Hayatımızda önemli rolu olan bu iki kavramın ayrımını yapabiliyor muyuz diye bir merak ettim.. Nedir sizce ikisi arasındaki fark?
Cevabın nedir?
https://i.hizliresim.com/k1MnOv.jpg
Freud'un sözüyle ego şahlanmış bir at üzerindeki şovalye gibidir. İd ile süperegonun isteklerini uzlaştırmaya çalışan hakemdir.
İd, ego ve süperego insan zihninin katmanlarıdır. Bu katmanlar birlikte yer almalarına karşın farklı düzlemlerde fonksiyon görürler.
İd, zevk temelli bir istekler ve aşırı ısrarcı temel enerjinin çıkış noktasıdır. Temel ve en ilkel benliktir. Ana kaynağı cinsellik, açlık gibi ihtiyaçların en bencilce doyurulmasıdır
Ego ise idin bu isteklerini gerçeklikle karşılayan kısımdır. Çeşitli savunma mekanizmaları ile idi dengeler. İd ve süperego arasında dengeleyici unsurdur. Temel görevi kişisel güvenlik sağlamak ve idin bazı isteklerine izin vermektir. Freud ilerki yıllarda gerçekliği test etmek, savunma, bilgi sentezi ve zeka fonksiyonları ile hafızayı bu merkeze bağlamıştır
Süperego, baba figürünün ve kültürel adetlerin içselleştirilmiş bir sembolüdür. İd'in ihtiyaç ve talepleriyle çatışma halindedir. Id ye karşı saldırgandır. Tabuları ayakta tutar. Oidipus kompleksinin çözümü için baba figürünün içselleştirilmesidir.
Özgüven:Insanın herhangi bir konu üzerinde kendine olan inancı ve cesaretidir.22 Yorumla- +1 yıl
Vay canına, bilmediğim bambaşka bir yönü olayın.. güzel bilgilendirmen için teşekkür ederiz :)
En İyi Cevaplar
+1 yılÖZGÜVEN- hepimizin malumu olduğu üzere; kendilikle, özle ilgili duyduğumuz güvene denir.
ego'yu ise bu başlıkta müsaadenizle bağlamından bir miktar koparıp, freudyen tanımdan da soyut olarak irdeleyerek; bizatihi halkın benimsediği ve alışılagelmiş haliyle var sayacağım betim boyunca.
aradaki en bariz fark algısal farktır, bunu en başından belirtelim. biri karşı tarafı rahatsız etmekten keyif alan, diğeri karşı tarafı rahatsız etme amacı duymayan durumlardır.
özgüven, kendimizi ne sandığımızla kendimizin ne olduğu arasındaki farkın sıfıra yakınsaması durumunda ortaya çıkan algısal öz bütünlüğüdür.
EGO ise; kendimizi ne sandığımız ya da bizi ne sansınlar istediğimiz ile ilgilidir ki, aslında ne olduğumuzdan ne kadar uzak veya ayrık olması önemsizdir.
bu bağlamda yeniden gözden geçirdiğimizde özgüven ve ego’nun kesinlikle ve net olarak farklı iki öz algısı olduğu açıktır. kişi aslı itibariyle istendik, beğenilir bir varlık arz etmeyebilir toplumsal ya da öznel varlık olarak. ancak olduğu ve olduğunu düşündüğü şey arasındaki fark küçük ise, özsaygısı ve özgüveni var kabul edilebilir.30 Yorumla
+1 yılözgüven, hepimizin malumu olduğu üzere; kendilikle, özle ilgili duyduğumuz güvene denir.
ego'yu ise bu başlıkta müsaadenizle bağlamından bir miktar koparıp, freudyen tanımdan da soyut olarak irdeleyerek; bizatihi halkın benimsediği ve alışılagelmiş haliyle var sayacağım betim boyunca.
aradaki en bariz fark algısal farktır, bunu en başından belirtelim. biri karşı tarafı rahatsız etmekten keyif alan, diğeri karşı tarafı rahatsız etme amacı duymayan durumlardır.
