Gizli Üye(18-24)1 yılŞart tabikide. Başta durumu olmayan insan ile ciddi olarak konuşma bile ilerde sürünürsün aldatır da neler de yapar bu hayatta hayatını bir kadın olarak garantiye almalısın. İşi gücü olmasın evi olmasın evini geçindiremesin ne anladık bu işten? Seviyorum aşığım diye evlenenlerin sonunu da gördük hiç bir şeyi olmayan adamla evlenme demek istediğim ailesine bağlı kalır senden beslenemediği zaman onlardan beslenir ve onlar ağır basınca onların tarafına geçecek. Evliliğinin bitmesine sebep olacak Kocaman olmuş adam hala ailesine muhtaç ise de bizimle işi ne? Ailesi bakmaya devam etsin hani çalışır eder evi olur sorumluluk sahibi olur. Der ki ben artık ciddi bir insanı tanırsam seversem iki söz bir olursa evleneyim der böyle insan lazım öyle ev yok araba yok diye dert yanacak değil. Onlar da evlenmesin kimse kimseyi mağdur etmeye hakkı yok evlenirler sonra da tartışma başlar sonra birde çocuk olursa çocuğa ne hayat verecekler? Kesinlikle durumu olmayan insanla asla evlenme kendini yakarsın sonrada sana şey derler biz sana demiştik.
246 Yorumla- 1 yıl
Cok teşekkür ederim gerçekten anladığın için beni , benim derdim zenginlik değil yat kat villa değil ailesini geçindirebilecek durumda olsun bu devirde zaten evlilikler yalan bari bu tür şeyler için ev içinde huzursuzluk olmasın
Cevap sahibi1 yılRica ederim 🤍 Ben de senin gibi düşündüğüm için yorum yaptım durumu olmayan bir insan ile evlenmek kendini ateşe atmak ile aynıdır ilk başta seviyorum dersin sonra evlilik sürecinde problemler çıktı mı vay senin haline birde sahip çıkmazlar erkek tarafı olarak konuşur dururlar ailecek oğlunun tarafını tutarlar olan bir kadın olarak sana olur o yüzden ilk defa evlenecek olanlar olarak bende ilk evliliğimi yapacağım Allah nasip ederse. Çok iyi düşünmeliyiz şimdiki zamanda dul kadınlar bile neler istiyor neden hiç düşündün mü? İlk evliliğinden göremediğini ikincide arıyor. Bu hayatı yapmayalım lütfen.
- 1 yıl
Cidden çok tatlısın 🩷benim kuzenim güvenlikle evlendi kiraya çıktı darda kaldı ev sahibi istediği an kira yükseltiyor çık diye zorluyo eşyalarını topluyo kaliyo öyle çocukta var ev arayıp günlerce aylarca bulunmuyo bakim ne kadar zor değil mi o evde şimdi huzursuzluk illa ki vardır koca gider akşama kadar çalışır o evde kadın çocukla tek kaliyo her şeyi ama her şeyi düşünmeli bir insan
Cevap sahibi1 yılSağol teşekkür ederim canım sende çok tatlısın 🌸 haklısın Allah yardımcıları olsun kiralar çok zor ve sahiplerinin acıması yok merhameti yok her yıl ev değiştirse ne kadar zor. Taşınması yeni eve adapte olması işinden oraya gitmesi derken problem yaratabilir evliliğe de yansıyor o yüzden zaten evi arabası olanla evlen diyorum ya ben de bunları yaşamayalım diye
- 1 yıl
Allah merhametiyle birlikte güzel evlilik yasayabilecegmiz insanlar çıkarsın karşımıza inşallah
Cevap sahibi1 yılAmin canım benim inşallah 🤲🏻🤍
Cevap sahibi1 yılCanım şu terbiyesiz bize hakaret etti ya sinirim bozuldu soruyu vakti dolmadan siler misin 🥲 birsürü tartışma yaptık 😅 yazan yazdı zaten sana dediğim gibi sen bu boş konuşanları boş ver
- 1 yıl
Bisi mi dedi sana?
Cevap sahibi1 yılValla mesaj attı hakaret etti engelledi ama rahatsız oldum
- 1 yıl
Ciddi misn sen ya? Ne dedi sana o !!
- 1 yıl
Korktugun için mi sil diyosn
Cevap sahibi1 yılYok canım korkmuyorum sadece tartışma yaşadık ya o yüzden 😅 silmek istemiyorsan silme tabiki
- 1 yıl
2 gün geçmesi lazım 1 gün daha var canım silicem
- 1 yıl
Sen engelle muhatap olma lütfen
Cevap sahibi1 yılTamam sağol canım 🤭takip ettim seni başka soruların da yorumlaşırız 😂🩷
Cevap sahibi1 yılYok muhatap olmadım 🥲 dengesiz ya sanki kötü bir şey dedik aman boş ver bu ve bunun gibilerinden Allah uzak etsin bizi
- 1 yıl
Tabikide canım benim 💕💞💖🩷 aminn
Cevap sahibi1 yılHadi ya beni tanıyorsun galiba eğitim yok yol iz bilme yok derken? Sen kimsin ki sen evlenmeyebilirsin bu şartlarda talep isteklerim elbet olacak. İlk evliliğimi sürünmek için yapmayacağım heralde? Sevip anlaşıp en azından garanti işinin olması maaşının iyi olması da yeterli. İlla evi olmayabilir de ama evi olursa da iyi olur kirada sürünmeyiz. Benim düşüncem gayet mantıklı ailem ve çevremdeki insanlar da sen haklısın diyor sizin gibi boş insanların ne dediğine takılacak birisi değilim yani.
Cevap sahibi1 yılİşi olmasın evi olmasın ben bakayım istersen? Yemek yapayım temizlik yapayım eşlik yapayım çocuğunu doğurayım ailesine hizmet edeyim birde kocaya ben bakayım doğru ya 😃 süpersin
Cevap sahibi1 yılMerak etmeyin hiç bir para için sevmeden aşık olmadan evlilik yazmıycam Allah’a dua şöyle ediyorum iyi bir insan olması ama durumu da iyi olması. Çünkü çevremdeki insanlar çok problemler yaşadılar maddiyat yüzünden benim gözümü 22 yaşında olmama rağmen korkuttular bak senin de sonun böyle olmasın istiyorsa garanti işi olmayanla ciddi olma sana bir hayat veremez mağdur eder. Evet hayat müşterek ben ona o bana hayat arkadaşlığı yapacağız dilerim evlendiğim adamdan hiç boşanmam birlikte yaşlanır çocuklarımızı büyütürüz. Kimse boşanmak için evlenmez ama hayat bu belki o aldatır erkeklerin hepsini bir tutamam siz yapmazken belki o şeytana uyar yapar. O yüzden mağdur olmamak için aileler kızlarının iyi evlilik yapmasına teşvik eder her zaman ben de buna bir genç kız olarak katılıyorum ne var bunda neden üzerime geliyorsunuz ben kötüymüşüm gibi? Kendimi bana kötü hissettiriyorsunuz evet herkesin durumu bir olmayabilir ama belki beni sevecek olan kişi yapacak gönül isteğiyle? Burada kız arkadaşıma geleceği için yorum yapmış olabilirim.
Cevap sahibi1 yılSizin gibi insanların neden böyle olduğu çok açık ve net ortada şaşırmıyorum ben kimsenin parası için evlenmem. Ama kiralarda oturacak kadar da canım değilim 😄 evlenmem daha iyi. Seveceğim insanın durumunun iyi olmasını isterim tabiki senin ilerde kızın olursa durumu olmayana verebilirsin veya kız kardeşin varsa teşvik edebilirsin burada gelip elin kızlarına masal anlatma sizin gibi erkekleri de ben iyi bilirim boş boş konuşur durursunuz imkanınız yok bir şeyiniz yok anca laf söylenin 😂 benim evliliğe ne katacağım beni ilgilendirir senin gibi gereksizi değil hadi güle güle
Cevap sahibi1 yılKlavye düzeltmiş. Seninle muhatap olmak istemiyorum yazma
Cevap sahibi1 yılAyrıca sen çok dolusun galiba? Zoruna gittiğine göre evde kalmış olmalısın buradaki erkeklerin çoğu böyle olduğundan yorum yapıyorlar haha 😅 aman siz evlenip elin kızlarının kafasını yakmayın zaten kendilerini düşünen benciller hukuk bile bilmiyorsunuz evin var ise evlendiğin kadın ortak değil korkma. Evlilik sürecinde edinilen mallara ortaktır. Boş boş konuşup sinir kat sayımı çıkarıyorsunuz cahiller eviniz arabanız varsa kendinize ha kirada oturmuş eşin ha kendi malında eşin ya eşin bak seveceksin diyorum anladın mı görücü usulü değil ki? Kardeşim? Ne aptal insanlarsınız siz ya birde elin kızlarını kötüleyip duruyor üste çıkıyorsunuz
Cevap sahibi1 yılSizin gibi adamları adam da demek istemiyorum da benim annem babam 35 sene evliler babam bir gün olsun işinden sorun etmedi baktı eşine çocuklarına arabası da vardı evide vardı anladın mı şimdiki erkeklere ne olmuşsa bi ev ya kızları paragöz ilan ettiniz helal olsun size ya daha da bişey demiyorum tamam ben kötüyüm.
