'' Biz cahil dediğimiz zaman mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz, ilim ve hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlar arasından cahiller çıktığı gibi, hiç okuma yazma bilmeyenler arasındanda ilim ve hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. '' ( Mustafa Kemal Atatürk )
Kısacası cahiliz ve cahil bir nesil olarak yetişiriyoruz.
Ve tabi ki alim olduğumuz, gayet bilgin olduğumuz konularda var elbet...
Eskilere bakarım, ilkokul mezunu adamlardı hepsi. Ancak ilim ve hakikattende haberdardır.
Şimdikilerin ise girmedikleri ortam yok, bilmedikleri şey yok, hepsi üniversite mezunu, hoş mesleklerde çalışıyorlar, ancak bazı kısımları hala cahil !
Ve ilimi, hakikati bilmelerini geçtim, insanlığı dahi bilmeyen bir nesil.
Cahillik geçer, ilim ve hakikat öğrenilir. Ancak mayası bozuksa insanın, buda asla insan olamaz bilinir...
Unutmayın, ne yaşanırsa yaşansın edebiyle, adabıyla yaşanmalı. Ve adam öldürmenin dahi bir edebi, adabı var... Edep adap bilmeyen, cahil bir nesiliz.
Kim ne derse desin, benim şahsi görüşlerim bunlardır. Çünkü sokağa çıktığım zaman tek gördüğüm bu...20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTürkiye cahildir, çünkü İslam insanların aklını köreltiyor, dünyadan koparıyor, milletimizi cahil bırakıyor. Evliyalara, mucize hikayelerine inanmalarına neden oluyor. Madem o kadar şeyhlerimizin kerametleri varsa Filistini, Irağı, Suriyeyi ve dünyadaki pek çok müslümanı niye kurtarmıyor? Niye güç Amerikada, İsrailde. Günümüz islam anlayışı her şeye kılıf uydurmuş zaten. Buna diyecekler imtihan, şuna diyecekler günah, haram, cehennem ateşi. Yok Kur'anda bilim varmış, şu varmış. İyi o halde o zaman bilimin daha bulmadığı bir şeyden haber ver. İnsanları ölümle, cehennem ateşiyle korkutarak müslüman yapmaya çalışıyorlar. Müslüman olmayanlara büyük bir kin, nefret var zaten. Allah'ın ayetlerinde var cehennemde yakmak. Allah'ın var olduğuna inanıyom, fakat ahiretin islama göre işleyeceğine inanmıyom. Bilim adamı var hristiyan, ateist, budist, müslüman. Onlar bile işin içinden çıkamıyorlar. Gerçek ne peki. Allah'a inanıyorsam şundandır:Çünkü ben varsam, evren varsa muhakkak o da var. Müslümanların baskıları yüzünden mantıkla bulduğum Allah'ı onlar yüzünden inkar etmeye meyilli bırakıyorlar insanı...
22 Yorumla- +1 yıl
Türkiye cahildir katılıyorum. Nedenlerinden biride senin sığ düşünce yapına sahip insanlardır. İnsanların aklını körelten İslam değil, sığ fikirler. Şeyhlerin kerameti İslamla ilgili değildir, hurafedir, Kuran'da yazmaz. Kuranda yazmayan şeylerin kabulü insanın kendi içerisinde oluşur. Amerika'nın dinide farklı İsrail'in dinide. Güç onlarda diye onların dini bizden üstün değildir, böyle düşünmek yine cahil bir düşünce yapısının ürünüdür. Ben üzerimde bir baskı hissetmiyorum, evren varsa bir yaratıcısı vardır, Kuran'ı bir insan yazmış olamaz diyorum ve kendi aralarındaki didişmeleriyle ilgilenmiyorum. Herkes kendinden sorumludur.
Soran+1 yılKuranın önce Türkçesini okuyun. o kadar arapçasını ezberlemeye uğraşıyor herkes ama kimse ne yazdığını bilmiyor. okumamız gereken 2 tane kitap var ilki kuranı kerim ama meali diğeri nutuk
+1 yılAdam 900 tl maaş alıyor 7 tane çocuk yapıyor sonra açız diyor... Sokakta 20li yaşlardaki gençlere sorular soruyorlar daha kıbrıs nerde onu bilmiyorlar daha... Sorsan okuyorlar ya akıllılar. Araştırma sorgulama yok, açıp bir kitap okuyayım kendimi geliştirmek için bir şeyler yapayım demek yok. Gerizekalı bir nesil geliyor arkamızdan...
