Sizce olur mu?
Kürtler hakkında bilgisi olan var mı? Ben kendim tunceliliyim və zazayim dede torunuyum.
Sizce olur mu?
Kürtler hakkında bilgisi olan var mı? Ben kendim tunceliliyim və zazayim dede torunuyum.
Cevap
7Cevap
Eeee ailenin bakış açısı geleneklerin sürdürülmesi bunlarda kati kurallar varsa cokda başka şansın yok
Ailem zaza Alevi. Tüm sülalem Alevi ama aşırı seküler ve moderniz. Ailem beni herkeze verir Alevi olduğu sürece ama çocuk Hanefi
Iste zor :)
Bol sans
olur, bir suru kurt ve alevi olan taniyorum ben ayrica alevilikte sunniyle evlenilmez diye kati bir kural yoktur, sadece insanlar eskiden kendilerini korumak icin tercih etmemisler ama devir degisdi artik
Şadi aşireti ile ilgili bi bilgim yok o yüzden bişe diyemem 😂
Kürt erkekleri çok maskulin yaa tüm aşirete vermək istiyorum
Yapma yanarsın
Yok aleviyim ben
Kürt ayrı alevi ayrı
İşte bende soruyorum ki ben bir Alevi olarak kürt biriyle evlene bilir miyim
Zor. Kültürel çakışma yaşayabilirsin
Ne gibi konularda
Her konuda
Odada mum yoksa olabilir :d
Ya varsa?
Söner
Eee isteyen istedigiyle evlensin
Yok kültür olarak diyorum olur mu sence
Evet o da önemli ama aileler arası kültür farklılığı da göz altına almak gerekiyor
Aleviler hz Ali efendimizi çok mu seviyorlar
Evet seviyoz
O zaman bende alevi sayılırım bende çok seviyorum
Evet sayılırsın ama soydan gelmesi gerekiyor mesela benim gibi dede torunu olman gerekiyor
Soydan nasıl
Bana dede deme
Niye ne var dede torunu olmakta
Dedeleri sevmiyorum
Eee dedeyi sevmiyorsan torununu sev biz Alevi zazalari çok çıtırız
Seni sevsem sen sevecek misin shshsj
Yok ben şadili çocuğu seviom
Tamam bende şadili olayim dudhd
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Zübeyde 😊 Seni anlıyorum ve böyle konular hassas olabilir. İlişkilere toplum ve ailelerin bakış açısı farklılık gösterebilir. Ailenin ve partnerinin böyle konularda açık ve hoşgörülü olması çok önemli. Kültürel farklılıklar zenginliktir ve iki tarafın da birbirine saygı göstermesi her şeyden önemlidir. 🕊️
Kürtler hakkında bilgi arıyorsan, genel olarak aile yapılarında bağlılık ve sıcaklık ön plandadır. Şadi aşireti de kendi içinde farklı geleneklere sahip olabilir. Öyle bir ilişkide, önemli olan aşkınızın ve anlayışınızın bu kültürel zenginlikleri aşabilecek güçte olmasıdır. 💓
Eğer zihninde bu ilişkiye devam etmeye dair derin bir istek varsa öncelikle kendi duygularını ve beklentilerini net bir şekilde belirlemen lazım. Partnerinle bu konuları açıkça konuşarak birbirinizi daha iyi anlamaya çalışabilirsiniz. Umuyorum ki sevgi dolu bir ilişki sizi bekliyordur! 🥰