Aile güveni sorunları?

öncelikle lütfen sonuna kadar okuyun ve öyle yorumlayın. ben liseye giden bir öğrenciyim, zamanında ailemin güvenini çok kırdım, ailem küfüre yalana çok karşıdır. ortaokul zamanlarımda telefonumda gördükleri küfürlü mesajlardan sonra telefonumu aldılar sürekli kontrol ettiler. sonra bu kontroller aksayınca ben çok fena kaşındım ve yine küfürler yalanlar flört işleriyle uğraştım. aslında böyle söyleyince abartı gelebilir o yüzden şöyle açıklayayım küfürlerim evet vardı bir keresinde 1.5 yıl bir çocukla konuşmuştum hoşlanıyodum ondan vs. flört aslında yoktu, flört dediğim tamamen adam trollemekti çocuk dayı bilmem ne flört eder gibi trollerdim ailem öğrdendi ve olaylar gelişti işte bu kontoller falan başladı (bunlar ortaokulda yaşandı) şu an bunlarla uğraşan biri değilim. derslerime odaklıyım. aileme çok söz verdim. çok söz bozdum. ama bu son verdiğim sözlerin neredeyse hepsini tuttum. biri hariç, küfür. aslında onu da tuttum saylırderslerim cok kötüydü liseye ilk gectiğimde sınıfta kalıyordum az kalsın. ama şu an derslerimi düzelttim hatta beni tebrik etmekle kalmayıp sarılıp sarmaldılar sana hep güveniyorduk, güvenimi boşa çıkarmayacağını biliyorduk dediler. tabi bu sadece dersler için değil davranışlarımdaki düzelmeleri de fark ettikleri içindi. eskiden her cümle, kelimemin sonunda küfür varken şu an ağzımdan çıkmaz. neyse ailem yaklaşık bir 8,9 aydır telefonumu çok fazla kontrol etmedi. arada bakarlardı yüzeysel onun dışında çok bir şey yapmazlardı. iste annem dün bu yüzseysel kontrollerden birini yapıyordu ki mesajlarımda bir, sadece bir küfüre denk geldi. onu ise bilerek atmamıştım. abi yazacağıma abk yazmışım ve klavyede de zamanında çok kullanığım o kelimelerden birine otomatik düzeltmiş. annem çok kızdı. çok bunaldı ve bir anda tansiyonu çıktı. aslında bir nevi benim yüzümden oldu. o bana sus dedikçe konuşmaya anlatmaya çalıştım. şu an evet arada ağzımdan küfür çıkar ama o tamamıyla tesadüfi bir olaydı. kendimi ona anlatamadım. çok sinirliydi. sakin kalmak için susmaya çalıştı bana zara vermek, üzmek istemedi. ben onların güvenini kazanmak için yıllardır çabalıyodum. bunun farkındaydı. ama olan oldu. annem bana dedi ki; tamamen düzeldin sanmıştım, sana tamamen güvenmiştim ama sen busun, şu an da sırf kendini kurtarmak için sözler vereceksin birkaç hafta uslu duracaksın v sonra benliğine döneceksin. resmen yıkıldım. güven bu, pamuk ipliğinden bile ince bir bağ, ben zamanında o bağı kopardım tepkilerinin nedeni bu. şimdi. moralim gerçekten bozuk. lütfen bana, annen saçmalamış, senin suçun yok, ailen baskıcı gibi şeyler yazmayın. neyin ne olduğunu neyseki görebiliyorum ama eğer bunları yazarsanız çok daha kötü etkileyecek bu beni, gerçeklerden kaçmıyorum, gerçeği görüyorum ve ona göre davranıyorum. tek istediğim biraz moral, tavsiye ya da bu gibi durumlarda ne yapılır nasıl yatıştırılır falan. buraya kadar okuduysan saol, cevap yazan herkese de tekrar çoook teşekkürler.

Aile güveni sorunları?