40 Yorumla
Eğitim eskisinden daha iyi olsada cahillik baki kalmış malesef. Çalan çırpan insanlara Türkiye'nin %50'sinden fazlasının oy verdigini göz önünde bulundurursak cahil, kör ve keriz bir milletiz.
88 Yorumla- +1 yıl
İşte bu izmirli 😉
Soran+1 yıl+1 tuşu malesef bir tane 10-15 kee basardım çok doğru dedin
- +1 yıl
Kaçmamış zaten aferin farkını koy ortaya @lichen
- +1 yıl
+1 😉
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
Türkiye'deki yaşayan insanlar cahildir Türkiye'de erkekler Alkol içip sarhoş olmamak ile övünürler ki alkolü eğlenmek sarhoş olmak için tercih ederim kola içtim kahve içerim diye övünen kimseyi görmedim konu alkol olunca dalga geçiliyor. Kavga konusu var birde kavga etmek bir erkeğin güç gösterisidir gündelik hayatımda dik bakışlarıyla hayırdır birader baksana gibi terimlerle taciz edenlere çok denk geldim onlar beni dövünce erkek ben bir kız çocuğu oluyorum onlar bunu arkadaş ortamında anlatmak gereği duyuyor. Seks olmazsa olmazımız bizim kadar sevgilisine kız kardeşini karantinaya alan ama diğer bütün kızlara laf atan taciz eden bütün kızlara asılan bir ülke daha yoktur seks biyolojik bir ihtiyaç iken Türkiye'de ego tatmin etme sanatı olarak kullanılır bir erkek bir kızla birlikte olur ve ortamda bunu anlatır bunu dinlemekte olanlar kıza o* erkeğe adam derler peki ya kızlar kızar daha temiz ve saftır ama onlar içinde makyaj kıyafet ve güzellikleri dışında övündükleri konuştukları bir şey yoktur tabi ki bütün erkekler böyledir bütün kızlar şöyledir demiyorum ama çok büyük bir çoğunluğu böyledir ben benim gibi düşünen insanlar olduğunu biliyorum bu ülkede kibar nazik saygılı bilginin en büyük güç olduğuna inanan insanların.
20 Yorumla
+1 yılcahil değildir dedim ama özür dilerim. daha insanların kültürlerini bilmeden avrupa kültürüne tapıp bunu modernlik diye satan ve kendi öz evledini hiçe sayan ne olduğü belirsiz insancıklardan ne kadar yontulmuş insan çıkabilir ki...
fuzuli durumu seneler önce özetlemiş aslında
Mey biter saki kalır,
Her renk solar haki kalır,
Diploma insanın cehlini alsada;
Hamurunda varsa eşeklik, baki kalır..
ve yunus emrede işi bitiyor
Gezdim Halep ile Şamı, Eyledim ilmi talep,
Meğer ilim bir hiç imiş, İllâ edep illâ edep.
Eğer adem oğlunun edebi yoksa adem değildir.
İnsan ile hayvan arasındaki fark edeptir.32 Yorumla
Soran+1 yıledepli olanlar kim peki
- +1 yıl
yunus belirtmişya orda...
Cahil olup olmadığına şuralardan bakabiliriz.
Üniversite mezunu ORANI?
Günlük satılan gazete sayısı?
Kişi başı senelik okunan kitap?
Ilk yardım bilen ORANI? Ilginçtir ülkemiz yardım etmeye çalışırken en çok insan öldüren ülkelerdendir.
