Gizli Üye(30-35)1 yılBuna yeni dünya diyoruz. Kadın ve erkek eskiden aynı haklara sahip değildi dolayısıyla sorumluluklar da farklıydı. Şimdi erkek ve kadın aynı hakka sahip oldu, dolayısıyla kadına da sorumluluk yüklenmeye başladı hatta bazı toplumlar da bu tamamlandı bile. Kadın ve erkek bazı toplumlarda eşit haklara sahip olduğu gibi eşit sorumluluklara da sahip. Dolayısıyla Norveç, İsveç, Finlandiya, İngiltere'de kendine uygun erkek arayan, gerektiğinde teklif eden, hayat arkadaşını bulmaya çalışan kadınlar Türkiye'de de ortaya çıkmaya başladı. Süreçler her toplumda aynı hızda ilerlemiyor tabi ki. Türkiye'de de duruma hala direnen, ben teklif etmem diyen ama 35 - 40 yaşında bekar ve evlenmek için hiçbir çabası olmadan kalan kadınlar da var. Bunlar bu duruma göre kalmaya devam edecekler. İşin Türk toplumunun eski değerlerine göre en masum kalan tarafını anlattım. Diğer tarafı ise İngilizler, Norveçliler, Danimarkalılar, Finlandiyalılar istekli, one night stand, friend with benefits, f*ck için erkek arıyorlar. Türkiye'de en başta anlattığım modernleşmenin eski gelenek - göreneklere göre masum kalan aşaması zaten yaşanmaya başladı, bir de bunun üstüne gelenek - göreneklere göre masum karşılanmayacak evlilik amacı dışındaki ilişkilerde artış göstermekte. Bu bir sevgilinin seks yapması değil bu arada, bu seviye çok farklı amaçlara sahip. Bu hedonik amaçlarla yapılan ilişki türleri. Türkçe olarak zevk amaçlı veya benim daha önce kullandığım azgınlık kelimesini kullanabiliriz. Şimdi üstüne Türk erkeklerinin karşısına Endonezya, Malezya vb. coğrafyalardan Türkiye'ye gelip evlenmek isteyenler çıktı. Bu da erkeklerin Türk Kızlarının peşinde koşmasını engelleyecek bir şey. Bir de bunun üstüne Kamboçya, Vietnam, Endonezya (Bali vs.) gibi ülkelerden cinsel olarak özgür, günlük 10 - 15 Dolarla gezip mutlu olabileceğin kızlar çıktı. Bunlarla sevgili olabilirsin, evlenebilirsin. Bunlar hayat kadını değil. İşin hayat kadını boyutu da var ama ona hiç girmiyorum. Şuanda Türkiye'den inanılmaz sayıda fazla erkek Endonezya, Malezya, Kamboçya, Vietnam'a yaşama, sevgili olmaya, kısa süreli ilişkiler yaşamaya gidiyor. Bu bölgelerin nüfusu içinde Müslüman olmayanlar var. Örnek Endonezya Müslüman olarak bilinir ama ülkede önemli sayıda Müslüman olmayan grup var. Budist, Hristiyan gruplar tensel temasa Müslümanlara oranla olumsuz bakmıyor.
12 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEn iyi cevap seçtiğin için teşekkürler :)
Soran1 yılBende güzel yorumun için teşekkür ederim ❤️
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. güzel tespit evet bu durum oluştu. bence bu konuda bi sosyal tez hazırlanabilir. bu konu cidden toplum için en önemli sorunlardan birisi. aşk herkese lazım. erkeklerin kızları tavlamaları gerekiyor. kızların tavlanması:D tabirler için özür dilerim ama sanırım demek isteediğimi ifade ettim. dünya düzeni böyle. şimdi bakıyorum afet kız o kadar ortalıkta görüntü veriyor. şirin güler yüzlü bi kız giyimi güzel. bakımı ok. ama boşta. bu kızın bir erkeğin gönlünü doldurması gerek. ona partner olması. kız erkek olunca hayat güzel eğlenceli. bi yaştan sonra erkek erkeğe etkinlik pek tatlı oluyor diyemem yani. kızkızada yapılcaklar kısıtlıdır. erkek erkeğe misal nevşehire balona peri bacaları vs ye gidesi gelmez erkeklerin. manitayla yapılcak işler bunlar.
sebebini sormussun. bence bi cok sebebi var. bi tanesi son yıllarda kadına yonelik siddet konusunun abartılması. bana kızcan belki ama. bu bir yerden ters tepti. beyan esas alınması erkekleri ürküttü. kız olarak daha yogun işaret verilmesi gerekiyor artık ki erkek bu ince cizgiden düşmeyeceğini bilsin. olurda kıza yazarsan kız bi çığlık atsa hemen dayak yersin dinletemezsin bile. belki toplumda haberlerde misal nafaka konusu kadının hakkı seklinde verildi ama kalplede toplum mahkemesinde misal bu devirde bu mesru görülmüyor. ali ayseden bosanır. ayse yoluna ali yoluna. mantık bu. ama ömürlük yani nafaka. bunlar hassas konular kadın dayanısması ile bana yüklenebilrisiniz ama bu benim analizim. düşüncem değil. olur da kızın koluna değerim diye kızın yanına oturmuyor ekrekler metrolarda farkedyiroum. erkeklerin iclerindeki vahsilik erkeklik dogal dürtüler medenilesti bu da bunun bir sirayeti. baska sebepleri de var tabi. ama uzadı zaten.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
Gizli Üye(18-24)1 yılbir erkek tanışmak istese bile olası bir taciz var diye bağırılmasından esnafın erğeki kevgire çevrme opsiyonuna çıkartyıor istesede yürüyemeyebilirler ayrıca türk kızlarının geneli ben yüz vermesemde beni sevsin diye düşünüyor ilgi bağımlısı olmuş durumdalar buda erkekleri diğer ırktan kızlara yöneltiyor veyahut kızların gelmesi durumunu ortaya çıkarıyor evlilikte her iki tarafa da yüklenen masrafları saymıyorum bile
22 Yorumla- 1 yıl
En mantıklı yorum bu sirf bu yüzden begensem bile tanışmak istesek bile cekincem bu yoksa çekindigim baska bişi yok
Soran1 yıl@AngelRangel19 haklısın
1 yılErkeklerin cebinde para mı kaldı bu devirde. Önünü zor görüyorlar onu da düşünmeniz lazım.
32 Yorumla
Soran1 yılEkonomik diyosun yani
- 1 yıl
Bu da bir etken tabi ki
1 yılValla ne peşimde koşan var, ne de mesaj atan. Tamamiyle yalan. Kızların çoğu aşık olsa da ilk adımı atmaz.
12 Yorumla
Soran1 yılZamana kiisye göre degisiyo
- 1 yıl
Bilmeniz gereken bir şey var: erkekler kursa katılma konusunda kadınlardan daha iyidir. Bir kadın sevdiğinde, bu duyguyu içine hapseder ve kalbinin seçtiği kişide yaşar, eğer o da kendisiyle aynı duyguları paylaşıyorsa, onları birleştiren kıvılcım gerçeğe dönüşür. Bir erkek ilk adımı attığında sevdiği kadını onurlandırır ve kendisini de onurlandırır. Bir ilişkinin güzelliği, dengesinde ve her birinin, biri eril diğeri dişil olan ortak bir uyum ve enerjide aldığı yerde yatar.
Aile & Toplum konusunda 912 cevap paylaştı. Erkekleri çok yordunuz şimdi maziyi hatırlayıp hüzünlenme vaktiniz
21 Yorumla
Soran1 yıl😀😀
1 yılÇok iyi bişey bu şimdide biz bakmiyoz arasınlar dursunlar şimdi
22 Yorumla
Soran1 yılHıh
- 1 yıl
😶🌫
Aile & Toplum konusunda 989 cevap paylaştı. Yeni nesil ortalığı 56 etti Allahıma tüm dengeler tera Düz oldu 😂
14 Yorumla
Soran1 yılValla yaaa
Soran1 yılRabbim sonumuzu hayır etsin
Kadınlar sisteme ayak uydurdu artık erkeksileştiniz. Gidip teklif etmelisiniz, merhaba sevgili olabilir miyiz? Bu gece yalnızım eşlik eder misin? Oturup bir kahve içmeye ne dersiniz?
10 Yorumlayooo ben gönlümü çelen kıza yürürüm. hiç de kompleks yapmam. o da isterse bi de ben istersem çeliğin dediği gibi gördüğün en güzel aşık oluruum:)
10 YorumlaEskiden kadınlar bir hazine idi hazinelerini korurlar muhafaza ederler el değişmezler kendilerinin kıymetli olduğunu bakireligin önemine dikkat ederlerdi günümüzde ise
11 YorumlaAile & Toplum konusunda 308 cevap paylaştı. selam.. Eskiden erkekler kızların peşinden koşarmış. :) baya devir değişti ve şimdi o eskileri arar olduk zaman çok ama çok farklı :(
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı. Kızlar getirdi bu hale. Kendi degerlerini düşürdüler
Ever eskiden erkekler ciddi manada çabaları
Simdi yer değiştirildi sanki20 Yorumla
1 yılkimse kimsenin peşinden koşmamalı bence kadınlar kendilerini önemseyen değer veren erkeklere şans vermeli ama gercek önem ve degerden bahsediyorum toksik sekilde turtarsız dengesiz ilgi begeni hoslantı ya da kara sevda degil
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. O devir güzelmiş bence de kadın izin verir erkek çabalar böylesi daha çekici…
21 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle cinsellik bile konuşulmazdi vede evlelige kadar beklerlerdiler ozamn gerçek aşk sevgi varmış şimdi hep cinsellik varsa yoksa iki cins içinde bu böyle dokunulmamamis kalmadı bu sayede
1 yılÇünlü erkekler bıktı ve doydu. aynı şeyleri çevirip durdunuz çünkü
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılNooldu, zor mu geldi küçük hanım?
Öyle her şey bir arada olmuyor. Eşitlik, kadın hakkı.. vs isteniyorsa, ilişkide de bunların olması gayet normal.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılValla ben kimsenin peşinden koşmadım ama yine de siz bilirsiniz.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılkadın erkekleşti erkek kadınlaştı eşitiz diye diye.
10 Yorumla
1 yıl20 sene öncesinde Sovyetler ve ülkelerindeki kadınlara döndü bizim kadınlar malaef
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılValla benim peşimden ne şimdi ne önce hiç bir kız bırak koşmayı, yürümedi bile.. Ha şey hariç, bir de şu.. Tamam öteki de hariç olursaa.. Hmm, çoğalacak gibi
12 Yorumla- 1 yıl
😂😂senin derdini
- 1 yıl
@kırmızırujlukızzzz bir iki olmuştur işte 😅
1 yılBen, şahsım adına kimsenin peşinden sürüklenmiyorum. İlişki yaşayacağım insanla enerjilerimiz karşılıklı tutar zaten. Böylelikle kimse kimsenin peşinden koşmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİki tür erkek vardır
1-Chad
2-Diğerleri
Devir değişmedi. Chad olanların sayısı arttı. Diğerleri umurunuzda değil zaten.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yıliki tarafta aynı seviyede olması önemli diye düşünüyorum, bunun cinsiyet ile alakası yok, seven insan çabalamalı
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÇünkü kadınlar erilleşti. Her istediklerini kabul ettiler kaybetmemek için ben yaparım sen yapma dediler hep çabaladılar
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
1 yılBenim peşimden hiç bir zaman koşan Olmadı üstelik %88 sanaldayım
1999 yılından beri de net kullanıyorum.00 Yorumla
1 yılKız gibi triplere giriyorlar, yazma, mesaj atma vs. diyerek sapma sapan tavır yapıyorlar. Devir bozuldu bence.
00 Yorumla
1 yılBen koşarım valla hatta kız naz yapsın daha çok hoşuma gidiyor. Bende bundan keyif alıyorum xd
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 565 cevap paylaştı.
1 yılkeser döner sap döner, gün gelir hesap döner demiş atalarımız bu devirde böyle yapacak bir şey yok
01 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
u 1 yılKimsenin peşinden sürüklenmedim, çok şükür. Bence erkekler de koşmamalı ama koşma adı altında ‘çaba’dan bahsediyorsak, evet erkek çabalamalı.
00 Yorumla Erkekler nonoşlaşınca iş kadınlara kaldı. Neyse ki içlerinde halen errrkek gibi erkekler var
15 Yorumla- 1 yıl
Asıl ben senden özür diliyorum böyle bir bozuk şahsiyetle seni muhatap ettiğim için
Soran1 yılziynet116@ne olursa olsun kimseye cinsiyetci davranamazsin. Nonos falan nasıl kelime o. Biz hanımefendiligimizi korumuamiz ondan sonra saygı beklememiz lazım diğer taraftan. Sen kendi cinsiyetini savunup diğer tarafa laf atarsan kusura bakma aynı cinsiyetten de olsak hakkı savunurum
Soran1 yıl@Alphaboy18 sende onun seviyesine düşme kötü söz kullanma. Birak kendi çöplüğünde ötsün
- 1 yıl
Ya soran kardeşim sen gerçekten kaliteli bi insansın her halinden kendini belli ediyorsun lütfen sende kusura bakma 😔 böyle varlıklarla muhatap ettiğim için
Sen böyle gördüğün için asil davranman normal çünkü herkes yediğinden ikram eder 😉
Soran1 yıl@Alphaboy18 Kötü niyetle sormadım ben ama konunun bu hale geleceğini bilemedim. Her cinste var işte böyle kişilikler maalesef. Öncelikle birbirine saygılı olmalı her iki cinsiyet te
1 yılHala erkek koşuyor. Kızlar reddedilince tuhaf bir hırsa bürünüyor sadece
01 Yorumla
Soran1 yılBilmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı.
s 1 yılOnlar prenses. Hala erkekler kadınların peşinde koşuyorlar
00 Yorumla
1 yılSadece bir erkeğin peşinden koştum bu zamana kadar
00 YorumlaEskiden de kadınlar benim peşimden gelirdi, şimdi de öyle. Pek bir şey değişmedi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,4b cevap paylaştı. Kimsenin peşinden koşmuyorum aşkımdan gebersem koşmam.
00 Yorumla
1 yılEskiden kızların çok kriteri vs de yoktu, mesela ben bu tipimle babamgilin kuşağında doğsaydım mutlaka teklif ettiğim ilk kadın kabul ederdi.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Çünkü erkek gözünü açtı.
12 Yorumla
Soran1 yılNe alaka
- 1 yıl
boş ver
Gizli Üye(30-35)1 yılSürüklenme? Çünkü çeşit çok veren çok. Sen olmasan başkası var çok da umurlarında değil bu yüzden.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÇünkü artık erkeklerin kolay yoldan elde edeceklerı kadınlar çoğaldı biri gider biri gelir hesabındalar neden koşsunlar ki?
00 Yorumla
1 yılGenelde kaçıyoruz artık stresten başka bişi vermiyorsunuz
10 Yorumlasevgili demek dert tasa üzüntü sinir stres demek
10 YorumlaBiz en azından adabımız da yürüyorduk ama şimdiki kadınlar öyle değil alelen diyor yani
10 YorumlaEskiden Scold's bridle da kullanılırdı, kadınlar genelde okutulmazdı, kadınlar genelde çalışmazdı vb. vb. Allah allah keşke düzeni bozup medeniyet gelmeseydi değil mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yıl35 den sonra hurdaya ayirsinlar. Patlak olmayan taze 20 lik kızlar var.
10 YorumlaUlan biz neden bulamıyoruz şu kızları bizim peşimizden koşan neden yok kızlar koşmak isterseniz hiç çekinmeyin ha koşun canlarım benim
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 359 cevap paylaştı.
1 yılHayat müşterekleşti. 🙂
10 Yorumla Kadın erkek eşitti hani ne oldu 😂
10 Yorumla
1 yılPrenses oldular
10 Yorumla
1 yılBen evde tv izliyorum, benim ne suçum var.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
1 yılbir yerde çark kırıldı
işler tersine döndü10 Yorumla İşiniz ne, koşacaksınız bi' zahmet
10 YorumlaHayır aşkım hala da erkek koşuyor benim peşindem sizi bilmem baby
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYani kardesim suruklenme puahahahha. Zorla kosturan varsada eger bu soruyu ona sor allah allah
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.
s 1 yılBen kimsenin pesinden kosmam
01 Yorumla
Soran1 yılUmarim
Aile & Toplum konusunda 6,8b cevap paylaştı. Kimse kimsenin peşinden koşmuyor aslında
02 Yorumla
Soran1 yılBilinmezlige doğru gidiyoruz yani
Gizli Üye(45 üstü)1 yılÇünkü nüfusunuz eskiye göre çoğaldı
10 Yorumla
1 yılRoller değişti çünkü.
00 Yorumla
1 yılSürüklenmeyin.
00 Yorumla
1 yılBence de bozdu ya
00 YorumlaYoo hala biz koşuyoruz
00 Yorumla
1 yılPrensesler olmuşlar