Cevap sahibi1 yılHukuk bilmiyorsan zaten cahilsindir hukuki yanını bilmeyen mi var? Boş yapma
Cevap sahibi1 yılSen evlenme kardeşim ne yaparsan yap herkesin hayatı kendine kudurma ordan
Cevap sahibi1 yılBuda seni alakadar etmiyor 😃😃
Cevap sahibi1 yılAynen amca 😂 sen doğru söylüyorsun bi sen haklısın zaten kudurmadığın o kadar belli ki 😅
Cevap sahibi1 yılNe o senin baban annene bakmadı heralde 😂😂 hayat müşterektir iki insan evlenir ikisinin de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirir. Benim çalışıp çalışmamam mesele değil herkes evleneceği adamın en az bir garanti işi olsun ister. Zaten evlilik düşünmüyorum ben ama olur da birini seversem işinin garanti olmasını tabiki isterim evi olmasa bile işi olursa geçiniriz diye? Bunda kötü bir şey yok sizin anlamanız kıt galiba
Cevap sahibi1 yılGeri vites? Tanımadığınız insanlar hakkında böyle yorum yapmayın bence ben size diyor muyum bir şey? Siz evlenmeyin gezin tozun hayatınızı yaşayın tamam mı ama buradaki genç kızlara yok birlikte çalışın yapın diye örnek vereceğinize gidin işinize bakın heralde burada bi tek ben değilim benim gibi düşünen. Senin babanın işi olmasa annen de almazdı merak etme şimdi sen doğmazdın çevrene bir bak bakalım. Adamlar eşlerine nasıl bakıyor komedisin valla 😅
- 1 yıl
Hastalıklı kültür sana da bulaşmış ne yazık ki 😂
Sana bütün doğruluğumla söylüyorum, yıllardır yurtdışında yaşıyorum ve takdir edersin ki çok fazla insanla tanıştım.
Hayatın müşterek olduğunu bilen ya da düşünen insanlardan asla ev, araba vs gibi şeyler duymadım ki zaten bunlar bizim sohbetlerimizin konusu dahi değildi. Ama ne zaman ki Türk kızları ile tanıştım birkaç istisna dışında hepsi ev ve araba sordular
Bu kafadan çık, yoksa klavyede kırarsın saçını da yolarsın 😂😂😂😂
Cevap sahibi1 yılEvi olsun illa demiyorummmm ama işinin olması gerek? Ne var bunda ya kirada oturacaksak bile evlencez sonuçta sende bana iyi bulaştın
Cevap sahibi1 yılYani ya evi şart olması gerek işi az maaş ise ama maaşı iyiyse kiraya tamam anladın mı? Daha ne olacak neyi demek istiyorsun zaten birini sevmeden evlenmem ki ben ya.
Cevap sahibi1 yılSende bekarsın sen niye evlenemedin bana burada neler diyorsun işin var gücün var maddiyatın yerinde nasip bu işler belki en kötü evlilik yapacağım belki de iyi Allah bilir sadece durumu olsun istedim bunda art niyet aradınız
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim mutluluklar birlikte yaşlanırsınız inşallah
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u 1 yılÖnceden de biri sormuştu yine yazıyorum. Ev de altın da evlilik için güvencedir. Bir kadın erkekten ev 🏡isterse bunu sadece kendi için istemiyor, o evin içinde siz de yaşayacaksınız.. Kiralar çoğalınca altında kalkmak kolay değil, yeni ev bulmak, sürekli ev değiştirmek keza.. Altın konusun da da aynı şey mevcut. Kadın altın istedi mi, bazı erkekler : "yok neden istedi " der durur, kadın onu zor günlerinizde kullanmak için yatırım maksadıyla istiyor. Bunu anlamak bu kadar zor değil, bazı kadınlar sizi sizden çok düşünür ama siz gelip bunu aç gözlülük olarak yorumlarsınız. 🪁
01 Yorumla- 1 yıl
Altından kalkmak*
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bunlar önemli değil ki nice evlendikten sonra evini arabasını alan gördüm. İlk başta bakılacak şey karşındakiyle fikirlerin düşüncelerin uyuşuyor mu veya seviyor musun veya yanında huzurlu hissedebiliyor musun bunlar önemli yani kısaca maneviyat. Benim evim var faydası var mı? Yok. Güncelleme de hayatıma asgari ile çalışan aldım ve aldattı demişsin 1-2 kişi yaptı diye hepsi öyle yapacak diye bir şey yok sadece doğru kişiyi bulamamışsın bence. Herkes aynı değildir maalesef, doğru kişiyi veya fikirlerinin, düşüncelerinin uyuştuğu ve yanında gerçek huzuru bulduğun birini bulduğunda böyle düşünmeyeceğini umut ediyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkeğin ekonomiyi çözmesi her anlamda güçlü olması bir erkek için öncelik ve şarttır… ki eşine ve ailesine bu konuda sahip çıkabilsin
Erkek bu konuda ne kadar hassas ise kadın da buna bakmayarak , maddiyata değil duruşunu severek Erkeğe sevmeli…
Maddiyat her an bozulabilir … maddiyat bozulmasa corona , savaş elinde olmicak hep bir dert olma ihtimali var … o sebeple sevgi bağı kuvvetli ve sağlığşıklı kurulmalı…
Ev araba hatta ilk Milyon dolarını yaptıktan maddiyatı çözdükten sonra masalsı içsel değerler ön planda olan bir evlilik daha gerçekçi bu devirde denebilir
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
120Cevap
Evlenmek için ev veya araba sahibi olmak bir zorunluluk değildir; bu, kişisel tercihlere, çiftin ortak hedeflerine ve değerlerine bağlıdır. Bazı insanlar için evlilik öncesinde maddi güvence sağlamak, yani bir ev ya da araba sahibi olmak önemli olabilirken, diğerleri için bu maddi varlıklar öncelikli değildir. Önemli olan, çiftlerin bu konuda açıkça iletişim kurması, beklentilerini ve önceliklerini paylaşarak ortak bir yol bulmalarıdır. Maddi şartlardan ziyade sevgi, uyum ve karşılıklı saygının daha önemli olduğuna inanan birçok insan da var. 😊
30 YorumlaBende Bir Erkek Olarak Öyle Düşünüyorum Fakat En Az Ev Araba İçin 4-5 Milyon tl para lazım buda halkın çoğunluğu asgari ücret ile çalıştığı için imkansız ve 50 bin maaşlı memur olsanda çok fazla bir şey farketmez Kira Yol Yemek Ekstra Harcamalar En az 30 Bin Harcarsın Belki Daha Fazla Geriye Kalan 20 Binle Çok bir şey Yapamazsın Evi Arabası Olanda Seçici Olacaktır Önüne Gelenle Evlenmek İstemeyecek Bu durum memur içinde geçerli kadın erkek farketmez ikiside seçici olacaktır Ve Şöyle bir gerçekte var ekonomik şartlar olsun bir erkeği gerçekten zorluyor asgari ücretle bir şey almak mümkün değil çok zor olaya empati yaparak ve mantıklada bakılmasından yanayım Bazı Yorumları Okudum Olması Gerektiği Söylenmiş Fakat Bu Şekilde Davranılırsa Evlenememe ihtimaliniz artıyor Bulursanız Böyle Biri Evlenin Bulamazsanız Zorlamayın her şey Olacağına Varıyor Ekonomik Şartları Göz Önünde Bulundurup Olaya Mantıksal Açıdan Bakmanızı Tavsiye Ediyorum Sağlıcakla Kalın
13 Yorumla
1 yılHerkes paragöz değil bu yüzden “olur diyen yalan konuşur” demen avunmak ve saçmalık. Benim evim var o yüzden karşı taraftan ev almasını beklemem ama evim olmasa da kiraya evlenirdim. Arabasının olmasını hiç istemem çünkü arabayla ulaşım çok zor ve çok sıkıcı! Aynı zamanda da park sorunu çok oluyor.
