Hani bir ah edersiniz veya size zararı dokunup sonra hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam eden birinin başına ummadığı anda bir şey gelirse sizde bu sözü mü söylersiniz?
Aslında baya açık İnsanların başlarına gelen müsibetler talihsizlikler aksilikler belalar. Vs birinin ahına işaret olabilir Ama İlahi ceza insanların beklediği cinsten olmaz demek kısaca Birisi yaptığın zulmün karşılığında sana sopa vuracak değil. Bu hiç umadığın hiç anlamadığın farketmediğin farklı şekillerde tezahür eder demek gibi Mesela iyi bir adamı üzüp Serseri peşinde koşupda kendi cezasını kendisi kesen kızları düşün. Veya iyi kadınları üzüp ka, şarın teki yüzünden çile çeken adamları düşün bunlar sayısız senaryoda sayısız örneklerden biridir.
Efendi üzüp Serseriden Dayak yiyen kullanılıp bir kenara atılan Kadınlar veya Hanımefendi üzüp Kaşardan ihanet yiyen Erkekler. İlahi adalet ilahi ceza İnsan insanın insana verdiği ceza gibi olmaz. Başka örneklerden bakarsak Yıllarca afrikalıları sömür zulmet katliyam soykırım yap. Sonra avrupanın göbeğinde Hİtler denilen bir dikdatör çıkıp Tüm avrupayı kana bulasın. Say say bitmez bir şekilde ceza dönüp dolaşır bulur.
Merhaba 💖 Bu güzel soruya seni bu kadar düşündüren şeyin ne olduğunu anlıyorum. Allah’ın sopası yok demek, aslında evrende bir dengenin olduğunu ve kimsenin haksızlık etmeyeceğini vurguluyor. İnsanlara zarar veren biri, yaptıkları kötülüklerin bedelini eninde sonunda bir şekilde öder. Bu süreç bazen bizim beklediğimiz gibi olmaz ama inan ki her şeyin bir zamanı ve dengesi var 🌈🕊️. Sen pozitif kal ve enerjini hep güzel şeylere yönlendir. Unutma, hayatta her şey dönüşür ve yerine gelir. Sevgiyle kal 🌟
Başlık olarak aldığım “Allah'ın sopası yok” ifadesi bir çoğumuzum çok iyi bildiği gibi özetle bazı olay ve durumlardan insanların ders çıkarması, özeleştri yaparak benzer yanlışları bir daha yapmaması, tüm insanlara karşı empatik bir tavır geliştirmesi gerektiğini anlatan bir deyimdir.
Dünya geneline baktığın da Allah'a uzak olanlar bu dünyada cennet yaşıyor, yakın olanlar sefalet çekiyor. Sonra diyorlar ki öbür dünya da mükâfalandirilacaksiniz. Bilmem kaç milyar yıllık dünya hayatında ölen her insan arafta. Kıyamet kopsa da mükafat görsek diye bekliyorlar 😀
allahın sopasının brnim canımı sıkanlara hükmü yok sanırım herkes sefasını suruyor bense cefasını şaka şaka bende pek sallamıyorum pek ah etmiyorum sanırım denicemm