Biz nasıl insanlarız?

Selam , ben anadan babadan laz kızıyım. Öğretmenlik için doğuda bir şehirde görev aldım , şu an yerleşik yaşayan Kürtlerin aslında iyi insanlar olduğunu anladım bizim düşmanlık ettiğimizin aksine bir çok ailenin PKK ile alakası olmadığını fark ettim. Bizim onlara olan düşman tavırlar da şehitlerimizden doğuyordu ama onlar ile bir bağı olmayan Kürtler zarar görüyordu. Biraz daha baktım belediyeleri yeni başkan geliyor insanların fikirleri hiçe sayılıyor ve darp ediliyorlar biz de iyi oldu diyoruz ama gidip İsrail'e zulüm ülkesi diyoruz aynı şekil kadına şiddete hayır diyoruz ama mecliste Kürt kadınlar dayak yediğinde iyi oldu diyoruz yetmedi müslümanız diyoruz ama oradaki kızların taciz edilmesine çok iyi oldu diyoruz arkadaşlar ben soruyorum sizce biz kınadığımız İsrailden ne kadar eksiğiz. Haklıyız bizim askerlerimiz onlar yüzünden öldü ama bunu tüm Kürtler olarak kapsayip bir çok değerimizden vazgeçiyorsak kusura bakmayalım ama biz kadına şiddette de çocuk tacizine de zulme de karşı değiliz biz bu değerleri sadece Türk halkı için yapıyorsak çok eksiğimiz var müslüman diye takılan kesim adeletin din dil ırk ayrımı yapmaksızın yapılmasını gerektiğini bilmez mi. Madem bir fikri savunuyoruz bunu türk halkına tek değil Türkiye halkına hatta daha geniş bütün insanlara ayrım olmaksızın savunmalıyız. lütfen ya etrafta biz zulüme karşıyız diye gezmeyin ya da sözünüzü mert bir şekilde yerine getirin çünkü bize ve atamiza bu yakışır.
Biz nasıl insanlarız?