49 Yorumla- 1 yıl
@kıvırcıkk777 Önemli olan insan olabilmekse köylüleri aşağılayabilirim. Çünkü onlar insanlıktan yoksun. Görgü, edep, saygı, merhamet, kültür, akıl sıfır. Cahilleri savunduğun için asıl cahil sensin. Herkes kendi takımını savunur çünkü. Benim zengin talibe ihtiyacım yok ki ben zaten zenginim. Sen kendi paragözlüğünü normalleştirmek için, kendini paragöz olarak görmemek için “herkes zengin koca ister” yalanıyla kendini avutuyorsun. Benim için zenginlikten daha önemli şeyler var. Önemli olan insanlıksa zenginliği neden insanlıktan daha çok önemsiyorsun? Benim için zenginlikten ziyade köylü karakterine sahip olmaması önemli. Ben zaten rahat yaşıyorum rahat yaşamak için araba istemiyorum zengin olmama rağmen araba almıyorum. Hatta arabamı sattım rahat olmadığı için. Kira ödeyen bir insan da rahat yaşayabilir. Beylikdüzü’nde kendi evimde oturacağıma Kadıköy’de kirada oturmayı tercih ederim. Beşiktaş’ta kirada oturan Bağcılar’da kendi evinde oturundan çok daha zengin. Rahat yaşamak için zengin olmak yeterli zengin kocaya ihtiyaç yok. Senin gibi paragöz ve fakir olmadığım için rahat yaşamak için zengin kocaya ihtiyacım yok kendim zaten zenginim. Menfaat ve mantık evliliği yapanlar maddiyata çok takılır, severek evlenen çok umursamaz. Lüks muhitlerde kirada oturanlar kendi evinde oturan bir varoş muhit sakininden çok daha zengin ve çok daha rahat yaşıyor. Senin için evin geçinmesi önemli değil, lüks yaşamak önemli. Lüks yaşamadan, orta hâlli bir yaşamla da ev geçinir. Hiçbir erkek senin bitmeyen lüks isteklerini karşılamaya mecbur değil. Rahat yaşamak istiyorsan neden zengin olmak yerine zengin koca istiyorsun? Çünkü tembelsin.
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi konuşmaya bak üsluba bak laflara bak aynen en medeni sensin şu an tipik şımarık kız seni , sen köylülere sayacağına kendin görgü edep merhamet var mı sende bi kendini yokla önce anladın mı istediğin kadar zengin ol hicbiri sana kalmayacak senin kalbin senin vicdanın seninle kalacak ki görüyorum zaten o sende bile yok insnalari ezmekle üstün biride olmuyorsun bence şansını daha fazla zorlama evet ben evi olsun isterim herkes ister rahat yaşamı baba evinden çıkıp elin adamının saçma sapan ağız kokusu çekilir düşünsene kiraniz gelmiş ama çıkmıyor ne yapacak diye kra kara düşünür insan ee? Neyi etkiler bu karı koca arasında ki sevgiyi saygıyı zamanla ne oluyor boşanmaya gidiyor kimse demiyo yatlari katları villası olsn evini gecindirsin yeter bunu anlayacak kapasiteye biraz sahip olun , ha bide bana ben akşama kadar Starbuckslarda gezip tırnak yapıp aaa askm para at tırnak yaptırcam demiyorum bu lafları bana diyeceğine kokoslara de şimdi iyi akşamlar
- 1 yıl
Benim üslubumda bir sorun yok ama senin üslubunda da, zihniyetinde de sorun var. Bende görgü, edep, merhamet olmasa köylülerde bu özellikler yok diye onları aşağılamazdım. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı. Köylülerde olmayan her şey bende var. Kalp ve vicdan önemliyse, zenginlik geçiciyse neden vicdana bakmayıp zenginliğe bu kadar önem veriyorsun? Kendinle çelişiyorsun dediklerinle. Ben seni zenginliğimle ezmeye çalışmıyorum zengin olduğum için zengin kocaya ihtiyaç duymadığımı söyledim sandığın gibi zenginim diye böbürlenmiyorum
- 1 yıl
İyi akşamlar 👍🏻
- 1 yıl
Ben seni ezmedim ki. Beni kendin gibi paragöz sanıyorsun bu yüzden zengin olduğumu söyledim. Koca için “elin adamı” diyen biri olarak sen kocana karılık yapamazsın onu el olarak gören biri kocasına hayat arkadaşı, hayat ortağı olamaz. Asıl anne-baba el alem çünkü insan evlenip anne-babasından ayrılır ve biriyle hayatını birleştirip yeni bir aile ve hayat kurar bu yüzden eş el değil en yakın insandır madem koca elin adamı o zaman elin adamının parasına gözünü dikme. Ben fakir biriyle evlenmek istemem ama fakir diye değil fakirler görgüsüz ve kıro olduğu için istemem. Eşini severek evlenen onu fakirken de sever ama menfaat evliliği yapanlar senin gibi üçü beşi hesaplar. Severek evlenen, aşık olan paraya takılmaz. Menfaat için evlendiysen, para için evlendiysen parasızlık evliliği etkiler ama hayatı paylaşmak için, sevdiği için evlenenin evliliği paradan etkilenmez. Nice kadın tanıyorum kocası evi geçindiremediği hâlde kocasının üstüne titreyen. Kocam da kocam diyorlar hep. Kirada oturan herkes fakir değil Suadiye’de kirada oturan Şirinevler’de kendi evinde oturandan 100 kat zengin.
- 1 yıl
Evi geçindirmek orta hâlli yaşamla da olur bol para şart değil ama sende bunu anlayacak kapasite yok
- 1 yıl
Peki
- 1 yıl
Sen kira ödeyen herkesi fakir sanıyorsun ama hiç de öyle değil. Nezih yerlerde kirada oturanlar, varoş yerlerde kendi evinde oturanlardan daha zengin ve üstün.
- 1 yıl
👍🏻
Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Evlenmek için önce niyet şart neden ev araba şart olsun bunlar maddi konular şu devirde asgarî ücretin bu kadar düşük olduğu ülkemizde insanların ev ya da arabası olmasını beklenirse kimse evlenemez. Bence bu yola girecek kişilerin bir birlerinin maddi durumunu bilip buna göre kararı vermeli. Ayrıca bugün evi ve arabası olan biri ile evlenen birinin yarın o evin arabanın da sürekli olacağını düşünmesi de yanlıştır. Dünya da sınav çok kimi malı ile sınanır kimi sağlığı ile. Dediğim gibi öncelikle karşınızda ki insan çalışkan mı evini geçindirmek için çabalıyor mu buna bakmak lazım.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 338 cevap paylaştı. Değil. Yorumlara cevapta hep kiralardan bahsetmişsin ama artık 2 milyon altında satılan ev yok. Durum bu şekildeyken her insanın ev almak için bu kadar parası olmayabilir. Arabalar yine hemen-hemen evlerle yarışır oldu. Parası olmayan insan kredi çekip, bir yerlerden borç alarak belki de ev alacak ve bu sefer kiraya vereceği paranın 2-3 katı kadar borcu olacak. O yüzden evlenmek için bunları şart koşmak aşırı saçma.
31 Yorumla- 1 yıl
Peki
1 yılKendi yapamadığınız şeyleri erkekten beklemek. Ne güzel dünya be. Bir ev en az 2 milyon olmuşken, 1 milyon kredinin bile aylık ödemesi 30000 civarındayken, millet ne kazanıyorda peşinatını biriktirecek üstüne bir de her ay 30000 kredi ödeyecek.
Ha bu 30000 kredinin üstüne bir de sizlerin evlilik için yaptırdığınız saçma sapan masraflar ve onların ödemeleri yok.
01 Yorumla- 1 yıl
Tamam
- Aile & Toplum konusunda 438 cevap paylaştı.
1 yılŞart değil ama olursa harika olur diyebiliriz ev özellikle çok büyük bir maliyet oldu, daha kaliteli bir yaşam için kirada olmamak iyi olacaktır ama iki tarafta çalışıyor ve aile bütçesine destek olacaksa bunlar o kadar da sorun edilmeyebilir önemli olan öncelikle sizi anlayan ve sizi önemseyen birine denk gelmek... bak sevgi aşk falan demedim onlar kendi kendinede gelişir. Önce sizi anlayacak birini bulun özellikle dikkat edin narsisstliğin "n" si olmasın...
10 Yorumla
1 yılHayır değil.
Hırka, lokma ve baraka. Giyecek kıyafeti, yiyecek ekmeği ve başını sokabilecek herhangi bir kiralık sahiplik fark etmeyen ve lüks olmasına büyük olmasına da gerek olmayan bir barınak yeterlidir. Evlilikte aslolan mutluluktur. Mutluluğun olduğu her ev dünyanın en güzel evidir en güzel evliliğidir.11 Yorumla- 1 yıl
Şapka çıkarıyorum sana 🤠 helâl olsun mutluluk huzur çok önemli iki kavram 😊👍🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽👏🏽
Aile & Toplum konusunda 695 cevap paylaştı. Evlilik için insanlıktan nasibini almış biri şart. Arabayı ne yapayım? Ev, araba, maddi ihtiyaçlar.. Hepsini birlikte hallederiz.
