Biz kapalı olanların bildiği bazı tiyoları alayım Bide ne tür zorluklarınız oldu? Mesela ben yazın işe giderken boynum falan terliyordu İşte klima vardı içerisi soğuktu Çok şiddetli baş ağrısı baş dönmesi oluşmuştu Ama çok şükür bitti yaz ))
Ben tesettürlüyüm en büyük zorluk aldığım tepkiler, çarşaflı olduğum dönem ailem dahil herkes karşı olduğu için çıkarmak zorunda kalmıştım. Şu an tesettürüm düzgün fakat takva konusunda eksik hissediyorum bu da baya hayattaki en büyük zorlukmuş gibi hissettiriyor.
Şaka yapıyorsun , tesettür neden olmalı konularını biraz araştır lütfen , bi de şöyle düşün , koskoca evreni yaratan yaratıcı benden bunu istediyse sonsuz ilmi demek ki bunun olması gerektiğini söylüyor. Bediüzzamanın tesettür risalesini okumanı tavsiye ederim , orada bi kadının neden kapanması gerektiği madde madde yazıyor , ifadeler çok güzel. Oku mutlaka
@çayiçenkızzz nursi vatan haini delinin teki yani kuran değil de bu ruh hastası kişinin örneğini vermen de dini konularda nasıl bilgisiz olduğunu gösteriyor peygamber efendimiz kendi fotoğrafını çizdirmemiş hiç bir yerde resmi yok gün gelir insanlar kurana değil o fotoğrafa tapar diye ama insanlar başka şeylere tapar olmuş bence bilgilerinizi tekrar gözden geçirin kapalı olup olmama değil burada mesele yani 10 tane cinayeti olan birisi de namaz kıl basını kapat dıyebılır ve bu soyledıklerı dogru olabılır ama ınsanlık olarak ornek alınacak bırısı degıldır sız de yanlısı tam olarak burada yapıyorsunuz 3 5 dogru sey soyledı dıye butun bır ınsanı ornek alıyorsunuz
Hadi şimdi bana said Nursi’nin vatan haini oldupunu kendi bulduğun belgelerle kanıtla. Bekliyorum. Yoksa büyük vebale girmiş olacaksın. Ha Google açıp saçma sapan tarihçi müsveddelerinin açıklamarını önüme koyarsa asıl sen başkasının aklıyla hareket etme derim. Ben alim değilim ama çok fazla ilim meclislerinde bulundum. Yaşantıma güvenmem ama bilgime güvenirim. Karşında “bugün nasılım “ diyen basit kızlardan yok ayrıca altını da çizeyim. Evet kendi bulduğun belgelerini bekliyorum mutlaka
Ayrıca benim bahsettiğim risaleler zaten kuran açıklamaları. orada bile yanılıyorsun. Deşiğim risaleyi okudun mı hayır? Risale okudun mu desem ona da hayır dersin muhtemelen. Ama seviyorsunuz zaten siz tarih kitaplarında kim kahraman ilan edilmişse onu sevmeyi kim hain ilan edilmişse ona tü kaka demeyi. Bu arada eğitimin bilgin nedir önce onu söyle lütfen , bu konu sıradan bilgiye sahip insanlarla konuşulacak konu değil. Çünkü cahil biriyle konuşup sinirimi zıplatacak kadar sabrım olmaz benim , ancak ilim bilim sahibi eğitimli bir insan isen başım gözüm üstüne kanıtlarınla seni dinliyor olacağım :)
@çayiçenkızzz Allah gün gelecek bu din düşmanı İslam düşmanı ve Allah dostlarına söz edenleri öyle bir cezalandıracak ki burada klavye den aslan kesilenleri bağırta bağırta nasıl yalvartacak bunu o zaman göreceğiz
@çayiçenkızzz Eğer onlara soracak olsan, "Biz sadece lafa dalmış şakalaşıyorduk." derler. De ki: "Allah ile mi, O'nun ayetleri ve Resulü ile mi alay ediyordunuz? Tevbe 65 o gün onlara bu ayeti söyleyecekler yüzlerine
Zaten yok Allahın böyle bir ihtiyacı da yok kadınlara kapanın takvalı olun demiştir çünkü sebebi belli y*vşayan çok insan var ve başörtü bunu engelliyor (kadınların başörtü takmaya ihtiyacı vardır) senin dediğine bakacak olursak İslam neden kişisel yaşantılara dair kurallar koyuyor da deriz İslam evrensel bir dindir o yüzden içinde bu kadar ayrıntılı bilgi barındırır ve içinde çeşitli matematiksel hesaplamalar da bulunur en basit gördüğün meselenin bile arkasında İslamın yüceliği yatıyor bunu anlamlandırmak zor
Konuşman başlı başına saçma zaten de çay içen kız , takildigim şey burada nasılım diye soran kızlar neden basit senin gözünde? Hiç öyle sorular sormadım ama bu savnumayacagim anlamına gelmez bilgine güveniyorsan gel bakalım bilgin seni nerelere kadar götürebilecek baş örtünme ayetinin nerden nasıl geldiğinden bi habersindir eminim onun bunun saçma sapan adamların ismini verip milleti yoneltiyorsun birde ben müslüman değilim , kim neye taparsa da tapsin açıkçası gram umurumda değil bence siz Müslümanlarda böyle yapmalisiniz biri sizin dininize inanmıyor ve saçma buluyorsa kusura bakma da hiççbirsey demeye hakkınız yok ben muslumanciklar diğer dinleri saçma bulduğunda sorun yok konu İslam ve kuralları olunca aman efendim söyle de böyle de geç o işleri bacım geç
Başörtü engelliyor öyle mi 😆😆😆 gece gece iyi güldüm , kendini böyle avutmaya devam et canım siz çevrenizdeki erkeklere saygı nedir nerde nasıl davranılır ogretseydiniz emin ol o kara carsafi giymeye ihtiyacini bile yoktu , giysenizde bir şey değiştirmiyor kadın cinayetlerine donup baktığında küçücük kızlar mi erkekleri sehvetlendirdi onlar mı sebep oldu bunlara konu buraya geliyor yolda yürüyen sapik ay bu kapaliymis diyip seni mi ellemiyor rahatsız etmiyor sen bu görüşe mi sahipsin 😆 ahh ahh cahillerde olmasa gülünecek şey yok hayatta
@Memati_BAŞ_diceksin dedi, 18 lik ergen bebe :) bi de gel diye beni çağırıyor sanki süt ve süt ürünlerinden konuşacaz. Kız sen benim eğitimim ve mesleğimin yanından bile geçemezsin o motorunla. Hadi sen düt düt yap sütünü iç. Büyüyünce konuşuruz ablasının gulu 😅
Benim okuduğum bildiğim kadar sen bilsen insanları yaşına değil bilgisine göre yargilarsin zaten buruşuk 😆 hadi hadi senin beni eleştirmeye çapında yetmez yaşında adamı kalktığı yere geri oturturum vizyon sahibi ol az
Ha bu arada senin Allah'ın bizi bagirtana kadar çok kişiyi bagirtmasi gerek mavili 1500 yıldır süre gelen masalları ısıtıp ısıtıp önümüze koymayın be 😃 az aklınız olsun az okuyun senin Allah'ın niye Kuran'da kadinlaru dovun diyor senin Allah'ın neden peygamberin 9 yaşında küçücük kızla gerdeğe girmesine göz yumuyor senin Allah'ın peygamberin hoşgörü dini hoşgörü dini diye bağırıp kâfirleri bulduğunuz yerde öldürün niye diyor senin Allah'ın neden dinden bilimden haberi yok biz ete kemik giydirdik diyor sen et parçasından geldiğini bilmez misin 😆 daha neler neler sayarım sana senin inandığın kitapta var bunlar az okusaydiniz bilirdiniz sizin fazla konuşmanız boş olduğunuzdandir boş teneke çok ses çıkarır hesabı 😆 burada millete 3 kuruşluk bilginizi satmaya çalışıp ben okudum ben egitimliyim diye yirtinmanin alemi yok kimin ne olduğu konuşma tarzından yazısından belli oluyor hadi bakalım 18 lik ergenden de dersini aldığına göre yerine oturabilirsin
Kız konuşma tarzı diyorsun da kendi üslubundan haberin var mı acaba? Senin gibi kaç tane ergen kafalıyı yanıma getiriyorlar tedavi et diye. Eminim sen orada burada fink atmak yerine evet kesin oturup kitap okumuşsundur. Sen var ya sen , sağları deler denizleri yararsın kız , kim tutar seni hadi be koçum :) senin gibisini günde kaç defa görüyorum bebeğim , bilmiyorum diyen adama saygım vardır ama bi halt bilmediği halde “bono bok bono, bon kodommo otortorom huapğğ “ diyen m. al kafalılara saygım olmaz. Hadi kış bebem. Sen kendini sergile ama lütfen olur mu , soyun dökül memelerimi özgürce aç topluma karşı ve buradayım de, elitim , marjinalim ben de. Gör bak dünya senin olacak aslanım koçum ben. Hadi yapabilirsin cesur ol. 😅😅 bu saatten sonra sana cevap yazmam benim kendime saygısızlığım olur. Okuyamamış bir yerlere gelememiş , elinde telefon sağda solda fink atan karakterlerle muhabbet etme alışkanlığım hiç olmadı olmaz da. Hadi sen yoluna bebe. :)
@çayiçenkızzz bu gün hava atıp artis artis konuşanlar böyle büyük büyük konuşanlar herkese tepeden bakanlar her şeyi ben biliyorum sananlar diyecek ki EYVAHH Eyvahh kendilerini paralayacaklar ama nafile bırak söyleyen söylesin gün gelir bütün gerçekler dökülür o zaman kimine geç olacak kimine bayram olacak hiç ders almayan firavunun cesedin baksın
Ben kiminle nerde nasil konusacagimi 15imde oturtmuşum kendime bana kimse vay saygısız vay o üslup ne gibi söylemler söyleyemez. Ben senin ananda değilim kızında ben senin yanında çevrende görebileceğin o aklı beş karış havada insanlardan da değilim beni kendin gibi görüp küçük aklınla tahminlerde bulunma olur mu teyzem. Daha ne anlattigimdan haberin yok bana bak bana ben koydum mu oturturum gibi şeyler mi soylemisim dönde bak bakalım işte kafa algilayamayinca boşaltım organından atmaya da baslarmis bazı insanlar 😆 bak benim vizyonum kalitem orta da tek bir hakaret kullanmadan senin gibi yaşı geçmiş teyzeleri tokatliyorum sen m. al kafalı der geçersin.😃 Ben soyunup açılan bir tip değilim nerde ne giyeceğimi de iyi bilirim. Dediğim gibi beyin kusur bulamayinca iş kıça düşüyor atıyor da atıyor 😆. Okuyamamış biyerlere gelememiş dediğin kız seni oturtur baştan sona tarihini dinini öğretir. O taptigin Muhammed'in 6 da nikahladigi gerdeğe girdiği kıza kadar bilirim ben o kadar da algım geniştir. burada bilgisiz varsa oda sizlersiniz ama yok siz herşeyi elestirirsiniz her şeye bir cevabınız vardır ama iş sizin dine gelince böyle salyalarinizi akitirsiniz kuduzlar gibi ama havlayan köpek ısırmaz dediğim gibi bir vizyonun çapın olsa insanı yaşından değil bilgisinden alırsın , ama yaşımdan başka bir kusur bulamadigin için sana da hak veriyorum teyzoş 💋
Sana gelecek olursak mavili, ben ne hava attım ne artistlik yaptım ne de kimseye tepeden baktım kictan uydurmak adet oldu herhalde sizde 😆 ben yaptıklarımın her zaman arkasındayım senin gibi koyun değilim ben dinimi de okurum tarihimi de. Ha sizde okursunuz belki ama sizle aramdaki en büyük fark benim düşünebiliyor olmam. Ben yukardaki teyze gibi Kuran'da kadınları dövün yazdığında kadinları yarım akıllı gördüğünde ay koskoca evreni yaratan yaratıcı benden bunu istediyse sonsuz ilmi demekki bunun olması gerektiğini söylüyor demem ben koyun değilim sürü psikolojisiyle hareket etmem 😆 ilk önce doğruluğuna bakarım eğer doğruysa sorgularım benim yaraticim eğer varsa asla ama asla böyle şeyler söyleyemez derim işte aramizdaki en büyük fark bu siz kendinizi akıllı sanmaya devam edin. Psipsiben sırf senin hatrına sustum tatlı kız adam etmesini iyi bilirim ben sorun olursa ulaşırsın bana 😙 işlerim var şu an kimseyle uğraşacak vaktim yok zaman öldürmek için girer cahilleri iki tokatlar gönderirim böyle işte huyum bu naparsin 😆öpüldün tatlişş
O koskoca yaratıcının indirdiği kitapta Allah tesettürü emrediyor. Allah'ın emirlerinin yerine getirilmemesinin günaha sebebiyet verdiği bi din İslam. Müslüman neye inandığını bilmeden gerçek anlamda müslüman olamaz.
Kapanma ayetini ne Allah istedi ne Muhammed hepsi Ömer'in başından çıktı Muhammed'in karilarindan bir tanesi olan Sevde iri yapılı bir kadın Hz omerde buna baskı yapiyor gözümüze niye sokuyorsun git örtün diye baskı yapıyor kadına onunda zoruna gidiyor Muhammed'e söylüyor bana böyle böyle dedi diye , Muhammedd'e kapan öyleyse diyor bu şekil iniyor omerle Sevde karşılaşmasa şu an çarşaf altında gezmiyecektiniz kendi demiyor ulan ben peygamberin karısına nasıl bakarım demiyor kadını örtme peşinde
@Memati_BAŞ_diceksin bana bak lan dümbük o cuk kadar beyninle burada klavyeden artistlik yapma konuyu da kapat insanların inancı senin gibi Birini ilgilendirmez senle muhatap olmuyorum ben git nerde havlayacaksan orada havla
Allah geçmiş zamanı da şimdiki zamanı da gelecek zamanı da hepsinde ne olacağını gaybı zaten biliyor. Birileri öyle dedi de oldu demen saçmalıktan ibaret. Allah yarattığı varlığın kadına zaaf besleyeceğini bilmeden mi yarattı? Saçma saçma konuşuyorsun
Gerçekten su dinlerin 1,5 2 bin yıldır ayakta tutan sizin gibi boş kafalılar şakasız , kadının inandığı şeye bak yürü git cevirde oku kuranı öyle gel neler demiş allah
Boş kavga etmişsiniz. Ben, bana dediğine cevap vereyim memati. Küçük çocuklar konusunda haklısın veya şehvet konusunda ona bir şey demiyorum. Ben bu şekilde düşünüyorum ve dinleri araştırma sürecindeyim
Mantığın şey mi dostum Allah var Allah herşeyi bilir onceyi bilir sonrayı bilir Allah Allah AALLAAHH NDOWJDOAJSKANSKAJSJAJA senin mantık bozuk plak heralde 😆😆😆😆😆 kadının mantığım dediği şeye bak
@Memati_BAŞ_diceksin bak hanımefendi alay etme gerçekten bizim inancımız senin gibi çok alay eden küçümseyen insanlarla geçti biraz daha devam edersin hesabını savcılığa vercem o zaman hesabını ilk burada dünyada verirsin
Ben kimseyle dalga geçmiyorum beni de savcılığa değil babana bile şikayet edemezsin ben burada kimseye küfür hakaret etmedim ama senin ettiğin küfürler bende durulu , burada şikayet edecek hakka sahip biri varsa oda benim göz korkutmalarını yemezler yani hukuğu da az çok bilirim
@Memati_BAŞ_diceksin hanımefendi lütfen rica ediyorum yorum yapma buraya sen insanların diniyle alay ediyorsun sanıyorsun ki seni kimse bulamaz beni uğraştırma gerçekten seni bulurum yalvarırsın sonra yapma
Bu arada ben asla dinle dalga geçmedim ben sizin insanlara yalan yanlış dini satmaniza tepki gösterdim onun bunun adını öne sürüp yok cehennemde yanacaksın diyip milleti baskilamaniza tepki gösterdim
@Memati_BAŞ_diceksin sözlerin ergene mi gitti alay ederken sen reşitsin kafanı yorma bu lafın da kıvırmana yetmez işine gelince atıp tutup 1400 yıllık İslam diniyle Allahın kitabı peygamberi ile alay et Müslümanları aşağıla kafana göre ahkam kes ondan sonra ergen He işine gelince ergen sen ailenin yanında bunların hesabını vereceksin bunu hiç düşündün mü
Ben ergen demedim siz diyorsunuz ergen diye içinde yazanları söyledim ayrıca , bana küfür edip beni tehtid edemezsin küfür etmesen bir nebze korkabilirdim🥺
Sizin yaşınızdaki gençlere inanmamak cool geliyor farklı hissediyorsunuz ateist olunca. Kimsenin inancı beni bağlamaz ben sadece fikrimi belirttim. Nereden yazdım ayrıca bildirim üstüne bildirim. Özelden konuşsanız daha iyi olur
Bakın Dinimize karşı kim ne düşünüyor o kendi işi Ama kötülemeniz falan çok kötü bir şey Sen her kimsin ve neye inanıyorsun bizi hiç ilgilendirmiyor @Memati_BAŞ_diceksin Uzak ol lütfen Bu konuşmalarını kabrinde imtihanına sakla lazım olur yorulmayasın diye orada İyi geceler
