Öğretmenler Gününü kutluyorum 👏💖 öğrencilerinden hediye istememek, onun yerine bağış yapmaya yönlendirmek kabalık değil kesinlikle, bir tercih sadece, hem de fazlasıyla fedakârlık içeren, ince düşünülmüş bir tercih.
Kabalık değildir aksine güzel bir düşüncedir zaten yıllardır ben şunu hiçbir zaman anlamam saygısızlık olarak al düşünülmesin öğretmenler bizim başımızın tacı hepimiz bir öğretmen vesilesiyle bir şeyleri öğrendik hayatta iyi tanıdığım öğretmenlerle oldu beni öğretmenden soğutan öğretmenler de oldu, ancak şunu belirtmeden geçmeyeceğim illaki bir öğretmene hediye almaya zorlamak doğru bir yaklaşım değildir sınıf anneleri veya okulda illaki bir öğretmene hediye alacağız diye para toplarlar, yok hediye alacağız para ver şunu mu yapalım bunu mu yapalım bana kalırsa insanlara bu kadar baskıyla hediye almak ya da aldırmak doğru bir yaklaşım değil.
Şahsen hediye insanın içinden ve gönlünden gelerek yapılması gereken bir durumdur eğer karşınızdaki kişi size hediye almak istiyorsa zaten hediye alacaktır ama illaki hediye beklemek doğru bir yaklaşım değildir, aynı zamanda SMA veya yardıma muhtaç çocuklara bir öğretmene hediye almak yerine bağış yapmak onlara fayda sağlamak Bence daha güzeldir. Çünkü aldığınız çiçek ya da maddi hediyelerin süresi kısa olabilir ama insan hayatının veya insan ömrünü süresi uzundur ve size neler katabileceği ve ahiretiniz için ne şekilde bir dua alacağınız sizi bir ömür boyu götürür bu yüzden kabalık değildir ve bunu kabalık olarak gören insanların sadece maddiyata önem verdiğini düşünürüm.
öğretmenler günü öğretmene hediye alma günü değildir öğretmene minnet duyma günüdür eğer bir hediye alınacaksa bunu daha gerekli bir yardım veya bağış olarak yapın demek asla kabalık değil ince bir düşüncedir öğretmenler gününüz kutlu olsun
Öncelikle sizin ve ülkedeki idealist/fedakâr tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun hocam.
Hayır kabalık değildir. Bizzat engelli bireylere bağış çağrısı yapmak bir sosyal sorumluluk olması yönüyle oldukça insani, vicdani, tarihî bir duyarlılık olduğu için değerlidir.