Kaldı ki bunlara evlilik olmadan da sahip olabilirsin. Ev desen neyse diyeceğim de araba ile evliliğin bağlantısını kuramadım.
Özetle doğru kişi yanında olduktan sonra her biri sırayla, zamanla hallolur. Önemli olan sevgi, saygı ve sadakatle o ilişkinin ömür boyu yürüyebileceği, her daim yanında destek çıkan kişinin olması..12 Yorumla- 1 yıl
En güzel cevabı vermişsin
Aile & Toplum konusunda 336 cevap paylaştı. Sen millete bakma gerçekçi konuşmuşsun hiç bir şey toz pembe değildir aşk vs karin doyurmaz elbet hiç değilse bi evin olsun ki rahat edesin millet sanıyor ki her şey toz pembe görüyor evlen de hayata bi atıl o zaman gör mevcut kiralar en az 20 bin TL den başlıyor her şey çok pahalı keza aynı şekilde milleti dikkate alma sen ya hiç
10 Yorumla
1 yılBence evlilik için ilk bakılması gereken şey bu değil. Maneviyat. Kendine ne kattığı, ne kadar geliştirdiği. Tabi ki maddiyatta önemli. Sonuçta kağıttan ev yapılmıyor, bir yuva kurmak istiyorsan paran olmak zorunda. Ama bu para ve ev varsa sorun kalmadı demek de değil.
00 YorumlaBence mantıksız kendı ayaklarının üstünde duran bır erkek bu zamanda ortalama 3 milyon helalınden çalışarak kazanamaz çok zor anca ticaretle yapabılme şansı varsa olabılır ozaman evlılık çağında bırısı bunları temın edemezse evlenmesin
ya da babadan zengin mıras yoluyla bırısı lazım
ülke durum berbat ev araba istenıyor düğün dernek vs vs vs gençler evlılık için min 4 milyona ihtiyacınız var + güzel bir iş bence evlenmeyın zaten bu şartları sağlıyabılıyorsanız
00 Yorumla
1 yılMaalesef bu devirde geçim için şart. Şartlar oluşmuyorsa sevgilim kalacaksın. Acele etmeye gerek yok. Ev şart çünkü kiralar fena yüksek o dertle evde huzur olmaz. E araba falan olmazsa bi yere gidemiyorsun hep bi stres hep bi huzursuzluk ne gerek var. Kimse hemen evlenmek zorunda değil. Yahu bekarken de şart ki ev araba.
00 YorumlaEğer ek gelir yoksa, ev sahibi olmak şart. Öbür türlü, sürekli kira ödemekten ve yüksek faizlerden, vergi oranlarından dolayı bu dönemde yaşamak oldukça zor. Ev sahiplerinin kaprisleriyle uğraşmakta cabası 😶🌫️
Bunun yanında evlilik için bir dolu masraf olacaktır, aileler yardım etmiyorsa çift mantıklıca bir karar vermeli nereye ve nasıl masraf yapmaları gerektiği hususunda.
Araban olursa iş yerine aylık kiralayabilirsin ordan da ek gelirin olur. Bu da sana tüyo olsun.00 Yorumla
1 yılKadın hiçbir şey veremiyorsa ve karşılığında her şeyi istiyorsa o evlilik değil kadına olacak köleliktir
Bu köleliği de kabul edecek erkek sadece cinsel arzularını gidermek için her şeyi veren enayinin tekidir
Gerçek sevgi zor zamanda bile yanında olan bir eşin vefakarlığından geçer ve sevgiyi saygı içinde sevdiğinle huzurlu olmaktır00 Yorumla
1 yılBence şart degil
Bugun evi ve arabası olan birinin yarın iflas edip Hersey kaybedebilecegi gibi
Bugun evi ve arabası olmayan biri yarın ev ve araba sahibi olabili
Bu dünyada işini bulan değil eşini bulan kurtulur demişler.29 Yorumla- 1 yıl
Ya tamam haklısın ama kira 20 hadi minimum 15 bin kocan aliyo 35 bin bunun faturasını yemesi içmesi
- 1 yıl
Sende haklısın.
Ben ev almayı hiçbir zaman düşünmedim hala da düşünmüyorum - 1 yıl
Ben para göz deglm her kız ister evlenirken iyi gecinmeyi
- 1 yıl
Kesinlikle öyle bir ithamda bulunmadım.
İşte başarı da komfor alanı içinde gelmiyor döviz kazanacak ek işler vs yapılabilir - 1 yıl
Aman abi boş ver ya adam mı kalmış
- 1 yıl
İnan herkes kendi payında haklı.
Artık kimse kimseye güvenmiyor. Evlenecek kadin/erkek bulmak zorlaştı - 1 yıl
Cok hemde günlük ilişkilere yöneldi bu millet
- 1 yıl
Gidiyoruz ama nereye gidiyoruz belli değil
- 1 yıl
Kopsun kıyamet gerçekten
Aile & Toplum konusunda 903 cevap paylaştı. Hali hazırda benim evim arabam yok karşımdaki kişidende illa olacak diye bekleyemem. Zamanla da oluyor her şey yeterki eşlerin birbiriyle hayalleri olsun.
40 Yorumla
1 yılSana maddi manevi iyi bakacak bir eş istemek hakkın standartlarını kendin belirlersin. Çalışkanlığı sorumluluğu ve karakteri güven veriyorsa sonradan da olabilir böyle şeyler. Yeter ki çalışkan ve zeki olsun her halükarda bakar sana. Tabii sen de onu mutlu edecek bir eş olursan
23 Yorumla- 1 yıl
Her şey karşılıklı canım şimdi böyle diyince para göz algılanıyor ama her kız ister evlenirken iyi gecinmeyi
- 1 yıl
Tabii ki de. Erkekler yemek yapabilen cilveli bakımlı isterken sorun olmuyor da bu niye olsun. Hiç alakası yok
- 1 yıl
Sexsy afedersin gtü memesi büyük beli ince vs vs ohoo bna neler diyodular yok kilo ol buran böyle olsn şuran şöyle olsn diye
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
1 yılOlsa çok güzel olur kimse neden var demez ancak ev araba almak kadar zor bir şey de yok şu an.
Tek başıma kalkıp ev araba alamıyorsam eşimin de neden evi arabası yok diyemem30 Yorumla Şimdi evi olmayan adam evlenemicekmi ne sacmaliyorsunuz ya evli olupta kiraya cikan cok insan var zaten dugunde dünyanin masrafini adama yukluyorsunuz birde ustune ev arabami alicak
128 Yorumla- 1 yıl
Susar mısın, maaşı iyiyse kira sorun etmeyiz ama 30 bine 15 bine kiraya çıkılır mı kardeşim az mantıklı olun ayrıca düğün vs isteyene de bana degl ben istemiyorum çünkü
- 1 yıl
Bu arkadaş demiş ya düğün masrafı yüklüyorsunuz birde ev araba mı alacak diye 😅 evi olan arabası olanla evlen o halde. Durumu olan ile evlen o halde? Erkek tarafının problemlerini çekmek zorunda değiliz. Baştan yok kira bilmem ney bunlar ne ya ilk defa evleniyorsun birde problemli evlilik mi yapacaksın şimdiden başlamış yok kira bilmem ney. Düğün bilmem ney düğün onların da anı şanı bunu unutma. Durumu olanlar öyle de bir yapıyor ki merak etme sen böyle yüzüne de vurmuyorlar insanın takıyorlar takıştırıyorlar oğlumuz evleniyor diyorlar. Böyle bi düğünü bile sana konuşacak insandan da olmaz evlenmesin o halde. Yarın zor durumda kaldığın da buradaki boş konuşanlar sahip çıkmayacak sana ve buradaki sana ev araba şart değil diyenlerin hiç bir şeyinin olmadığına adım kadar eminim kendileri evlenemiyor ya kız bulamıyorlar burada sana yorum yapıyorlar 😅😅 yoksa durumu olan insan kendinden örnek verir haklısın der.