Neredeyse hepsinde sonlardayız. Hala bizim ülkemizde iktidar yanlısı olmayan gazeteler hapise atılmaya kapatılmaya engellenmeye çalışılıyor. Balık baştan kokmuş. 20 sene Ygs diye sınava hazırlanıp devletin verdiği puanın altına düşen insanlar var. Bayılana kolonya döken, evde çocuk Ateş'ten titrerken üşüyor diye kalın giydiren insanlar var daha ne kadar cahil olabiliriz?20 Yorumla
+1 yılbir arkadaşımız %50sinin çalan politikacılara rağmen oy verdiğini söylemiş cahil olduklarını ileri sürerek tam bir düz mantık %50 olan biten ayyuka çıkan hırsızlık olaylarına rağmen oy veriyorsa cahildir bu tamamen yanlıştır efendim olayın içyüzü halbüki öyle değil bu ikdidar 12-13 sendir bir tiranlık kurdu toplumu kredi çekitererek ev araba sahibi olmaya çalıştı yani bu bir ilüzyondur esasen ekonomik verilerden sıcak para kaynağından faizlerin inmesi çıkması tketici ekdeksi üretici ekdeksi resesyondan yani duraklamadan anlamayan düz mantık % 50 cahil hiç bişey bilmiyor o yüzden oy veriyora dönüşüyor bu çok saçma bir önermedir bu ikdidar 13 sendir insanların geleceğini kredi borcuna ipotek ettirdi insanlar bu açıdan balıyor başka bir hükümetin gelmesi bu kredi borçlerınıın faizlerinin yükselmesine sebeb olduğu gerekçesi ile bu ekonomik tedirginlikten istemeyerekte olsa oy veriyor bir başka bir sebeb alternatif ekonomik bir veri plalayamayan bir siyasal partinin olmamasıdır
10 YorumlaTürkiye'deki yönetimler yıllarca düşünen insanları yazan cizen insanları hapislerde süründürmüştür örnek olarak cok isim var ama başlıca olarak Bediüzzaman , nazım hikmet , Hekimoğlu ismail ve daha birçok düşünürü cezalandırma , düşüncelerini engelleme yolu seçmiştir. Devletimiz bile düşünene karşı olunca malesef koyunlarda böyle yönetimleri takip ettikçe cahil kalmaya devam edeceğiz... Bugün bile düşünürlerimize zıt giden yönetenlerimiz mevcut.. İşin başında her ne kadar temiz gözükselerde şu an için zulüm ettiklerini ve rahat yaşamak için Türkiye nin tüm imkanlarını kullandıklarını kör gözler bile görmüştür.. Fakat masum saf bir okadarda cahil halkımız at gözlüğü takıp sadece yönetime çalısan medyaları da takip edince malesef. güzel ülkem bir türlü düzelmiyor...
04 Yorumla
Soran+1 yılkim doğru konuşursa sınır dışı öldükten sonrada mezarını taşımaya çalışıyorlar böyleyiz işte
- +1 yıl
çünkü öldükten sonra yönetimler yine onları siyasi malzeme olarak kullanıyor, ve Halkta onları 20-30 yıl geriden takip ediyor böyle olunca 20-30 yıl sonra bu insanların değeri anlaşılıyor. inşallah daha çok okuyan bir nesil oluruz. Dinimizin bile ilk emri OKU.. bunun üzerine ne denebilir bilemiyorum daha.
Soran+1 yılumarım dediklerin olur
+1 yılBüyük bir kısmı cahil ve bu sadece eğitim seviyesiyle alakalı değil. Aileler çocuklarını dar kafalı yetiştiriyor, ne kadar iyi bir akademik kariyer yapsalar da bazı şeyleri anlamamakta ısrar ediyorlar.
31 Yorumla
Soran+1 yılaile dar kafalı olunca cocukta doğal olarak tabi
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Cahil değildir, çok da akıllı şerefsizler ama herkes işine geleni yapıyor, babasının yolundan gidiyor. Baba senin siyasi görüşün yanlış diyen biri benim gözümde bir değere sahiptir yoksa aynı akıl var aynı bilgi var, ama işlerine gelmiyor
13 Yorumla
Soran+1 yılsaltanat gibi görüş taşıyorlar babadan oğula
Soran+1 yıllütfen arkadaşım osmanlının ataları var ucunda :) kutsal sayıcaklar tabi.. okuyan var mı bende merak ettim açıkcası
Cerceve icinde sıkısıp kalmis milyonlar var bu ülkede..
Ne zaman bu durumu asarlarsa o zaman bir ilerleme olabilir.31 Yorumla
Soran+1 yılhayatta olup gorur muyuz o gunleri?
