Babam doktor ve sürekli para biriktiriyor ama para biriktirme olayını abartmış. Bizden bir şeyi asla eksik tutmuyor ama mesela limondan domatesten bile tasarruf ediyor. Mesela telefonlarımız benim telefonum samsung j 5 . Yanı bize gerekli olan her seyi alır. Bugün annem kardesimin telefonunu koltuğa koydu yanlışlıkla telefon koltuktan kayıp yere düştü babam kıyameti kopardı çünkü geçen ay yine aynı telefonun ekranı kırıldı ve babam 1000 lira ödemişti tekrar o telefon kırılınca babam kıyameti kopardi ben her ay telefon parası mi ödeyeceğim diye. Aldı o telefonu yerden yere vurdu anneme bağırdı çağırdı. Kıyamet koptu. Cidden canım sıkıldı çünkü babam bizden bir şey eksik etmez yememiz içmemiz lüks sayılır kıyafetlerimiz kaliteli ama fazlası asla yok. Yanı diğer doktorlar gibi seyahat yok. Ben bu şehirde doğdum ve bu şehirden hiç çıkmadım. 19 yaşındayım 19 yıldır burdayım. Arkadaşım var babası manav telefonu son marka yani babam sanıyor ki bir tek o para harcıyor. Bir de annemle babam küstü konuşmuyorlar. Cidden çok biktim napicam?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Telefona yüksek miktarda para vermek saçma ama 200 bin kazanan bir adam da yıl da bir kez tatile gitsin gezsin. Çok daha azını alanlar da temel ihtiyaç olduğu için geziyor
Biliyorum işte bak babami korumak için asla söylemem ama babam cimri değil. Mesela ben yks 'ye hazırlaırken dershaneye gitmedim. Babam eve hoca getirdi. Biliyorsun ki eve hoca getirmek dershaneye göre 3 kat fazla masraf oluyor. Kıyafetlerimizi sürekli colins ve maviden alıyoruz yani evet lüks markalar değil ama gayet kaliteli giyinuyoruz. Yememiz içmemiz lüks babam aylık harçlık veriyor bize yetiyor hatta ben para bile biriktiriyorum. Ama mesela lukse giren hicbir şey yapmaz. Dışarıda hiç yemek yemeyiz tatil yok. Telefonlarımız çok eski model. Samsung j 5 benim telefonum. Bu şekilde ve ayrıca en nefret ettiği şey durduk yere çıkan masraf mesela gecen ay arabanın lastiği patladı nerden çıktı bu masraf diye sinirlendi. Az önce yanlışlıkla telefon koltuktan kayıp düştü buna kıyamet koptu. Bu şekilde ve cidden bu durum yoruyor bizi yani telefonu bilerek kırmadık ki masrafi 1000 lira. 1000 liranın lafi mi olur
Olmaz evet bence de ama telefonu boş ver iyi maaşı olup tatile gitmemeniz çok üzücü bence
Restorana falan görüyor ama di mi k kadar da değil
Yanı babam bir yerde haklı evet bizim için çabalıyor çalışıyor yoruluyor bizim geleceğimiz için para biriktiriyor ama cidden çok çok abarttı bunu 1000 liraya evde kıyamet koparıp bir şeyleri kırıp fırlatacak kadar abarttı.
Kesinlikle haklısın benim ailem doktor kadar kazanmiyor ama lipgloss aldım daha yeni bin lira. Abartmış bence baban
Restorana hiç gitmeyiz. Yanı sürekli doktorun eşleri ve çocuklarıyla bir araya gelince onlar anlatıyor. Şehrimizde yeni açılmış bir restoran varmış herkes gitmis biz gitmedik. Kadının teki anneme nispet yaptı eşi trabzona tatile götürmüş evet biraz üzülüyoruz ama çok da umurumda değil tatile gidip gitmemek ya da iyi bir telefon kullanıp kullanmamak benim üzüldüğüm babam bazı şeyleri cidden abarttı yani 1000 liranın lafi olmaz ki ne bileyim ya. Yanı çoğu doktor çocuğu ve karısı bizim önümüzde hava atıyor biz de gariban gibi dinliyoruz ama çok da takmıyorum yani babam evde huzursuzluk çıkarmasa buna raziyim annem oturup ağladı yani.
Baban ne kadar maaş alıyor? Restorana da götürsün ama ya bu bildiğin cimrilik
Babam bizden bir şeyi eksik etmez ama lukse giren hicbir şey de yapmaz. Yanı restorana gidip yemek yemek babama göre gerksiz oysa bizim şehirde o kadar da pahali değil en iyi restoranda 1 porsiyon et 350 tl. Biz ailecek 4 kişiyiz ne bileyim ya hiç kimsenin hayatı mükemmel olmuyor. Babam cidden abarttı evde inanılmaz bir sessizlik var babam mutfakta itueuyor annem de ağlıyor babam kırılan telefon için anneme bağırdı çünkü
Inan babamin maaşını ben de bilmiyorum yani babam bizden saklıyor ama yani 120 bin rahat vardır
Ne kadar maaş alıyor? Restorana götürmemek bence bir şey eksiltmek demek insanın sosyalliğe ihtiyacı var ve tatile de.