- 1 yıl
Konuş kız, zaten biz ailemizi her şeyimizi bırakıp adamın ailesine katılıyoruz yemek iş güç bulaşık ne desen var çocukta gelince hadi bakalım nasıl olacak
- 1 yıl
Aynen öyle ya bütün yük kadında kadın çalışıyorsa oda evde çalışıyor yemeğini yapsın ütü yapsın evi toplasın temizlesin onun akrabalarına hizmet etsin karılık yapsın. Çocuğunu doğursun hastalandığı zaman baksın bunları görmezden gelir ben işden geldim derler otururlar kenara. Madem evlilik sorumluluk o halde kadının üstüne yüklenmesin oda yapsın evde işlerini mesela yemeğini kendi koysun çamaşırını kendi atsın arkasını toplayan biz olacaz konuşmayı bilirler yapın o halde konuşacağınıza biz çalışmıyoruz ya. Siz yapın o zaman bizim yerimize o işleride gıcık oluyorum ya işine gidiyorsan evlenmezsen de gideceksin kime neyi diyorsun yani bekar yaşasan bu işleri de kendin yapacaksın. Sevmiş evlenmişsin birde kadına evi arabayı çok gör hadi ordan ya. Evlenmesinler o zaman
- 1 yıl
Gizli allaha sükür benim karsima cikan bir suru kiz oldu hic biriside evin var mı diye soru sormadi bana ama ayri kalicaz dedi orada hakli birsry diyemem ev araba elbette sart ama olmiyanda evlenmesin diyorsunuz ya burada bir suru belki nisanli insan var evlencek yuva kurcak siz bunlarinda aklini karistiriyorsunuz siz gidin kendizine bulun evi arabasi olan adam size karisan yok allah gonlunuze göre versin
- 1 yıl
Abicim bak işine lütfen rica ediyorum
- 1 yıl
Karşınıza çıkan insan ile birbirinize ne hayat verebilirsiniz? Birde çocuk oldu mu? Ayrı kalmak kirada oturmak çok mu lüks? İnsanlar evlenir daha iyi bir hayat sürmek için sizde seviyorum diye karşınızdaki insanın sizin çektiğiniz derdin içine sokuyorsunuz ama Bir süreden sonra konfor ister kadın senden sorunlar olur boşanırsın asıl buradaki tüm insanlar kadınıyla erkeğiyle bunun bilincinde olmalı sonra mahkemeler bunlarla doluyor olan çocuklara oluyor kimse sizin iki dakikalık zevkinizin bedelini ömür boyu çekmek zorunda değil insanların hayatını maf etmeyin durumunuz yoksa evlenmeyin.
- 1 yıl
Suna bak ya resmen evlenmeyi dusunenleride evlilikten sogutuyor birak ya sanki bu bosanmalar hepsi evi olmayanlardan oluyo hersey ev degil adam aldatir kadin altadir bir suru sorunlar var ev şart kirada kalmak zordur ama olmayanida sogutmayin kimseninde gunahini almayin sizden cikar insanlar bilerekmi ev araba almiyor yok olmayinca ne yapsin bir suru yakinim evlendi bi tanesi 8 yil kirada kaldi simdi kendine ev almis mutlularda insanlari sogutmayin
- 1 yıl
Kimseyi soğutmuyoruz gecinemeyen bir çok ailede var onada bakın, belki iyi bir meslek ve maaşları var ise kira olabilir sorun yok ama düşük maaşlı kira cidden çok zor bakın bunu göz ardı edemeyiz evet evlilik herkesin hakkı ama bide evliliğe geçince olacakları düşünün
- 1 yıl
Evlenmeyi kafayı koymuş bir insan soğumaz? Kendileri bilir ben yaşamıyorum onların yaşayacağı hayatı nede olsa siz burada ev şart diyorsunuz ama diğer insanları soğutmayın diyorsunuz ekonomik özgürlükleri var ise kirayı verecek gezecek çocukları olduğu zaman büyütecek tabiki evlensinler. Ama bunları yapamazlarsa ya kadın tarafı ya da erkek tarafı bir müddet sonra sorun çıkaracaktır anladınız mı? Böyle imkanı olanlar buyursun evlensin diledikleri gibi de yaşasınlar Allah’ta mutlu mesut etsin. Ama böyle imkanları yok ise evleneceği kız çalışmıyorsa erkeğin evi yok arabası yok tek kendisi evi geçindirecek bakacak ise başaramaz bunu yüksek maaşı yoksa. Çevremde bu şekilde evlilik yapanlar oldu hiçte memnun kalmadılar düzenli işi olmayan memur olmayan adamdan da olmaz çoğu tembellik yapıyor 1 2 ay çalışıyor 5 ay yatıyor kişiden kişiye bağlı. O yüzden evlenirken işinin garanti olması evi yoksa bile sanki evi varmış gibi garanti ev tutacak yüksek maaşı olmalı siz neyi diyorsunuz biz markete gidiyoruz kaç bin para tutuyo 15 gün gitmiyor? İnsanlar evlenecek diye de böyle mağduriyetler mi yaşasın yani? İyi düşünsünler diyorum bundada kötü bir şey yok ayrıca sonuçta beni kimse ilgilendirmez herkesin kendi hayatı ama insanlar ezilmesin yazık. Ne erkeği ne kadını.
- 1 yıl
yazmayın artık adamı dinden imandan çıkarmayn acayip sinirlndm zaten bugün herkes kendi hayatına baksın lütfen. Yazmayin
- 1 yıl
Aynen canım boş ver bunlara bir şey anlatamazsın
- 1 yıl
Bencede canım Allah büyük kimse anlamıyor şu an ama cidden elbet bizi anlayan olur
- 1 yıl
Amin hakkımızda hayırlısı olsun 🤲🏻🤍
- 1 yıl
Amin canım 🩷🌸
- 1 yıl
Evlenin o halde bakalım size aile kızını verecek mi biz zengin avcısıyız ya tek biz böyle düşünmüyoruz. Ev şart geçinmek için işinin garanti olması şart. Biz adama benle tanıştın aa ev al demiyoruz. Evi zaten vardır evlenmek için durumu var bakarsın seversen nasip bu işler demek istediğimiz böyle birini tercih ediyor çoğu kız. Bu zamanda
- 1 yıl
Siz bakın işinize şimdi dinden İmandan çıkardığımız da yok gerçekleri duymak zorunuza gitmesin.
- 1 yıl
Ben öyle abartı düşünmüyorum. Gözüm malda mülkte değil porsche ferrari felan. Normal bir arabası olur bi evi olur kirada sürünmem en azından. Otururum misler gibi yuvama bakarım
- 1 yıl
Yanlış düşünüyorsunuz pahalı evler pahalı araba olacak illa demiyoruz ki? Sizin kız kardeşiniz var diyelim? Bu zamanda böyle bir evliliği tavsiye eder miydiniz kirada bence hayır. Herkesin yavrusu canı kendine kıymetlidir kendinizi düşündüğünüz için böyle tepkili yorumlar yaptığınız çok açık ortada
- 1 yıl
Kız boş ver Allah aşkına
- 1 yıl
Haklısın canım boşverelim bence de 🫂
- 1 yıl
Vallahi ben yoruldum biz yorulduk anlatmaktan bunlar anlamamakta ne kdr ısrarcı
- 1 yıl
Anlamak işlerine gelmiyor bu yüzden anlıyorlar da inkar ediyorlar 😅😅
- 1 yıl
Şimdi gözlerinde nasıl zengin avcısı kadınlariz
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. O zaman çoğu kişinin evlenmemesi mi lazım?
Çoğu kişinin ev+arabası yok. Hatta bir çoğu ev almayı hayal bile edemiyor, öyle bir ekonomik gücü yok.
15 Yorumla- 1 yıl
30 bin alipta 20 binlk kiraya çıkmayı nasıl düşünüyorlar peki
- 1 yıl
Soruma cevap ver
- 1 yıl
Tamam
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Babasının evinde 10 yıllık telefon kullanan, işe toplu taşıma ile giden kadın kocasından ev araba yüksek maaş yüksek statü istiyor 😄 insanın gözü aç olmasın yeterki
15 Yorumla- 1 yıl
Her şeyi telefona bağlayacak kadar bilgisiz insanlarsınız lütfen artık lüksün telefon olmadığını anlayın, erkek dediğin çalışıp çabalamak zorunda hickimse icn değilse bile kndisi için yan gelip yatan erkeği sevmiyorum kardeşim şu an kadınların büyük çoğunluğu bundan şikayetçi neden? Biraz mantıklı olun
- 1 yıl
O kadar bilgili biri iseniz kendiniz çalışın evinizi arabanızı alın. Ömrünüz boyunca asalak gibi erkeklerin sırtından geçiniyorsunuz. Mekanda hesabı erkek öder, sizi gideceğiniz yere erkek bırakır, erkek size hediye almak zorundadır, erkek size her istediğiniz yapmak zorundadır, erkek çalışmak zorundadır. Siz ne işe yarıyorsunuz? Tek vasfınız çocuk doğurmak mı?
