Elit çevreye nasıl sahip olabilirim?

İlkokulu 3 sene özel okulda okudum sonra ailemin durumu bozulunca mahalle devlet okuluna devam ettim. Liseyi de devlette okudum. Üniversiteye de özelde okumaya para olmadığı için aöften okudum. Şimdi problemim şu, benim şu an arkadaş olduğum kişiler devlet okulundan arkadaşlarım. İyi insanlar evet ama çevremde bir elitlik yok, vizyon yok. Mesela bir arkadaşım cafede garsonluk yapıyor, bir arkadaşım ev hanımı. Benim maddi açıdan problemim varsa onlar benden daha sıkıntılılar. Bazen düşünüyorum şartlarım iyi gitseydi özel okula devam edicektim ve farklı arkadaşlarım olacaktı. Mesela lise zamanı bu arkadaşlarımla Taksim'e gidip yürüyüş yapıp fotoğraf çekmek istemiştik ama bi arkadaşımın ailesi oralar güvenilir yerler değil diye izin vermemişti. Özel okulda olsaydım arkadaşlarımla Taksim'e gidip bir mekanda içeceğimizi yudumlarken sohbet edebilecektik belki. Şu an gidiyoruz tabii ama nasıl söylesem, çevremdeki arkadaşlarımı seviyorum ezmek için söylemiyorum bunları ama çevremde bir elitlik olmadığını fark etmeye başladım. Semt kızı gibiler, kavgaya meyilliler. Bana olumlu bir şey katmıyorlar. Ve ben artık bu ortamım dışında elit ortamlar da görmek istiyorum. Elit çevreye bu saatten sonra nasıl sahip olabilirim?

Elit çevreye nasıl sahip olabilirim?