özgüven, kendimizi ne sandığımızla kendimizin ne olduğu arasındaki farkın sıfıra yakınsaması durumunda ortaya çıkan algısal öz bütünlüğüdür.
ego ise; kendimizi ne sandığımız ya da bizi ne sansınlar istediğimiz ile ilgilidir ki, aslında ne olduğumuzdan ne kadar uzak veya ayrık olması önemsizdir.
bu bağlamda yeniden gözden geçirdiğimizde özgüven ve ego’nun kesinlikle ve net olarak farklı iki öz algısı olduğu açıktır. kişi aslı itibariyle istendik, beğenilir bir varlık arz etmeyebilir toplumsal ya da öznel varlık olarak. ancak olduğu ve olduğunu düşündüğü şey arasındaki fark küçük ise, özsaygısı ve özgüveni var kabul edilebilir.12 Yorumla- +1 yıl
özgüvenin olmadığı haller genelde olduğumuz şeyden daha az olduğumuzu düşündüğümüz hallerde ortaya çıkar. ne olduğumuz sanmanın olduğumuz şeyin bir miktar üzerinde olmasında bir beis yoktur. zira genel kanının aksine, olduğumuz şey aslında başkalarında olduğumuz düşünülen şeyden fazla olabilir. bu durumda rasyonel değer, algılanandan ehemmiyetlidir. başkalarının ne algıladığı noktası da zaman zaman sapmaya ve şaşmaya açıktır. olması gereken, gerçekçi bir analizle ne olduğumuzu, ne kadar olduğumuzu saptamaktır.
bunun için de kişi kendisine dair analizinde gerektiği kadar iyimser, gerektiği kadar acımasız ve gerektiği kadar analitik olmalıdır.
ego ise; bizden büyük ve adı biz olan bir balondur. patlayana kadar uçtuğumuz yanılsamasına, patladığında çöküntüye yol açabilir. - +1 yıl
işbu sebepledir ki; egoyla özgüveni karıştırmamak tek başına yetmeyeceği gibi, egonuzdan mümkün olduğunca kurtulmak ve özgüven konusunda imkan dahilinde olan en yüksek kendilik algısına ulaşmak kişilik değeri için hayati önemdedir.
iş bilmez siyasetçiler, kompleksli sevgililer, kavgalar içinde boğulan ilişkiler, yalancıktan toplumsal rol ve ilişkiler bu ülkenin toplumsal değerinin zayıflamasına neden olmuştur. bunda en temel etken; yüksek ego ve kıt özgüvendir iddiasındayım.
bu yüzdendir ki özgüven kadında da erkekte de çok çekici bir unsurdur ilişkilerde. toplumsal olarak da öyledir. toplumsal rollerimizde de, aileye dair rollerde de özgüven, ayağı yere sağlam basmaya övgüdür…
Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ego kendinde olmayan nitelikleri ve özellikleri varmışçasına kabul edip çevrene karşı bir üstünlük veya otorite kurma çabasıdır. Unutmayınki ego tavan yaptıkça bilgi ve yetenekte o kadar dibe vurur. Mütevazi olmak herzaman sizi istediğiniz konuma taşır.
Özgüven sahibi olmakta sende olan niteliklerin farkında olup ya da istenilen niteliğe sahip olmasan bile tecrübelerinle gerektiği takdirde bu özellliklerine güvenip kendini zorluklara karşı savaşabilecek duygu ve hissiyata sahip olabilmektir. Özgüven sahibi olmak herdurumda kişinin sınırlarını ve kabuklarını kırmasını sağlar :)22 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru tespit etmişdiniz.. Hatta ben egonun arlığının özgüven eksikliğindem doğduğunu düşünmekteyim..
- +1 yıl
Teşekkür ederim. Evet oda doğru bir düşünce. Çünkü insan doğası gereği hep alfa konumunda olmak ister ve kendini bir takım kişilikler içine ite kaka sığdırmaya çalışır. Sizinde dediğiniz gibi genelde egoist insanlar dominant karakterde olmak istediği olay ya da özellik hakkında hep bir yetersizlik ve yalnızlık hissetmistir. Buda onları sahte karakterlere bürünmesi yol açar :)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
57Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖzgüven iyi bişeydir başkalarına bir şeyleri yapabilecek cesaretin oldugunu gösterirsin
Ego ise kötü bir şeydir hiç bir şey bilmesende kendini her şeyin üstünde görürsün bizim Türk hatunlarında bolca var örnek veriyorm Yanımda bir kız oturuyo kendini üniversitenin sayılı güzellerinden sayıyor ki alakası yok güzel bir kız gösterince bunun neresi güzel diyor ama güzel bir kız var bildigim kendini kanıtlama ve ya Başkasına güzel oldugunu kabul ettirme derdi yok kendinin farkında çünki güzel bir kız göster evet güzel Kızmış der10 Yorumla
+1 yılÖzgüven daha çok kendinden emin olmakla alakalı ki özgüveni olan bunu göstermek için herhangi bir çaba harcamaz, Ego ise bence kendinden emin görünmek için ya da birşeyleri başardığını göstermek için kendini yırtmakla alakalı. Kendini yırtan kişi aynı zamanda genelde başkalarını ezmeye felan çalışır sırf egosu için, ki hiç sevmediğim tiplemedir.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılEgo kisinin ben kavramidir. Kendinde olan biseyle her ortamda dillendirerek ovunur veya hata kabul etmez hatasiz sanar kendini cevreye o sekilde bakar. Ozguven ise bir ise baslayacagin zaman veya herhangi bir adim atacagin kendin icin onemli olan bir adim bu adimi atabilmen icin kendinde buldugun cesaret oranda bilgi ve ilmi sahiplik diyebiliriz. Bunda bir ovunme olmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Evet doğru bir yaklaşım 👍
+1 yılego güzel bir şeydir bir başarıyı elde etme hırsıdır ama ego tavan yaparsa boka sarar diyebiliriz... mesela başarıyı kaldırmak vardır bazı insanlar cok basarıyıda kaldıramazlar
özgüvende ego gibi aşırı oldugunda boka sarar... asla boş yere özgüven olmamalıdır insan genelde hakim oldugu mevzular ve durumlar üzerine kendinden emin olmalıdır ki bu durumda bile bunun bir derecesi olmalıdır...00 Yorumla
+1 yılEgo benlik duygusudur ve herkesde vardır. Mesela canın bir şey ister alır yersin bşr haz hissedersin veya alkışlanırsın tatmin olursun ya o dur
Özgüvense bir şeyi başarabileceğine duyduğun güvendir girişkenliktşr03 Yorumla- +1 yıl
Evet bu da farklı bir bakış açısı :) teşekkür ederim yorumun için :)
- +1 yıl
Rica ederim 😇 sormak istediğin başka soru olursa :) güzel sorulara az rastlıyoruz sonuçta
- +1 yıl
☺️☺️ içtenliğinden ötürü bir sorum olursa sana danışacağım ☺️ teşekkür ederim tekrar ☺️
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yıltamamen farklılar
egolu insan kendini diğer insanlardan yüksek görür bir iş yapılıcaksa en iyi kendisinin yapacağını düşünür kendini övmeyi sever başkasına çok laf atar
özgüvenli insan bir iş yapılacaksa kendisinin de o işi yapabileceğini düşünür kendini fazla övmez başkasına laf söylemez destek olur00 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 8b cevap paylaştı.
+1 yılEgo bencilliği tetikler.
Öz güven ise kendin ile barışmanı. :):
https://i.hizliresim.com/89zaLk.gif00 Yorumla Özgüven tecrübe ile artar ego cehalet ile.
Çok antreman yapan bir sporcunun özgüveni vardır temeli antrema bağlıdır.
Sokakta spor yapan mahalle abisinin egozu vardır çünkü ufku dardır.10 YorumlaÖzgüveni olan kişinin kendine inancı vardır denemekten korkmaz
Egosu yüksek olan kişi ise kendini yüksekte görür sanki herşeyin en iyisi ondan bulunuyormuş gibi01 Yorumla- +1 yıl
Oysa içinde derin bir korku vardı egosuyla aykta duran kişinin..
Özgüven kişinin sınırlarını bilmesidir.
Ne yapabileceğinin farkında olan insandır özgüveni olan insan.
Egoyu ise senin açıklamanı istiyorum.02 Yorumla- +1 yıl
Ego ise kendini üstün görmesinden ileri gelir bireyin.. diğer insanlarla bir kıyas içindedir..
Özgüven hiç kimseyi hesaba katmadan kendinden emin olmaktır, egoysa diğer insanlardan üstün olduğunu düşünmektir.
01 Yorumla- +1 yıl
Evet kesinlikle.. Bürğnde benlik duygusu ön plandayken diğerinde çevre faktörü işin içine giriyor
Ego = Ankara' da (elektrik, gaz, otobüs) bulunan belediyeye ait otobüslerdir ya da bir insanın tatmin noktasıdır.
Özgüven = Bir insanın bir işi yapabileceği gücü olduğu kanısına özgüven deniri01 Yorumla- +1 yıl
Off :D bunu hiç beklemiyordum inan ki :D
+1 yılHayır egoyu insanlar hep kibir büyükenmik gibi anlıyor HAYIR Ego benlik demektir. kişinin benliği olmadan da özgüveni olmaz!
00 Yorumla
+1 yılÖz güven demek kendine özgü güvenindir. Kendine bir çok şeyi yapabilme konusunda güvenmektir. Ego ise bana göre yapmak istediğin istek arzular içerir.
00 Yorumla
+1 yılEgo'da Sadece Kendini Tatmin Edersin Başkalarıyla kıyaslar yarışırsın... Ama Özgüven Öylemi Özgüvenli İnsan Kendini kıyaslamayı bırak yarışa bile girmez...
02 Yorumla- +1 yıl
Değil mi, barışmıştır zaten kendisi ile.. Kendisini sevmiştir çoktan..
- +1 yıl
Aynen kendisiyle barışık olan dünyayla barışıktır Zaten ;)
+1 yılego her şeyin en iyisini ben bilirim ben yaparım benden iyisi yok her ordamda en iyi ben olurum vs.. özgüvense bişeyler başarmak için kendine olan güven.
09 Yorumla- +1 yıl
mesela sende ego bin beşyüz
- +1 yıl
Hadi canım :D nerden bildin de :D
- +1 yıl
ben sana mesleğimi söylemedim mi? öğrenciyim ama hobi olarak işim bilmek.
- +1 yıl
Ama bu sefer bilemedin dostum, işinde pek başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim maalesef :)
- +1 yıl
Ay yanlış ifade :( olacaktı
- +1 yıl
asla yanılmadım ben. Bu eğer egon olmasa yanıldın demezdin
- +1 yıl
Peki o zaman tespitine saygı duymaktan başka yapacak birşeyim de yok ki :)
- +1 yıl
Bu arada o zaman aynı sıradanlıktayız ki asla yanılmam diyecek bir insan da egodan pek mahrum değildir sonuçta..
- +1 yıl
evet egolu bir insanım
Onları ayıramam bebeklerim gibi ikisi de bende çokça mevcut :))
02 Yorumla- +1 yıl
İşte onlarun ikisi aslında aynı anda bulunmazlar bireyde..
+1 yılbilmem bende ikisinden de fazlasıyla var hepsi birbirine karıştı.
03 Yorumla- +1 yıl
İyi bir çatışma var öyleyse içinde
- +1 yıl
yoo ütopya benim içim resmen :D
- +1 yıl
Vay canına, eğlenceli o zaman :D
+1 yılBak mesela çok güzelim demek ego, güzel olduğunu bilip dile getirmeden bunu kullanmak özgüvendir ;) tmm?
01 Yorumla- +1 yıl
Tamam :D
Ego da başkaları ile üstünlük yarışına girersin. Kendini bir halt zannedersin.
Öz güven de ise kendini bilir, toplumda güvenilen ve göz dolduran kişi olursun.00 Yorumla
+1 yılHer ikiside aşk ve kıskançlık gibi kardeştir , ego (dürtü) özgüvenin içindeki bir konudur.
10 YorumlaÖzgüven: kişinin kendine duydugu başarıdır başkalarının ne söylediğini önemsemez bildiğini okur cesaretlidir
Ego : Kendinde olan bişeyi başkalarında olmadığını bile bile ballandıra ballandıra anlatan kişiye denir.00 Yorumla
+1 yılEgoist bencilliktir. Özgüvense yeteneklerinin, özelliklerinin farkında olmaktır. Ve ego yersizdir.
00 YorumlaEgoda özgüvende olmalı kendini bir hat sanan çok kişi var.
02 Yorumla- +1 yıl
Ego olmamalı bence, kendini bir halt sanamamk adına yani..
+1 yılego hayvani birşeydir. özgüven bunun biraz ehlileştirilmiş, nazik halidir. ego itici olabilir, özgüven gereklidir.
13 Yorumla- +1 yıl
Yaklaşımın biraz garip ama doğru yere çıkıyor sonuçta
- +1 yıl
👍👍
Ego tatmin olmaya ihtiyaç duyulacak birşey, ama özgüven ya vardır ya da yoktur insanın karakterine bağlı birşeydir
02 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyledir.. Teşekkürler güzel yprumun için :)
EGO: ben ondan daha ustunum, daha yakisikli-guzelim, ben varken ona bakmazlar, senin tipini s*** ben daha yakisikliyim cart curt
ÖZGÜVEN: kendine guvenmek kendisinin başaracağina inanmak...00 Yorumla
+1 yılEgo doyumsuzdur.. Özgüven ise her zaman evde yiyip gelmiştir.. Toktur..
04 Yorumla- +1 yıl
:D betimlemen bir harika dostum
- +1 yıl
Fena betimlerim :)
- +1 yıl
doyumsuz olan ego değildir alt benliktir :)
- +1 yıl
Alt benlik dediğin benim alt beyin olarak bildiğim şey ise haklısın bence.. Alt beyin ve ust beynin çatışması sonucu alt beyin galip geliyor ise kişi sadece bir çok şeyi doyumsuz olacaktır.. Egoist insanlar bir nevi otizm sendromu yaşıyorlar kanımca... Yaşasın üst beyin...
Kendine güvenen kişi samimidir ego biraz kompleks işi
00 Yorumla
+1 yılözgüven ve ego arasında çok ince bir çizgi vardır o çizgiyi tutturabilmek hiçte kolay değildir
00 Yorumla
+1 yılego olmayan bir şeyin, gurıra alet edilmesi. Özgüven hata yapacağını da bilsen "medeni. cesaret" gösterebilme.
00 Yorumlaözgüven asansör gibidir. ya seni yukarı çıkarır ya da aşağı indirir. ama ego asansörde kalma hareketidir. "bence"
00 Yorumla
+1 yılego kendini begenmislik ve tek olarak gormesidir ozguven kendine inanarak hareket etmektir sen bndeki cevabi biliyosun karsim
01 Yorumla- +1 yıl
Ben seni bilirim abilerin abisi :*
+1 yılego karşılık bekler, alamayınca doymaz, ama özgüvenin böyle bir derdi yoktur, gücünü kendinden alır
00 YorumlaHer insan gururlu olmalı fakat kibirli değil kibir farklıdır ince gör
00 Yorumlaikiside doğuştan gelen özllıkdır yanlş sayılsada öyledr
03 Yorumla- +1 yıl
Hangisi bahsettiğin?
- +1 yıl
Bir fark yok mu yani?
Biri olması gereken diğeri kendini büyük görüp bencillik yapmak
01 Yorumla- +1 yıl
Evet canım, öyle de denebilir..
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEgo yapan kendine yapar egoluları kimse sevmez sevgi isteseler bile sevilmezler
özgüvenli kişilerde ego bazen vardr. ve onlarla işi olmaz cogunun00 YorumlaBiri kendini bilmek, diğeri kendini bilmemek. Özgüveni yoksa egoya sığınır insan
00 Yorumla
+1 yılEgo g*tun kalkmasıdır.
Ozguven her konuda kendine azda olsa guvenebilmektir.10 YorumlaDeğişmek zordur bazen. Aynı adam olmak daha zordur.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılikiside aynı sayılır. ben pek bişi görmüyorum aralarında.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEgo bunu en iyi ben yaparim
özguven bunu yapabilirim01 Yorumla- +1 yıl
ben ego çok tatmin ettim bayanlar beni ezmek isteyen kendini benden üstün görmek isteyen bayanlara köle oldum
Gizli Üye(30-35)+1 yılEgo=göt kalkıklıgı özguven=ınsanın kendını guclu gormesı
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılben köle ruhlu olduğum için genelde egoları çok tatmin ettim
02 Yorumla- +1 yıl
Çok ilginç gerçekten.. Aslında bu konuda siz ve sizin gibiler de merak uyandırıyor bende.. Neyden kaynaklanıyor acaba bu tip bir davranışsal bozukluk?
