Gaziantep yöresinde ve çevre illerde bu oldukça azalsa da halen bazı ailelerde katı bir kural olarak devam ediyor. Hani kızının başına ne geleceği, bir anlaşmazlık olsa gittiği aile baskıcı olur filan diye yakında olsa isterler.
Hayat denen şey.. planlarla.. olasılıklarla düşünülemeyecek kadar sürprizlerle dolu.. öngörülemez bir hayat yaşadığımızı ne zaman anlayacağız.. her aldığımız karar bir kumar.. bir piyongo gibi olacak.. ve bu gerçek.. hiç değişmeyecek
Geçenlerde geniş aile içinde böyle bir sohbet geçti ve yabancıya gitmesin kızın denildi amcama kardeşinin oğluna ver diye.. işte bu bizim toplumumuzun aslında hala gelişmemeye inatla kafa tuttuğunun bir göstergesi insan insandır yabancı veya akraba akraba olunca ne değişiyor ki mesela yakın veya uzak olmasında değil kişinin karakterinde yatıyor aslında.. kötü olan zaten kötü ki akraba evliliğine son derece karşıyım çünkü bir olay olduğunda sırf akraba olduğu için susuluyor örtbas ediliyor mutsuz evlilikler ve o mutsuz evlilikte büyüyen çocuklar.. bu bir döngüye dönüşüyor.. azalsa da bu durumlar dediğin gibi hala var ve hep olacak..
Bizim ailede evet babamın ailesinde genelde kız yabancıya vermek yerine kuzen ya da akraba 🤦♀️🤦♀️ bilmem ki işte öyle bir şey var ama babam ben akraba istemiyor demiş babasına ve annem ile evlenmiş 😂😂
Fransa'ya kadar gitti tanıdıklar. Herkes nerede mutlu olacaksa oraya gitsin. Herkesin ekmeğini kazandığı yer memleketidir. Herkesin rızkı kısmeti neredeyse oraya gider.
Hiç öyle bir durum söz konusu değil ya bizler böyle yabancılara kız vermeyi severiz mesela işte yabancı damat olsun ingiliz olsun fransız olsun falan hani normal karşılanır. İnşallah ilerde benim kızım da yabancı biriyle evlenir.
Yorumlara bakmadan ne demek istediğini bile anlamadım düşün. Yani hayır, kendi çevremde öyle bir algı hiç görmedim. Ve o oldukça yanlış bulduğum bir şey.