- 1 yıl
Ulan beni tanıyor musun konuşuyorsun sorsana ben napiyorum diye, kimseye demedim beni bırak diye kimseye demedim öde diye 1 tane erkekten bugüne kdr zerre para istemedim , ayrıca çocuk doğurmak kücumsenck bir şey değil annelik kutsal bir şeydir her şeye katamazsiniz onu sen bana laf atacağına tırnak parasını erkeklerden isteyen ve atanlara bak
- 1 yıl
Öyleyiz zaten merak etme iyi akşamlar
1 yılYav bir kere ev yoksa aile evi var araba yoksa otobüs var. Ama gecinemeyecek bir maaş, düşük maaşlı bir iş alaniysa geçinmek zor hemde bu şartlarda o yüzden daha iyi kariyer yapılmalı, part time, ek iş olabilir. Yani ben kimsenin parasına bakmam ama evlilik söz konusu.
20 Yorumla
1 yılTürkiye şartlarında ev araba istiyorsan 40 yaş üstü insanlara bakacaksın anca onlarda bulursun evi arabayı. Veya ana babasından kalacak da öyle diğer türlü zor yani üniversite okuyup mezun olan biri içinse imkansız
00 YorumlaOlsa iyi olur olmasa da olur. Benim arkadaşım 2 sene önce evlenirken ne arabasi ne evi vardı. Evlendiler araba aldılar. Evleri de kira ama Ankara 'da yaşıyorlar 50 küsür maaş 11 bin kiraları var. Yetiyor yani.
00 Yorumla
1 yılBu devirde ev sahibi olmak artık çok zor maalesef. Benim arabam da yok , maaşımla da anca aileme destek olabiliyorum. İleride sevdiğim kadınla birlikte el ele verir her şeyi yaparız inşallah. Ev araba şart olmasına şart ama nasıl olacak
00 YorumlaDiyorsun ki aşırı zengin olmasın evi aracı olsa yeterli. Araba olmasa da ev olsun diyorsun haklısın. Bi erkek eğer durumu iyi değilse evliliğe kalkışmicak eşinede doğacak çocuğada bunu yaşatmaya hakkı yok. Maddi durum iyi ise evlenmeli erkek yoksa sonucu kötü oluyor
05 Yorumla- 1 yıl
Cok şükür küfür etmeyen anlayan biri teşekkür ederim
- 1 yıl
Cidden güncellemedede yazdım daha sevgili iken bile işsiz kaldı telefonu bozuldu alamadı günlerce mesaj beklerdim bana karşı çok soğudu ben hep destek çıktım en sonda seni istemiyorum dedi düşünün yani
- 1 yıl
Düşünün bide evlenseydm evde bırakıp kacardi
Evlenmiş arabasızliğı maddi durumu tecrübe etmiş biri olarak arabada şart evde şart maddi gelirde şart.
Bu zamanki kızlar hepsi zengin istiyor diyenler.
Ben evlenmeden önce huzur istiyordum fakat huzursuzluğu getiren en önemli etkenlerden bir kaçıda maddi durum ev araba.012 Yorumla- 1 yıl
Hay Allah razı olsun ya , bacım bak ev araba zenginlik bile değil emin olabilirsin hiçbir şey olmazsa bile ev şart kiralar olmuş minimum 15 bin oda nasıl belli değil zaten hadi karı koca çalışır araba alınır ama ev şart
- 1 yıl
Amin canım 🌸
- 1 yıl
Senin için maddiyat önemli olduğundan dolayı maddiyatsızlık evliliğinize huzur getirmiş. Köylü olduğun için mantıksızsın.
- 1 yıl
Köylü değilim. Bu Bir şehirde doğdum büyüdüm.
Maddiyatsızlığıda gördüm geçirdim çok şükür.
Evlenince cebinde kalan son kuruşu eşin senden alınca, telefon borcunu ödemediğide.
Doktor seansın geçtiğinde.
Hastalandığında para olmadığı için doktora gidemediginde konuş.
Ayrıca bu cehaletini başka yerlerde kullanma. - 1 yıl
Ben cahil değilim. Cahil olmak senin gibi durumu olmayıp da tasarruf etmemekle, çalışmayıp ev hanımı olmakla olur. Benim geçmişim köyde doğan ve yaşayan insanlar değil. Bizde köylü yok. Benim aslım köylü değil öyle olsa bile ben köylü olmadığım için köylülere hakaret edebilirim ama aslım köylü değil.
- 1 yıl
Ben kocasının parasında gözü olan, çalışmayıp kocasına yük olan bir kadın değilim bu yüzden senin yaşadıkların benim için geçerli değil. Özel hastane yerine devlet hastanesine gidebilirdin. Telefon borcu yapmayacak şekilde konuşabilirdin ve en ucuz paketi alabilirdin. Durumu olmayan ayağını yorganına göre uzatacak. Herkes zengin değil ama mutlu bir evliliği olan nice insan var.
- 1 yıl
Sen herkesi kendin gibi sanıyorsun ama dünya senin çevrenden ve hayal dünyandan ibaret değil ki. Herkesin ecdadı senin ki gibi köylü değil çünkü herkes varoş ve kıro değil.
- 1 yıl
Evi, arabası olmayan adamla evlenip mutlu olan kadınlar var çünkü her kadın maddiyatçı değil ve kocasına destek oluyor
- 1 yıl
@Gece_Kraliçesi Asıl cahilliği köylüleri aşağılamakla yapiyorsn önemli olan insan olabilmek bunu anlama kapasitesi ne yazık mi bizim milletimiz de hala yok , kim ne derse desin şu an senin zengin talibin çıksa koşa koşa gidersin hiç şey yapma lütfen herkes rahat yaşamayı ister senin hakkın değil onun hakki değil diye bir şey yok insanların 1tane hayatı 1 tane evliliği olur güzelce temizce çocuklu çocuklu hoş hoş geçinmek ister bir insan ay sonu bir ton şey biriktirmekle düşünmekle geçmez bacım biz demiyoruz trilyonluk adamlar gelsin alsın bizi en azından evini geçindirsin onu yapamayan zaten evlenmesin
1 yılEv ve araba varsa evlenmek en mantıklısı. Olmazsa olmaz değil ama gerçekten olması gerekiyor. Şunu belirteyim insan ekonomik anlamda geçinemezken eşiyle geçinmeye de zorlanıyor.
02 Yorumla- 1 yıl
Bakın gerçekten çok doğru villa yat kat kimse beklemez arabayı geçtim ev şart kira çok zor cidden araba alınır zamanla
- 1 yıl
Ev öncelikli evet
1 yılKesinlikle bunlardan önce
İnsanlik
şeref
saygı
sadakat
merhamet olmalı...
18 Yorumla- 1 yıl
Helâl olsun bakın bu teyzem ne kadar mantıklı konuştu eski toprak nede olsa tecrübe böyle bir şey işte katılıyorum sana teyzem Allah'ına kurban 👏🏽👏🏽
- 1 yıl
- 1 yıl
İnanın evi arabası olmayana aynı karaktersiz çok denk geldim
- 1 yıl
O ayri tabi. Parayi bulupta kuduranlarda var.
- 1 yıl
@WatercolorEyeSsss
Yaşın 84 görünüyor ondan teyze dedim 😅😅 alınmadın dimi - 1 yıl
@kıvırcıkk777
Çok haklısın ya bu zamanda insanları tanıyabilmek çok zor ne yazık ki - 1 yıl
@Hasan-ARSLAN insanlardan ve laflardan alinma durumumu geçeli çok oldu.
- 1 yıl
@WatercolorEyeSsss
Anlayışın için teşekkür ederim 😊🙏🏽
- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılSenin demek istediğini anladık kişi ayaklarının üzerinde durabilmeli yoksa evlenilmez
21 Yorumla- 1 yıl
Yaniii
1 yılArtık evde ki kapı kolu mutlu eder evlilik için ev araba şart nedir arkadaş sonra aldatıldım ne yapmalıyım diye soru sorarsın
18 Yorumla- 1 yıl
Ne alaka anasını satym evi arabası olmayainida gördük kac karısıyla aldatılmgmi bilmiyorum
- 1 yıl
İşte karakterine bakmamışsın diyorum bende safff
- 1 yıl
Abicim anlamıyor musn evi arabası olmayana baktım diyorum sözde iyiydi diyorum yinede aldatildim demek neymiş evi arabası olmasiyla alakası yokmus
- 1 yıl
Bacım sen anlamıyorsun onda da ay çok tatlı demişsindir sen iyi o zaman sende ki mantıklı bari aldatıyor evi arabası olan aldatsın sende ki mantık bu dediğine göre
- 1 yıl
Offff kime şans verelm o zaman ona olmaz buna olmaz biraz adam olsunlar adam
- 1 yıl
Adamlık zor bu devirde napalım
- 1 yıl
O şeref kimsede yok zaten boş ver
- 1 yıl
Ben adam aramıyorum kanka sen boş ver 😂
1 yılEvlenirken evim arabam yoktu.