Cevap sahibi+1 yılfetişizm oluyor bizim gibilerde ezilmek ayak öpmek itaat etmek çok haz duyarız hep bir sahibe olmalı hayatımızda ayakkabı temizleme öpmede severiz dominantmısınız köle severmisiniz
+1 yılBence ego , özgüvenin aşırıya kaçmış halidir.
10 YorumlaBiri okşanır diğeri okşatır
00 Yorumlaego ben b unu yaparm. özgüven ben bunu başarırım
10 Yorumla
+1 yılÜzgünüm, ben de ikisi de bulunmuyor..
03 Yorumla- +1 yıl
Özgüven bulunmalı ama
- +1 yıl
çevrenizde sizi sevenler olduğu zaman özgüveniniz yüksek olur, tek biri dahi olsa yeter özgüveninizi kazanmanız için, benim yok ne yazık ki sevdiğim, güvendiğim biri.
- +1 yıl
Bazen farkındalık çok önemlidir.. Olanı farketmezsin.. Bence daha dikkatli olmalısın, insanlardan soyutlama kendini
Cevapla merak ediyorum..
05 Yorumla- +1 yıl
Özgüven insanın kendini sevmesinden, kendiyle barışmasından doğan bir durum.. Ego ise tamamen hırslarla ve kişilik çatışmasıyla alakalı.. Olması gereken özgüvendir yani..
- +1 yıl
Ha boşuna mı açıkladım :D
- +1 yıl
Ben teşekkür ederim :)
ego otobüsümü :)) güvenle biniyoruz
07 Yorumla- +1 yıl
Bir ankaralı gördüm sanki :D
- +1 yıl
Tüm hemşerileriminkine de :)
- +1 yıl
Evet o benim ✋ (aslen olmasa da gönlümün memleketi :D)
- +1 yıl
sen de varol, ben de memnun oldum :)
+1 yılego g*t kalkmasıdır
özgüven kendini sevmektir02 Yorumla- +1 yıl
Evet kısaca böyle de denebilir tabii :D
- +1 yıl
sözü götüme bırakıyorum. s. s lfkasdşlfks
Bende her ikiside var
11 Yorumla- +1 yıl
Bu aslında çok ilginç, sonuçta birbirine zıt kavramlar.. İç çatışma mı yaşıyorsun acab?
+1 yılBiri rahatsiz edici biri etkileyici
01 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle..
Ego kötü öz güven iyidir
02 Yorumla- +1 yıl
Evet ama tanımlarını da paylaşsan bizimle, ya da sana çağrıştırdıklarını
- Kişilik & Karakter konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılBende hepsi tam. :P :D
06 Yorumla- +1 yıl
Yess 👍 baya bolluk yaşıyosun yani :D
- +1 yıl
Nerde bolluk orada... :D
- +1 yıl
Tamam gerisini hepimiz biliyoruz :D bak ben bişey demedim kendi kendine yaptın yani :D
- +1 yıl
Kendime lafta sokarım. :D
- +1 yıl
Valla bana birşey bırakmıyosun hiç olmuyor böyle :D
- +1 yıl
Hayat işte. :D
+1 yılgüzel soru düşünmem gerekiyor
06 Yorumla- +1 yıl
Tamam düşün, haber edersin :)
- +1 yıl
O kadar güzelsin ki kafam çalışmadı
- +1 yıl
Yok canım estağfrullah
- +1 yıl
senin gibi biriyle çıkmak için herşeyi yapardım emin ol çünkü çok temiz kalpli bir insansın yüreğinde merhamet var vede çok tatlısın dudaklarını çok güzelmiş
- +1 yıl
burada kaç yaşındasın hayatım
- +1 yıl
vay sen o pembe ojeli katil misin inanmıyorum gel benide öldürür
+1 yılego yüksek görme
özgüven kendine inanma02 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle.. Ego diye bahsettiğimiz şey kendini diğerleriyle kıyaslama, üstün görmekten ileri gelir.. Oysa özgüven apayrı bir oldgudur..
- +1 yıl
:)))
+1 yılEgo bencillik kibir ve özgüvenin kombinasyonu.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılayıramıyoruz bunu malesefki
00 Yorumla - Devamını Gör (12)
Devamını Gör(57)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026