Eviniz kira falan değilse borcu yoksa iyi
Ne diyeyim Allah sabır versin knk
Babama göre ihtiyaç değil işte babamin kafası bu şekilde. Babam bize harçlık veriyor siz naoiyorsaniz yapin diyor
Evimiz bizim ve borcumuz da yok babam bize para biriktiriyor. Eğer sınavdan kazanamazsak bizi ozel univeristeye gönderecek cunki. Mesela İstanbul'da diş hekimliği 5 sene için 30 bin dolar ödeyeceksin. Şu anda babam benim eğitim masraflwrimi biriktirdi çok rahat bir şekilde beni özele gönderir eğer kazanamazsam geriye kardeşimin masrafi kaliyor onu da tamamlamak üzere
İllaki kazanırsın çünkü özele girmek için de belli bir puan almak gerekiyor. O zaman baban iyi yapıyor daha ne istiyorsun senin geleceğin için biraz daha fazla çalış devlette oku bence sonuçta aralarında 5 6 soruluk fark var
Biliyorum zaten ders de çalışıyorum yani başımda babam annem var ve ben babam zaten haklı diyorum asla haksız demem. Tatil de istemem son model telefon da yani benim telefonum samsung j5 bir şekilde idare ediyorum fazlasına gerek yok ki. Benim kızdığım şey babam az önce 1000 lira için kıyameti koparttı önüne ne geldiyse fırlattı. Anneme bağırdı çağırdı küfür etti. Annem oturdu ağladı millete bile rezil olduk yani komşular kesin ailecek dayak yiyoruz sandılar çünkü evde hem çok bağırış sesi geldi hem de kirilan eşya sesi geldi. Yanı gerek var mıydı allah aşkına 1000 lira için. Babam cidden bilerek mi yaptı yoksa başka bir şeye mi sinirliydi de bize bu geceyi yaşattı anlamıyorum yani normalde babam bu kadar sinirli değildir
Cimri babaya sahip olmak zor. Bu durumu kabullenmen gerek
Ya babam cimri değil babam gerekli olan ne varsa alır heleki benle kardeşime ama fazlasını almaz. Mesela telefonlwrimiz cidden eskidi bununla idare ediyorsanız fazlasına gerek yok. Yanı babam güzel onurlu bir hayat yaşatır ama lukse kaçacak hiçbi şey yapmaz.
Bunu biliyorsun kabullen işte
Mesela tatil babam için gereksiz yani bu şekilde
Anlıyorum idare etmeyi abartmış baban. Zevk için bişey yapmiyor.
Babami ben mi iyi tanıyorum sen mi
Noldu?
Aynen mesela yeme içmenin en iyisini alır kıyafetlerimiz çok çok iyi evimizde eksik olan bir şey yok evimiz sıcacık yani eğitim masraflarımız tam. Mesela ben sınavlara hazırlanırken çoğu kişi dershaneye giderdi babam beni dershaneye göndermedi eve hocalara getirip 3 katı masraf yaptı asla cimri değil ama lüks sayılacak hiçbi şey yapmaz. Tatil telefon onun için çok gereksiz hatta gereksiz masraflar için kavga çıkarır mesela yanlışlıkla telefon kırıldı 1000 lira ödeyecek ya buna kavga çıkardı işte
Baban boş yere yapılan masrafları sevmiyor. Bence güzel hareket
Ya mesela bak biz parayı alıp saçma sapan yerlerde harcasak tamam babam haklı diyecek ama telefon koltuktan kaydı ve yanlışlıkla düşüp kırıldı yani bilerek kırmadık ki bunun için kavga etmek mantıklı mi tamır etme masrafi 1000 lira yani ne gerek vardı kıyamet koptu bizim evde annem ağladı
O an baban sinirli olabilir mi başka biseye
Ya şöyle bir durum var benim bir tane amcam var sarhoş geziyor sürekli sokağa çıplak çıkıp milletin karisinina kızına küfür ediyor her günde mahallelilerden dayak yiyor. Kumar oynuyor her gün 300 dolar borçlanıyor. Şimdi de hastalanmış babam onun derdine düştü yani. Babam 7/24 onun yüzünden sinirli sürekli insanlar amcam yüzünden kapımızı çalıyorlar. Ben amcam yüzünden diye tahmin ettim çünkü babam çok nadiren böyle delirir yine de emin olamadım
Amcan yüzünden olabilir