+1 yıl25 yaşından sonra cinsel hayata başlatıldığımız için cahiliz. Bir insana 1 hafta su verme o haftanın sonunda düşeneceği şey sudan başka bir şey değildir. Kimse kimseye sapık diyemez o yüzden * örümcek kafalıları.
13 Yorumla
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
sana kolay gelsin beni tatmin etmiyor mastürbasyon o zaman evlenmeseydiler beni ilgilendirmez herkes kendi hayatından sorumludur ama benim hayatıma müdahale edilirse * öyle milleti ben
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu millete cahil diyen herkes cahildir. Bunu genelde kemalist kesim söyler. Genelde anadolu insanini cahil bulurlar.
Sunu söyleyeyim. Bu ülkede okumuş cahil orani daha fazladır. Ve asil cahillikte odur. İnsanların okuma öğrenme sansi olmadi çoğu zaman. Çoğu ekmeğinin peşinde kostu, colugunun çocuğunun karnini doyurmaya ugrasti. Firsat bulamadi. Ama bu insanlar her zaman saf ve temiz yürekli olduklarini kanitladilar her yerde. Ve kesinlikle bos değildiler. Ne için yasadiklarini biliyorlardı. Bir davaları vardi. Oy verdikleri partiler yüzünden, dillerindeki şive yuzunden , okuyamadiklari kitaplar yüzünden, izleyemedikleri filmler yüzünden cahil damgasi yediler.
Tekrar söylüyorum. Bu ülkede okumuş cahil daha fazladır. Ve bu milleti bu vahim duruma onlar getirmişlerdir.23 Yorumla- +1 yıl
Bak nasil da belli ediyorlar kendilerini eksilemeye baslamislar hemen :))
Soran+1 yılanadolu insanını cahil bulmuyorum. şehrin ortasında oturup çok elit bir kesimde olanlar bile cahil olabiliyor.
- +1 yıl
Zaten çoğu insan anadolulu yani genelleme yaparsak cahil değil anlamına geliyor. Sana bir şey diyeyim mi bu bahsettiğimiz cahillik nerden geliyor? Yozlasmaktan. Adam kendi kültürü ile sürekli empoze edilmeye calisan bati kültürü arasında kalmis ne olduğu belli olmayan bir şey cikiyor ortaya.
+1 yılhemde nasıl bizim miletimiz malesfkı malesef ogrenmeyı arastrmayı sevmiyo bilimi bulmayı üretmeyı sevmii iyi seyklerde ncok huy edındıgımız kotu alıskanlıklar var . ADAM OKUMAYI OKADAR SEVMIYORKİ UZUN SORU SORUNCA CEVAP ALAMIYO =)
12 Yorumla
Soran+1 yılaynen uzun yazlara 10 tane yorum anca geliyor.
- +1 yıl
ama aşarsakda dünyaya hükmedicek egemnlik kurucak adaletlilk ve liderlik vasfı damarlarımızdaki asil kanda mevcut.)
+1 yıltürk insanı okumayı araştırmayı pek sevmez malesef genel olarak armut piş ağızıma düş modundadır o yapsın ben kullanırım ulen modundayız malesef biraz cehalet vardır doğrudur genellede kıral kesimde okuma yazma bilmeyen kesimlerde olur cehalet ve çabuk gaza geliriz
11 Yorumla- +1 yıl
ama artılarımızda var yanlış anlaşılmasında mesala bir türkiyede yaşayan insanı yabancıyla kıyaslamam merhamet yönmüz onlardan bin kat daha zengindir git köylünün birine açım de senin önüne 10 çeşit yiyecek yığar hala o yüzden iyiyiz :D
Aile & Toplum konusunda 876 cevap paylaştı. 600 yıllık tarihin 90 yıllık reklam arası diyen zihniyet geldiği an cahil ül vahşet insanlar bollaştı.
21 Yorumla
Soran+1 yılgün geçtikçe artıyor gibi
Türkiyenin cahil oranı çok büyüktür en az %60 var bu cahillerin çoğu g*t kılı zaten
21 Yorumla
Soran+1 yılhahah aynen
toplumumuzun cehallet oranı %90 dır diyorum. çok kolay yönetilebilir bir halkımız var tabi bu benim düşüncem yanlış gelebilir herkese.
