Kendimi Zeki hissetmek için TikTok yüklemeli miyim?

Yüklemek istemediğim, bakmadığım uygulamalardır TikTok ve Twitter. TikTok insanları Zeki hissettiriyormuş, birçok kişi öyle diyor, fakat biraz boykot ettiğim uygulama gibi bir şeydi bu, sahibinden ziyade insanların beyin seviyesini düşürdüğünü düşünüyordum ve ülkemiz insanlarını ciddi anlamda ahlaki çöküşe soktuğunu düşünüyorum, evli insanlar başka insanlarla muhabbet kuruyor canlı yayınlar açıyor. Çevremde bütün gün TikTok kaydıran insanlar vardı ve aşırı varoş takılıyorlar aslında aileleri hiç o tarzda değil çevrelerinde hiç o tarzda insan yok ama artık o kadar çöp içerik tüketmiş ki bu karakterine yansımış. Benim izlenimlerime göre TikTok izleyen birçok insan aşırı derecede laf sokma eğiliminde oluyor. Hele ki elinde tiktokla büyüyen çocuklar var bu beni çok korkutuyor gelecek nesil için. Çocuğun tam rol model alma ve öğrenme yaşıdır 2 - 18 yaş aralığı.

Hepimizin illaki vardır çöp içerik tükettiği şeyler bunu tamamen dışlamıyorum ama bunu 7/24 yaptıklarında insanlar içselleştirebiliyorlar, ve ahlaki olarak çok bozuk olan şeylerin bu denli tüketilmesi bir süreden sonra kendilerini de değerlerini de bitiriyor.
Yine de bu aralar çok mutsuzum ve beni de acaba indirsem mi daha zeki hissederim belki demeye yönlendirdi, her seferinde vazgeçiyorum orası ayrı.
Kendimi Zeki hissetmek için TikTok yüklemeli miyim?