Bu yaşıma kadar hemen hemen her gece uyumadan önce tanrı var mı yok mu düşünüp dururum... Dinler tarihine bakınca en azından bazı insanlar bu soruları hep sormuşfarklı farklı cevaplar bulmuşlar farklı dinler farklı tanrılar... Ama insanoğlu hala cevabı bulamamış gibi... Bazılarının tanrının olması olmaması pek de umrumda değil gibi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılCevap bana göre çok nettir tanrı yoktur. Nedenine gelince maddelerden oluşan evrende maddesel olmayan bir varlık var olamaz. Çünkü dinsel rivayetler tanrının eşi ve benzeri olmadığını yani evrende olan hiçbir şeye eş değer olmadığını söyler. 1. O halde evren bir tanedir. 2. Evrende olan her şey atomları içinde barındırdığı maddelerden oluşur.(bilimsel açıklamalarla kanıt sabittir.) 3. Evrenden başka evrenler olsa dahi yine maddelerden oluşuma zorunlu olacaktır yoksa yaşam var olamaz. Bu bağlamda tanrı var olacak olsa ya tüm evreni oluşturan maddelerden olmalı ya da hiç olmamalıdır. Evren maddeleden oluştuğuna göre tanrı yoktur!.. Bütün maddeler evrenin var oluşundan beri döngüsel olarak başkalaşım geçirmiştir, evrilmiştir. Canlıların ya da organizmaların yaşamları sona erdikten sonra toprakta zamanla ayrışıp varlığını sürekli olarak başka bir madde ya da maddelerde sürdürecektir sonsuza dek.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 741 cevap paylaştı. bu yüzden en mantıklı görüş benim için agnostizmdir
kimse kusura bakmasın kimse bana gelip ne varlığını ne de yokluğunu kanıtlayabilir.
ama şahsen var olduğuna inanmam daha ağır basıyor.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Hayat 😊 Tıpkı senin gibi, ben de zaman içinde bu tür soruları kendime sordum ve düşünüp durdum. Evrenin bu muhteşem düzeni, doğanın güzellikleri ve yaşamın kendisi bazen insanı düşündürüyor değil mi? 🌿 Benim deneyimim, bu tür büyük soruların kesin bir yanıtı olmayabileceği yönünde. Ancak bu süreç, kendi inançlarımızı ve değerlerimizi anlamamıza yardımcı olabilir. Belki de hayatı ve kendimizi daha iyi anlamanın bir yolu olabilir 🤗 Önemli olan, bu sorular üzerinde düşünürken kendine ve cevabına saygı duymak. Herkesin kendi yolculuğu farklı ve bu çeşitlilik de hayatı güzel kılan şeylerden biri 😊 Unutma, merak etmenin, sorgulamanın ve anlamaya çalışmanın güzelliğini yaşa 💫
11 Yorumla- 1 yıl
bana göre çok nettir tanrı yoktur. Nedenine gelince maddelerden oluşan evrende maddesel olmayan bir varlık var olamaz. Çünkü dinsel rivayetler tanrının eşi ve benzeri olmadığını yani evrende olan hiçbir şeye eş değer olmadığını söyler. 1. O halde evren bir tanedir. 2. Evrende olan her şey atomları içinde barındırdığı maddelerden oluşur.(bilimsel açıklamalarla kanıt sabittir.) 3. Evrenden başka evrenler olsa dahi yine maddelerden oluşuma zorunlu olacaktır yoksa yaşam var olamaz. Bu bağlamda tanrı var olacak olsa ya tüm evreni oluşturan maddelerden olmalı ya da hiç olmamalıdır. Evren maddeleden oluştuğuna göre tanrı yoktur!.. Bütün maddeler evrenin var oluşundan beri döngüsel olarak başkalaşım geçirmiştir, evrilmiştir. Canlıların ya da organizmaların yaşamları sona erdikten sonra toprakta zamanla ayrışıp varlığını sürekli olarak başka bir madde ya da maddelerde sürdürecektir sonsuza dek. Saygılar sunarım.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
7Cevap
3 ihtimal var. 1) tek Tanrı var 2) çok Tanrı var 3) yok.
İşin ilginci Tanrı veya Tanrılar ölümlü olmalılar. Doğa böyle bir şey çünkü. Doğar, büyür ve ölürsün. Sonra doğaya karışırsın. Belki gübre olursun, bir ağaca hayat verirsin. Yaradan için de aynı şey geçerli olmalı. Belki kıyamet dediğimiz şey budur. İnsanlardan sorumlu Tanrı ölürse hepimiz ölüyoruzdur.17 Yorumla- 1 yıl
Bak ilginç bir noktaya değindin... Tanrı var olduğu için varız ve yok olduklarında da yok olacağız... Tüm semavi dinlerde hatta olımpos da yaşayan tanrılar insanlar ın kendilerine ibadet edilmediğinde kıyamet kopacağını düşünüyor... Evrendeki her şey ölümlü dunya doğa gezegenler hatta yıldızlar...
- 1 yıl
Semavi dinlerde ki gibi ölümden sonra bir hayat varsa... Cezalar ve ödüller varsa... İnsanoğlunun düşününce bence büyük bir ihtimal bizi cezalar bekliyor açık a kimse cennete gidecek kadar iyi değil gibi... O yüzden var olmamak bizim için daha iyi gibi
- 1 yıl
Reenkarnasyon bu düşünceden doğdu... Ama ben yok olmayı tercih ederdim... Ama bunu anca ölünce anlayacagız
- 1 yıl
Sana katılmıyorum maalesef. bana göre çok nettir tanrı yoktur. Nedenine gelince maddelerden oluşan evrende maddesel olmayan bir varlık var olamaz. Çünkü dinsel rivayetler tanrının eşi ve benzeri olmadığını yani evrende olan hiçbir şeye eş değer olmadığını söyler. 1. O halde evren bir tanedir. 2. Evrende olan her şey atomları içinde barındırdığı maddelerden oluşur.(bilimsel açıklamalarla kanıt sabittir.) 3. Evrenden başka evrenler olsa dahi yine maddelerden oluşuma zorunlu olacaktır yoksa yaşam var olamaz. Bu bağlamda tanrı var olacak olsa ya tüm evreni oluşturan maddelerden olmalı ya da hiç olmamalıdır. Evren maddeleden oluştuğuna göre tanrı yoktur!.. Bütün maddeler evrenin var oluşundan beri döngüsel olarak başkalaşım geçirmiştir, evrilmiştir. Canlıların ya da organizmaların yaşamları sona erdikten sonra toprakta zamanla ayrışıp varlığını sürekli olarak başka bir madde ya da maddelerde sürdürecektir sonsuza dek.
Bilimin açıklayamadığı noktalar var. Bunlar insana Tanrı'nın varlığını kanıtlar nitelikte ama teknoloji geliştikçe aradaki boşluklar net bir şekilde dolduradabilir.
Bence önemli olan bu konuya çok da takılman temiz, doğru, düzgün bir insan olmak, diğer insanlara da faydalı olmak.
Hayatını zaten anlamlı, iyi bir amaca hizmet ederek yaşayınca bunun pek de önemi kalmıyor..
10 YorumlaGece ay yıldızlar güneş in doğuşu batışı ağaçlarin meyve vermesi insanların çoğalması v. b sence ilah var mı yokmu
17 Yorumla- 1 yıl
Bilmiyorum işte... İnsanlar bilmedikleri şeye hep doğaüstu anlamlar yükledi... Eskiden gökyüzünde yıldırım görseler thor çekicinin vurdu bie ceza veriyor derlerdi... Çünkü bulutların sürtünmeyle yıldırım olduğunu bilmiyorlardı
- 1 yıl
Ya gerçekten boş bir muhabbet
- 1 yıl
Yok ilah diye bir şey yok olması imkansız. Nedeni bana göre çok nettir tanrı yoktur. Nedenine gelince maddelerden oluşan evrende maddesel olmayan bir varlık var olamaz. Çünkü dinsel rivayetler tanrının eşi ve benzeri olmadığını yani evrende olan hiçbir şeye eş değer olmadığını söyler. 1. O halde evren bir tanedir. 2. Evrende olan her şey atomları içinde barındırdığı maddelerden oluşur.(bilimsel açıklamalarla kanıt sabittir.) 3. Evrenden başka evrenler olsa dahi yine maddelerden oluşuma zorunlu olacaktır yoksa yaşam var olamaz. Bu bağlamda tanrı var olacak olsa ya tüm evreni oluşturan maddelerden olmalı ya da hiç olmamalıdır. Evren maddeleden oluştuğuna göre tanrı yoktur!.. Bütün maddeler evrenin var oluşundan beri döngüsel olarak başkalaşım geçirmiştir, evrilmiştir. Canlıların ya da organizmaların yaşamları sona erdikten sonra toprakta zamanla ayrışıp varlığını sürekli olarak başka bir madde ya da maddelerde sürdürecektir sonsuza dek.
