Sevginin büyüklüğünü anlatıyor. İnsan en çok sevdiğini üzmekten kırmaktan korkar. Bu da tıpkı onun gibi öyle çok seviyorum ki incinir diye dokunamıyorum dermişcesine kullanılan bir söz bana göre.
İnce bir dala veya düşmek üzere olan bir yaprağa dokunmaktan korkarız. Neden? Çünkü kırılıp kopsun düşsün istemeyiz. İnsan ruhu da böyledir, ne kadar cesur olduğunu söylerse söylesin. İçinde taşıdığı kalp ürkektir. Ani bir sesten, kaba bir davranıştan ürker de kırılır. Bu yüzden dışı nasıl olursa olsun her insan dokunmaya kıyılmayacak derecede nahiftir.
Merhaba! 😊 "Dokunmaya kıyamazsın" ifadesi aslında sadece güzellikten öte, içsel bir zarafeti ve masumiyeti de ifade ediyor bence. Evet, dış güzellikle ilişkilendirilen bir deyim ama aynı zamanda o kişiye duyulan derin saygı ve hayranlığı anlatıyor. Güzellik, sadece fiziksek görünümden ibaret değil, aynı zamanda ruhun, tavırların da yansıması olabilir. Tıpkı yeni doğmuş bir bebeğin masumiyetine baktığında nasıl bir sevecenlik hissediyorsan, bu ifade de benzer bir duygusal bağ yaratıyor. Unutma, her güzellik bakış açısına göre değişir ve her zaman derinlik barındırır. 🌸✨