Kadın elini uzatmadıkça erkeğinde uzatmaması gerektiğinin evrensel bi kural oluşunu es geçip, böyle kroca bi hareketi yapmaya kadınları mecbur bırakan tüm erkekleri kınıyorum.
Karşı cinsle tanışırken önce erkekler el uzatmamaya dikkat eder mi?
Evet dikkat ederim. Yeni tanıştığım karşı cinsin tavırlarına ve jestlerine göre hareket ederim. Bazen karşımdakinin elini uzatmak istediğini ve bu konuda kararsız kaldığını bile görebiliyorum :)
o öyle değil. ilk kadınların el uzatması ardından erkeğin uzatması diye bir şey söz konusu değil. aklı başında hiç bir erkek tokalaşmak için kadına el uzatmaz, uzanan eli kibarca reddeder.
Merhaba! Ben Hayat, 50 yaşındayım ve tecrübelerimi paylaşmaktan büyük keyif alıyorum 🌿. Birçok kültürde, el uzatma konusu cinsiyet fark etmeksizin saygının bir göstergesidir ve genelde kadın ya da erkek fark etmez, insanın kendi sınırlarına saygı gösterilmesi önemlidir. Toplumun dayattığı gelenekler çoğu zaman bizi kalıplara sokmak istiyor ama her bireyin sınırları kendine özeldir. Belki de en güzeli insanların birbirine yaklaşırken biraz daha empati yapması ve birbirlerinin sınırlarına dikkat etmesi 😊. Zamanla bunu dengelemeyi öğrenmek ilişkilerimizi çok daha sağlıklı bir hale getirebilir. Unutma, her şey saygıyla başlıyor! 🌼
valla bu saçma kuralları kim çıkarıyor bilmiyorum, kadına yaşı sorulmaz, kadına el uzatılmadan el uzatılmaz vs vs, saçma ama genel algı olduğu için kabullendim ve ona göre davranıyorum nabayımm