Ben mi kotuluyorum aq , ne yazıyorsa onları söylüyorum ben asıl kötüleyen dini yanlış anlatan insanlardır sesinizi kestiginiz vakit yazmayacağım zaten ama artık sizin gibi insanlara tahammülüm kalmadı
Taraflar için söylüyorum tartıştığınız konu vakit kaybı hiçkimse karşı tarafa kendi fikrini empoze edemez o yüzden fikir belirtseniz bile o fikir düzgün değilse karşındaki insan tınlamaz
@çayiçenkızzz senin okuduğun şeyler kişiler doğru bizimkiler yalan yanlış hep doğru olan sensin ve senin savunduğun şeyler kaç tane askerimizi şehit eden vatan hainidir yani nerede yazıyor tarih saçma sapan tarih kitaplarını örnek gösterme diyorsun bir de o zaman kitaplarda yazan her şey yanlış ama sizin savunduğunuz kişilerin kitapları doğru istedğin kişi sevip savunabilirsin ister tecavüzcü ister katil olsun ama yaptığı herşeye doğru demek sizin ne kadar yanlış bilgiler aldığınızı gösteriyor ben kuranı esas alırım başka ne kitap ne hacı hoca tanırım
@mesutalagoz333 yükseklisans mezunu olman neyi değiştiriyor? Ben de yükseklisans mezunuyum ve eşitim camiasındayım. Seviyesiz biri yok karşında. Bana delil sunamayacaksan boş lafların bir anlamı yok hocam. Bir tez ortaya atıyorsan ona dair deliller de ortaya atacaksın. Şimdi ben de oturduğum yerden atıp tutabilirim falanca hain filanca kahraman diye. Bu sözlerim boş hükmündedir ama. Sen tarih kitaplarına inanmaya devam et öyleyse. Ha hiçbir tarih kitabında bediüzzaman ile ilgili bir bilgi de yazmaz ayrıca. Şeyh Said ile mi karıştırıyorsun bilmiyorum ama. İleri attığın şeyin hiçbir kanıtı olmadan konuşuyorsun.
@Memati_BAŞ_diceksin ya Allahın ergeni , seni muhatap bile almadım yazılarında farkettiysen zeka seviyeni gördükten sonra. Bi git ötede oyna ya , laga luga yapma boş beyninle. Klasik erkek gibi davranan ergenlerdensin anladık hadi gir motorunu sür sen , bu tür konulara senin seviyen yetmez. Oku bir yerlere gel de öyle konuş seviyesiz. Sorsan kendisi alim zaten , bi de destanlar yazıyor ben şöyleyim ben böyleyim diye. Sen koca bir teneke gibi boş olduğun için bu kadar ses çıkartıyorsun bunu bil , ötede oyna ergen kafalı
@Banagerçeğinlegel buraki p*ç sen oluyorsun galiba ingiliz yunan gibi haini savunduğun için zaten senin görüşünde olmayan herkes hain p*ç cahil bir tek sen akıllısın
Cahiller işte abisi tek kendilerini haklı görüp at gözlüğüyle bakıyorlar hayata , ben bir yanlışım varsa kabul ederim siz ben haklıyım ben haklıyım diye yirtinip durun hakaretlerinizle de bizden inan hicbisey eksilmez. Cahil cahil takılmaya devam edin ben okudum ben bilgiliyim safsatalarını başkalarına yutturun siz hadi
Ben sözlerimi hepinize söyledim zihninizin derinliklerine yolculuk yapın ve içsel huzuru bulun herkes istediği dine inanır ve bir başkasının inandığı dine herhangi eleştiri, hakaret vs edemez sadece sorgulayabilir hepinizin yolları ışıklarla dolu olsun ve hayatınızda pozitif duygular yer alsın
Baş ağrısı saçını fazla sıkıyorsan olur gevşek bırakmaya çalış. Zaten çok sıkarsan saç derisine zarar verirsin saç telleri kopar dökülme başlar. Baş ağrısı devam ederse başın arkasını kapsamayan sadece alın tarafına geçirilen saç bandı gibi binlerce var. Onlardan kullanabilirsin. Saç topuzun şekil almaz tabi
@Sincapi inanmayıp da kendi inandığını doğru zanneden insanlar hep şaşırıyorum neden hakaret ederler anlamıyorum bunu ben iğrenç miş ölünce görürsün berkk