12 Yorumla
Soran+1 yılkuzuyuz koyunuz gütmek kolay
Aile & Toplum konusunda 666 cevap paylaştı. https://i.hizliresim.com/AA14VL.jpg
geneli değil ama bir kısmı10 Yorumla
+1 yılabd alim midir? kime göre neye göre cahil? devletin cahili alimi olur mu?
32 Yorumla
Soran+1 yılabd ye özeniyoruz bu bir gercek saraydan başlandı mesela.. devletin alimi cahili şöyle olur ki içindeki halkı esas alırsak olur..
- +1 yıl
saçmalamışsın. abd'de ingiltere'den özenmiş o zaman. laf söylemiş olmak için konuşma :))
Türkiye cahil değil insanlar cahil okumuş ama cehaletten kurtulamamış insanlar var :/
11 Yorumla
Soran+1 yılcehaletten kurtulamamış çok insan var
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. yok bizim ülke şöyle böyle diyenlere ayar oluyorum ama doğru olanı da inkar etmek olmaz. maalesef biraz cahiliz. bende dahil.
20 YorumlaTürkiye Beni Bağlamaz. Lakin Milliyetçi TÜRKler Zekidir. Yani TÜRK Milleti Zekidir.
412 Yorumla
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
Sizin zeki olmadığınız ırkçılık yaptığınızdan dolayı olmalı çok belli ben Türk değilim maalesef göçmenim Rusya/Maykop Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım sizin gibi çok ırkçı gördüm ülke sevdalısı ama onlardan daha çok düşünüyorumdur Türkiyeyi Kahve kültürüm vardır Nescafeyi de beğenirim fakat tercih etmem Türkiye Ürünü değil diye bu ülkede yaşıyoruz ülkeyi sevmek düşünmek için Türk olmaya gerek yok Kurtuluş savaşında sadece Türkler savaşmadı bu ülke hep birlikte kazanıldı daha sonra ülkeyi siz sahiplendiniz Türkiye Türklerindir dediniz bunları anlayabilcek bir zekanız olduğunu düşünmüyorum ırkçılık yapan birinden ırkçılığın kötü bir şey olduğunu bilmesini istemek absürt olur zaten:)
- +1 yıl
@bnymnozcn Önce sakin ol bir. ;) BEN TÜRKÇÜ Değilim. Ben TÜRK Milliyetçisiyim. Lakin Türkçüleride çok severim. Ben ırkçı değilim. ;) Ben kürtleri, arapları, romanları ve de bazı zazaları sevmiyorum.
- +1 yıl
@bnymnozcn ruslarıda Sevmiyorum. ;)
- +1 yıl
@bnymnozcn Ben seni tanıdığım an itibarı ile Dünyadaki hiç bir rusu sevmiyorum tamam mı. ;) Sen kim oluyorsunda benim kimi sevip kimi sevmiyeceğime karışıyorsun. Haddini bil haddini.
- +1 yıl
@bnymnozcn Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene. Türkiye TÜRKLERİNDİR.
genelleme yapılamaz cahildir veya değildir diye bizim ülkemizde maşallah herkes kendine göre prof.
21 Yorumla
Soran+1 yılkendine göre prof olanlarda sorun vardır
+1 yılcahilin dik alası ama okumakla alakalı bir cahillik değil ruhen bedenen içinden gelen cahillik
21 Yorumla
Soran+1 yılkatılıyorum buna kesinlikle böyle.
+1 yılBen Şahsen Cahil Olduğunu Düşünmüyordum, Taa ki Askere Gittiğimde Oradaki Türkiye Mozaiğini Görünce Cahil Olduğumuzu Açıkça Gördüm.
12 Yorumla
Soran+1 yılne var askerde doğuda mı görev yaptın?
- +1 yıl
Çanakkale Acemi Birliği, İstanbul da Usta Birliğimdi. Askerde Her Yöreden İnsanı Görüp Tanıyorsun. Ben Orada Türkiyenin Muhtelif Yerlerinden Gelen Her Genci Gördüm. Ve Maalesef Cehalet Hat Safhada. Kendini Yetiştirmiş Eğitimli İnsan Çok NADİR.
böyle soruya böyle cevap.
https://i.hizliresim.com/126vlG.jpg20 Yorumla
+1 yılAnadolu insani cahilse bunun sebebi. Sol zihniyet nedenmi? Basörtulu kizkari okullara almadilar. Köyluyu hor gördüler... cahil olmakdan utanilmaz cahillige sebep olanlar utansin!
Son 10 yildir birseyler olmaya basladu ülkede24 Yorumla- +1 yıl
Hee yolsuzluk, aydin olma mavallari okuyanlar ne kadar götürdu ondan bahseden yok ama.
- +1 yıl
sol değil chpli ulusalcı kesim o chpnin solla ne alakası var bildiğin faşist parti
- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yıldaha önce avrupada yasamis biri olarak türkiye cahil ve geri kalmis gözlemini aldim malesef de gitikce gerilior
20 Yorumla Türkiye cahil değildir, Içinde yaşayan toplumun %75'inden fazlası cahil ve gericidir, Gerici olmak bir cehalet örneğidir.
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle cahil akılsız demiyorum aklı bir çok milletten üstün ama öğrenmiyorlar sayıyorlar oldukları yerde :/
10 Yorumla
+1 yılHerkez cahil dolu yazmış :) ama kimsede cahil oldugunu onaylamamıs onlardan baska herkez cahil sanarsın :)
11 Yorumla
Soran+1 yılzaten cahil olan cahil değil diyor ben bunu görüyorum.. cahil olmayanlar ise cahilleri gördüğünden cahil diyor.
+1 yılen büyük 3 parti biri din üzerinden biri 90 sene önce ölmüş bir adam üzerinden biri de ırkçılık üzerinden siyaset yapıyor. sen karar ver artık
30 YorumlaÇoğu konuda cahil değil önyargılı.
Bu da cahillik gibi algılanıyor. Sebebi hep yönetim olmuştur. 1950 li yıllardan bu günlere kadar hep yönetim toplumu bu tarafa sürüklemiştir...00 Yorumla
+1 yılMenfaatcidir, nefsine munhasir ve Yalancisi cok olan bir ulustur
10 Yorumla
+1 yılbazı konularda olabiliyo cogu istiklal marşını bile bilmez
20 YorumlaTürkiye cahil midir ne demek? Cahil olan bir sey somut olmalidir, el ile tutulur bir sey. Turkiye demek yerine turk toplumu demeliydin.
01 Yorumla
Soran+1 yılMecaz-ı mürsel :)
teorik ve mantiksal olarak bir ulke cahil olamaz.. konusamaz.. yiyemez icemez.. sevisemez.. Türk insani dersen, o baska konu.. tartismaya acik
01 Yorumla
Soran+1 yılTürkiyedeki insanları kastediyorum mecaz-ı mürsel
+1 yılYobaz kesimler yüzünden ülke cahil toplum olma yolunda ilerliyor
20 Yorumla
+1 yılOkuma oranı az televizyon izleme oranı çok olan milletler cahildir.
02 Yorumla
Soran+1 yılokur yazar diyolar uni bitirince okumuş olunmuyor değil mi?
- +1 yıl
Okuma oranı dedim. Üniversite mezunu oranı demedim...
+1 yılHayla TV den satılan şeyleri almaya bilinçsiz tüketime devam ederek ve gereksiz yere israflar yaptkca cahillik diz boyu olmaya devam edecktr kimse medeni göründü diye cahillikten kurtulamaz
00 Yorumlasorma biçiminden sorundan ne kadar cahil olduğumuz anlaşılıyor zaten. cevap soruda :)
10 YorumlaÜlke cahil olamaz bazisi cahildir bazisi orta seviye bazisi da cahil degildir. Cehalet kisisel birseydir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 813 cevap paylaştı.
+1 yıltürkiye nüfusunun %70 i garanti cahildir
11 Yorumla
Soran+1 yılhepsi kukla
+1 yılkeşke ölseler dediğim zamanlarda olmadı değil
22 Yorumla
Soran+1 yıliçimden geçmiyor değil benimde
- +1 yıl
cahillikte çıgır acan bir toplumuz bundan öteside yoktur
Aile & Toplum konusunda 11,6b cevap paylaştı. Cahil, hırsız ve ahlaksız bir toplumdur.
20 Yorumla
+1 yılMüslümandır (: cahildir diyenler gavurlara özenen tiplerdir. Nokta..
12 Yorumla- +1 yıl
Mesajına Allahimizin izniyle İnsaAllah cevap vermek isterim. Elhamdülillah musluman olmaya çalışıyorum. Cahilim ve benim peygamberim ben bilirim demezdi herseyin Allahdan olduguna inanir ve zikir ve rabita yapardi, Allahimiza danışırdi. simdi gavur muyum? ya da gavurami ozeniyorum cahil dedimse Türkler cahil olmasa bati ve İsrail ve hatta Usa nasil kullanırki bizi? Evet ben en cahilinizim. Ve Allahimiz egitmesini dilerim beni insaAllah gavura ozenen kardeşin... Saygilar
l*n sizi allahin kertenkeleleri kendi kendini cahil yapan mahlukatlar sizi ne kadar malsiniz siz
00 YorumlaGenelleme yapmak doğru değil ama %51
10 Yorumlane yazıkki her resmi günlerde...
10 Yorumla
+1 yılEvet. Kesinlikle cahil.
10 YorumlaCahilliğin nirvanası.
40 Yorumla
+1 yılEğitimsizlik cahilliği tetikliyor.
10 Yorumla
+1 yılçok cahil özensiz ve hoşgörü yoksunu
10 Yorumla
+1 yılEğitim düzeyi arttı. Eskiye gore çok çok iyi
010 Yorumla
Soran+1 yılişsizlerde arttı değil mi?
- +1 yıl
İssizlik sorun tabi yapabilecek birşey yok... Öyle lap diye is bulunmuyor
Soran+1 yılhala gelişicez biz böyle zor.
- +1 yıl
Ya içimizde gelismemizi istemeyen engelleyenler varsa?
Soran+1 yıltürk milleti kurallara uymayı sevmiyor yurtdısınada çıktım en basitinden trafik ya 1 kere bile korna sesi duymadım bomboş caddede kırmızı ısıkta bekliyor millet kurallara uymuyor kimse
- +1 yıl
Değiştirebilir misin peki bu insanları?
Soran+1 yıltek bir insan çabalayınca sınır dışı oluyor örnekler çok..
- +1 yıl
Boyle kabulleneceksin elinden geleni yapacaksin kendini bir gelistireceksin milleti yarfilayacaksin
. Sözüm mecls dışarı kibirden hor görmeden hasettennuzak duracaksin olmayana kazandiracaksin herkes kendi kapısının önünü supururse sokak temiz olacak. İnsanları sınıflandırma ya aksın kültür benn biliuorum demekle olmuyor kültürle ahlaki birleştirirsek notta alma çok güzel şeyler çıkıyor işsizlik dünyanın kanunu
Soran+1 yılben elimden geleni yapıyorum yapmaya da devam edicem ama boyle insanları gordukçe türkiyeden soğuyorum
- +1 yıl
Her insan kendi yolunda herkes kendi felaketine yürür bunu bil
+1 yılen azından büyük bir kısımı
10 Yorumla
+1 yılTürkiye cahil değildir. Türkiyenin cahil olduğunu düşünen cahildir.
15 Yorumla
Soran+1 yılseni de biliyoruz
- +1 yıl
neyimi biliyosun. Hemen yorumumuda -1 lemişsin Cahil mahlukat.
Soran+1 yılbilliyoruz kimin ne olduğunu
- +1 yıl
neyim len ben neyim söylemessen adam değilsiin.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl"Çalışsa yapar ama çalışmıyor" diyor, susuyorum
11 Yorumlacahil değiliz umursamazız budur olay sadece
00 Yorumla
+1 yılTahsil cehaleti baştan alır , eşeklik baki kalır.
10 Yorumla
+1 yılEvet.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCahiller, cahillesmeye devam ediyoruz.
10 Yorumla
+1 yılözentidir
10 Yorumla- Devamını Gör (6)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler