senin yardımcın olsun gerçekten sabahın 7 sinde birini ağırlamak kapıyı açmak uyanmak zorunda kalmak aşırı sinir bozucu. İnşallah bi şekilde hayırlısıyla çözülür bu iş
Attım istek