Simdi evim arabam var bosaniyorum.
Evdir arabadir 10 katini versen giden yillar geri gelmiyor. Dogru insan hepsinden onemli.00 Yorumla
1 yılVallaha Türkiye genelinde insanlar artık ev ve araba olayına çok önem veriyorlar. En azından çiftler vermese bile aileler bu tarz şeylerin olması konusunda özellikle dikkat ediyorlar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
1 yılAraba şart ama ev almak saçma , niye parça bağlayayım ki istediğim yerden oturabilecek kadar varlığım var şükür
01 Yorumla- 1 yıl
Allah daha çok versin kardeşim o zaman iyi günler
Seninki evlilik değil satın alma ihalesi
Açık arttırma yap bari 2886 sayılı Devlet ihale kanunu üzerinden01 Yorumla- 1 yıl
Tamam
- Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı.
1 yılŞartlar ne kadar değişti eskiden karakter, eğitim, kültür vs bunlara öncelik verilirdi arabası olsun folloş olsun hiç dert değil toplum iyiden iyiye yozlaşmış
00 Yorumla
1 yılEvet bana göre şart Arabasiz bir yere gidemiyorsun ev zaten gerekiyor benim kendi evim var zaten
Sorumsuz tembel işi gücü olmayan yan Kalk Erkeklen evlenmem ben00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Bu beklentiye göre değişiyor bence herkesin ev araba alacak durumu yok bir tanıdığım 20 yaşında evlendi 1+1 kiralık evde yaşıyorlar mutlular
018 Yorumla- 1 yıl
Ne güzel işte makul
- 1 yıl
😂1 haftadan aldatılma
- 1 yıl
Ne göğüs germesi bunlarda bu cesaret mi var
- 1 yıl
Bak ben zamanında evi arabası yok sadece asgari dedim gerekirse bende çalışcam aynı anda kaç kişiyle aldatıldım artık değiştim zamanla
- 1 yıl
Zaten artik pek biriyle tanışacagmi sanmıyorum sıkıldım umudum da yok
- 1 yıl
boş ver muhabbeti bile sıkıcı
- 1 yıl
Sanmıyorum
- 1 yıl
Bilmiyorum artık bulma çabasında bile deglm
- 1 yıl
Hm.
1 yılEvlenmek için zeka ve akıl şart. Gerisi bir şekilde gelir.
30 YorumlaHadi arabayı geçtimde ev olması lazım yoksa bu devirde geçinmek çok zor
30 Yorumla
1 yılEv gerekli hatta artık zorunlu ihtiyaç oldu çünkü araba büyük şehirde olmasada olur küçük şehirde araba şart
10 Yorumla
1 yılDeğil doğru insan mühim her an o araba evde dayak yiyeceğin biriyle olacaksan senin zevkin bazı şeyler dört dörtlük olmaz çünkü
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılEvi arabayı düzeni kurduktan sonra şu devirde evlenen salağın kafasına tükürürler şart koşmaya devam 😂
09 Yorumla- 1 yıl
Siz zaten bu kafayla ohoooo bu hayatın sonsuza kadar süreceğini falan mı düşünüyorsunuz neyin kafası bu 30 bin maaşla 20 binlik kiraya çıkıp elin kızını süründürmek nedir evet rızık Allahtandir ama bi yandan gerçekler bunlar kusura bakmayın eğer erkeğin her şartı uygun ise evlenmli erken evlilik gençler için en iyisi denilir zinadan uzak durulması için emir verilmiştir ama siz gibiler alışılmis zinaya her hafta 10 kişi değişsin dimi
- 1 yıl
Yapmaya ya ne güzel hayat bu zamanda eşşek gibi düzeni ben kurucam elin kızı rahatsız olmasın diye rahatı yerinde olsun diye sonrada ee evlilik şart dicem kimse kusura bakmasın anneniz babanızın kızı olabilirsiniz saygım sonsuz ama annenizin babanızın devrinde değiliz. Bu gün kıçı kırık 2+1 ev dediğin 2 milyondan başlıyor. Orta segment daha iyi bile değil bi araba 1 milyon tutuyor. Bide üzerine yeni evlilik düğün kına nişan derken 1 milyonda o ben bunların hepsini tamamladıktan sonra karşımdaki ne vericek. Ben sana anlıyacağın dilden gideyim senin babanın devrinde bi ev yapmak emekliliği gelince tazminatında kolaydı 2 katlı 4+1 ev yapılıyordu benim devrimde ise kıçına don alamazsın alacağım tazminatla o yüzden boşa mavra okumayın insanlara senin tahmin etmediğin hayatı ben 15 yaşından beri yaşıyorum o yüzdeb bilip bilmeden ithamlarınızı kendinize saklayın
- 1 yıl
Cok konuşma ne verecekmiş ne bekliyosn bir şey karşılığında mi alıyorsun sen kadını sana evine hanım olacak evine geldiğinde bi güler yüz sofrada bulabileceğin bir tabak yemeğin olacak gün sonunda 2 çift sohbet edebilecgn bir hayat arkadaşın olacak adama bak ya resmen diyo ki bn niye veriyim cimrilikte tavan sen bu kafayla evlenme zaten erkek adamsiniz bir şeyleri yapmak zor geliyo ise hiç girismeyin zaten , ha kına vs diyon emin ol herkes istemiyir bn dahil gösteriş meraklısı kızlara bakarsanız donunuza kadar alır nyse iyi akşamlar hayatınızın sonuna kadar tek takılmaya devam
- 1 yıl
Senin gibi sıkıntılı bir tip olacağına yalnızlık daha şerefli kalır bu dönemde herşeyinizi hazır sunanı bulursanız evlenirsiniz.
- 1 yıl
Emin ol öyle adamlar var merak etme , sıkıntılı olan senin kafa yapın cimrisin zoruna gdiyo birz değiştir kndini olur mu
- 1 yıl
Bu dünya kimseye kalmicak merak etme
- 1 yıl
Hadi ablacım hadi boşa cimrisin osun busun diye sızlanıyorsun. Sana kendimi açıklayacak kadar bir önemde arz etmiyorsun benim için o yüzden ben eli açığım desemde senin için bişey değişmiyecek. Bunu usturubuna uygun söylemediğiniz taktirde herkesten aynı cevabı ya da benzerini alıcaksınız değişen bişey olmayacak evlilik dediğiniz şey sizin hayalini kurduğunuz değil ilk zorda takla atacaksınız boşuna birilerinin emeğine yazık etmeyin
- 1 yıl
Saygısız, sanki sen çok önemlisin benim için doğruları diyince nasılda zoruna gidiyo tabi bu devrin erkekleri zaten bomboş kendi benliklerini unutmuş gibiler ağzı yaylanan kızlara yüz verin sonra vay efendim siz böylesiniz beni buna katamazsn kusura bakma herkes senin düşüncende olmak zorunda da değil gece gündüz çalışıp ailesini kurmaya çalışan eminim ki bir çok Adam vardır sen bu kafayla devam et bir gün herkes ailesini kurmus coluklu cocuklu olunca , sende yanında kimseyi bulamayinca anlarsın o zaman şimdi iyi akşamlar
- 1 yıl
Hee sensin tamam saygıyı kullanırken kendinin kine bak sonra kullan
Bizim azerbaycanda evi olmayana asla kiz verilmez😂 ama turkiyede ev fiyatlari cok oldugu icin bence olmazsa olmaz degil
00 Yorumla
1 yılEvet şart olmalı ama sevdiğim adamın maliysa yoksa sevmediğim birinin sarayı olsa bile umrumda değil
00 Yorumla
1 yılÇocuk düşünüyorsanız araba gerekli. Evi ileride alırsın ama çocuklu aileler için bence en önemli şey araba.
00 YorumlaBenim evlenebilmem için evet şart çünkü babam maddi olarak bize denk olmayan biriyle evlenmeme izin vermeyeceğini söyledi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
1 yılAraba şart değil ama ev olsa evlilik çok daha iyi şartlarda kurulmuş olur.
02 Yorumla- 1 yıl
Hah abla varya bunu anlamıyorlar araba alınır ama kira derdi olmasn cidden
- 1 yıl
Evet yani ev yoksa ve alınabilecek durum varsa beklenir alınır. Ama hiç alınamıyorsa aşk evliliği ise iki taraf çalışıyor ise zor da olsa evlilik kurulur. İmkansız değil. Ama biraz çileli bir başlangıç olur.
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılAraba şart değil ama barınacak evin olması şart. Ev ihtiyaç, araba istektir.