- 1 yıl
İlah yani tanrı yoktur. Cevap bana göre çok nettir tanrı yoktur. Nedenine gelince maddelerden oluşan evrende maddesel olmayan bir varlık var olamaz. Çünkü dinsel rivayetler tanrının eşi ve benzeri olmadığını yani evrende olan hiçbir şeye eş değer olmadığını söyler. 1. O halde evren bir tanedir. 2. Evrende olan her şey atomları içinde barındırdığı maddelerden oluşur.(bilimsel açıklamalarla kanıt sabittir.) 3. Evrenden başka evrenler olsa dahi yine maddelerden oluşuma zorunlu olacaktır yoksa yaşam var olamaz. Bu bağlamda tanrı var olacak olsa ya tüm evreni oluşturan maddelerden olmalı ya da hiç olmamalıdır. Evren maddeleden oluştuğuna göre tanrı yoktur!.. Bütün maddeler evrenin var oluşundan beri döngüsel olarak başkalaşım geçirmiştir, evrilmiştir. Canlıların ya da organizmaların yaşamları sona erdikten sonra toprakta zamanla ayrışıp varlığını sürekli olarak başka bir madde ya da maddelerde sürdürecektir sonsuza dek.
güneş var mı yokmu diye düşünürmü insan? hayır çünkü vardır cevap bu
115 Yorumla- 1 yıl
Aslında filozoflar her şeyin gerçekten var olup olmadığını düşünür...
- 1 yıl
Bugünün insanından daha fazla düşündüklerini ve hayatlarını düşüncelerine göre şekillendirdiklerini görürüz herhalde
- 1 yıl
İslamdan örnek verirsek tanrı var ama insanoğlu herşeyi anlayacak akılda değil der... kuranda sadece tanrının bileceği şeyler vardır gayp denir buna da... Yani tanrıya inanmak aramamayı gerektirir çünkü insanın arayıp da bulamayacağı bilgiler vardır... İnsanoğlunun asla bilmyerceği... Ama aynı tanrı diğer canlılardan farklı olarak insanlara akıl ve düşünme sorgulama yeteneği de vermiştir...
- 1 yıl
İslamdan örnek verme nedenim bu ülkede en çok hakim olunan din olması... tanrı benim izin verdiğim şeyler kadar anlayabilirsin diyor aslındayani benim ilamda anladığım bu
- 1 yıl
Her Kalemin bir üretildiği fabrika bir tasarımcısı vardır önermesini eminim duymuşsundur... İnanan insanların en büyük inanma sebebi bu... Bunca var olan muhteşem şeylerin bir üreticisi olmak zorunda der
- 1 yıl
bu naasıl bir örnek tam bir akıl tutulması bunca muhtelem şey hangi muhteşemlerden bahsediyorsun evren tamamen kaos komplo dolu ne diyorsunbinlerce canlı ölüyor insan muhteşem bir yaratrık bile degil onlarca hatası var ufacık çocuklar açklıktan veya hastalıktan ölüyor ne muhteşemi
- 1 yıl
Arkadaşım ben tantıya inananlar bunu iddia ediyor diyorum ben böyle düşünüyorum mu diyorum
1 yılBir yaratıcının olmadığını mı savunuyorsun?
111 Yorumla- 1 yıl
Bazen... Bazende bir yaratının var olduğunu
- 1 yıl
Sana şöyle basit ama çok etkili bir örnek vereyim. Bir harf katipsiz olamaz, bir iğne ustasız olamaz, bir köy muhtarsız olmaz ve olamaz bunu görüyorsun. O halde saniyede ışık hızıyla genişlemekte olan şu koca kainat nasıl bi, yaratıcısız olsun?
Elbette bu kadar hassas ölçüler ile devam eden kainat ın yaratıcısı Allah Azze ve Celle dir. - 1 yıl
Hiç ateist kaynakları okudun mu
- 1 yıl
Evet onların söyledikleri şeyleri şu cümle çürütüyor ztn.
- 1 yıl
Bir dağı yatarsan şey nedir... Tanrının dokunuşu mu... Yoksa bir yer levhasını başka bir yer levhasını sıkıştırıp yükselmesi mi... Dağlar var evet yaratıcısı her şeye kudreti yeten doğa üstü bir güç mü yoksa bir hareketin sonucu mu...
- 1 yıl
Bu örneği dağı oluşturması neden olan levhalar içinde söylersin aslında her şey için söylersin...
- 1 yıl
Yaratıcının ol demesi dağların ovaların herşeyin olması için yeterlidir. Ama Allah herşeyi bir kanuna bir kurala göre olmasını istediği için şu an bilim yer tabakalarının hareketi sonucu dağlar oluştu diye bulgular elde ediyor. Bu hareketler olmadan da Allah dağları sıfırdan yaratabilecek kudrete sahiptir
- 1 yıl
Peki neden bu yolu seçti...
- 1 yıl
İmtihan olmanın sırrı da budur ztn. her şey aşikar şekilde ortada olursa o zmn imtihanın anlamı kalmaz
- 1 yıl
Ben olmadığını savunuyorum. bana göre çok nettir tanrı yoktur. Nedenine gelince maddelerden oluşan evrende maddesel olmayan bir varlık var olamaz. Çünkü dinsel rivayetler tanrının eşi ve benzeri olmadığını yani evrende olan hiçbir şeye eş değer olmadığını söyler. 1. O halde evren bir tanedir. 2. Evrende olan her şey atomları içinde barındırdığı maddelerden oluşur.(bilimsel açıklamalarla kanıt sabittir.) 3. Evrenden başka evrenler olsa dahi yine maddelerden oluşuma zorunlu olacaktır yoksa yaşam var olamaz. Bu bağlamda tanrı var olacak olsa ya tüm evreni oluşturan maddelerden olmalı ya da hiç olmamalıdır. Evren maddeleden oluştuğuna göre tanrı yoktur!.. Bütün maddeler evrenin var oluşundan beri döngüsel olarak başkalaşım geçirmiştir, evrilmiştir. Canlıların ya da organizmaların yaşamları sona erdikten sonra toprakta zamanla ayrışıp varlığını sürekli olarak başka bir madde ya da maddelerde sürdürecektir sonsuza dek.
- 1 yıl
Sen öyle sanmaya kanmaya ve kandırırlmaya devam et. Cevap bana göre çok nettir tanrı yoktur. Nedenine gelince maddelerden oluşan evrende maddesel olmayan bir varlık var olamaz. Çünkü dinsel rivayetler tanrının eşi ve benzeri olmadığını yani evrende olan hiçbir şeye eş değer olmadığını söyler. 1. O halde evren bir tanedir. 2. Evrende olan her şey atomları içinde barındırdığı maddelerden oluşur.(bilimsel açıklamalarla kanıt sabittir.) 3. Evrenden başka evrenler olsa dahi yine maddelerden oluşuma zorunlu olacaktır yoksa yaşam var olamaz. Bu bağlamda tanrı var olacak olsa ya tüm evreni oluşturan maddelerden olmalı ya da hiç olmamalıdır. Evren maddeleden oluştuğuna göre tanrı yoktur!.. Bütün maddeler evrenin var oluşundan beri döngüsel olarak başkalaşım geçirmiştir, evrilmiştir. Canlıların ya da organizmaların yaşamları sona erdikten sonra toprakta zamanla ayrışıp varlığını sürekli olarak başka bir madde ya da maddelerde sürdürecektir sonsuza dek.
1 yılAynaya bakınca olduğunu görürsün. Çok tanrı yoktur. Bir Allah'ın çok zuhuru (ve ismi) vardır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl@arifcaki o gizli sorudaki kadın benim bende kayseriliyim 🙈
00 Yorumla
1 yılbunca şey kendi kendine var olmuş olamaz
19 Yorumla- 1 yıl
Neden... Her şey aniden varolmadı bir milyonlarca süren bir süreç sonucunda var olabilir mi
- 1 yıl
@bumblenee evet yoktan var olamaz diyoruz ama tüm süreci başlatan şeyin ilahı bir dokunuş olması gerekiyor mu... süreçten kastım bir tesadüf ya da bir şeyin sonucu olabilir... Evrene baktığımızda mükemmelliğini nedeni aslında bir zamanların kaosu... big bange göre ilk zamanlar evren bir kaostan ibaretti
- 1 yıl
@bumblenee ben daha çok olmasını istiyorum... adil olan tanrının olması bunca haksızlığa birilerinin ceza vermesi iyiliklerin ödüllendirilmesi... Ama tanrı insanoğlunun hep istediği ama hiç ulaşamadığı adil bir dünya isteği sonucu mu bilmiyorum
- 1 yıl
@bumblenee saf iyi olmadığı konusunda eminim... Zaten neden tanrı iyi ya da kötü olsun..
Gizli Üye(36-45)1 yılBana göre yok
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılVar istersen tartışabiliriz
18 Yorumla- 1 yıl
Ama sen var olduğunu söyleyeceksin bense bilmediğimi... gercekten araştırıp inanarak mı var olduğunu düşünüyorsun yoksa dinlerde geçen cehennemden mi korkuyorsun
Cevap sahibi1 yılTartışma herzaman ortaya bir delil koymakla olur
Cevap sahibi1 yılDelil olmadan inanmam
Cevap sahibi1 yılTartışırken anlayacaksın
- 1 yıl
Tamam hadi ben yok olduğuna inanan bir ateistim... Nerede yanıldığımı düşünürsün
Cevap sahibi1 yılBurada mı tartışalım özelden konuşalım istersen çünkü uzun bir konu bu
Cevap sahibi1 yılKonun kökenini ilk insanlardan baslamamiz gerek
Cevap sahibi1 yılVazmı geçtin
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Tanrı var mı yok mu diye merak edip araştırıp bir karara varan var mı acaba?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım