Atatürkün askeriyim diyen pırıl pırıl seyit onbaşının, nene hatunun, Atatürkün çocukları disipline sevk edilirken, minicik çocuğun katili hala bulunamamışken, imama hatipe giden çocuklar mal edilip veya ateist edilip mezun edilirken neyse konuşmuyorum buraya gençliğe hitabeyi bırakıyorum.
Ey Türk Gençliği !
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Neden biliyor musun bizim yüzümüzden millet olarak oy verenlerin yüzünden çünkü oy veriyoruz ben vermiyorum gerçi öğrenenleri söylüyorum da bir millet neyi tercih ederse o şekilde yönetilir ve bir milletin yönetim şekli o milletin eğitim durumunu belirler
Ben komşuların Tvlerine gidip Halk Tv ve A haberi engelledim. Atatürkü sevmeyenlere inat evimin karşısında oturuyorlar koskocaman Atatürk bayrağı açtım, Atamın dediği gibi okudumx kendimi geliştirdim yaptığım oyunu çaldılar, okul birinciliğimi elimden aldılar hatta okul sırama Atatürkün sözünü yazdım diye dayak yedim ama susmadım, susmayacağım çünkü o kudret damarlarımda var ölmedende kurumaz.
Ben tek bir şeye bağımlı kalmam onların da yeri geldiği zaman hatasını görürüm
Vardır ama genel olarak bizi büyük bir sefaletten kurtardılar Nene Hatun, Enver Paşa, kazım karabekir, Atatürk bizzat kendi dedemin babası...
Ben onların perişanlıkla aldığı cennet vatanı elin arabına veremem kimseye veremem.
Bu ateizm dediğiniz sünnet gibi bir şey mi? Nasıl imam hatiplere gidenler ateist ediliyor açıklar mısınız? Ucundan azıcık mı yoksa kökünden mi ateist ediliyorlar?
Ya benim konuştuğum birkaç çocuk var ateist oldu bayağı bayağı imam hatipe gittikten sonra. G
Çocuğa şiddet uygulamışlar, arapça çok zormuş falan çocuk şu an ben inançsızım diyor ki çocuk kendi isteğiyle gitmiş puanıda yüksek olmasına rağmen yani dinine bağlıymış öncesinde sonra max 2 yıl dayanabilmiş birkaç kişi daha var böyle
Ha hafız olanlarda var, açılanda var... Ama büyük bir kısmı akademik olarak iyi yerlere gelemiyorlar tabiki istisnalar var ama benim gözlemim bu yönde
Ben de Müslümanım bu arada dini kötülemekle falan işim olmaz sadece günümüzde eğitim kurumlarından bazılarının zıvanadan çıktığını düşünüyorum ç
Bende imam hatiplerde okumadım ama dini çok fena kafaya takıp araştırma isteği oluştu günün birinde, muhtemelen imam hatiplilerin bile bilemediği, araştırmadığı, öğrenmediği yani en azından sınavlarda çıkmayan veya öğretilmesi doğru bulunmayan şeyleri araştırdım ve sonuç olarak agnostik oldum. Demek istediğim zaten bir şeyi çok fazla araştırırsan anca bu şekilde hatasını bulursun, inananlar genelde araştırmayan ve yarım bilgiye sahip inançlı insanlardır. İnanç adı üzerinde mutlak imandır, sorgusuz sualsiz bir kabulleniştir, sorgulamak ise bilmeyi istemek, gerçeğe ulaşma çabasıdır. Hal böyle iken zaten ancak dine fazla kafa yorup araştırma yapanlar gerçeğe ulaşabilir. Gerçek kimine göre ateizmdir, bana göre agnostisizmdir, kimine göre deizmdir, kimine göre İslam'dır ve bu kişiden kişiye değişir çünkü doğru tek değildir, dinin içerisindeki yorumlarda tefsirden tefsire mealden meale değişir. Sözün özü "inanç" adı üzerinde bir şeye inanmaktır, ben size 5 TL gösterip bunun 10 TL olduğuna inanacaksın diyebilir miyim? Kimse kimseyi zorla bir şeye inandıramaz, kimse inanmadığı bir şeyi de kabullenemez bu insanın yapısına aykırı. Yani demek istediğim zorla ateist olunmaz, size nasıl kimsenin ateizmi kabullendiremeyeceği, inandıramayacağı gibi istemeyen kişiye zorla dayatılabilen bir şey değildir din. Esenlikler.