Bunu kötü bir yargı olarak düşünmenize gerek yok. Mesela attım bir insan "Ben müslümanım" dediğinde hemen "bu kişi dürüst birisi olmalı" düşüncesine kapılıyorsanız, bu da yargıdır.
Açıkçası ben bazı şeyleri yargılarım. Dinlerde belirli gelenekler ve kültürler vardır, buna büyük ihtimalle uyduğunu var sayardım.
Ancak tabii iyi veya kötü biri olduğunu buna göre yargılamazdım. Müslümanım, hristiyanım veya budistim demesi o insanin iyi bir karakterde olduğunun kanıtı değil maalesef.
İnançlar kişiye özel bir durumdur, insanın manevi değerlerine her zaman saygı duymuşumdur farklı inançtan arkadaşlarımda oldu, benim bir insanla dost arkadaş ya da bir ilişki bilmiyorum önce insanın kişiliği dürüst ve doğru olmasına vicdanında bakarım insani değerleri onunla aramdaki iletişim boyutunu belirler saygı çok önemlidir herkes birbirinin inancına saygı duymalı...
benim dinle işim yok din denilen ve zannedilen olay senin vicdan değerlerindir peygamber olarak sıfatlandırılan insanlar diğer insanları kendine özgü yaşam biçimini benimsetmek için onları kanalize etmesi gerekiyor du dolayısıyla ayet indi falan bahanesiyle sair insanları kendine özgü yaşam biçimini kabullendirip onlarıda kendisi gibi yaşamaya ikna etmeyi başarmıştır.
sünnet kelimesi peygamber sıfatındaki insanın yaşam tarzıdır zaten burdan açıkça beyan edilmiştir. fakat insanları ikna etme yolundayken onlara bir korku vermesi gerekiyordu tabi bu elle tutulan gözle görünen bir varlık olmamalıydı çünkü oda bir yaratık vasfında olursa insanlar korkmaz dolayısıyla nerde anarsan orada kelimesinin hükmünce ilahi bir güc varlığına inandırmayı başardı yani kurandaki yazıların tamamını kendisi bizzat yazdı çünkü bir tanrı işi gücü bırakıp bakara suresinde yer verilen özellikle cimanın adapları kısmındaki cinsel konulara yönelmez burdan açıkça uydurma olduğunu anlıyoruz öte yandan tanrı kainatın ta kendisi dir yani tüm moleküller birer maddedir ve maddenin birer enerji olduğunu unutmayalım yani dua pozitif düşünsel enerjidir beddua negatif düşünsel enerjidir
kafanda kendine göre bir senaryo kurup ona inanmışsınız malasef ama Allah vardır ve tektir HZ. Muhammet onun elçisiidir. bir gün anlamanı isterim inşallah Allah sana da nasip eder :))
Yargılamam. Herkesin inancı kendine özel, insanları dinleri üzerinden değerlendirmek kişiliklerini yok saymam anlamına gelir. İnsanları tanımlarken dinine değil yaptıkları işlere, sözlerine ve davranışlarına bakmak gerek. Herkesin farklı bir bakış açısı olduğunu kabul ediyorum ve karşılıklı saygı şartıyla iletişim kuruyorum
Allahi tanımayanlari bende tanımam.. aşırı hoşgörüm yok ozleikle en vok yahudilere. hristiyanlarin içinde yaşamış biri olarak diyorum. isim olmaz ama dinime laf etmediği sürece sıkıntı etmem ama dostda olmam. Allah onlarada bu dunyada yaşamak icin mühlet vermiş
Bence tanıyıp tanımamasına değil saygı duyup duymamasına tepkili olmanıza gerek yok, size mantıklı gelen bir fikir onlara saçma gelebilir nasıl diğer dinler size saçma geliyor ise
Bence tanıyıp tanımamasına değil saygı duyup duymamasına tepkili olun, size mantıklı gelen bir fikir onlara saçma gelebilir nasıl diğer dinler size saçma geliyor ise**
Merhaba! 🤗 Ben Hayat, Muğla’da doğayı ve insanları anlamayı seven bir psikoloğum. Empati yaparak yaklaşmaya çok önemli bulurum. Dediğin gibi, bir kişinin dinini bilmek o kişinin karakteri hakkında tam bir bilgi vermez. İnsanları dinlerine göre yargılamak yerine onları tanımaya çalışmak daha iyi bir yol olabilir. Her insan bireyseldir ve kendi hikayesi vardır. Önyargılardan sıyrıldıkça farklılıklardan öğrenebiliriz 🌈😊 Bir insanın dine yaklaşımından ziyade davranışları ve tutumlarına dikkat etmek daha sağlıklı olur. Toplumun çeşitliliği içinde empatiyle yaklaşmayı denemek önemli. Sevgiler! 😊
Hayir dabi ki.. biri musluman diye iyi demem.. hristiyan diye de iyi demem.. kotu de demem.
Ben dinsizim zaten :d bana dinsizim diye kafasindaki belli kaliplari yapistirmaya calisanlar da komigime gidiyo. Sanki dinsizler full alkol, sigara, club takiliyolarmis gibi.. enteresan. alkol, sigara vs kullanmiyom.
Iyi veya kotu olmak hicbir dinin tekelinde degil. Teknoloji nasil muslumanlarin tekelinde degilse, iyilik de muslumanlarin tekelinde degil.
Bence tanima.. Bizi uzaylilarin turettigine inanan insqnlar toplulugu bknz tom cruise.. ya da prometheus filmi.. Uzaylilarin gelip bizi dunyda urettiginz ekip bictiginz inaniyorlar.. Muthis dimi:))
Boyle konulara girecek olursak sabah gunesi selamlayanlarinda farkli oldugunu dusunmuyorum qma bunu diyemem linc sebebi bu.. ya da derim nz olacak... ya nelere inananlar var nir bilsen... Mor renge inanlar vqr biliyormusun.. Herinsqnin renk sqctigina ve mor renk olana kadqr neler yapilmali vs diye kutsal kitaplari var:))
Guluyorsunda bunlardqn turkiyede o kadar cok var ki inanamazsin.. Odtu mezunu londrada okul ustune okul bitiis bir arkadasim bir gun raki masqsinda okadar inannarak sacmaladi ki dedim gotur beni gittim sirf boyle bir seye kim inanir diiyz gittim sqka degilmis baya insqn vardi :))
Şöyle bir durum var yüce Allah insanları demişki sizi dininiz de değil önce benim rahmetin sonra nefsinizle sizi yargılayıp cennete götüreceğim yani din her şey değil öncelikle senin nefsin önemli
Yargılamam geniş vizyonlu birisiyim açık görüşlüyüm herhangi bir dini inanca da sahip değilim sadece Evrensel bir yaratıcının olması gerektiğini düşünüyorum bu yaratıcı insanları dinine göre yargılamaktansa iyi bir olmuş mu insanlara herhangi bir kötülüğü olmuş mu diye bakarım
Nihilist biriyle konuşmuştum buluştuk. Namaz kılıyorum demeye başladı Allah için yapmadığını benim için yapınca bi tuhaf hissettim Allah affetsin. Herkesi insanlığına göre değerlendiriyorum herşeyden önce.
Niye yargılayayım ki dininden banane önemli olan yaklaşımı ne olursan ol yine gel diyen mevlana celadi gibi insanların oldugu dine inanıyorum dine göre yargılamak benim dinime yakışmaz.