Annesinin evinden 5 6 km uzak olan gelin adayı, kiraların yüksek olması sebebiyle daha ekonomik bir semtte ev bulan ve ısrar eden nişanlısından ayrılmış.
Beyefendinin tuttuğu semt nasıl bir yer acaba? Semt var, semt var. Ben burası olmaz derken inadına gidip benden habersiz orayı tutarsa elbette nişanı atarım gider kendi kararıyla seçtiği evde bir ömür yaşar. Trde bir kadın olarak yaşamamış hiç kimse empati yapamıyor ve bu çok kötü maalesef
Bunun aynısını kayınçonun düğününde yaşadık. Düğün salonunu erkek tarafı tutar erkek tarafına yakın olur değil mi? Kız tarafı tutturdu bizim bu tarafta olacak diye. Bütün yapılan emekler verilen kaporalar boşa gitti. Düğün salonu kız tarafının istediği yerde oldu. Kayınpederim anlayışlı insan olduğu için böyle bir sorun çıkarmamıştı tamam demişti. Ama ben olsam kesinlikle kabul etmezdim.
Benim için olmaz hatta şöyle ki geçmişimden örnek verecek olursam bu tür konularda hep ağzımdan çıkan cümle senin için nasıl uygunsa sen nasıl istersen oldu ama keşke bizim için nasıl uygunsa bizli cümleler kursaydım belki de o zaman her şey daha doğru olurdu..