Yeni evliyim , eşimin ailesiyle ilgili durumlardan dolayı eşimle anlaşamıyoruz. Evli olanlar veya cidden bana bir akıl fikir verecek olanlar bakabilir misiniz?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar Ne Diyor
Anlatabilirsin yardımcı olmaya çalışırım
Öncelikle teşekkür ederim şimdiden , buradan yazıyorum
3 aylık evliyim eşimin ailesi silivri taraflarında yaşıyor , bende eltimle aynı apartmanda oturuyorum. O en üst katta bende 1. Katta yım.
Hangi aile üyesinden başlasam bilemedim valla şu an
Önce eşimden bahsedeyim 27 yaşında , toplam 4 kardeşler. Evin 2. Çocuğu.
Abisi 30 yaşında 7 -8 senelik evli. Abisi de eltimle lisede tanışmışlar ( 16-17 yaşlarında) o zamandan beri birlikteler. 2 tane erkek çocukları var.
Önceden ailesi burada yaşıyorlarmış. Eltim o zamanlardan beri ailesini tanıyor yani.
Alışmış artık.
Ben Mehmet le tanıştığımda ise ailesi silivri ye taşınmışlardı.
Rica ederim umarım anlatıp kendini yorduğuna değer, özelden de yazarsan diye gizliden çıkmıştım
Neyse ilişkimizin 6. Ayında ailesiyle tanışmaya götürdü ama ailesi benim ailem gibi değildi.
Annesi bir tuhaftı. İnsanlar normalde evlerine kim gelirse gelsin güzel karşılar ama o benim suratıma bakmamıştı en başında daha o dakikadan ağlamak istedim oradan kaçmak istemiştim.
Kimse özenli bile giyinmemişti hatta
Neden öyle dediniz? Kendini yorduğuna değer diye anlayamadım
Ha özel ha burası farketmez benim için
Bunu yaşayan çok kadın var maalesef çok duydum, hadi kıyafeti falan geç insan bı hoş geldin der güler yüz gösterir yalandan da olsa
Yani anlatırsın ben de fikirlerimi söylerim ama içine siner mi yardımcı olur mu bilemem demek istiyorum
Yani diyorum ya çok tuhaflardı. 2 kızı var mesela onlar bile tuhaf. Birisi 19 yaşında güya üniversitye gidiyor şu an ama iletişim becerisi sıfır. Diğeri lise son ama hiç konuşmaz. Utanmasalar hoş geldin bile demeyecekler o derece. Benim de bir erkek kardeşim var lise son çağında asla böyle değil ve ben herkesten önce kızarım yani..
Yani önemli olan benim içime sinmesi değil ben farklı görüş duymak istiyorum. Aslında konuşabileceğim kimse yok şu an ve bu özel konular ailene anlatılacak şeyler olmuyor. Onlar bilsin istemiyorum. Ee arkadaşlar da bir yere kadar dinliyor
Kızları boş ver, annesi böyleyken kızlar ne yapacaktı ki, asıl ayıbı annesi yapmış, ben de böyle biriyim neredeyse hiç konuşmam kimseyle, birinin yanına da annem zorlarsa çıkar bi hoş geldin der kaçarım, bazıları insan sevmiyor ve konuşacak bir şey bulamıyor kendini de anlatmak istemiyor, buna iletişim becerisi yok diyemeyiz, böyle oldukları daha iyi boş ver sürekli senin dedikodunu yapsalar laf taşısalar daha mı iyi
Anladım anlatabilirsin o zaman ne istiyorsan
Neyse bu böyle devam ederken annesiyle bir iki şey yaşadım hiç suçum olmamasına rağmen beni suçlamıştı. O da annemle görüşmek istedi hatta annemi bir cafe ye davet etti gelcem oraya falan yapmıştı. Annem de başta görüşmek istemedi. Önce siz bir anlaşın biz görüşürüz elbet ne bu acele demişti. Sonra Mehmet duymuştu bunu ve görüşme olmayacak ben zaten istemem bunu annemin niyetini biliyorum diyip annesiyle konuşmuştu ama annesi beni suçlamıştı.
İstersen özelden yaz bana buradan başkalari da okuyabilir yine de sen bilirsin
Sonraları da bitmedi zaten bir keresinde de aile sırlarını söyleyip Mehmet bilmiyor demişti. Güya abisinin babasıyla bir iş yaptıklarını falan anlatmıştı. Bu da bir şekilde duyulunca ona kızmışlar sen niye gidip Ece ye böyle şeyler anlatıyorsun diye.. o da beni arayıp bana saydırmıştı
Biz bu olaydan sonra bir süre hiç konuşmadık
Sonra yine tabii ben aradım. O da konuştu etti ama hiç anlaşamadık. Hep saçma sapan şeylerle geldi önüme. İş ciddiye bindi biz söz-nişan evde bir arada yapmak istedik. O da sözde bohça yapmak istedi bizde olur bizde yaparız dedik
Ama sonra bütçem yok dedi. Ailemi sinir etti bu sefer.
Ben para harcamıştım o bana gelmiş ama benim bu kadar yok diyor güya 5000 tl işe bohça yapıp çıkmakmış niyeti.
Sonra neyse bu da bir şekilde halledildi ama ağzıma edile edile. Çok gözyaşı döktürdü bana.
Değersiz , bir mâl gibi hissettirdi.
Nişanım oldu. Karı koca bana bir küpe taktılar sadece.
Ona da sustum sustum sonra patladım. Ben patladım diye kötü gelin oldum. Yine sorunlar oldu.
Sonra babası başladı bu sefer.. ben beyaz eşyamı kendim aldım. Kurutma makineme kadar.. Babası da oğluna 2 koltuk bir yatak odası aldı.
Yemek masası , tv ünitesi , televizyon , ankastre set bunların hepsini Mehmet aldı.
Bir ev verdiler o da zamanında Mehmet e verilmiş zaten.
Tadilatı cartı curtu hepsini Mehmet yaptı.
diğer şeyleri de ben yaptım. Mutfak eşyası , yatak odası eşyası hepsini kendim aldım. Hiçbir destekleri olmadı
Sonra tabii benim gelinlik falan almam gerekiyordu artık
Sen hepsini tamamen anlat ben en son yazayim olur mu okuyorum yazdıklarınin hepsini
Bekliyorum işte annesi falan gelecek bizde seçeceğiz ama bir öğreniyorum ki babası bana bir gelinlik bulmuş bir oraya gidip denemem gerekiyormuş. Kabul etmedim tabii ki ve babası benim gelinliğe verecek param yok dedi almadı.
Eşim aldı bana gelinliğimi , kınalığımı
Hiçbir masrafta oğullarına destek olmadılar..
Mehmet debelenip duruyordu ama oralı bile olmadılar
Sonra biz sadece nikah yaptık. Nikahımda bana sadece bir kolte taktılar. Hiç bilezik yapmadılar
Sonra neyse takı merasimi bitti daha biz sayamadan annesi geldi boynumuzdan her şeyi aldı. Bizim fotoğraf çekimimiz de aynı gündü o yüzden eve gidemedik hemen. Onlar da nikahtan çıkıyorlar takıları evlerine bırakalım demiyorlar kendi evlerine götürüyorlar.
Sonra ben fotoğraf çekiminden sonra evim geldim. Evime adım attığım ilk günümde ağlayarak girdim o eve. Eşimle tartıştım. O gün hep ağladım.
Gitsek gidemeyiz. Alamayız da.. ve ertesi gün balayı için yola çıkacaktık. Eşime de kızgınım pasif kaldığı için. Yalvardım ona dedim ki kalk dedim ertesi gün git al takıları gel. Yapamadı. Çiğneyemedi ailesini.
Sonra balayından döndük tabii aklım hep takılarda.
Benim babam yok insanlar bana takı takarken hep hal hatır için geldiler taktılar. O kadar içime oturmuştu ki. Üç kuruşumuza göz dikdikleri için.
Sonra el öpmeye gittik. Babası bir küçük cüzdan gibi bir şey getirdi eşimin eline verdi al takılarınız burada dedi. Allah tan annemin , eşimin , ablamın ve abisinin taktığı bilezikler kolumdaydı onları almamışlardı. Neyse biz eve geldik. Paraları 200 lük yaptırmıştı.
Direkt dedim ki Mehmet buradan kesin para almış baban
Mehmet inanmadı. Saydı etti yani dedi tahmini bu olabilir dedi kabullendi. Sonra altınları saydı tamam ya hepsi tam dedi. Sonra ben baktım artık öyle bir noktaya gelmişiz ki nikah fotoğraflarına bakıyoruz kim ne takmış diye.. bilmiyoruz ki.. vee gördüm ki iki altın ve 50 euro yok ortada. Vee tabii ki para eksik mi bilmiyoruz bile. Mehmet dedim eksik var
Bildiğiniz babası içinden almış
ağladım durdum. Diyorum ki bende bu kadar para vardı nasıl toplam bu kadar çıkabilir.
Mehmet de içerliyor ama elinden bir şey gelmiyor. Bir süre beni soracağım babama diye oyaladı. Soramadı. Babam bilmiyor mu bizim bildiğimizi dedi. Adam bile bile almış dedi babasını kötüledi. Bu beni dolandırabileceği son noktaydı dedi.
Şimdi 3 aydır rahatımız yerindeydi ama yine söylenmeler başladı. İşte annesi eltimi aramış demiş beni aramıyorsunuz. Bu arada eltime de aynısı yapılmış onlar düğün yapmışlar onların hiçbir takısı geri de verilmemiş.
İşte gelmiyorsunuz diye söylenmeler başlamış. Dün gece de abisi Mehmet e yazmış. Haftasonu babamlara gidelim mi diye
mehmet bana söyledi delirdim. Dedim ki ben orada bir el gibiyim. Ne konuşan var ne muhatap olan.. annen dedim kayınvalide gibi davranmıyor.
Biliyor annesi de aslında. Dedim arar konuşurum senin hatrın için ama telefonda bile saçma sapan şeyler söylüyor.
Daha 1 aylık evliyken eşim dedi ki bizimkileri bir arayalım tamam dedim
Telefonu bana verdi annesiyle konuşuyoruz. İşte diyor ki cumartesi sana kahvaltıya gelcez baban diyor ki şunları bir yoklayalım.. bu arada eşim cumartesi günü çalışıyor.
Ha bir de babası alkol bağımlısı. El öpmeye bile gittiğimde içerde kendine rakı sofrası kurdurmuş bir insan
Saygısı bile yoktur kimseye, kadınları konuşturmaz pek
Şimdi iki gündür eşimle tartışma halindeyiz.
Ya dedim ki abin eşiyle çocuklarıyla gitsin ama biz gitmek zorunda değiliz. Başka zaman gideriz.
Biraz da onlar kırılsın Mehmet dedim.
Yok işte onlarla gidersek daha rahat oluruz dedi.
Ben dedim ki sen rahat olursun ben değil dedim ya sen dedim benim o evde nasıl durduğumu gördün mü hiç.. kimsesiz bir haldeyim ben orada dedim.
Yengen alışmış o aileye ama ben ne yapayım dedim.
Annen tuzu bile isterken bana değil sana söylüyor dedim.
Mutfağa gidiyorum yüzüme bile bakmıyor kimse dedim. Yengen bile koşturmadan unutuyor bazen dedim. Annen ne kadar yengene bilense bile ona alışmış. Her şeyi ona söylüyor dedim.
2 kere mangala gittik onlarla yemin ederim o kadar kötü hissediyordum ki.. ya benim ailem Mehmet geldiğinde hemen onunla ilgilenirler çünkü misafir o dur. Yen gelenle sohbet edilir bizde
Onlar böyle değil. Eltim iyi bir insandır ama yeri geliyor o bile onların yanında 180 derece dönüyor gibi geliyor. İşine geldiği gibi davrandığına eminim.
Annesi beni sürekli eltime anlatıyor
Kahvaltı muhabbetini bile gözü korktu diye anlatmış
Dedim abla niye gözüm korksun. Habersiz geliyorlar bir de bana değil sana geliyorlar. Kayınpederim zaten ortadan kayboluyor eve bile gelmiyor
Bu arada cidden habersiz bir şekilde eltime gelmişlerdi. Yoldayken arayıp eltim sorunca söylüyorlar. O gün de evde yoktum cumartesi günü ablama gitmiştim, eşim evde olmadığı için kahvaltıyı orada yapmıştım.
O gün eltim mesaj attığında öğrenmiştim o da dedi ki hep beraber bende yemek yiyelim bari demesinler gelmedi etmedi diye dedi.
Babası yoktu zaten
Ertesi gün de erkenden gitmişlerdi
Yani ben işin özü kendimi igrenc hissettiğim bir ailenin içine gelin gittim. Eşimi çok seviyorum ama ailesinden bir o kadar uzak kalmak istiyorum
Ama ne olursa olsun aman onlar kırılmasın diyorlar. Dün artık dedim ki hepiniz tuhafsınız. Sen , abin , yengen herkes dedim kör kütük her şeyi biliyor görüyor ama yine de boyun eğiyor dedim. Bür kere olsun abisi takıları için hesap sormamış mesela..
babasının yaptıkları daha nice şeyler de var ama kimse sınır koymamış.
Annesinin keza yaptıkları ettikleri bini geçmiş ama yine herkes onu da öyle kabul edelim diyip susmuşlar.
Ulan ben kendi ailemi sırf anneme kazık attılar diye tek kalemde silmiş biriyim
En yakınım iki dayımın yaptıklarına bile susmadık
Susmadım*
çektim çıkardım annemi oradan.. herkes sırtını döndü ama umrumda olmadı.
Milleti ben anlayamıyorum o yüzden
Bazen eltimle bile aynı apartmanda olmak istemiyorum. Daha da uzak olmalıydık diyorum.
Herkes kötü konuşuyor ama sonra yüz yüze gelince tam tersi davranıyor. Bu işte yanan da ben oluyorum. Eşim oraya gidince hizmet ediliyor , babasının yanından ayrılmıyor , abisi varsa onlarla konuşuyor ama ben ne yapayım?
Anlattıklarımı yaşamanız hisssetmeniz lazım inanın ki eksiği var fazlası yok
Hepsini okuyup yorum yapacağım
Hiçbir yerde ben kendimi bu kadar yalnız hissetmemiştim
Yorumlarınız olumlu veya olumsuz olabilir ben dertleşmek istediğim için yazdım. Anlatacaklarım bu kadardı. Tekrardan şimdiden teşekkür ederim
Sen baştan hiçbir şeye sesini çıkarmayıp kabul edip taviz verdikçe tepene çıkmışlar, evlenenlerden hep şunu duyuyorum sadece eşinle değil ailesiyle de evleniyorsun o kişinin, karşındakini ne kadar seversen sev kör kütük aşık olursan ol ailesiyle anlaşamıyorsan eşinle de ileride böyle anlaşmazlıklar çıkıyor, çoğu kadın bi evleneyim de uzak dururuz diye böyle evlilik sürecinde senin gibi tüm olumsuz durumları alttan alıyor, ama ne kadar yanlış düşünüp hata yaptığını sonradan anlıyor. ama sonuçta eşinin ailesi ne kadar uzak durabilirsin ki bu imkansız, eğer eşin tamamen ailesini silip atmış biri değilse mecburen görüşeceksin
Kız kardeşlerine bir şey diyemem, ben de yapısal olarak sessiz içe kapanık biriyim kimseyle konuşmam, kendi ailemle de zaten anlaşamıyoruz, benim abimin karısı olsa ona da mesafeli dururum konuşmam, sen onları boş ver, sana yakın davranması gerekenler onlar değil, belki onlar da annesinden babasından şikayetçi bir an önce o evden kurtulmanın peşinde, iletişim becerisi yok diye düşünme
Onun dışında hangi olaya ne yorum yapsam bilemiyorum nereden tutsan elinde kalıyor, o arayıp sana saydırmış konuşmamışsınız ya sen de keşke konuşmasaydın bi daha, evlenmeden böyle yapan evlendikten sonra neler yapar, bohça konusunda çok gözyaşı döktürdü bana değersiz bir mal gibi hissettirdi diyorsun ya, keşke o an durup bir sorgulasaydın ben ne yapıyorum bu insanlarla evlendikten sonra halimiz ne olacak diye, ben 23 yaşındayım bekarım hayatımda kimse yok evliliğe de sıcak bakan biri değilim, sana konuşmak kolay diyebilirsin ama ben gördüğüm ilk saygısızlıkta bi soğuyup kendimi sorgulardım, acaba mı diye, eşin ne kadar iyi birisi olursa olsun aileyle anlaşamıyorsan olmuyor, ona bu konuda ne diyeceksin ki mesela görüşmeyelim aileni sil at da diyemezsin, o da ne kadar tavır koyabilir, yine bi sorun olunca sana diyecek alttan al vs diye, hep üzülen taraf sen olacaksın, genel konuşuyorum hep böyle oluyor
Senin eşin de zaten pasif kalan ailesine laf söyleyemeyen biriymiş bu daha kötü işte, takılar gelin ve damada verilir diye biliyorum ben, hem hiçbir şeye yardımcı olmayıp hem yangından mal kaçırır gibi kaçırmalarından belli zaten içinden para aldıkları
Aslında ben her şeye sesimi çıkardım. Hatta ağzımla bile bakın anne nişanda bir küpeyle geldiniz ama umarım nikahta böyle yapmazsınız bu benim için ayıp olur bile dedim.
Ama annesi ve babası benim laflarıma kırılmışlar öyle dediler. Üstüne daha birçok şey oldu.
Kız kardeşleri umrumda değil zaten sadece konuşmadıkları için tuhaf geliyor ama dedikodu yapıyorlar o ayrı. Bir iki kere yakaladım hatta.
Neyse kız kardeşleri sorunların en küçüğü diyebilirim.
Şimdi asıl sormak istediğim abisi gidelim diyor bizimki ise tamam ayağı yapıyor. Yahu dedim biz niye abinlerle gidiyoruz gitmek zorundayız.. zaten her türlü bu insanlar o tribi bugün olmasa da başka bir gün bir şekilde bu devran böyle döndükçe atacaklar. Yani sen hadi o günü kurtardın gittik ee diğer günler ne olacak aynı.. bize gelmiyorsunuz , aramıyorsunuz diyecekler. Bizlerin de bir aile kurduklarının farkında değiller. Eltim baştan kendisi anlattığı için bende anlatıyordum ama haklısın çok konuşmamak gerek o konuşur ama gider yine gönüllerini yapar ama kötü ben olurum.
Abisiyle gitme konusuna ne diyorsun peki? İki gündür bu yüzden bir tartışma içindeyiz. Bugün akşam işte tekrar sordum abinler gitcek mi diye galiba evet dedi. Biz gitcek miyiz dedim , bilmiyorum daha karar vermedim dedi.
Sonrasında ise onlarla gitsek daha iyi olur falan yaptı.
Bende ona yukarda yazdıklarımın aynısını saydım.
Madem kırıldılar niye yüzsüz yüzsüz takıları alıp kaçırdılar hemen, Bence sen sadece eşinle iyi anlaşmaya çalış, bu insanlarla bir bağ muhabbet kurmaya çalışma, minimum düzeyde muhatap ol, bence abisiyle gidin, o kalabalıkta illaki muhabbet döner konuşurlar, sen de sessizce oturursun, onlar sana nasıl davranıyorsa aynı öyle, arkandan da ne konuşurlarsa konuşsunlar kulaklarını tıka, onları arayıp sorma evine davet etme, sen eşinin sana bu konudaki tavırlarına bak, o sana iyi mi yeter, diğerleri her şeyi her halükarda konuşacak bi kusur bulacak zaten, ben olsam böyle yaparım bu insanları düzeltemezsin mücadele etmek de seni yorar o yüzden ne kadar az görürsen o kadar iyi