018 Yorumla- 1 yıl
Hah işte bu buuu
- 1 yıl
Aynen ya. Maalesef başkaları yanlış anlıyor. 😒😒
- 1 yıl
Kira olmasın karı koca çalışır yine alınır o araba ama bu devirde kira cidden çok zor bunun yanında fatura taksit kişisel eşya mutfak
- 1 yıl
Maalesef ya biz de kiradayız ama bunun ceremesini çekiyoruz. Keşke kendimize ait evimiz olsaydı. Çok doğru bir şey söyledin.
- 1 yıl
İşte anlamıyorlar ki ev neki ev zenginlik degl ayrıca bu neden zor geliyo insanlara linçliyorlar anlamıyorum
- 1 yıl
Anlasalar şaşırırım. Bak ben anladım ne demek istediğini.
- 1 yıl
Okuduğunu anlamada sorun var. Bence bu insanlar kitap okumalılar. Onların anladığı şey evlilikte erkeğin her zaman arabası olacak falan filan.
- 1 yıl
Kadin bile bana sen simariksin kaşar dedi bu bile çok saygısızca bir seu
- 1 yıl
Seni acaba ne kadar tanıyor ki böyle konuşuyor? Seninle aynı evde mi yaşamış acaba? Sorsan insan sarrafıyım, der. 😄😄
- 1 yıl
Ama ben de sizin isminizi marketteki peynir reyonunda gördüm hatta marka yaptılar deseydin. Benim ismim marketteki kaşarlarda yazmıyor deseydin. 😄😄
- 1 yıl
İşte cekemiyo belli ki anlamadım ne batıyor bu insanlara sanki dedim Arap petrol zengini olsun
- 1 yıl
Doğru söylüyorsun valla. Bu hayatta en zor insanlara laf anlatmak. Hani sen anlatıyorsun, açıklama yapıyorsun hâlâ bildiğini okuyor. Onları kendi cahilliği ile baş başa bırak.
- 1 yıl
Yok ya bir şey dediğin falan yok. Ben sorunu okurken acaba bu kız ne anlatmak istemiş, onu sorguladım kendi kendime ve yanılmadım.
- 1 yıl
Bide küfür etmeleri yok mu 😂sen böylesin şöylesin diye erkekler de öyle abi niye zorunuza gidiyor anlamıyorum siz kadınlardan büyük meme büyük popo dolgun dudak güzel yüz fizik bekleyince hoş biz evlenmek istediğimiz de iyi geçinmek isteriz dediğimiz de de linç yiyoruz çok geliyo
- 1 yıl
Utansalar küfür etmezler aile terbiyesi bu kadar işte. Ben bir kızla yorumlarda kavga ettim ona bile küfür veya hakaret etmedim. Dediklerine harfi harfine katılıyorum. Bunlar yüzünden çevremde arkadaşım yok. Ben bunlar gibi olmadığım için yalnızım. Sanki sen burada bir siyasi parti liderini rencide etmişsin ya (!).
- 1 yıl
Bu arada takip isteği attım kabul edersin geri takip etmek sana kalmış. Senin hoş sohbetin için istek attım.
- 1 yıl
Teşekkür ederim özelden konuşmuyorm ya ondan 🙂, bide gerçekten kimse anlamıyor kimseyi sallayıp duruyorlar ama ben takmıyorum insanlar 1 kez evleniyor
- 1 yıl
Özelden konuşalım demedim ki. Maksat sayı artsın. :) Maalesef kimsenin kimseyi anladığı yok ya.
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılAynen bu devirde evi arabası olmayan kadın evde kalır.
01 Yorumla- 1 yıl
Evet
Şart değil önemli olan mutluluk para boş oarasi var ama uyumsuz bir eş psikopat çıktı diyelim ne anlami kaldı evin arabanin
00 YorumlaEvinizle arabanızı yanınızda getirin o zaman hanımefendi 🤷🏻♂️
17 Yorumla- 1 yıl
Peki
- 1 yıl
Kaçma len niye kaçıyorsun
- 1 yıl
Amacın laf atmak farkindaym o yüzden fırsatı vermedim
- 1 yıl
Tamam
- Aile & Toplum konusunda 912 cevap paylaştı.
1 yılEv evet mecbur ama araba o kadar şart değil. Hele de benim gibi çevreci biri için kesinlikle olmasa da olur kategorisinde.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen kendimden örnek verirsem benim sevdiğim çocuğun şu an evi yok arabası yok bana bu normal geliyor ve zaten üni bitincede memur olur büyük ihtimalle o zamanda zaten belirli bir işi olduğu için illaki olur bu işler. Bence ev arabayla olmuyor doğru insanı bulmak önemli seni mutlu eden insanı bulduktan sonra evde olur arabada hiç sorun değil
03 Yorumla- 1 yıl
Ohoo bende zamanında öyle dedim ama aldatıldım değiştim artık
Cevap sahibi1 yılEhline denk gelememişsin 🥲 inşallah herkes birgün ehline denk gelir ve kendi gibi birini bulur🤲🏻🌼
- 1 yıl
Amin canım 🩷
şart evet benim var karşımdaki kadının da olması gerekir yoksa işim olmaz
085 Yorumla- 1 yıl
Evet
- 1 yıl
Sen zaten bunları düşünme senin aşk hayatın mi var
- 1 yıl
Ay prenses ağzına mamada verek mi
- 1 yıl
Fakir erkeğide öyle knk
- 1 yıl
Senin dengin bellide nehse
- 1 yıl
Avcı
- 1 yıl
Lokma kolay olunca
- 1 yıl
Nerden baksan boş
- 1 yıl
Yanlış yönden bakıyosun
- 1 yıl
Gözün şaş o zmn uf sende
- 1 yıl
Sende hep bana gülüyon bunada iyice palyaço olduk iyyy kardeşim sen sabır ver
- 1 yıl
Az akıl al akılll tahtası eksik
- 1 yıl
iyi ki yakınımda değilsin
- 1 yıl
Saçını çekecektim
- 1 yıl
Keltoş musun
- 1 yıl
Ahahaha 155 mi sandın beni güvenme o kdr
- 1 yıl
Hüüşşş çekerim dediysem cekerim
- 1 yıl
Ayy kıyamam saçları bozulacak sonra kim begenicek dimi tüh
- 1 yıl
Görende sanır yunan heykeli
- 1 yıl
Ben şahsen beğenmiyorum yolda görsem ıyy derim ava çıkmış diye
- 1 yıl
Farklı olmayı severim
- 1 yıl
Eni sonunda kazanan yine ben olurum merak etme
- 1 yıl
Sen nah kazanirsn eni sonunda yalnız kalacak olan sensin
- 1 yıl
Doğru sizin denginiz daha çok olduğu için bulması zor değil
- 1 yıl
Çenen kırıla beki
- 1 yıl
Anlamadi bak
- 1 yıl
Beyin yok ki anlasın, anlayamadik mi dık kim acaba hayali arkadaşların mi
- 1 yıl
Yok yok sana Rock yapck gotik kızlar lazım
- 1 yıl
Hi böyle kokos ağzı basur gbi şişik sarı dibi gelmiş platin 30 taksitle ayfon almış tek vasfı tırnak starbucks
- 1 yıl
Öyleleri seviyem değil 💅
- 1 yıl
Çünkü senin seviyen ahaha
- 1 yıl
Taaaaa burdan belli oluyo sen doğal normal işinde gücünde kızlara mi bakarsın
- 1 yıl
Bakma
- 1 yıl
Demek onlarda o yolun yolcusu senin gbi çekiyonuz işte birbinizi
- 1 yıl
İyi çek haaaaaa
- 1 yıl
Konuyu saptırtmaa
- 1 yıl
Uykun yok mu yeter avladn milleti
- 1 yıl
Sabah erken uyanmistm
- 1 yıl
Aman uyumuyosan uyuma be
- 1 yıl
Ne merak edicem bee aaaa tabi karı kız kim kovalicak aaaammmmmmaaaaaannnnn
- 1 yıl
İmalatın altından mı , belirli aralıklarla değerin mi yükseliyo
- 1 yıl
Gram anca edersin
- 1 yıl
😏😏
- Aile & Toplum konusunda 946 cevap paylaştı.
1 yılNasıl alacaz evi aileden kalacak olan kabul görür mü 🤣
01 Yorumla- 1 yıl
Benim var şu an ailemle kalıyorum ailemi alamayacağıma gore
Çocuk yapıp bir aile kurma düşüncesi falan varsa belli bir ekonomik refaha ulaşmış olmak gerekiyor
10 Yorumla
1 yılolsada olur olmasada ama araba o kadarda şart degil
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
1 yılBence ev bu zamanda şart da araba olmasada olur bir şekilde
10 Yorumla - Devamını Gör (131)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne