Farzı misal diyorum anlayın ;)
Sizce kitap okumalı mıyız? Herkese helalinden +1 ?
Farzı misal diyorum anlayın ;)
Dusunme kapasitemizi arttirmak icin okumaliyiz. Kelime, kavram sayısı arttıkça beynimizin ogrenme , kavrama kapasitesi artar.
Yartıcılığımızın artması, hayal gücümüzün kaybolmamasi icin okumaliyiz.
Yaslandigimizda unutkanlik vb. hastaliklara sahip olmamak icin okumaliyiz. Her turlu konuda ulkemizde bilgi sahibi insanlarin var olmasi icin okumaliyiz. Keyif almak için okumaliyiz
Ufkun gelişir kelime dagarcığın çoğalır
Güzel okursun
teşekkür ederim peki gözlerimlemi okumalıyım yoksa sesli mi?
Rıca ederim
Aynaya bak sesli oku
Böyle okumanın özgüveni ve sosyal çevreyi genişlettgını söyleyen uzmanlar psikologlar var
Buyuk ihtimalle oğrencisin. Öğrencilik hayatında çok işe yarar hızlı okumak soruları anlamak vb. yaşantında ise genel kulturun olur. Olaylara fransız kalmazsın. ve zoraki okuyacaksan okuma. Kitap okumak yaşam felsefesidir :)
Hazırlık okuyorum öğrencilikle alakam yok :) analitik düşünce yapısında olduğumun farkındayım sadece insanların kitaplarla arasının nasıl olduğunu öğrenmek, yeni bilgiler öğrenmek yeri gelince bilgilerimi aktarmakdır niyetim. Teşekkürler tahmini doğru çıkmayan adam.
açıköğretim :) neyse senimi kırıcam adamım ama tahminin doğru çıkmadı
Bana cevap hakkı tanımamışsın- dua et haklısın neyse başka zaman bunun acısını alırım kardo
okumak çok güzel bilgi sahibi olmak biz hergün evimizde kitap okuma saati yapıyoruz 1saat eşim ben kızım oğlan ufak çok güzel oluyor
Ne kadar güzel, kızınıza hergün, bugün ne öğrendin diye sorabilirsiniz :) benim çocuklarım olursa söylerim.
Cevap
3Cevap
Oku ! Cunku murekkebin kurudugu yerde kan akiyor. Oku ! Cunku sen okudukca insan , onlar okundukca kitap.
Suriye'nin lideri- beşar esadda kitap okudu ama kötü bir insan o?
Cahil olmamak için okumalıyız,
Öğrenmek için okumalıyız,
Hayal gücümüz gelişsin diye okumalıyız,
Başka hayatları keşfedip empati kurabilmek için okumalıyız,
Bencillikten kurtulmak için okumalıyız,
Sorunlardan kaçmak için okumalıyız..
Kitapsız yaşam kör, sağır ve dilsiz yaşamaktır. (Seneca)
katılıyorum teşekkürler
toplumda belli bir seviyeye gelmek için okumalısın. her kitap sana mutlaka bişey katar
Bitane guzel kitap okusan adam akilli anlayacaksın zaten
abicim sen olayı anlamamışsın 3 hayırla uğurluyoruz seni :)
Genel kültür ve kişilik için önemli ne kadar çok şey ogrenirseniz o kadar gelisirsiniz
Yaşamak için okuruz arkadaşım!
Okumazsam yasayamaz mıyım?
Isi bilicen ise gitmicen demek istiyosun sanrm?
Telefondan yaziyorum abisi- hem ben kitap okumayan bir insani canlandiriyorum - guncellemeyi okumadigin ne kadar belli
Birinci cümlem soruyu soran kişiye, artık cevabımın yeterli olduğunu düşündüğümü anlatıyordu. İkinci cümlem hem soruyu sorana hem de okumayan, okumayı sevmeyen kişiye yapılan bir göndermeyi içeriyordu. Gel gör ki senin cevabın, ikisini de anlamadığını gösteriyor. Eh, artık bu yazışmayı gerçekten sonlandırmak gerek sanırım, çünkü görüldüğü gibi okumak kadar okumayı bilmek de hayatı kolaylaştırıp zorlaştırabiliyor.(Bu, son kısım okumayan kişi içindi.)
Asena gibisin cok donuyosn
Bilgilenmek icin okumamız lazim. 😊
kitap okumazsak eğer bilgilenmez miyiz?
Ama ben kitap okuyunca sklıyorum? (Farzi misal) canm okumak istemiyo
Oku çünü bu dünyada başka zevk veren şey kalmadı.
Onun yerine televizyon izlesem?
Neden okumamalisin?
ben değil okumayan bir insandan bahsediyoruz, içeriği okumayınca böyle oluyor tabi.
Sıkılıyorum farzi misal
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar