Birsey yapılamaz günah diye yapamıyorsun
Ve bu din hayatını zindana çeviriyor
Ve bu din hayatını zindana çeviriyor
Dinler döneminin siyasal hukuku için vardı. Şimdi inandığı dinin kurallarının %95 ini önemsemeyenler gelir seni yargılar. Burada ki en büyük detay yazdığım yorumun "dönemsel" etkide olması. Gökten koyun indiğine inanan biri ile mantık tartışması yapmaya lüzum yok. Zira inanc meselesi, hepsi bu.
Cevap
4Cevap
Din inanç senin özgür iradende senin inancında buna kimse karışamaz kimse zorlayamaz.
Şimdi sana burada iki kelam yazsam beni yargılar yobaz damgası yapıştırırsın. Hepimize kurtuluş nasip olsun
Dövme yaptiricam haram diye yaptiramiyorum
Açık bir kızla evlenmek istiyorum, ailemin inanç yapısı yüzünden kapalıya zorluyorlar.
Zorla namaz kaldırıyorlar, kalmadığım da kavga kıyamet.
Bir de üstüne cehennemle tehdit ediyor
Takliti bir din yaşıyorsun Allahı onların Anlattığı gibi biliyorsun. Onlara olan öfkeni dine yönlendiriyorsun. Aynı süreçlerden geçtim ve şimdi babamın ve annemin yaptığı ibadetten daha çoğunu büyük bir istekle yapıyorum mesele Allahı doğru tanımakta. Kişinin zannı üzeredir Allah
Kuran'ı okudum, incili ve tevradı bitirdim.
içimi bilen bir varlığa, yapmacık bir tavır mı sergilem mı daha doğru ben buyum bunla beni kabul et demem mi daha doğru
Bunla kabul. et derse tüm ibadetleri terk etmiş oluyorum.
Üstüne hayatı zevk aldığım şekilde yaşamış oluyorum.
Öbür türlü işkence den başka bir şey değil.
Bak Tevrat’ı incili oku istediğin şeyi oku sana görmeyi nasip eden de Rabbin örnek rüya görmek gözün kapalıyken de görüyorsun dimi demekki görmüyorsun gösteriliyor sana, bize Rabbim görmeyen gözümüzü görür etsin. İnsanlar seni sıkıp bunaltmış bu tip durumlar aslında rahmettir anlarsan insanlardan hayır gelmeyeceğini anlayıp Allah’a dönmen için.
Allah'tan yana sıkıntım yok, severim kendisini,
Umarım namaz kılıyorum diye ceho ya atmaz, veya dövmem var diye dışlamaz.
Bizim dinimiz niyet dini az çok sen de biliyorsun Allah’ın rahmetini her yeri dövme olan kaç genç sarıklı cübbeli oldu bunun farkındasın sen de ama şeytan tembelliği seçtiriyor sana. Silkelen sana Allah rızasından başkası fayda vermez insanlara kırılıp onlara kendini kanıtlamaya çalışmakla ömür geçmez bir kapın olsun her şeyin sahibi tek kapın olsun diğer tüm yaratılmışlara kapını kapat o zaman burada da cenneti yaşarsın. Dua edicem sana
İnsanlara kırılmadım ki,
Tanrıya yalancı bir kişilik mi sunmak daha doğru,
Yoksa hakiki bir kişilik mi?
Beni cehennemle tehdit ediyorlar diiyorsun ailem evleneceğim insana karışıyor diyorsun kırılmadın mı bunlara. Sen önce kendini tanı hakiki kişilik hakiki olanı zaten tanır neyse ben çıkıyorum hayırlı geceler.
Doğru İslam dışında başka bir inanca sahip olanlar cehenneme düşmeyecek mi?
Veya sırat ta neden namaz dan sorular var.
Kendimin farkındayım, lakin inancımı sorgular durumdayım.
Sorgula elbette sorgula sorgulanarak bulunan daha etkili olabilir daha bağlayıcı olabilir.
boş ver sevdim seni, Allah gönlüne göre versin her şeyi, 😀
Allah’ın varlığını kabul edip la ilahe illallah Muhammed’in Rasulullah diyen herkes cennete girecek ancak bazıları günahlarının cezasını çektikten sonra cennete gelecek ancak şehadet etmeyenler ebedi cehennemde kalacak. Ahir zamandayız Allah bizi Hidayete kavuştursun. Öyle bir zamandaydık ki yaptığın çok küçük bir şey seni çok üst yerlere taşıyabilir. Bak bizim dinimiz niyet dini performans dini değil. Bazen dersin ki bu sofu ne güzel çok ibadet ediyor Allah onu çok seviyordur elbette öyle olabilir kalpleri Allah bilir ama sen bu gördüğünden etkilenir ALllaha öyle bir yalvarırsın ki alıp bir ayet okursun o ayet seni günlerce ağlatır Allah’a öyle yakın hissettirir ki Allah sana bir rahmet nazarı ile bakar herkes şaşırır sen de şaşırırsın sonrasına. Bak ben çok günahkardım Allah affetsin. Elimi nereye atsam zararlı çıkardım şimdi gerçekten çok değiştim Ben düşündükçe bu değişimi nasıl şükredeceğinize şaşırıyorum. Bak niyet dini diyorum bir samimi tövben ile tüm günahların silinir tertemiz eder Rabbin seni ama insanlar hep yargılar
Sana da gönlündekinden daha güzellerini versin hayaline düşenden de daha güzellerini
Bu arada yazdığım yorumda ön yargılı konuşmuşum kusura bakma yobaz damgası yemedim 😊
Asıl sen kusura bakma,
Rahatlık getirdin,
Ben yatar iyi geceler.. . ...
Hiiiii:)) tatlı rüyalar hayırlı geceler
Hayatına anlam katmak için var
Din insanın insanca yaşaması için var
Peki insan dini kabul etmezse, hayvan mı olmuş oluyor.
Peki bir insan namaz veya ibadetleri yapmıyor diye neden ateş te yanması gerek
Peki bir varlığa inanmadığımiz da neden cehennemle tehdit ediliyoruz.
Allah bizi neden cehennem ile tehdit ediyor?
Her şeyi dört dörtlük yapmıyor olabilirsin Allah affedicidir bağışlayıcıdır Ama özellikle büyük günahlardan uzak durmak gerekir Bunun dışında Allah affedicidir bağışlayıcıdır
sana göre oyle
İstersen yapma olum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?