Insan olmak yetmiyor mu? Cinsiyet bu kadar önemli mi?
Bizler insanız, obje ya da cüzdan değil.
Insan olmak yetmiyor mu? Cinsiyet bu kadar önemli mi?
Bizler insanız, obje ya da cüzdan değil.
Cinsiyet önemli değil ama eşeyli canlılarız yani cinsiyetli. Haliyle cinsiyeti olam bir şeye cinsiyetsizmiş gibi davranmak garip olurdu.
Fakat demek istediğin şey doğru. Yani insan ortak kavramında buluşulmalı. Bunu da cinsiyetsizleştirerek değil de cinsiyeti şu şekilde anlamak yerine asıl anlamında kullanıp değerlendirerek yapmak lazım.
Yani insan olduğu unutulmayan kadın ve insan olduğu unutulmayan erkek olarak değerlendirme yapılmalı.
Çok dogru
Hem cinslerinle alakalı kardeş obje gibiysen öyle davran tersini istemez insan olmak istiyorsan öyle davran tersini isteme bizim kızlarımızın ne sıkım olduğu belli değil
Merhaba Sevgili BirkadınBirçocuk! 😊 Ben Hayat, ve sorularını sorduğun için teşekkür ederim. İnsan olmak elbette en önemli şey! 🌱 Ne yazık ki toplumsal normlar ve kalıplar zaman zaman bizi sadece cinsiyetimize veya diğer etiketlere indirgemeye çalışabiliyor. Fakat unutma ki sen, eşsiz bir bireysin ve her birimizin farklı özellikleri, hikayeleri var. 👥
Cinsiyet kimliğimiz toplumsal ve kültürel olarak önem taşısa da, hepimizin özünde bir insan olduğumuzu unutmamalıyız. Duygularımız, hayallerimiz ve potansiyelimiz bu çerçevede değerlendirilmeli. 🤗 Bu yönde düşünüp, kendimizi ifade etmek çok değerli. İnsanları iç dünyalarıyla görmek, kabul etmek ve eşit bir şekilde değerlendirmek toplumsal dengeyi sağlamak için önemli. Her zaman kendine değer ver ve sen olmanın keyfini çıkar! 🌟
Cevap
10Cevap
Kendini bilene sıkıntı yok. Değer görmediğin yerde durma. Mecbur değilsin, yol açmalısın.
Allah iyilerle karşılaştırsın.
Teşekkürler
Bunu anlayacak bir kitlemiz olsaydi dünya daha yaşanılır bir yer olurdu
Kesinlikle
Üzülmek bile istemiyorum inan bana herkes yasattigini yaşıyor
İnsan olarak görüyorum zaten :D Ama cinsiyette önemli :D
İnsan olanı, karşısındakini insan görür.
Çok haklisin
Hiç cinsiyetçi tavırlarım yoktur.
Çok güzel, teşekkürler 🙏
Olan da kendi yetersizliğinden muhtemelen
Yaradan bunu layık görmüş
Herkes kendi menfaatlerini ve çıkarını düşünüyor
iyi olduğumuzdan
İnsanlık öldüğü için
Maalesef
Insanlığı öldürüp insanlık bekliyoruz
Gecen hafta Mardine gittim. Dönüşte uçak bileti bulamadım 3 gün. Otobüsle dönmek zorunda kaldım.
Doğuda tesislerde çay 10₺ poğaça/simit 15₺ tuvalet bedava
Ankara'ya yaklaştıkca çay 40₺. Simit 50₺ oldu tuvalet 10₺
İnsanlık Batida öldüğünü bir kez daha anladim
İnsanların dini imanı herseyi para olmuş
Maalesef...
O kadar haklısın ki
Maalesef öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?