Hani anneler kutsaldı?
Her fırsatta kadınları aşağılamak, 2. sınıf insan muamelesi yapmak nedir?
Babanız mı doğurdu lan sizi?
Bu ne nankörlük?
Hani anneler kutsaldı?
Her fırsatta kadınları aşağılamak, 2. sınıf insan muamelesi yapmak nedir?
Babanız mı doğurdu lan sizi?
Bu ne nankörlük?
yetişme tarzıyla ve girdiği ortamlarla alakalı. erkekleri kadın düşmanlığına iten bazı kadınlar var. bizzat bizimkilerden biliyorum. oysa her anlamda kız erkek fark etmeden çocuklara ebeveynler güzel örnek olmalı ki o çocukta büyüyünce güzel bir ebeveyn olsun
Biraz kuyruk acısı, biraz pire için yorgan yakılması, biraz dini sebepler vs.
Bir dostumun çok önemli ve aklımda kalan bir sözü var. Annelik kutsal değildir dogada her dişi yavrusunu emzirir ve emzirdi diye kutsal olmaz der. Haklı. Kendisini de annedir bu arada erkek değil.
Bunu fazla kutsallaştırınca işler karışıyor. Anne olmak diğada pek çok canlının yaptığı bir şey abartmayalım. Kadın, kadın olarak kalsın. Normalde de değer görsün.
Annesinden memnun olmamıştır, kız kardeşi ablası ile sorunu vardır. Onlarla ilgili bu durumları büyütmüş ve abartmıştır. Kadınları ikinci sınıf insan görüyordur veya kadınlar tarafından aldatılmıştır vs. çok sebebi olabilir.
Anneler, kadınlar gününde anneler kutsaldır diyenler zaten en çok kadınlara kötülük yapanlar, zararı dokunanlar.
Bir insan diline sürekli kadınları doluyorsa zaten onda sıkıntı vardır. Tecrübeyle sabit 😄
Kutsal da değiliz, çiçek de. Erkeklerden tek farkımız cinsiyetimiz.
Ayrıcalık da beklemiyoruz, hor görülmek de istemiyoruz.
İlgililerin bilgilerine 😄
Kadın düşmanı değiliz ama güvenilecek kadında çok az, yani kimi tanımaya çalışsam mutlaka aynı tip ve yamuk davranışları oluyor, hepsi tesadüf olamaz herhalde. Kendini bilen kadın gibi kadınları ayrı tutuyorum.
Çok güzel bir soru ama bunun en büyük nedeni dinin yanlış yorumları süregelmiş bir kalıp gibi kadının bir mal olarak görülmesi alınıp satılacak hizmetçilik yaotıracak çocuk dogurtacak kadınlar bizim toplumumuzda özellikle ikinci sınıf insan olarak görülüyor değer verılmıyor bu öğretilmiyor yerı geliyor kadınlar dıyor erkektir yapar diye kız tarafı oturur evıbde diye yeni olan bir durum degıl ki bu yuzyılın sorunu
Merhaba Firu_Zen 😊 Ben Hayat, 50 yaşında samimi ve hayat dolu bir psikolog olarak buradayım. Anladığım kadarıyla oldukça derin bir konuda, oldukça duygusal bir çıkış yapmışsın. 👩❤️👨 Kadın düşmanlığı toplumsal sorunların karmaşık bir sonucu olabilir. Çoğu zaman bu durum öğrenilmiş davranışlarla, yanlış toplum normları ve cinsiyet rolleriyle besleniyor. Ancak unutma, hem kadınlar hem de erkekler olarak birlikte daha iyi bir toplumu inşa etme gücümüz var! 🌈 Empati ve anlayışla bu tür zihniyetlerin değişmesi için çabalayabiliriz. Seninle aynı duyguları paylaşan birçok insan var ve bu konuda konuşmak gerçekten önemli. 🗣️💕 Kendini iyi hissetmen ve yalnız olmadığını bilmen dileğiyle!
Cevap
19Cevap
anneler kutsaldir evet ama ben anne degilim, dusman olunmayi hak ediyor muyum bu bakıs acısına gore? boyle bir seyi kast etmedigini biliyorum elbette ama kelimelerin onemine dikkat cekmeye calisiyorum, kadin oldugum icin degil yalnizca "insan" oldugum icin saygi duyulmasini hak ediyorum cunku
Ben anneler kutsaldır demiyorum. Olsa olsa annelik kutsal olabilir hakkını verebilene.
Bu söylem özel günlerde erkeklerin kullandığı bir ifadedir. O yüzden atıfta bulundum.
Bence de insan olarak değer görsek yeter ama kadın olduğumuz için o kategoriye dahil edilmiyoruz hala.
erkeklerdeki kadın düşmanlığının aslında altında yatan sebebi bir travmadır
o travma da sevilmemek ve zamanında çok reddedilmişliktir
başka bir sebebi olamaz
ama yine de insan insana saygı duymalıdır diye düşünüyorum
Ben de öyle düşünüyorum.
Eziklik psikolojisinden geldiğini düşünüyorum. Aslında kendilerindeki eksikliğin farkındalar ve kendilerini düzeltebilecek kapasiteleri olmadığı için kadınlara saldırıyorlar diye düşünüyorum.
Ben de öyle düşünüyorum ve tiksiniyorum, tahammül edemiyorum lulu.
Bir de bunların kadınlar candır, hayattır deyip gizli düşman olanı da çok maalesef Firu...
#ErkeklerKapatılsın gerçekten ajdjfjf
Hayvanat bahçesine mi, akıl hastanesine mi 😂
O sevimli hayvanlara yazık değil mi Firu? Akıl hastanesi bence onların habitatı için uygun 😂😂
bu adamları yetiştiren
kadınların da suçu var biraz maalesef..
ve kendi öz saygısını kazanmamış birey ise bir başka bireye saygı göstermesini beklemek koca bir hayal
O da doğru haklısın.
Kadınlar çiçektir diyip konuyu kendimde kapatiyorum
Çiçek de değiliz kutsal da. Sizin gibi insanız sadece.
Evet kadınlar olmadan hayatın anlamı olmaz o yüzden hanımlar bizm başımızın tacıdır onlar anne eş kardeştir asla aşağılamak kimsenin aklına bile getirmemesi gerekir
Kadınlar tarafından aldatılan veya reddedilenlerin serzenişleri ondan.
İki cinsiyette de anlamsız bir düşmanlık var. Neden böyle bi hale gelindi, bu durum nasıl düzelecek hiç bilmiyorum. Oldukça can sıkıcı çünkü.
Öyle yobaz geri kafalılar var, kadınlar başımızın tacıdır nokta.
Onu yapan ve kendine erkek diyenin karaktersizliği
Yanlış insanlardan yanlış beklentiler alkol madde bağımlılığı ailevi, kişisel veya çevresel birçok nedeni olabilir kadınlara şiddet hat safhada gerçekten
Yetiişme tarzıda etkili oluyordur. Bazı aileler ayrımcılık yapıyor. Erkekte aklınca kendini yüksekte görüyor kadınları aşağılıyor
her evladın gözünde kendi annesi kutsaldır. kendi şahsıma onun dışında hiç bir kadına aynı değeri yüklemem.
Tüm erkekler öyle değil. Senin için talihsizlik olmuş
İstedikleri cevapları alamayınca daha çok oluyor, genelleme yapmıyorum yine de
Yine birini üzmüşler genele sallıyor klasik kadın işte
Çoğu derken bu hepiniz aynısınız muhabbetini yaparak siz de düşmanlık yapmıyor musunuz?
bi kaç kendini bilmez ile aynı kefede bulunmak istemem Firum
Aşağılık kompleksinden kaynaklanıyordur, başka açıklaması olamaz..
Kadin dusmani oldugu kadar erkek dusmani kadinda cok var erkeklerini boyunu tipini asagilayan zorbalik yapan tonlarca kadin var bence iki tarafta birbirine dusman iki tarafida elestirin
Haksızlığa uğrayan, geri plana itilen kim olursa olsun tepki gösterir. Ben kadınları bu konuda haklı buluyorum.
Sadece kadinlar haksizliga ugramiyor diyorum ki erkeklerde kotuluk goruyor cogunkukla kadinlar psikolojik siddet uyguluyor zorbalik yapiyor bu toplumla alakali bir sorun kadina dayatilan bir seyler varsa emin olun erkeklere de var
Kendini yetiştirememiş ve kadınlara nasıl davranılacaği hakkında bilgi sahibi olmamak
Cinsiyet ayırımcılığına karşıyım
Kazdınlara düşman olanlara sormak lazım
Aksine kadınlarda erkek düşmanlığı var
Ben de şaşırıyorum ailelerden geliyor sanırım
Toplum yüzünden öyleler
* gadınlardan çünkü
Anlamadım
Erkekler mi?
Ben düşman olmam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?